Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: obavijest roditeljima o cjepivima

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno obavijest roditeljima o cjepivima

dakle, moja me pedijatrica zamolila da zbog neznanja velikog broja pedijatara prosirim po forumu jednu temu pa da ako roditelji pocnu zapitkivati pedijatre da se mozda oni malo trgnu.
    mozda se o tome vec pisalo ali ne skodi ponoviti ako je takva situacija. radi se o jednom konzervansu u cjepivima, zove se tiomersal (thyomersal) koji je po nekim istrazivanjima povezan sa pojavom autizma. u americi navodno je zabranjen, EU ga preporuca ne koristiti a nase pedijatrijsko drustvo ne zeli ga izbaciti. inace nalazi se u DTP cjepivima, nema ga u IBERIX i slicnim.
    ona kaze da je na zadnjem skupu pedijatara pokusala pokrenuti raspravu o tome ali da pedijatri su samo gledali u neznanju.
    i sad eto, ona moli ovim putem roditelje da zapitkuju svoje pedijatre o tome, da ih pokrenu na citanje novijih istrazivanja od onih koja su naucili kad su bili na faksu.
    eto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: obavijest roditeljima o cjepivima

Citiraj vanjci prvotno napisa
    radi se o jednom konzervansu u cjepivima, zove se tiomersal (thyomersal) koji je po nekim istrazivanjima povezan sa pojavom autizma. u americi navodno je zabranjen, EU ga preporuca ne koristiti a nase pedijatrijsko drustvo ne zeli ga izbaciti. inace nalazi se u DTP cjepivima, nema ga u IBERIX i slicnim.
    Da sam barem prije znala za ovo... Nedavno smo primili prvu dozu DTP cjepiva. A svakako ću pitati pri sljedećem cijepljenju.
    Samo, što jedan pedijatar sam može ako pedijatrijsko društvo dozvoljava primjerice takvo cjepivo, a HZZO mu ga plaća? Može sam nabaviti drugo cjepivo za svoje novce i onda tražiti od pacijenata da mu plate... :/ :/

Koliko vremena mora proći da prvo pedijatri pojedinačno, a onda pedijatrijsko društvo nešto poduzmu?
    Zato, što prije u akciju....

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja sam cula da cak neko cijepivo koje se dobiva putem hzzo-a izaziva secernu bolest kod predskolske i skolske dijece? navodno da pedijatri svoju dijecu ne cijepe sa tim cijepivima nego kupuju strana :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •