Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: pocela raditi - smanjila se proizvodnja mlijeka, MOLIM POMOC

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno pocela raditi - smanjila se proizvodnja mlijeka, MOLIM POMOC

Pocela sam raditi od 01.10. i malena ima 9 mjeseci, prvih 6 mjeseci isključivo dojenje, i uvela dohranu, i super je prihvatila, ujutro voce sa zitaricama popodne povrce sa mesom, i naravno dojenje.
    Medjutim kako sam pocela raditi, jedan obrok sam morala izdajati na poslu i muz bi mlijeko pokupio i bebici donio, prvih dana sam izdojila 120ml, pa 100ml, medjutim prekljucer 80ml, jucer 80ml, danas jedva 60ml, tacno osjetim kako se smanjuje, naravno kad dodjem kuci dojim je, ne znam da li to gubim mlijeko, i na koji nacin da nastavim sa dojenjem, kako, kako, kako......

ocajna mama koja zeli da doji najmanje godinu dana

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prvo smiri paniku, količina mlijeka se smanjuje, jer izdajalica nije učinkovita za pražnjenje ko beba
    ne znam kako ti je na poslu, ali da li bi TM mogao dovesti bebicu na podoj umjesto da izdajaš pa on nosi kući?

i meni se količina mlijeka smanjila od kad radim, a eto još dojimo
    količina će se prilagoditi potražnji (ritmu pražnjenja), pa pošto tew nema 8 sati, biti će potrebno 8 sati do prepunjenosti, kasnije neće biti tolika prepunjenost
    no biti će dovoljno mlijeka za bebicu, dohrana napreduje, pa ako te brine da li dobiva dovoljno mlijeka možeš ubaciti još jednu kašicu s adapt. mlijekom ili nastavi izdajati

nemoj koristiti bočicu, samo čašu ili čašpu s kljunom
    žda ne naruši tehniku sisanja bebi

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Stvarno nema apsolutno nikakvog razloga za paniku.

Kroz nekoliko dana će ti se izregulirati ponuda prema potražnji i mlijeka će biti koliko će djetetu biti potrebno sve dok ne poželite prestati.

Neke žene doje godinama samo jedamput, dvaput dnevno..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne brini, mi smo barem 3 mjesec dojili 1-2 puta dnevno, i uvijek je bilo mlijeka. Već 2,5 mjeseca ne dojimo, a još imam mlijeka, ne netsaje tek tako . Bit će ga onoliko koliko treba.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

E, da, mene su pokušaji izdajanja izluđivali. Na tvom mjestu se ne bih izdajala, nego bih uvela 1 mliječni obrok dok si na poslu, npr. s jogurtom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jogurt ide tek s 11 mj

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    jogurt ide tek s 11 mj
    Sorry, zaboravila sam, mi smo ga uveli dosta ranije.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala cure,

ne izdajam se pumpicom, nego rucno, a uslovi su grozni (jer nema kancelarije ni prostorije da budem sama sa bebom), nema sanse da beba dodje na dojenje, jer nemam gdje, iako imam pravo da izlazim na dojenje po zakonu, to je mrtvo slovo na papiru, kao sto imam pravo na 1 godinu na porodiljsko, pa nisam bila, jer citajuci izmedju redova bolje mi je da ne koristim, a tek pogotovo za dojenje.
    Nego jako zelim da pije moje mlijeko, svidja mi se ideja da joj uvedem jogurt, da li je izvodivo da beba bude bez mlijeka od 8h do 16;30h, i kad dodjem kuci da dojim kad god ona hoce , ako je izvodivo onda sam mirna, mislim da li je stetno za bebu.

Hvala na brzim odgovorima

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gle, ja bih na tvom mjestu ubacila jednu kašiu s adaptiranim, to bi bilo dovoljno, a ne treba se korititi bočica
    nekako mi j rano s 9 mj uvesti jogurt, možda da pričekaš još malo pa da kasnije uvedeš jogurt s žitaricama

dobro je što izdajaš, to povoljno utječe na količinu mlijeka i furaj tako dokle ide-ide,
    očekivano je da će se količina smanjiti, ali neće nestati, nego će se uskladiti s trenutnim stanjem

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kad si napeta, tesko ti se izdojiti. Zato izdajanje ostavi za doma, ujutro prije posla ili uvecer kad svi zaspu ili tijekom noci ili ... nekako se izorganiziraj.

Znaci, osiguraj si barem pola sata mira, ugrij dojke i u miru se izdoji. Izmjenjuj dojke, kad se smanji mlaz predjes na drugu, onda kad se smanji u toj drugoj vratis se na prvu ... tako ide brze.

Ako zelis povecati kolicinu mlijeka izdajaj se do zadnje kapi i jos malo uprazno.

Ako zelis odrzati kolicinu mlijeka bitno je da ne preskaces izdajanja, znas ono "danas ne mogu, sutra cu ..." - ako stvarno nemas vremena izdoji toliko koliko imas vremena, a sutra se malo vise potrudi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •