Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: užasni bolovi u nogama

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno užasni bolovi u nogama

Užasno me bole noge! Već mjesec dana, od kada sam nakon mirovanja u trudnoći i oporavka od carskog krenula u šetnje s malim. Šećem oko 5 sati dnevno, ako mi to dopusti vrijeme. Brzo hodam, želim potrošiti energiju i skinuti kile. doma isto ne sjedim, jer se bavim malim. Nemam ravna stopala, šećem u tenisicma.
    Prvo sam mislila, muscule fiber od toliko kretanja nakon dugog mirovanja. Ali evo traje već mjesec dana. Doslovno me trga po mišićima. Kad navečer legnem, ne mogu zaspati od bolova u nogama. Kad se noću ustajem, jedva stanem na noge koliko me bole stopala.
    Kako da si pomognem? Ima li netko sličnih problema?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mene nakon tolikog hodanja već krene zezati kičma pored bolova u nogama tako da ti još dobro i prolaziš.

A da malo olabaviš? Mislim, kile će otići, čemu žurba :/

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Roza, draga, ja isto mislim da trebaš mrvicu usporiti

Mene su dugo jako boljele noge, ali i križa i poooosebno pete; ali to je sve od velike težine u trudnoći + opuštanje ligamenata, pa onda dok se to sve vratilo na mjesto - mislim, trebalo je dobrih 9 mjeseci kad sam se ponovno počela osjećati kao u svom tijelu (prije tog sam si bila alien).

Ako te jako bole mišići, moraš im dati vremena da se naviknu na opterećenje, to ćeš uspjeti postupnim povećanjem prijeđenih metara/kilometara ali tako da ne pretjeraš. Eventualno toliko da osjetiš umor u nogama i možda lagano zatezanje. Kad osjećaš ovako jaku bol i to se ponavlja, znači da trebaš usporiti i smanjiti prijeđenu trasu.

I držim ti fige

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Roza, uzimaš li dodatni magnezij? Ako se radi o grčevima 400mg magnezija dnevno bi ti trebalo pomoći.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Roza, mislim da bi trebala malo drugačije organizirati svoju fizičku aktivnost. Trebala bi se koncentrirati zasada na kondiciju i razgibanost cjelokupnog tijela a onda se prebacit na topljenje kila, učvršćivanje guze/nogu ili već što ti je cilj.
    Uza sve to čuvaj psihičko zdravlje, opuštaj duh jednako koliko ćeš i vježbati tijelo.
    Također napravi kompletnu krvnu sliku, hormone štitnjače... čisto da znaš situaciju i da znaš kako ćeš se posvetiti svome zdravlju uz najmanje štete i najviše učinkovitosti.
    Posjet ortopedu neće biti suvišan.
    Pazi da i doma dok se baviš s djetetom imaš kvalitetne anatomske papuče (ja osobno nosim od Kopitarne Sevnica otvorene sandale i spasile su mi stopala i noge, jer sam po cijeli dan na nogama i u pokretu).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čula sam da se bolovi u nogama znaju javljati zbog problema s kralješnicom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene su boljele zbog-cirkulacije.Tuširanje toplo-hladno mi je dosta pomoglo.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Usporila sam tempo, nažalost zato što mi je mali prehlađan i ima malu temperaturu pa smo doma. Noge me danas uopće ne bole, a jučer su me samo mrvicu boljele.
    Znači očito mom tijelu ne paše prijašnji tempo. Zapravo, ovako kad napišem da hodam brzim tempom 5 sati dnevno - to mi zvuči grozno.

mamasch, krvna slika mi je loša ali ide na bolje (jako loš oporavak nakon carskog, upaljen unutarnji šav, 6 tjedana temperature, teška anemija).
    doma imam ortopedske papuče, biosoft, kopitarna.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Roza, uzimaš li dodatni magnezij? Ako se radi o grčevima 400mg magnezija dnevno bi ti trebalo pomoći.
    Potpisujem, bolovi koji se jave zbog preopterećenosti mišića nakon dužeg mirovanja, dadu se ublažiti uzimanjem magnezija. Kad planinarim, pred kraj dana se znaju javiti grčevi, da nije magnezija bilo bi svašta.

Ali, najprije, uspori.... Hodanje po tvrdoj podlozi (asfalt, beton i sl.) veliko je opterećenje za mišiće i tetive nogu, a ako su ti i leđni mišići blago atrofirali u trudnoći, možeš oštetiti kralježnicu a da ni ne skužiš.
    E sad, lako je reći uspori, ali ritam malog bebača zna biti opak...
    Da bi ublažila žarenje stopala, legni na ravnu površinu i digni noge uz zid. Poslije toga, kupka u toploj vodi s malo lavandine soli uli ulja.... i lagana masaža stopala i gležnjeva.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Roza, tek sam sad skužila da moj prijašnji post zvuči kao naređivanje popraćeno blagim prigovaranjem... 8)
    Sorry
    Sve u najboljoj namjeri

Drago mi je da ćeš prilagoditi vježbanje svom zdravlju, vjeruj mi mogu si zamisliti kako ti je jer mene 2,5 godine nakon poroda još uvijek bole rebra :shock:. Imala sam ogroman trbuh i rebra su mi se preklopila, do danas se nisu sva vratila na mjesto i čisto sumnjam da će biti kao prije, pri većem naporu me tako bole da svaki put sjednem, zaplačem i namještavam se kao sam-svoj-kiropraktičar :/ .

Što poduzimaš u vezi anemije, možda terapija izaziva bolove, ili je ipak stvar u fizičkom naporu i umaranju?

Kiss za brz oporavak

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •