Ja sam rodila prije nešto više od dva tjedna, što bi značilo da sam do prije deset dana bila na SD.

Moja iskustva su odlična. Imam i par negativnih, ali zaista su sporadična i ne mogu utjecati na ukupni dojam.

Na traženje sam dobila epiduralnu bez ikakvih problema, svi liječnici, babice i sestre su bili jako ljubazni i spremi pomoći, i u predrađaoni, i u boksu i kasnije na odjelu. Pogotovo su bile super tzv. dječje sestre, koje sam dobro izgnjavila da mi pomognu s dojenjem i one su mi zaista spremno pomogle. Inače, porod mi je bio izuzetno dug i težak.

Negativne stvari:

- dežuran liječnik u vrijeme kad sam došla obavio je izuzetno grub pregled i još se nakon toga izderao na mene da kaj ja zahtijevam, jel' mislim da sam možda u privatnoj klinici i sve u tom stilu;

- u predrađaoni sam bila dosta dugo prikačena na ctg, što mi je onemogućilo kretanje;

- jedna sasvim nepozvana daljnja rođaka je dan nakon mog poroda odlučila doći do mene :shock: i pustili su ju, izvan svih termina za posjete, samo zato jer ženska ima vezu na SD. Osim što me probudila, a vjerojatno omela i druge žene koje su bile sa mnom u sobi (a MM-a vjerojatno ne bi pustili samo tako), ona je lijepo otišla na odjel s bebama i dobila sve informacije o stanju moje bebe, od toga kako je prošao porod do svih mogućih pregleda i pretraga koji su obavljeni i do općeg stanja bebice. :shock: :shock: :shock: Ja sam to saznala tek kasnije i doslovce sam poludila! Znam čak i prezimena doktorica s kojima je razgovarala.

Pitam se tko ima pravo davati nepoznatim ljudima informacije o mom djetetu?! Ok, nisu mogli nazvati MM-a da da svoje odobrenje, ali ja sam ležala u istoj bolnici, samo na drugom odjelu, i nije mi jasno da me nitko nije kontaktirao i pitao "Ovdje je došla osoba koja kaže da se zove tako-i-tako i raspituje se o vašoj bebi. Da li joj smijemo dati podatke ili ne?" Ali nitko me nije ništa pitao, NITKO NIŠTA!

Ispada da može doći bilo tko s ceste i saznati sve o vašoj bebi, a vi kao roditelj ste sasvim sporedan lik. To sam im stvarno zamjerila!

No, ponavljam, sve u svemu je bilo jako dobro.