kakvo? gdje kupujete? koje zahtjeve mora zadovoljavati? koje je najbolje?
da li ima neko posebno u kojem se moze kuhati?
da li je samo za podgrijati (minutu-dvije) ok obicno plasticno sudje?
poklopci s rupicom isl...
savjete i iskustva molim![]()
kakvo? gdje kupujete? koje zahtjeve mora zadovoljavati? koje je najbolje?
da li ima neko posebno u kojem se moze kuhati?
da li je samo za podgrijati (minutu-dvije) ok obicno plasticno sudje?
poklopci s rupicom isl...
savjete i iskustva molim![]()
ja osobno u mikrovalnoj samo podgrijavam hranu i to u svemu porculanskom koje nema one zlatne i srebrne rubove(na svu srecu pa se to danas toliko ne koristi) jer metali nesmiju u mikrovalnu, pocne iskriti(isprobano) i imam par komada plasticnih salica od cca 3dl na kojima pise da su za microvalnu. kad sam radila u ducanu sa kuhinjskim posudem, svi su kupovali setove od arcopala(oni skroz bijeli servisi koji se mogu kupovati i po komadu)
na svim plastičnim posudama ima znak da je za mikrovalnu, ili piše dozvoljena temp.
neke od tuppera mogu, neke ne...
što se plastike tiče, na svakoj piše može li u suđericu i u mikrovalnu.
u mikrovalnu ne smije ništa metalno.
ja isto samo podgrijavam, što će reći da koristim tanjure, plastične ili staklene zdjelice, šalice...
pokrijem salvetom.
Ja podgrijavam u mikrovalnoj u tanjurima, šalicama, zdjelicama - sve stakleno.
U mikrovalnu smiju aluminijski poklopci. Na taj način se vrlo jednostavno vakumiraju kašice i slično: poklopac se samo postavi na svoje mjesto i ne pritegne se, kresneš mikrovalnu dok bočica ne počne skakutati (unutra para radi dum-dum), na brzinu otvoriš i pritegneš poklopac, a za koju sekundu vakuum povuče.
Aluminij kao odličan vodič samo reflektira mikrovalove, a isto vrijedi i za alu-foliju.
Koristim uglavnom četvrtaste plastične posude za kuhanje.
Prekomplicirano za mene. Jel postoji kakav tečaj iz toga?Davor prvotno napisa
C! Ali u bilo kojem trenutku to možeš isprobati s običnom vodom.
Ja kuham povrće u vatrostalnim posudama s poklopcem, odmrzavam u plastici u kojpj je bilo i smrznuto. Imam nekoliko šalica i zdjelica koje izbjegavam koristiti u mikrovalnoj jer se i same zagriju pa su vruće. Keramika se grije, porculan ne. Metoda pokušaja i promašaja
znaci, moze se i staklo stavljati u mikrovalnu?filipova mama prvotno napisa
Koristim Tupperware suđe za mikrovalnu.
Nisam pojma imala da se ne bi moglo. Mislim na normalne staklene-porculanske tanjure, šalice...danielica prvotno napisa
cuj, staklo je staklo, porculan je porculan, keramika je keramika.... i svaki od njih je drugaciji, a za staklo nisam bas sigurna da je prikladan za mikrovalnu-mozda za samo minutu nes podgrijate jer opet ovisi o kakvoci i debljini stijenke.....
a di si ti nabavila stakleno-porculansko sude - prvi put cujem za to:?
to ti je arcopal, ima u svakoj trgovini suđa, samo pitaj tete
Mi isto uglavnom podgrijavamo hranu u mikrovalnoj i to u keramici.