-
Što ovo znači? U vezi suđerice...
Kad držim ruku na ugašenoj perilici za suđe, i drugom rukom recimo trpam u nju suđe, i recimo teče mlaz vode i smoči mi ruku i onda me strese struja, onako kao kad elektricitet prođe kroz ruku. Ne kužim u čemu je problem, a mašina ugašena :/
-
Nisu ti dobro izolovali vodu, nije do mašine.
-
kaže MM da može biti problem u uzemljenju suđerice ili vodoinstalacija, ako nisu uzemljenje probija struja u suđericu
ili spominje nekakvo nulovanje, ako je to u pitanju onda može doći do razlike potencijala i može peckati struja, ali ne bi se smjelo jako osjetiti
provjeri da li se isto javlja u klombinaciji mašina za robu-kada
ako je isto onda je najverovatnije nulovanje
ako nije, ili ako je, a opet jako "pecka" obavezno pozvati elektičara radi provjere instalacija
-
Viš vraga, a meni se to neki dan desilo s veš mašinom i mislila sam da sam umislila. Inače ja sve uređaje iskopčavam iz struje kad završe s poslom. Onda me ništa ne trese. Mislim da je veš mašina bila ugašena, ali uključena u struju.
-
Ako je stara instalacija, najvjerojatnije je samo nulovana, a takvo "uzemljenje" hoće radi oksidacije ostati u zraku. Problem se u tom slučaju može odlično prikriti jednostavnim okretanjem utikača tako da se zamijene faza/nula, ali svakako je puno bolje (ako se ikako može) izvesti pravo uzemljenje.
struja + voda su ubitačna kombinacija
-
i meni se to dešavalo...sad znam :/
-
sad kad razmislim to se nije prije dešavalo. Naime, suđerica mi je bila prije koji mjesec na popravku. Jel moguće da su oni tamo u servisu nešto zeznuli?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma