Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Test intolerancije - neverovatan rezultat

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Test intolerancije - neverovatan rezultat

Mm-u je pre 2 sedmice rađen test intolerancije putem krvi jer već mesecima ima napade gušenja i nikad nismo mogli da povežemo šta ih pokreće..

Prema testu alergičan je na: grinje, kućnu pašinu, jaja, mleko, kvasac, kozje mleko, šećer, pirinač, ovas, soju, jabuke, trešnje, ananas, kajsije, šljive, banane, borivnice, mandarine, jagode, breskve, narandže, govedinu, ćuretinu, oslića, tunjevinu, biber, šargarepu, kelerabu, kupus, pečurke, celer, sočivo, spanać, paradajz, krastavac, dinju, badem, kikiriki, lešnik, orah, brazilski orah, leblebiju, kamilicu, šipak, lipov cvet, nanu, đumbir, na dlake mačaka i pasa, na polene drveća, cveća i korova, pšenicu, suncokret i med.

Da li je moguć ovakav rezultat odnosno da li rezlutati dobijeni ovim putem (preko krvi) često daju ovako širok dijapazon aktivnih alergena?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: Đizs!!!
    Ne mogu ti pomoći, ne znam baš puno o tim krvnim testovima, mom malom su radili krvni test samo na kravlje mlijeko. Ali kad sam razgovarala s alergologom nisam imala dojam da je to test tipa 'izvadit ćemo krv pa ćemo vidjeti na što je alergičan', nego da se ide ciljano na dokazivanje/odbacivanje alergije na točno određenu tvar (ili par njih), valjda onu koja im je najsumnjivija.

Nadam se da je u pitanju neka greška, jer prema svemu navedenom na što je tm alergičan, ima da živi isključivo od ljubavi.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nekad davno moja je sestra dosla s pretraga bas s ovako dugim popisom. tada je jos bila mala curica i znam da sam je nosila da ne bi dotaknula travu jer je bila i na nju alergicna. s vremenom se uspostavilo na sta je jace, a na sta manje alergicna i te stvari i dan danas izbjegava. prije par gdina je svaki tjedan isla na injekciju kojom su joj ustrcavani alergeni kako bi razvila kakav takav imunitet. mislim da je pomoglo.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ne mogu ti pomoći, ne znam baš puno o tim krvnim testovima, mom malom su radili krvni test samo na kravlje mlijeko. Ali kad sam razgovarala s alergologom nisam imala dojam da je to test tipa 'izvadit ćemo krv pa ćemo vidjeti na što je alergičan', nego da se ide ciljano na dokazivanje/odbacivanje alergije na točno određenu tvar (ili par njih), valjda onu koja im je najsumnjivija.

.
    i kod nas je bilo ovako :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a bolje bi bilo da mu daju popis na što nije alergičan :?

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    prije par gdina je svaki tjedan isla na injekciju kojom su joj ustrcavani alergeni kako bi razvila kakav takav imunitet. mislim da je pomoglo.
    I ja sam išla na tu terapiju,zove se hiposenzibilizacija. Daju ti male doze alergena kako bi tijelo privikli na njih,i to u nekoliko etapa sa postepenim povećanjem koncentracije alergena. Sve skupa,oko 5 godina terapije. Ali je pomoglo,astmu imam pod kontrolom. Istinabog,meni smetaju "samo" grinje i kućna prašina....

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Test intolerancije nije isto što je test za alergije.
    Znam jer su moji prijatelji radili i jedno i drugo za malenu. Alergolog testira na šta si alergičan, a test intolerancije putem analize krvi utvrđuje za svakoga (bio on alergičan na nešto ili ne) koji tip hrane njegovom organizmu ne odgovara. Znam da su za to išli u neku polikliniku u Split i da je to poprilično skupo, nekih 2000 kuna, ako se dobro sjećam.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

clumsy mom- prema ovome popisu TM bi trebao staviti "zube o klin" i živjeti od zraka ( čudim se da nije i on na popisu, iako ima i nekih čimbenika na popisu koji se prenose isključivo zrakom) i to u onom plastičnom balonu uz uvedenu infuziju 24/7 punih 12 iliti 52 godišnje. Ma daj se ne sekiraj, kada bi na to gladali, pitam se kako je ljudska vrsta prema tome uopče opstala sva ova tisučljeća. Neka TM ode napraviti baš alergijski test ( onaj s pikanjem pod kožu) ciljano na te stvari s popisa ( je da će vjerojatno morati ići par pputa s obzirom na dužinu popisa) pa će na kraju točno znati na čemu je. Ovako nešto mi je totalno besmisleno, pogotovo činjenica da je tek nedavno počeo dobivati napadaje gušenja, a do sada je normalno konzumirao sve ( ili skoro sve) navedeno na popisu. Nisam sigurna u to da se alergija može pojaviti samo tako odjednom na toliko stvari. Nisam stručnjak, ali logički razmišljam. Neka napravi alergijski test i čisto sumljam da će biti alergićan na više od 1-2 stavke na popisu.
    Javi što je riješeno.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mislim da je stvar u tome da je na sve te stvari bar malo alergican i da ne odgovaraju njegovom organizmu. tako je jedna moja poznanica alergicna na svo voce pomalo.mora ici na ciljani test gdje se alergen ubacuje pod kozu. sretno!!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mirjana S. prvotno napisa
    Citiraj šnapi prvotno napisa
    prije par gdina je svaki tjedan isla na injekciju kojom su joj ustrcavani alergeni kako bi razvila kakav takav imunitet. mislim da je pomoglo.
    I ja sam išla na tu terapiju,zove se hiposenzibilizacija. Daju ti male doze alergena kako bi tijelo privikli na njih,i to u nekoliko etapa sa postepenim povećanjem koncentracije alergena. Sve skupa,oko 5 godina terapije. Ali je pomoglo,astmu imam pod kontrolom. Istinabog,meni smetaju "samo" grinje i kućna prašina....
    ali... ovakva se teraapija ne može davati nekom tko ima više alergija jer uvijek postoji opasnost od antifalktičnog šoka.

Intolerancija i alergija nije isto, pa zato preporučam prick test. Nakon testa još uvijek se može desiti da imaš alergijske reakcije na nešto što test nije pokazao i obrnuto. Pa je najobjektivnije ipak isprobavati. Jedino se ne preporuča isprobavati nešto na što prick test pokaže rezultat veći od 1+

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •