Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 96 od 96

Tema: Skandal u Saboru:Žena vrijedi onoliko koliko ima djece

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Je, dobija javnost, to je vazno, al ako ta javnost onda ne izrazi svoje nezadovoljstvo na direktan nacin onome tko ga je prouzrocio, onda to nije toliko efektivno. Tak da se ja nadam da ce ici i pojedinacna protestna pisma na HDZ i Susecicu.
    Naravno da je bitno da se i pojedinačno oglasimo, dapače, vrlo često pojedinci ostaju pasivni u nadi da će se netko drugi, jači, glasniji, veći izboriti za njih. Dakle, ukoliko želimo promjene moramo dati i naš osobni angažman. No ipak moram reći da sam, u vezi s ovim slučajem, očekivala i reakciju Udruge.
    Slažem se. Na udrugama je da reagiraju, ali i na nama pojedincima koji (još) nismo članovi udruga. Što više naših reakcija dobiju, to su veće šanse da osobe takvog mentalnog sklopa neće biti na listama i posredno biti plaćane i našom lovom, bez obzira glasale mi za njih ili ne.
    Možda naivno razmišljanje, ali eto... vjerujem da su čelništva stranaka osjetljivija na javno mnijenje u predizborno vrijeme.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Žemske, ne se nervirat zbog glupih riječi neke babuskare. Nerviranje nije dobro za trudnoću, a bome ni za ten
    I ja joj pišem pismo, a sad ću u ovo predizborno vrijeme još jednom podsjetiti središnjicu vladajuće nam stranke i na onu gospođu koja je tako pametno govorila o MPO u Dobro jutro Hrvatska. Eto, da imaju imena i prezimena ljudi zbog kojih ću ove godine izaći na izbore i to samo zato da NE glasam za njih.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na koga ste vi slale vaše mailove (mail adrese molim )?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sori - vidim - klub HDZ-a i HDZ.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam politički neopredjeljena i zbog toga sam jako sretna. Ne zanima me niti može uvrijediti što netko kaže u saboru, jer mi to sve više slčiči na kazalište, pa se onda samo nasmijem . Nije lako živjeti sa našim dijagnozama, itiketama koje ti svakodnevno prijljepljuju, ali ja ne dam da me to slomi, može me samo ojačati. Ako se stvari poslože, mi MM i ja ćemo odlučiti koliko ćemo imati djece i zašto, a što se tiče ti naknada neka ih mačku o reb objese. Ništa nije posloženo kako treba u ovoj državi, a izgleda da i nije u interesu da bude uređeno. Recimo jedan pr. Ja ću sada ostati bez posla, i za pola godine počinjem raditi na drugom poslu. Ako tada ubrzo ostanem trudna, što se nikada ne zna kod nas, ja neću imati pravo na niti kakvu plaću, zato što nemam 1god. neprekidnog staža nego nekakav minimalc jadni što je određen, cca 1000 kn. Ama o čemu oni govore :? Ama ne želim da me te stvari izbacuju iz takta

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovakve je stvari bolje ne komentirati.Nema smisla.S ovim je pokazala da ionako pisano neće skužiti..a da ga je zbljunula grozotu, stvarno je.Nemam riječi!!!

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam se potrudila i upravo proslijedila svoj E-mail!
    Bila sam pristojna za razliku od doticne saborske zastupnice, ali dalo se isčitati moje ogromno nezadovoljstvo i razocarenje.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po meni je jako važno, da u jednoj ovako nesređenoj državi kao što je naša, svi, i to pogotovo ako smo nezadovoljni, odradimo našu građansku dužnost i izađemo na izbore te na taj način pomognemo samima sebi da dođe do promjena.
    Nitko drugi to ne može napraviti umjesto NAS.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sva sreća davno sam shvatila da živimo u "zemlji seljaka"... ali ja se ne bi previše uznemirala oko svakakavih izjava. Naši poštovani zastupnici u saboru, malo ću generalizirat, su potpuno out ljudi, najčešće svašta pričaju samo da ih se čuje. Prečesto im njihova politika i želja da vlašću diktita osobne stavove. Tko moralan može opstati među vukovima?
    Hm.... doduše..... kada malo razmislim okolina najčešće žali parove koji iz raznih razloga ne mogu imati djecu, ali uglavnom nisu zlonamjerni. Biološki smo predodređeni za produžetak vrste, naša okolina je posebno tradicionalna... odgajaju nas kao majke, domaćice (naročito u Dalmaciji)pa kada se to spoji? Kod nas nema druge alternative nego su udat, rodit djecu i ništa drugo.
    Majka ode sa svojim suprugom na dva dana negdje da se malo druže... kako je mogla ostaviti djecu? Ja odlazim sa svojim najdražim na tenerife, a moja okolina komentira da to ne bih napravila da imam djecu. Ma da!? Tješe li se to oni mojom premalom obitelji ili samo traže opravdanja za sebe? Baš me briga... svatko ima svoj mali život neka ga proživi kako želi.
    Koliko puta do sada ste čuli.... ima četvero djece, sigurno je dobar čoka? Ja mnogo puta. Garantira li broj i kvalitet... ne bih rekla. Ako nemam svoju djecu volim li manje tuđu?
    Treba biti siguran u sebe, nasmješiti se svima na kretenske izjave jer samo pametan čovijek misli da nije dovoljno pametan. Ajde ubijedi budalu da joj nešto fali.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    Po meni je jako važno, da u jednoj ovako nesređenoj državi kao što je naša, svi, i to pogotovo ako smo nezadovoljni, odradimo našu građansku dužnost i izađemo na izbore te na taj način pomognemo samima sebi da dođe do promjena.
    Nitko drugi to ne može napraviti umjesto NAS.
    Tako je, živio govornik!!! He he predizborna kampanja je počela

Malo se šalim, ali se u potpunosti slažem sa tobom...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj perkica prvotno napisa
    Koliko puta do sada ste čuli.... ima četvero djece, sigurno je dobar čoka? Ja mnogo puta. Garantira li broj i kvalitet... ne bih rekla.
    Ovo me podsjetilo na komentar jedne moje prijateljice kada sam joj objavila svoju trudnoću. Pitala me je li mi muž sada ponosan i kao nešto u stilu da se osjeća kao "pravi muškarac". Ja sam joj rekla da je on pokazao koliko je muškarac puno prije te trudnoće, dok smo okolo obijali bolnice i travare. Ali, teško je ljudima to shvatiti, a ja sam presretna jer znam kakvog muža imam. Možda toga nikad ne bi bila toliko svjesna da nije bilo neplodnosti. Ne žalite cure ni za čim, bebe će doći, sve isplakane suze bit će samo davne uspomene, a vi ćete itekako znati cijeniti sve što u životu imate.
    Ja malo off topic

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Milanović: Izjava Sučec-Trakoštanec je 'tupava'

...

Osvrćući se na nedavnu izjavu zastupnice HDZ-a "da cijeni ženu koliko je djece rodila", Milanović je, napominjući da vjeruje kako ona nije mislila ikoga uvrijediti jer je to stvar svjetonazora, rekao da je to "tupava izjava", pobravši aplauz. Problem je što neki to prihvaćaju kao gotovu činjenicu, kao, istaknuo je, i financiranje stranaka.

...

"
    Hina
    nedjelja, 14.10.2007.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jooooj, htjela sam skratiti tekst i usredotočiti se samo na izjavu vezanu uz ovu našu temu, ali sam se zaznula i poslala ga u cijelosti....pa ak moderatorice hoće, neka ga skrate ili izbrišu... sorry :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mariel prvotno napisa
    Jooooj, htjela sam skratiti tekst i usredotočiti se samo na izjavu vezanu uz ovu našu temu, ali sam se zaznula i poslala ga u cijelosti....pa ak moderatorice hoće, neka ga skrate ili izbrišu... sorry :/
    Mariel, meni ovo sad sliči na reklamu SDP-a. :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne, nije mi to bila namjera, samo mi je pobjego cijeli tekst, a ne samo dio koji sam htjela poslati koji se tiće ove teme...
    Onda bi ova cijela tema bila reklama za HDZ, jer se samo o njima priča... :/

Nadam se da će uskoro modratorice srediti ovo :?

rajvos avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šta još reči osim

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...za poludit...zna se za koga neću glasat, koja primitivka

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Baš mi je danas neki loš dan pa sam se fino ispuhala poslavši dotičnoj gospođi mail
    ...iako mislim da takvi spadaju u skupinu okorjelih primitivaca tako da te naše poruke nju neće puno smetati... nažalost

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj rajvos prvotno napisa
    Šta još reči osim
    grrrr ...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ima u današnjem Jutarnjem, podlistak Jutarnji2, vrlo odmjeren komentar Borisa Vlašića, rubrika Index "Majke i one druge, nevrijedne žene", 2 stupca preko A4 stranice, vrlo elokventno se osvrće na tu primitivnu izjavu i karakterizira je kao seksističku i šovinističku, jednako kao i na njeno opravdavanje u stilu "ja sam to mislila kao hvalu", u smislu da zar se ženina vrijednost broji po broju rođene djece i vrijede li onda po njoj uopće žene koje nemaju djece ili očevi kao nekakav faktor u životu djece. Ne nalazim na netu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja im uputila mail. U zadnje vrijeme shvatila sam da samo i saljem emajlove nezadovljstva heheheh.
    Puse cure, hrabre i vrijedne smo mi, same mi znamo koliko

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne postaje se samo porodom majka

Piše: Zlatko Šimić
    Foto: Robert Mihaljević

Na ovotjednih deset pitanja odgovara saborska zastupnica Ivana Sučec-Trakoštanec

1 Gospođo Sučec-Trakoštanec, što ste točno rekli u saborskoj raspravi o povećanju porodiljnih naknada?

- U polupraznoj dvorani htjela sam poduprijeti zakon i, među ostalim, rekla sam da svaka žena vrijedi onoliko koliko ima djece.

2 Što ste uistinu htjeli reći?

- Posebno cijenim sve žene čija sam i ja pripadnica. Majke su skupina žena koje zaslužuju sve pohvale. Svaka majka koja ima više djece zaslužuje priznanje. Ja se borim za sve žene i želim da budemo različite i u svom izboru hoćemo li biti kuharice svojim muževima ili uz obitelj razvijati svoju karijeru. To su iskoristile zastupnice koje su me napale kako, eto, “mi ognjištarke” umanjujemo značaj majki, a one su liberalne.

3 Imate li osjećaj da ste uvrijedili žene?

- Ni jedna mi žena nije rekla da sam je uvrijedila. Možda sam se malo manje izrazila diplomatski, ali ja inače govorim direktno ono što mislim.

4 Koliko vi imate djece?

- Nažalost, samo dvoje. Kći Dunja ima 31 godinu i tri sina, a sin Matija 29, nedavno se oženio i nadamo se novim unucima.

5 Kada ste vi postala majka, koliko ste bili na porodiljnom i koliku ste nadoknadu dobivali?

- 1976 i 1978. S prvim djetetom sam bila na porodiljnom osam, a s drugim 10 mjeseci. Išla sam raditi zbog razlike u plaći, ali sam znala da iza svake uspješne žene stoje dvije žene; mama i svekrva koje čuvaju djecu.

6 Koja je temeljna razlika između majke i žene koja nije majka?

- Po ženskosti nikakva. Nema žene koja želi biti majka da ne postane majka. No, to ne znači da se porodom postaje majka.

7 Što mislite o izjavi Vice Vukojevića: Više rađaj, manje pričaj?

- Mislim da se može puno pričati i puno rađati.

8 Mnogi ne znaju da ste jedna od najdugovječnijih saborskih zastupnica. Koja je razlika između Županijskog i Zastupničkog doma Sabora?

- Bilo je lakše raditi u Županijskom domu i više se moglo diskutirati o regionalnim posebnostima. I dalje mislim da je dvodomni parlament bolji izbor za Hrvatsku.

9 Nadate li se klupi u EU parlamentu?

- Ne, nakon ovog saziva odlazim iz politike. Moji unuci Juraj, Ivan i Lovro draži su mi od sve europske diplomacije.

10 Što možete poručiti ženama koje još nisu majke?

- Poduzmite sve da to postanete.

Jutarnji list, Magazin

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sama sebi skače u usta!

a i novinar je pristran jer je ovo blic intervju, nije bilo potpitanja....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, neka, znači čuju se ipak ti protestni glasovi. Isto bih se složila da sama sebi skače u usta, ne sviđaju mi se te izjave "posebno cijenim žene", "posebno cijenim muškarce", "posebno cijenim majke", a još posebnije ove s više djece itd., tj. takva generaliziranja.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme meni, majko mila :shock: :shock:
    na prvu izjavu dotične gospođe nisam htjela reagirati jer sam se duboko nadala da se možda, ali možda, žena ipak samo zabunila.
    ali ovaj blic intervju samo ju je još više pokopao. ne znam koju bi "glupost" prije citirala, njezine ili novinareve.
    mislim da tek sad i kao udruga moramo reagirati, ovo je prestrašno.

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ne skače ona sama sebi usta, mislim da je prirodno glupa i žalosno što tako netko odlučuje u naše ime.
    ona zaista misli da žene vrijede onoliko koliko djece imaju

(a dodatno me raz******ljutio onaj dio da iza svake majke stoji svekrva , raspoložena sam za pisanje)

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Eowyn prvotno napisa
    na prvu izjavu dotične gospođe nisam htjela reagirati jer sam se duboko nadala da se možda, ali možda, žena ipak samo zabunila.
    ali ovaj blic intervju samo ju je još više pokopao. ne znam koju bi "glupost" prije citirala, njezine ili novinareve.
    pismo je napisano, čeka samo zeleno svjetlo.

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    Citiraj Eowyn prvotno napisa
    pismo je napisano, čeka smao zeleno svjetlo.
    odlično!!!!!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma k vragu! Kako ću ja biti uspješna poslovne žena i nadati se bebeču? Kad nemam dvije žene koje će stajati iza mog uspjeha. Mater i svekrvu. Doduše, imam ih. Drage žene i jedna i druga. Al daleko! I ne bi se preselile u Zagreb čak i kad bih to tražila od njih. Pametne žene!
    I što sad? Ma morat ću otić po savjet uvaženoj, pazi ovo, BIVŠOJ, zastupnici! Koja je obećala da se više neće kandidirat. A svaka poštena političarka njezinog kova drži zadanu riječ! dok je ne mora pogazit.

Drage moje, htjela sam odoljeti ovom postu.... svaki put kad nešto slično pročitam izlijem žuč po tipkovnici! Zašto ja moram pisati s toliko sarkazma?
    Sad bih naradije legla na kauč i samu sebe analizirala, al, nemrem! Moram izvjesit veš! Ko svaka dobra žena!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PA žena je sve rekla o sebi u tom intervjuu.
    Jadna njena snaha,
    Iskreno ju žalim i nadam se da je dovoljno pametna da ne živi blizu nje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Znači..... samnom na lomaču! Ja imam karijeru, nemam djecu, nemam majku, nemam svekrvu, nemam svekra.... ali zato imam moga čalu koji će mi čuvati i blizance, ali ne bi volio da rodim trojke jer je već u godinama pa će mu to biti teško.
    S druge strane, radim sve kako bi do djece došla, ali nisam baš uvjerena da se ona sjetila nas u tim pričama. Pa i zašto bi se sjetila mene, ja nemam djece što znači da sam bezvrijedna.... a čemu trošit vrijeme na bezvrijedne pojedince.
    Fala Bogu što sam rođena od normalne majke

ForestFeiry

Početno

bože koja glupača, do sada nikada ništa nije rekla i nije progovorila u Saboru. Tko je uopče ikada čuo za tu ženturaču ....Poslala sam joj mail....duhovna i inetelektualna mizerija

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma progovorila je ta žena i to uvijek na ovakav način.
    trebali ste ju samo čuti u raspravi prije sad već dosta vremena o osobama s posebnim potrebama.

ta vam je ženska bila u donjem domu sabora i n osila u sred bijela dana žarko crvene kostime.

možda ćete sad reći kako imam predrasude prema ženama u žarko crvenom, ali koju god sam upoznala do sad a tako se oblači po danu i to na posao, ostavila je dojam na mene identičan kao i ova gospođa o kojoj raspravljamo ovdje.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ima nešto u tome!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Roda u akciji

Reakcija na izjavu saborske zastupnice Ivane Sušec-Trakoštanec

Tjedan dana nakon što je javno, za govornicom Hrvatskog sabora, izjavila kako svaka žena vrijedi onoliko koliko je djece rodila, saborska zastupnica Ivana Sušec-Trakoštanec tvrdi kako joj se ni jedna žena nije javila da je uvrijeđena njezinom izjavom.
    Ovakvim stavom saborska zastupnica, osoba koja dizanjem ruke direktno odlučuje o sadržaju zakona koji se donose u Republici Hrvatskoj, jasno pokazuje da, unatoč brojnim reakcijama građana, nevladinih udruga, kolega u saborskim klupama i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji.

To je naravno njezino pravo i njezina odluka, ali odluka za koju bi trebala snositi posljedice, što znači da bi umjesto građana i nevladinih udruga trebale reagirati institucije sustava.

No žalosno je da sramotna izjava zastupnice u sabornici nije zaradila ni opomenu, a kamoli opomenu s oduzimanjem riječi. To su stegovne mjere koje po Poslovniku Hrvatskog sabora zastupniku ima pravo izreći predsjedatelj, tj. predsjednik Hrvatskog sabora u slučaju ako govorom omalovažava ili vrijeđa predsjedatelja ili druge zastupnike, svojim ponašanjem odstupa od općih pravila ponašanja u Saboru, kada svojim govorom vrijeđa hrvatski narod, vjerske zajednice, nacionalne manjine, predstavnike stranih država i međunarodnih organizacija.
    Ignoriranje predsjedavajuće na ovu izjavu u 21. stoljeću uvredljivo je za sve građane koji poštuju pravo na izbor, tj. slobodnu odluku na koji će način žena ili par planirati potomstvo, tj. hoće li ili neće imati djece i koliko, za sve žene koje ne mogu doći do potomstva iz zdravstvenih razloga, za sve majke koje su svoje roditeljstvo ostvarile posvojenjem djeteta.
    Nedopustivo visoki prag tolerancije, tj. potpuna neosjetljivost predsjedavajuće za ovakvo istupanje u sabornici pokazuje odnos Hrvatskog sabora prema reproduktivnom pravu, tj. pravu na slobodno odlučivanje građana o rađanju djece, koje je u velikom broju zemalja (u Republici Hrvatskoj, na žalost ne) zaštićeno i ustavom.

Stranka na vlasti prepoznala je gđu. Ivanu Sušec-Trakoštanec kao jednu od svojih najcjenjenijih i najkvalitetnijih članova te joj ukazala povjerenje i čast da bude jedna od 63 izabrana predstavnika - najboljih među najboljima u Hrvatskom saboru.

Možemo samo zaključiti da je gđa. Ivana Sušec-Trakoštanec doista bila zastupnica po mjeri Hrvatskog sabora - po mjeri stranke koja ju je postavila i po mjeri svih nadležnih institucija sustava.

Da, bila. Ni od predsjednika Hrvatskog sabora, ni od drugih tijela Sabora, niti od vladajuće stranke ne možemo zahtijevati poduzimanje bilo kakvih stegovnih mjera prema zastupnici Ivani Sušec-Trakoštanec. Sabor je prije nekoliko dana raspušten.

Kao porezni obveznici, zainteresirani da Hrvatski sabor donosi zakone usklađene s elementarnim civilizacijskim normama 21. stoljeća, od svih stranaka uključenih u predizbornu utakmicu zahtijevamo da na svoje liste postave kandidate koji, neovisno o svom stranačkom opredjeljenju (koje je samo nadogradnja), u svim svojim aktivnostima štite i poštuju osnovna prava građana zagarantirana Ustavom i zakonima Republike Hrvatske.
    Čekaju nas parlamentarni izbori...

Udruga RODA
    I opet Roda...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote="rvukovi2"]
    možda ćete sad reći kako imam predrasude prema ženama u žarko crvenom[quote]
    E ovo mi je omiljena izjava dana

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

odlično

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odlično!

A propos crvene boje, bemu misha, to su mi omiljene ljetne kombinacije - crno-bijelo, from dusk to done. Iden to brže skrivat po ormaru, a izvadit ću tamno plave i crne i smeđe kombinacije. No, dobro, uvijek mi preostaju za ljeto svijetlo zelena i roza boja .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pardon crno-bijelo = crveno-bijelo

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    možda ćete sad reći kako imam predrasude prema ženama u žarko crvenom, ali koju god sam upoznala do sad a tako se oblači po danu i to na posao, ostavila je dojam na mene identičan kao i ova gospođa o kojoj raspravljamo ovdje.
    Svaka čast...dobro si ovo primjetila....ima istine u tome (znam neke primjerke)

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    pardon crno-bijelo = crveno-bijelo
    pa dobro eto već si ublažila s ovim 'bijelo'...crveno + bijelo =rozo

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, pogledajte na portalu Rodinu reakciju