-
Odlučila sam....trebam pomoć
Drage moje,
Nakon 7 godina neplodnosti, jedne neuspješne inseminacije odlučila sam put pod noge prema Zagrebu i na potpomognutu vantjelesnu oplodnju.
Ja APSOLUTNO nemam pojma koji je protokol, što mi je sad za prvu ruku činiti. Inače sam iz Šibenika.
Molim vas da mi korak po korak objasnite što nam je činiti. Koji doktor? Koja klinika? Kako doći do njih?....
-
Draga Bruna,
probaj malo prošvrljati po potpomognutoj. imaš potpomognuta na SD, potpomognuta na VV.
-
ja sam ti opisivla postupak na IVF , vidi pod temu postupci u privatnim poliklinikama, i ina33 ti je opisala postupak u mariboru.
probaj malo pročačkati po postevima.
za početak trebaš napraviti briseve i naći dobrog MPO. imaš u zagrebu par klinika koji su u tom području stručnjaci.
-
Ja sam ti sad u prvom postupku.
Rekla ti je MU prvo brisevi. Onda odlucis kuda ces. Vuk Vrhovac, Sveti Duh, Petrova ili privatna IVF poliklinika (ima toga jos). Uputnicu od socijalnog gin. Ovisi koliko imas godina i da li placas pa odlucis kuda ces krenuti. Nazoves. Dogovoris pregled. Odes na prvi pregled i dogovor i dalje ce ti reci sto jos treba napraviti....
-
Bruna, cervikalne briseve možeš napraviti prije Zgb-a, u Šibeniku. To ti je test na klamidiju, aerobe, anaerobe, mikroplazmu, ureplazmu.
Jednako tako prije Zgb-a možeš napraviti i papa test i spolne hormone, to znači da moraš vaditi krv, neka to bude 2. ili 3. ili 4. ili 5. dan ciklusa i kontrolirati sljedeće hormone : TSH, PRL, E (estradiol), FSH, LH, a na 21. dan ciklusa moraš opet vaditi krv i kontrolirati Progesteron.
Bilo bi dobro ti i TM donesete sve nalaze koje imate do sada, uključujući i njegove spermiograme. Kada s s ovim nalazima dođete u Zgb, bit će lakše doktorima i gubit ćete puno manje vremena, tako da, ako s nalazima sve bude ok, možete odmah u postupak. (ovo će ipak biti samo u privatnim klinikama, jer u državnima se mora čekati - ali se postupak ne plaća...)
Inače, Rodin forum, tj ovaj PDF ti je pravi mali rudnik korisnih informacija po pitanju MPO-a, odvoji pokoju uricu, skuhaj
i baci se na pretraživanje, naći ćeš sve informacije koje ti trebaju.
Sretno!
-
Dobrodošla Bruna, i što prije 'ošla. To ti je onako "rudarsko-ratnički" pozdrav - znači dobrodošla među nas i što prije otišla na trudničke pdf-ove. Cure su ti sve super rekle. Ajde daj reci nešto malo o sebi - u smislu koliko ti je godina, je li suprug radio spermiogram i kakav je, kakvi su ti ciklusi (normalni, produljeni), jel' imaš uredne ovulacije itd. Možda padne još koji savjet. Sretno!
-
Draga Bruna!
Fritulica ti je otprilike sve rekla.. a što se tiče klinike to moraš sama odabrati, ovisno o mogućnostima i vremenu.
U privatnoj poliklinici u Zagrebu jako brzo dođeš na red i postupak IVF košta od 15-ak do 22 tisuće kuna, ovisno jel stimulirani postupak ili ne, a u drugim klinikama se dugo čeka (nisam bila ali sam bar tako razumjela) i mislim da se plaćaju ljekovi (stimulacija).. iako nisam sigurna.
U svakom slučaju ako ideš i kad ideš i ako budeš plaćala postupak traži račune jer se mogu priložiti za povrat poreza.
Ja sam bila na jednoj privatnoj poliklinici u Zg, na neuspješnoj inseminaciji, a nakon toga zatrudnila u kućnoj radinosti, ni sama ne znam kad ni kako, i evo za 7 dana ulazim u 9-ti mjesec. Hoću ti reći: ne gubi nadu i samo hrabro naprijed!!!! I dobro se raspitaj, jer ti je moj savjet i iskustvo: ime i razvikanost klinike ne znači uvijek i profesionalni odnos prema pacijentu.
Ako trebaš koji savjet pošalji pp.
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma