Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 100

Tema: masna kosa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I meni se čini da je kod mene opet isto. Ipak ću nastaviti tretman dok ne potrošim tu bočicu čajevca.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kad sam koristila sampone za masnu kosu nisam primijetila nikakvo poboljsanje, stovise cinili su mi se prejaki. Sad koristim za normalnu kosu, svakih tri dana.
    Masna kosa ti ima veze i sa stresom, koliko je diras (nesvjesno), nosis li kapu (po zimi mi se puno vise masti). Takodjer, mislim da to ima veze kako peres kosu. Treba je bas temeljito oprati, ja to sve nabrzaka i onda jos stavim fen na najjace da se sto prije osusi (u sitne nocne sate). A kad mi frizerka opere i isfenira cista mi je cak i pet dana.
    Pitanje za cure koje svaki dan peru kosu - vi imate kratku kosu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne, najgoru poludugu verziju, i još jako metlastu, sklonu kovrčanju i neposlušnu.

Što je onda posljedica toga što mi je kosa takva a perem ju svakodnevno - pa, to što imam lošu frizuru

Baš sam čitala o peglama za kosu pa se pitam jel' bi to bilo rješenje za mene.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pegle isusuju (i ostecuju - frizerka mi ne preporucuje). S peglom ionako ne ides od korijena gdje se najvise masti, zar ne?
    Mima - ako peres svaki dan i susis fenom, mozda ti se od toga masti?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam mislila na peglu kao rješenje za masnu kosu, nego za bolju frizuru, jer moj je san da mi kosa bude ravna i glatka, kakva je kad ju frizerka istegne na četku.

Meni se kosa uopće ne masti previše, ja imam osjećaj da mi je glava prljava i imam je potrebu navečer oprati.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

joj, joj, ne bi je valjda peglala svaki dan? Jedino rjesenje je ---- frizeru najmanje jednom tjedno. Eh da...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja fen ne koristim vec preko 3 god.
    a moram je oprati nakon drugog dana jer je toliko masna da je neizdrzivo i sva se slijepi za glavu,pa razdijeli u rezance ,nema sanse da izadjem takva van

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam prije peglala iza svakog pranja, tj. 2x tjedno, a otkad mi se jako masti i perem češće, ne peglam baš svaki put.
    Ali nemoj se zavaravati, pegla ne čini čuda, za razliku od frizerke. Meni frizerka izravna četkom i drži mi po pet dana, a kad si ja sama na peglu, već drugo jutro mi je sva bezvezna.
    Uf, baš sam jadna zbog te kose. Nikad me nije kosa toliko opterećivala kao sad.
    Možda je Linda kriva- u zadnje vrijeme me non-stop navlači za kosu (ne iz grubosti, tako se mazi) i cijelu noć me dirka po kosi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Nisam mislila na peglu kao rješenje za masnu kosu, nego za bolju frizuru, jer moj je san da mi kosa bude ravna i glatka, kakva je kad ju frizerka istegne na četku.

Meni se kosa uopće ne masti previše, ja imam osjećaj da mi je glava prljava i imam je potrebu navečer oprati.
    I da mi je prljava i da smrdi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    A kad mi frizerka opere i isfenira cista mi je cak i pet dana.
    Mislim da ovo nema toliko veze s temeljitošću pranja, nego sa svim onim lakovima, gelovima itd. Meni je to klasika - od frizera mi izdrži svaki put i 4 dana, doma perem svaki 2.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja je kosa oduvijek masna. prala sam je svakakvim šamponima, ali bez koristi. i stalno neki svrbež prisutan. ono, nije prava prhut al svrbi.
    onda sam krenula s lush
    proizvodima i prezadovoljna sam.meni su najbolji kruti šamponi,njačešće karma ili trenutno seanik. ma super su mi. i big je super, daje super volumen.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bilo koji šampon da koristite, jako je dobro razrijediti ga s vodom prije upotrebe. Tako ga manje upotrijebite, lakše se rasporedi po kosi, blaži je, a učinak pranja isti. Samo što se manje iritira vlasište pa se tak i manje kasnije masti.
    Savjet sam dobila od frizerke i bila sam zadovoljna s tim. Već sam zaboravila na to kad me ovaj topik podsjetio, a muku mučim s masnom kosom. Sad ću to opet uvesti u praksu.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam probala štošta, išla i na onaj pregled mikrokamerom i koristila njihovu pjenu (previše isuši), Vichy ti je dobar ali najbolji šampon za to je dr Tempt-crni, smrdi ko vrag (a čajevac mi miriše, pa sad misli).
    Tko god da ga je probao od mojih je bio zadovoljan (pogotovo seboreici)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo baš bila kod svog frizera (nisam još isprobala čajevac) pitala jel' čuo za tako nešto i imali koji savjet za masnu kosu. Rekao je (i pritom pokazao na svoju kosu) da ima masu iskustva s masnom kosom, da je isprobao svašta, ali da, na žalost, po njemu jedino bojanje to isušuje. Inače, evo me već 3. dan s predivnom frizurom... Lijepo me nafiksiralo raznoraznim sprejevima i sjajevima.. Još kad to friziranje i feniranje ne bi čupalo itd.... Idući tjedan pada čajevac uz blagi dječji šampon od kamilice (sve razrjeđeno).

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

dakle,nakon treceg pranja sa cajevcem
    primjetim cisto malu razliku,kosa mi je drugi dan malkice manje masna nego sto je bila inace (ono osjetno,tj. vidno primjetim da malo pomaze)
    eto bas me zanima kako ce biti sutra,da li cu morati po starom da je ipak operem

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja isto nisam baš oduševljena s čajevcem. Ništa revolucionarno ipak nije donio u moj život. Možda nakon njega isprobam lush tvrdi šampon. Ili se ofarbam.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Probala i ja, ali samo jednom, čajevac mislim... smrdilo mi pa sam odustala .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

4. dan nakon frizera i .... frizura je postojana 8). Da nije onog rastezanja i čupanja prilikom feniranja... Na kraju ću i ja probat doć do 1x tjedno u frizera, to mi se čini najefikasnije (ne cjenovno, nego po izgled), ali to ću još kad malo zađem u godine... Iduće pranje je čajevac.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

koliko ti naplate pranje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam, nikad probala samo pranje + feniranje. Uvijek je bilo u kombinaciji sa šišanjem ili prameniranjem / bojanjem. To ću ja još malo kad zađem u godine i budem imala više vremena pa ću bit prava dama s urednom frizurom. Sad dvojim što mi je veća maltretaža - bit tamo da me navlače na četku kojih sat vremena + putovanje ili prat kosu češće .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imam tanku i mascenju sklonu kosu. jednom tjedno operem kosu sa fitoval samponom , i ukapati cu taj cajevac, a za par dana posprejam kosu sa puderom u spreju, za tzv suho pranje kose i super je!

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo pridružujem se i ja masnoj kosi..užasno izgleda nakon dva dana od pranja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Pada mi na pamet najobicniji sampon od koprive, onaj "starinski" u litrenim plasticnim bocama. Mislim da ga danas radi barem "Afrodita kozmetika". Inace, nekako mi sva ova danasnja kozmeticka industrija postaje sve sumnjivija, puno toga proizvodi obecavaju, a meni se cini da jedan proizvod zapravo samo stvara potrebu za drugim... ili ovo sto rece ina33 - ovisnost, to mi je vrlo lako za povjerovati.

Ili probaj neki super blagi djeciji.
    Ovaj sampon je odlican i za opadanje kose
    Ja ga isto koristim i manje mi se masti od njega kosa i ne opada mi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja imam problema s kosom. Godinama, i zimi i ljeti, svako jutro perem kosu i tuširam se, moram se ustati 1.5 h prije posla, što znam da nije dobro, ali ne mogu drugačije. Probala sam navečer, ali kosa mi je ujutro kao da ju nisam prala par dana. Tanka vlas i kosa brzo splasne i zamasti se. Pročitala sam ovaj topik, bila u biljnoj ljekarni i pitala gospođu za savjet što se tiče stavljanja čajevca u šampon za kosu, ona je rekla da upotreba čajevca nije dokazana i da se eterična ulja stavljaju 2-3 kapi za kupanje u punu kadu vode, a ne u 2 dcl šampona!!!!!!

Godinu i pol dana sam koristila Afroditu od koprive, pa poslije toga Niveu, a sada sam na Pantenu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bak prvotno napisa
    imam tanku i mascenju sklonu kosu. jednom tjedno operem kosu sa fitoval samponom , i ukapati cu taj cajevac, a za par dana posprejam kosu sa puderom u spreju, za tzv suho pranje kose i super je!
    Mojoj mami su ti puderi u spreju (po njenoj teoriji) izazvali koma perut. A i nekako je to izgledalo - čudno - na mojoj kosi je imalo "perika look", ali davno smo mi to radile, vjerojatno ima neki moderniji proizvod.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni i dalje čajevac ne pomaže.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Obeshrabrena sam nakon tjedan dana čajevca, a tako je obećavao nakon prvog pranja.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja se nadam i dalje

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Meni i dalje čajevac ne pomaže.
    Linda, a da ti ipak odeš u plavuše ?

Malo se šalim, znam kako ti je, ali ovo sam predložila zato što sam prije 1,5 godinu bila plavuša, ali baš ono, platinasta.Kosa mi nikad nije izgledala masno.

Ali je otišlo u drugu krajnost pa je bila ko metla od silnih kemikalija da mi bude onako kako sam željela-platinasta.

Sad imam nekakvu prirodnu boju kose, smeđu, i moram je prati skoro svaki drugi dan, jer se "rezanci" pojavljuju vrlo brzo! :/

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ajme, Pepi, nisam ti ja za plavuše.
    Jedino da si dam trajnu , vele da ona isto isušuje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Davno mi je minival pomogao da ne bude masna i da izgleda ko suha metlica. Pa i nisam bila skroz nezadovoljna kad bolje promislim.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je super riječ "trajna" (ne minival) - odmah se sjetim Žuži Jelinek. Ona sigurno nema problema s masnom kosom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, da. Nikada se nisam pitala kak to njoj onak fino sve stoji u zraku.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Mojoj mami su ti puderi u spreju (po njenoj teoriji) izazvali koma perut. A i nekako je to izgledalo - čudno - na mojoj kosi je imalo "perika look", ali davno smo mi to radile, vjerojatno ima neki moderniji proizvod.
    puno bolje od toga je obični bebi-puder - malo se posipa po kosi (prvo na ruke, pa utrljati do korjena), onda se dobro, ali baš dobro, isčetka i malo propuše s fenom - i najmasnija kosa tako izgleda skoro friško oprana

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ina33 bas si me
    ma nije kao perika nego taj puder u spreju isusi kosu pa izgleda kao da nema sjaja, i ne vjerujem da je neka velika modernizacija u djiru, mozda je samo naziv promijenio i kosa izgleda gusca.
    ali pomaze, jednom tjedno operem kosu i kada se nakon par dana zamasti onda uskace sprej. ne znam za ostale, ali svaki treci dan prati kosu za mene je za skrenuti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Perem kosu svako jutro prije posla, radim si frizure
    ali na praznicima pokušam izdržati što više mogu da ju ne perem.
    Sve vrste šampona sam isprobala, (daju mekoću i volumen ali dobiješ gratis svrab) užaas. :shock: Netko je naveo za često pranje kose najbolje je koristiti baby šampone. potpisujem tu izjavu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ina33 bas si me
    ma nije kao perika nego taj puder u spreju isusi kosu pa izgleda kao da nema sjaja, i ne vjerujem da je neka velika modernizacija u djiru, mozda je samo naziv promijenio i kosa izgleda gusca.
    He, he - daklem, ostaje ipak "perika look" . Nemoj se ljutit, ali meni je to na mojoj glavi tako izgledalo - kosa djeluje "mrtva" - baš tako nekako pepeljasta i gušća. Mi smo znale i talka posipat po glavi, možeš mislit našto je to izgledalo - dobiješ bonus od tog "perika looka" (nema masnoće, nema ni ružnog mirisa), ali je i bonus "umjetna perut" (kad bi talko počeo padat po ramenima. Stavljali smo i te sprejeve za suho pranje, ali samo u nuždi (prvih 3 dana menge koja bi iznenadila). Zasad mi dobro čini baby shampoo + svježe obojano (čak mi se i seboreja smanjila i čini mi se da ću se riješiti ovisnosti o "Head and Shouldersu", ali nisam još čajevac probala - ohladio me taj "miris" kojeg cure navode.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Također mi se kosa masti. Dok nisam davala pramenove, prala sam ju svaki drugi dan, obavezno. Već drugi dan popodne je bila prilično masna.
    Sad dajem pramenove svaka 3-4 mjeseca i koristim zeleni Taft lak za volumen kose. To mi dovoljno isuši kosu, a ne presuši vrhove. Perem kosu svaki treći dan, osušim ju fenom na četku.
    Jedini šampon koji je zaista imao efakta je Avonov Advance Tehnique za volumen tanke masne kose. Jako dugo ga koristim i odličan mi je.
    Prije su mi svi šampnoni nakon nekog vremena postali potpuno nedjelotvorni, kao da se tjeme navikne, pa se još više masti.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cajevac zapravo nema nikakav ucinak na regulaciju lucenja sebuma, on jedino moze malo isusiti tjeme, al to bas i nije neko rjesenje. Etericna ulja koja reguliraju lucenje sebuma su: sirokolisna lavanda, mirta kt. cineol, elemi, eukaliptus dives, inula. Pomazu jos atlaski cedar, ruzmarin verbenon, geranija, cempres, kadulja.

Ako zelite napraviti sampon, mozete pokusati ovako:

kao bazu koristite neki sto blazi sampon sa tenzidima a ne sls-om i slesom (tenzidski se manje pjene ali su puno blazi za tjeme), npr (kršitelj koda)ov djecji (ph mu je 5,5).

Na 100 ml sampona dodajte 10 ml caja od ruzmarina i kadulje (kuhati 5 min i odmah procijediti), i 25 kapi etericnih ulja prethodno pomijesanih s 2 ml nekog baznog ulja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

:D Hvala KS

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kobila_suzy prvotno napisa
    Etericna ulja koja reguliraju lucenje sebuma su: sirokolisna lavanda, mirta kt. cineol, elemi, eukaliptus dives, inula. Pomazu jos atlaski cedar, ruzmarin verbenon, geranija, cempres, kadulja.
    Di se ta eterična ulja nabavljaju?

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Primavera life u ducanima bio&bio, oshadhi npr u bioterri u vlaskoj 7 (ostala prodajna mjesta pogledaj na www.oshadhi.hr pod kontakti), pranarom u kemigovom maloprodajnom ducanu u bauerovoj 5. S tim da primavera neka od ovih ulja nema u ponudi, pa onda radije trazite oshadi ili pranarom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj kobila_suzy prvotno napisa
    kao bazu koristite neki sto blazi sampon sa tenzidima a ne sls-om i slesom (tenzidski se manje pjene ali su puno blazi za tjeme), npr (kršitelj koda)ov djecji (ph mu je 5,5).
    e đe si baš (kršitelj koda)ov našla

a jel postoji već neki gotov takav prirodni s tim eteričnim uljima? Ja nisam baš vična (čitaj neda mi se)
    neki da znaš da je dobar?

mene isto ta kosa ubija u zadnje vrijeme, svaki dan ju perem, a narađe bi dvaput dnevno

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    e đe si baš (kršitelj koda)ov našla
    Ups

Citiraj Sun prvotno napisa
    a jel postoji već neki gotov takav prirodni s tim eteričnim uljima? Ja nisam baš vična (čitaj neda mi se)
    neki da znaš da je dobar?
    Ne znam. Ako i ima dobra kombinacija ekstrakata i ulja, najcesce se ne koriste neionski i amfoterni tenzidi pa i nije neka dobra prica sve to zajedno. Bojkotirate li i babylove? Njihovi samponi su isto sa blagim tenzidima, kao i baby sebamed. Djecji nivein ima malo ionskih tenzida, pa moze i on proci. Ne trebaju se koristiti sva ulja, za pocetak je dovoljno i jedno. Ta ulja nisu ni skupa (elemi, eukaliptus dives, sirokolisna lvanda; mirta kt. cineol je relativno skupa).

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ne bojkotiram, samo mi bilo smiješno

Mislila sam da možda od te primavere postoji neki takav šampon da je već smiksan, meni je to totalna tlaka, ali ajde potrudit ću se, sigurno će vrijediti truda.

pitanje prvo: čaj od ružmarina - hm. Imam ružmarin u vrtu, mogu li od njega napravit čaj?

pitanje drugo: bazno ulje - jel maslinovo prolazi pod bazno ili moram isto nešto kupovati?

pitanje treće: ulje u ulju pa u čaju i u šamponu - neće li mi od sveg ulja kosa bit još masnija? Kaj taj šampon to poništi ili kak to ide (kemija mi nije jača strana)

pitanje četvrto (a sad te već opako iskorištavam): jel može odmah kakva uputa za nešto za kožu masnu, jako sklonu aknama

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nece kosa biti jos masnija, jerbo etericno ulje zapravo nije ulje, samo se tako zove . Baznog ulja ide jako malo. Uostalom, vulgaris verzija (bez caja, kojeg, btw, mozes nabrati u vrtu) bi bila da si odvojeno pomijesas bazno i etericno ulje 50-50, i te mjesavine 8-10 kapi dodas u sampon (na dlanu, za jedno pranje). Moze proci i maslinovo, ali nije bas idealno: idealniji je ljesnjak, ili jojoba.

Sto se masne koze tice, jako sklone aknama: opet bazno ulje ljesnjaka, moze i jojobe (cca 20%), divlje ruze (10%), a od etericnih: sirokolisna lavanda, elemi, eukaliptus dives, mirta kt cineol, cajevac, palmarosa... Naravno, ne sve to...

npr:
    ljesnjak 25 ml
    jojoba 5 ml
    elemi 4 kapi
    sirokolisna lavanda 4 kapi
    palmarosa 4 kapi

i lokalno cajevac i palmarosa u ljesnjaku samo na akne.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala ti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hehe nevjerovatno...cajevac svuda...gdje god koja tegoba......pokusat cu i ja...to....nije mi puno masna-al moglo bo bolje ...perem svaki drugi-treci dan

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ću ponovo isprobati blagi minival čim mi kosa naraste

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •