Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Mali savjet....!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Mali savjet....!

Hi drage forumašice....! Ako ste čitale moj topic "u šta se pretvori obično bušenje ušiju" onda znate da smo išli fizioterapeutu na pregled i danas smo bili naučiti vježbice.... Pa bi vam ja tu probala opisati te vježbice i predložila bi vam da ih radite kod kuće sa svojim bebama (negdje od 4 - 5 tog mjeseca) jer pomoći mogu puno..., a odmoći definitivno ne mogu....!
    1. razgibavajte bebi stopala... gore, dolje i kružnim pokretima...
    2. vježbajte joj kukuće--- tako da joj kružnim pokretima gurate koljena prema trupu... prvo unutra pa onda van....
    3. savijajte joj noge u koljenima...
    4. okrenite ju na trbuščić a rukice joj trebaju biti savijene (dakle oslonac joj je na podlakticama) i u ravnini s ramenima..., a kukovi dolje... pa neke dohvaća neke igračkice....
    4. okrenite ju na bok.. i u prvo vrijeme neka ima oslonac na leđima (npr. vaša noga), doljnja ruka je na podlozi, a gornjom bi trebala dohvaćati igračkice i ne izvijati se prema nazad...
    5. uhvatite ju za noge kada leži na leđima i okrenete ju na trbuh ( izgleda malo grubo..., ali vjerujte nije... to je njima OK)..., zatim joj doljnju ruku ispružite ravno i okrenite ju nazad na leđa...

Eto to sam se sjetila sa današnjih vježbica i da .... fizioterapeut nam je preporučio da bebu nosimo leđima prema našem licu... jer joj tako kičma ima oslonac i neće se izvijati i stavljajte bebici u rukice razne loptice tako da nauči otvarati šakice....

I ovim putem bi se posebno zahvalila APRIOT koja mi je dala super savjete i vrlo korisna objašnjenja... Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Mali savjet....!

Citiraj anamari prvotno napisa
    APRIOT koja mi je dala super savjete i vrlo korisna objašnjenja... Hvala
    APRICOT :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anamari, svaka čast na trudu, ali mislim da kod tih vježbica treba paziti na puno stvari koje ti u svom opisu nikako nisi mogla objasniti. a ako se radi krivo, može se i zeznut nešto kod djeteta
    i mi vježbamo već skoro godinu dana, i znam da mi je trebalo malo uvježbavanja za svaku, pa i najmanju vježbicu:
    npr. br. 1 - treba dobro držati bebinu nogicu u zglobu, pod tim i tim kutem (što nikako ne mogu opisati bez slike recimo...)
    ili 3. kako? dok leži na trbuhu? ili na leđima? do su uspravne u zraku? ni meni opis nije jasan, a idemo kod fizijatra..
    ili recimo br.4 i 5. - treba doooobro paziti kako beba postavi donju ruku jer ako je u krivom položaju, može se i slomiti(mislim da ljudima koji nikad nisu bili na vježbanju kod fizijatra ništa ne znači - postavite ruku ravno: kud ravno? gore dole, ravno ispred?)

anamari, nemoj se ljutiti molim te, stvarno super što si htjela pomoći, ali mislim da je za vježbe najbolje da ih ljudi vide i isprobaju uživo, ili da imaju jaaaaaaaaaaako detaljan opis sa slikama... ovo je nama donekle jasno, jer te vježbe radimo i znamo na što sve treba paziti, ali ostali roditelji..

ivarica

Početno

slazem se s lutonjicom, mislim da se nijedan strucnjak ne bio usudio dati opis vjezbica na forum, bez slikica i detaljnog opisa.
    vec sam neki dan na topiku o drenazi pluca pisala - poluinformacije mogu biti jako opasne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tvoja namjera da pomognes je super :D ali cu se morati sloziti s curama da se jako treba biti pazljiv kod ovakvih stvari jer to se fakat ne moze preko neta opisati.

Obicno te vjezbe pokazu specijalisti uzivo a mamama i onda uzme dosta vjezbe da ih skuze tj da ih ispravno provode.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Tvoja namjera da pomognes je super :D ali cu se morati sloziti s curama da se jako treba biti pazljiv kod ovakvih stvari jer to se fakat ne moze preko neta opisati.

Obicno te vjezbe pokazu specijalisti uzivo a mamama i onda uzme dosta vjezbe da ih skuze tj da ih ispravno provode.
    Ok.. .u pravu ste..., ali barem sada znate na što treba obratiti pažnju i u krajnjem slučaju zamolitit pedijatra da pogleda djete i da uputnicu ako je potrebno...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dobro su ti cure rekle - vježbe se NI SLUČAJNO ne smiju izvoditi a da ti ih prethodno nije pokazao fizijatar ili fizioterapeut.
    Jer, ako vježba nije izvedena pravilno, posljedice mogu biti puno veće nego da se uopće nije vježbalo. To, najčešće, kaže svaki fizijatar pri pokazivanju.
    Neki roditelji čak nose i kamere kako bi pravilno "zapamtili" vježbe.

Ali, svi smo shvatili poantu tvojega posta - ne zabijati glavu u pijesak.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ali, svi smo shvatili poantu tvojega posta - ne zabijati glavu u pijesak.

Ma da mogu ja bi vam te vježbe animirala i stavila n forum... tako da svaka mama može učiniti ono što je najbolje za njeno dijete...... Ma kužite vi mene... lijepo kod pedijatra i neka vam sve lijepo objasni, pokaže i kaže.... :D
    I još nešto ... onako btw naša pedijatrica nam je rekla da ni slučajno ne nosimo Anamari leđima prema našim grudima, nego da njeno lice mora biti okrenuto k našem...., fizioterapeut mi je rekao drugačije..., tj. obrnuto...!

Sve pitajte....KAKO? ZAŠTO? KADA? KOLIKO?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Odlična "vježbicaa" za mala stopala i nogice, a potpuno bezopasna, odnosno, nitko je ne može izvoditi pogrešno, je lagano škakljanje po tabanima. To mi je rekla i pedijatrica i liječnik u klaićevoj, kada smo bili na pregledu za kukiće. Kažu da je to općenito dobro za sve bebe, a stvarno ne možeš pogriješiti.

lidac2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    Odlična "vježbicaa" za mala stopala i nogice, a potpuno bezopasna, odnosno, nitko je ne može izvoditi pogrešno, je lagano škakljanje po tabanima. To mi je rekla i pedijatrica i liječnik u klaićevoj, kada smo bili na pregledu za kukiće. Kažu da je to općenito dobro za sve bebe, a stvarno ne možeš pogriješiti.
    to i mi radimo kod svakog povijanja i kupanja,tako nam je rekao pedijatar,a vjezbamo i sa nogicama ono izravnati ih pa vratiti do trbuha i rastezanje nogica u stranu (a jesam to opisala ) po 10 puta kod svakog prematanja,tako nam je pokazao pedijatar.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lidac, to o čemu ti pričaš su vježbe za kukove, a anamari je govorila o neurostimulaciji.

Vježba koju uvijek i svatko može raditi je stavljanje predmeta različitih oblika, tekstura i temperatura u bebine ručice.
    To najbolje razbija mozak i ne može se pogriješiti.
    Vježba je jednaka i za zdravu i neurorizičnu djecu i jedina je koja se može izvoditi bez pokazivanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •