Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Što ovo znači? U vezi suđerice...

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Što ovo znači? U vezi suđerice...

Kad držim ruku na ugašenoj perilici za suđe, i drugom rukom recimo trpam u nju suđe, i recimo teče mlaz vode i smoči mi ruku i onda me strese struja, onako kao kad elektricitet prođe kroz ruku. Ne kužim u čemu je problem, a mašina ugašena :/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nisu ti dobro izolovali vodu, nije do mašine.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaže MM da može biti problem u uzemljenju suđerice ili vodoinstalacija, ako nisu uzemljenje probija struja u suđericu
    ili spominje nekakvo nulovanje, ako je to u pitanju onda može doći do razlike potencijala i može peckati struja, ali ne bi se smjelo jako osjetiti
    provjeri da li se isto javlja u klombinaciji mašina za robu-kada
    ako je isto onda je najverovatnije nulovanje
    ako nije, ili ako je, a opet jako "pecka" obavezno pozvati elektičara radi provjere instalacija

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Viš vraga, a meni se to neki dan desilo s veš mašinom i mislila sam da sam umislila. Inače ja sve uređaje iskopčavam iz struje kad završe s poslom. Onda me ništa ne trese. Mislim da je veš mašina bila ugašena, ali uključena u struju.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako je stara instalacija, najvjerojatnije je samo nulovana, a takvo "uzemljenje" hoće radi oksidacije ostati u zraku. Problem se u tom slučaju može odlično prikriti jednostavnim okretanjem utikača tako da se zamijene faza/nula, ali svakako je puno bolje (ako se ikako može) izvesti pravo uzemljenje.
    struja + voda su ubitačna kombinacija

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i meni se to dešavalo...sad znam :/

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sad kad razmislim to se nije prije dešavalo. Naime, suđerica mi je bila prije koji mjesec na popravku. Jel moguće da su oni tamo u servisu nešto zeznuli?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •