Hi drage forumašice....! Ako ste čitale moj topic "u šta se pretvori obično bušenje ušiju" onda znate da smo išli fizioterapeutu na pregled i danas smo bili naučiti vježbice.... Pa bi vam ja tu probala opisati te vježbice i predložila bi vam da ih radite kod kuće sa svojim bebama (negdje od 4 - 5 tog mjeseca) jer pomoći mogu puno..., a odmoći definitivno ne mogu....!
1. razgibavajte bebi stopala... gore, dolje i kružnim pokretima...
2. vježbajte joj kukuće--- tako da joj kružnim pokretima gurate koljena prema trupu... prvo unutra pa onda van....
3. savijajte joj noge u koljenima...
4. okrenite ju na trbuščić a rukice joj trebaju biti savijene (dakle oslonac joj je na podlakticama) i u ravnini s ramenima..., a kukovi dolje... pa neke dohvaća neke igračkice....
4. okrenite ju na bok.. i u prvo vrijeme neka ima oslonac na leđima (npr. vaša noga), doljnja ruka je na podlozi, a gornjom bi trebala dohvaćati igračkice i ne izvijati se prema nazad...
5. uhvatite ju za noge kada leži na leđima i okrenete ju na trbuh ( izgleda malo grubo..., ali vjerujte nije... to je njima OK)..., zatim joj doljnju ruku ispružite ravno i okrenite ju nazad na leđa...

Eto to sam se sjetila sa današnjih vježbica i da .... fizioterapeut nam je preporučio da bebu nosimo leđima prema našem licu... jer joj tako kičma ima oslonac i neće se izvijati i stavljajte bebici u rukice razne loptice tako da nauči otvarati šakice....

I ovim putem bi se posebno zahvalila APRIOT koja mi je dala super savjete i vrlo korisna objašnjenja... Hvala