Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Premalo žive spermići

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Premalo žive spermići

Moja priča, pa ako vam je sumnjivo obavezno provjerite s laboratorijem.
    Kao što sam već napisala u naslovu, doznali smo razlog zašto imamo lošije rezultete oplodnje. Naime, meni izvade nekoliko dobrih stanica i jedna ili ni jedna se ne oplode, a kod dr. Poljaka jedna stanica prirodno i super se razvija. Ništa mi jasno?! U čemu je caka?
    A onda... odlazak na Sv.Duh, malo ažurnija biologica, malo otvorenija priča i malo hrabrosti da se čak i na otpusno pismo napiše da uzorak muškarca treba uzimati što kasnije jer se njoj dogodilo slijedeće:
    Kao što znate, spermići žive i do cca 48 sati, kako kome i kako kada. Kada se kaže slabije preživljavanje znači da umiru , recimo, u jedan dan.... Savjesna biologica je našla podatak o lošem preživljavanju kod nas u kompaću... pa se odmah odluči na ICSI da ne riskira. MM da uzorak,sve u redu... idemo dalje... meni izvade njih više komada..... odu u laboratorij i dok su čistili moj materijal i spremali za sudar sa materijalom MM prođe oko 1,5-2. Tada biologica opet pogleda kroz mikroskop i nađe pokolj- 99% spermića je umrlo, a onih nekoliko zadnjih je u nesvjesti, Nije mogla vjerovat da se to dogodilo, sve je napravila školski, samo smo mi bili u inkubatoru, nalazi su mikrobiološki u redu. Odmah se uhvatila posla i uspjela je oploditi jednu stanicu, druge je obradila kako treba, ali sa jedva živim spermićima... pa naravno da se nisu dijelile... i jedna je uspjeh, mali je ožito bio žilav, podijelio se sa stanicom, ali nije imao dovoljno snage da se još i zadrži. Šteta, sigurno bi od njega nastao mali/ mala borac.
    Svaka čast biologici, ne samo da mi je otvoreno sve rekla, objasnila nego je popričala sa doktorima, dogovorila nam pregled sa jednim od njih koji se zainteresirao za MM, odlučio naći uzrok. Stvar nije baš od juče i pitaju se oni.... zašto nam nitko prije nije rekao za problem... morali su to vidjeti svi osim dr. Romca u cito jer je tamo MM davao uzorak tek kada bi znali da je s mojim dijelom sve ok.
    A mi, jednostavni nismo zadnje vrijeme radili njegove nalaze... koji glupani.
    I.... sada znam što se dogodilo u Sloveniji. Tamo su me punktirali oko 2 sata nakon što je MM dao uzorak... drugim riječima, ICSI su radili sa već umrtvljenim spermićima... samo su mi trebali reći, a ne da dođem drugi put pa će malo pripazit. Šta je najgore, nije ničija greška jer jednostavno nitko, pa ni mi, nismo znali dok se nije dogodilo.
    Zato, prije svakog postupka, moj savjet, neka VM muški odradi svoje nalaze, provjeri sve detaljno jer njega će manje bolit nego vas uzaludna punkcija.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Premalo žive spermići

Draga perkica, stvarno još nisam čula za ovakvu priču. Žao mi je što si prošla muku punktiranja na SD a onda na kraju ništa od tranfera.

Da li vam je biologica rekla koji je mogući uzrok takvog stanja?
    Možda se i drugima tako isto dešava samo nitko to neće priznati pacijentima!?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Premalo žive spermići

Perkice da li je tvoj m ikada obavio detaljan pregled kod urologa?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Perkice, šaljem ti samo jedan virtualni zagrljaj!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Perkice , naći će oni rješenje i za vas, samo sad kad se otkrilo u čemu je problem

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prkice, stvarno strašna priča. Ali sad barem znate gdje je problem. Nadam se da će Vam sljedeći put uroditi plodom

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

prkice =perkice sorry

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I od mene sve najbolje želje

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Istina, neki duže žive, neki manje, nadam se da ćete riješiti problem.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Perkice, i ja ima problema s oplodnjom ... sad pocinjem misliti da je to mozda uzrok.
    Upravo se spremam na pisanje maila biologu Borutu Kovačiču nakon mog mariborskog debakla....da mi objasni u cemu je problem i sugerira eventualne pretrage.
    Sretno u buducim pothvatima

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ovo je super tema, nisam ni znala da to postoji i nisam čula da je u bilo kojem pregledu spermiograma netko spomenuo duljinu života spermija, da li je za to potrebna neka posebna pretraga ili je sve na tome da se biologu skrene pažnja da pogleda kod ivf-a ?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Duzina zivota spermica bi ipak trebalo da bude poznata posle spermograma. Ili se to mozda posebno naglasava samo kad je njihov zivot kratak, tako su nama barem rekli posle prvog spermograma. Medjutim, hocu da skrenem paznju na nesto drugo. Na to me je upozorio prijatelj sa slicnim iskustvom. Ko god ima na listi spermograma da pise da ima aglutinaciju, obavezno da ode na poseban test, ASA test. Mislim da se to tako svuda zove i radi se u posebnim laboratorijama. Zapravo, to je test na antitela u spermi. To je jako vazno. Recimo, mm su rekli da ima 90 odsto slepljenih spermija tako da je prirodna oplodnja nemoguca. Metodom swim up pri ICSI moguce ih je razdvojiti.
    Od mojih 8js napravili smo 6 embriona. Za sada bez uspeha, 2 eskima nas doduse jos cekaju

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

O lošem preživljavanju smo već i prije čuli, ali nam nitko nije rekao koliko je to u stvari loše. Čak stvarno, na spermiogramu piše loše preživljavanje i na nalaza od dr. Čolaka. Međutim, ponavljam i jedan dan preživljavanja je jako loše, pa tko bi misli da se to radi o 2 sata? Kod urologa mi je MM bio više puta i našli su kao lošiju varikokelu i fruktozu. Uz to je napravio nalaze hormona, čak i citopretrage i šta ja znam više šta. Nažalost, još nam nitko nije dao recept šta s tim. Kada pitamo šta s fruktozom.... eto nemamo pravi odgovor... možda je to uzrok.
    Inače su mu svi urološki nalazi u redu..... javit ću vam čim nešto iskopam.... a hoću! Do tada, ovo sam napisala kao upozorenje jer možda naš slučaj nije čest, ali očito vas nitko neće upozoriti. Izgleda da treba proći postupak na SD pa će se otkriti neke stvari.
    A za ASA test ću se raspitati... hvala na informaciji, možda je to dobar trag.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bas sam te ja mislila pitati da nije u fruktozi stvar...kad sam tek bila na pocetku, trazila sam informacije o svemu gdje god sam mogla...i tako sam nabasala na medicinsku enciklopediju, jako staro izdanje, gdje je sve o spermicima detaljno objasnjeno...i znam da sam nasla da kod slabe pokretljivosti izabiru najbolje spermice i nakon sto ih isperu i oslobode cega vec sve trebaju, da im dodaju fruktoze da imaju vise energije i posalju ih na put..

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

perkice, sjećam se onog tvog razočarenja iz MB i baš mi je drago da ste na dobrom putu.
    vidiš kako rješenja vjerojatno ima.
    nekako vjerujem da će i kod vas uroditi plodom i znam da ste u super rukama tamo na sd-u

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i mi smo imali lošu fruktozu u spermićima, ali sa vitaminskim pripravcima dobili bebicu prirodno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Marta... šta ste sve uzimali? Sva sreća MM je stvarno otvoren za sve što bi moglo pomoć pa eto, da probamo.

Lady

Početno

evo naletih na ovaj tekst-i ne znam dali bih se tu svrstala ali imam bar sličan problem.
    mm ima asthenoozospermiu,i otkriveno nam je postkoitalnim testom (vađeni uzorak iz mene 8 sati nakon odnosa)i nađeno je da su svi plivači mrtvi! :?
    napominjem da su prije odnosa bili itekako živahni i bilo ih je mnoštvo!
    rečeno mi je da ja imam antitjela na spermiće i da ih ubijam i zato ne dolazi do oplodnje.
    radili smo 3 insem.-neuspješno-i ciklus nakon zadnje-ja zatrudnim prirodno!(imam sad sina 4 god!)

sad pravimo drugu bebicu već godinu i opet bezuspješno-al sad me ovo zamislilo-možda spermići imaju antitjela,ili se nešto drugo može učiniti da oni prestanu umirati?

ima li itko s ovakvim slučajem-molim iskustva.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Malo sam kopala tražeći o testu na antitijela.... nešto sam našla pa za zainteresirane evo linka da sada ne dižem opet stranice

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...36b16d708a94d1

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •