Results 1 to 16 of 16

Thread: sudje za mikrovalku

  1. #1
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default sudje za mikrovalku

    kakvo? gdje kupujete? koje zahtjeve mora zadovoljavati? koje je najbolje?

    da li ima neko posebno u kojem se moze kuhati?
    da li je samo za podgrijati (minutu-dvije) ok obicno plasticno sudje?

    poklopci s rupicom isl...

    savjete i iskustva molim

  2. #2

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    kvarner
    Posts
    207

    Default

    ja osobno u mikrovalnoj samo podgrijavam hranu i to u svemu porculanskom koje nema one zlatne i srebrne rubove(na svu srecu pa se to danas toliko ne koristi) jer metali nesmiju u mikrovalnu, pocne iskriti(isprobano ) i imam par komada plasticnih salica od cca 3dl na kojima pise da su za microvalnu. kad sam radila u ducanu sa kuhinjskim posudem, svi su kupovali setove od arcopala(oni skroz bijeli servisi koji se mogu kupovati i po komadu)

  3. #3
    Riana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    međimurje
    Posts
    1,726

    Default

    na svim plastičnim posudama ima znak da je za mikrovalnu, ili piše dozvoljena temp.

    neke od tuppera mogu, neke ne...

  4. #4
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    što se plastike tiče, na svakoj piše može li u suđericu i u mikrovalnu.

    u mikrovalnu ne smije ništa metalno.

    ja isto samo podgrijavam, što će reći da koristim tanjure, plastične ili staklene zdjelice, šalice...

    pokrijem salvetom.

  5. #5

    Default

    Ja podgrijavam u mikrovalnoj u tanjurima, šalicama, zdjelicama - sve stakleno.

  6. #6
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    U mikrovalnu smiju aluminijski poklopci. Na taj način se vrlo jednostavno vakumiraju kašice i slično: poklopac se samo postavi na svoje mjesto i ne pritegne se, kresneš mikrovalnu dok bočica ne počne skakutati (unutra para radi dum-dum), na brzinu otvoriš i pritegneš poklopac, a za koju sekundu vakuum povuče.
    Aluminij kao odličan vodič samo reflektira mikrovalove, a isto vrijedi i za alu-foliju.
    Koristim uglavnom četvrtaste plastične posude za kuhanje.

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    U mikrovalnu smiju aluminijski poklopci. Na taj način se vrlo jednostavno vakumiraju kašice i slično: poklopac se samo postavi na svoje mjesto i ne pritegne se, kresneš mikrovalnu dok bočica ne počne skakutati (unutra para radi dum-dum), na brzinu otvoriš i pritegneš poklopac, a za koju sekundu vakuum povuče.
    Aluminij kao odličan vodič samo reflektira mikrovalove, a isto vrijedi i za alu-foliju.
    Prekomplicirano za mene. Jel postoji kakav tečaj iz toga?

  8. #8
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    C! Ali u bilo kojem trenutku to možeš isprobati s običnom vodom.

  9. #9
    zumbulmama's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zg, Kvatrić
    Posts
    839

    Default

    Ja kuham povrće u vatrostalnim posudama s poklopcem, odmrzavam u plastici u kojpj je bilo i smrznuto. Imam nekoliko šalica i zdjelica koje izbjegavam koristiti u mikrovalnoj jer se i same zagriju pa su vruće. Keramika se grije, porculan ne. Metoda pokušaja i promašaja

  10. #10

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    kvarner
    Posts
    207

    Default

    Quote Originally Posted by filipova mama
    Ja podgrijavam u mikrovalnoj u tanjurima, šalicama, zdjelicama - sve stakleno.
    znaci, moze se i staklo stavljati u mikrovalnu?

  11. #11

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Varaždin
    Posts
    266

    Default

    Koristim Tupperware suđe za mikrovalnu.

  12. #12

    Default

    Quote Originally Posted by danielica
    Quote Originally Posted by filipova mama
    Ja podgrijavam u mikrovalnoj u tanjurima, šalicama, zdjelicama - sve stakleno.
    znaci, moze se i staklo stavljati u mikrovalnu?
    Nisam pojma imala da se ne bi moglo. Mislim na normalne staklene-porculanske tanjure, šalice...

  13. #13

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    kvarner
    Posts
    207

    Default

    cuj, staklo je staklo, porculan je porculan, keramika je keramika.... i svaki od njih je drugaciji, a za staklo nisam bas sigurna da je prikladan za mikrovalnu-mozda za samo minutu nes podgrijate jer opet ovisi o kakvoci i debljini stijenke.....

  14. #14

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    kvarner
    Posts
    207

    Default

    a di si ti nabavila stakleno-porculansko sude - prvi put cujem za to :?

  15. #15
    vještičica's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    vjesticica[at!]gmail.com
    Posts
    3,005

    Default

    to ti je arcopal, ima u svakoj trgovini suđa, samo pitaj tete

  16. #16
    domy's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,288

    Default

    Mi isto uglavnom podgrijavamo hranu u mikrovalnoj i to u keramici.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •