-
I ja sam rodila na SD prije dva mjeseca. Vodila sam trudnoću kod prof.Latin a zatim kod dr. Hafner i njima samo pohvale. Rodila sam na carski i to je stvarno bilo carski. Sestre na odjelu su super, klopa ok, smještaj super. A sestre s pedijatrije su posebna priča. One koje bi trebale pokazati kako se doji i dati neke prve informacije (koje su meni kao prvorotkinji smatram bile jako bitne) su blago rečeno nezinteresirane. Ja sam se pokušala prije dobro informirati o dojenju, uzela izdajalicu, ručnik za topli oblog, proučila masažu, al mi sve to zajedno nije koristilo jer nisam imala mlijeka prvih pet dana. I onda su mi curku donijeli gladnu i ona je plakala tri sata tako jako da su joj ispucale usnice, a sestre su me samo navlačile za cike i govorile: aaa bit će tu mlijeka i kaj se brinem. A ja curku nisam imala s čime nahraniti i na kraju sam ja počela iz očaja plakati i plakala puna dva dana. U ta dva dana nitko se nije udostojio (iako sam ja tražila puno puta pomoć da mi pomognu staviti curku na prsa) ostati kraj mene pet minuta dok me nije jedna divna zgodna crna sestra (liči na Monicu iz Friends-a) vidjela u čekaonici da plačem mužu na ramenu cijeli sat i došla mi pomoći. Još su se sestre cijelo vrijeme pravile pametne s komentarima: Čujte morate ju nahraniti, ovdje se djeca hrane isključivo dojenjem a mi im dajemo samo čaj i sl. A ako se nema mlijeka onda se mora specijalno pitati pedijatar dal se beba smije nadohranjivati. Nego kaj bi trebalo, pustiti ju da urla i plače od gladi. Možete si zamislit kaj je meni u tim trenutcima prolazilo kroz glavu, očaj, očaj i samo očaj. Mislim da to nije način konverzacije i da mladoj mami najmanje u tim trenutcima treba osjećaj krivnje, a još joj manje treba spoznaja da joj je možda tamo negdje dijete gladno i vrišti od plača jer ona nema mlijeka a hranjenje je isključivo dojenjem. Uostalom to piše i na vratima u kućnom redu. Takav način naređivanja da se bebe hrane isključivo dojenjem je grozan jer ako me sjećanje dobro služi dojenje je izbor a ne naredba. Ja sam apsolutno i samo ZA dojenje al ne sa takvim načinom pristupa. Uostalom pa nije rodilište konc logor di se mora dojiti po naređenju, a postoji i nešto što se zove Ustav koji garantira slobodu izbora a dojenje je sloboda izbora. To bi netko trebao objasniti i tim sestrama i njihovom voditelju da neće umrijeti od malo topline i da friškim mamama treba podrška a ne ubijenje u pojam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma