Matko, ni ja ne razumijem. To kako ti razmišlajš nema nikakvog smisla. Herpes jedan put uđe u prganizam i više ne izlazi. On u trudnoći je opasan jedino kad se pojavljuje prvi put i nikako više. Zato što on svojom ponovnopm pojavom je puno slabiji i stoga ne može imati štetnog učinka na plod. Ukoliko se pojavi pred porod onda se ide na carski rez i gotovo. Jednostavno tu nema nikakvih problema, kako to ne možeš shvatiti. Znaš li koliko žena ima herpes a da ne znaju da ga uopće imaju, jer se javlja na različite načine kod raznih osoba. Onda niti jedna od tih žena ne bi ostala trudna.
Pa to je normalno, zato što je tada imunitet jako loš, i onda se zna herpes aktivirati.Pa se bas mislim kako moja gin.zna dali meni isto kao i tebi nedolazi herpes svaki put pred mjesecnicu.
Ovo mi nije nikako jasno, kako je to moguće :/Po mojoj ginicki moja prima infekcija jos nije prosla.
Ovako genitalni herpes jeste spolno prenosiva bolest. Ali On se također može prenjeti i oralnim keksom, znači dovoljno je da TM je imao herpes na usni, i da ste imali oralni i eto ga.Ti si taj virus pokupila i on je u tebi , kad imunitet opadne on se pojavi.U zivotu sam imala svega 2 partnera i obadva djevca.
Pojma nemam kad sam ga skupila.
Molim te nemoj biti trako strašljiva i zabrinuta. Ako treba promijeni dr. jer kod herpesa nema izlječenja, ili ga imaš ili nemaš. Radi manje boli uzme se adekvatna krema da ublaži bol, i u trudnoći se samo kontrolira radi poroda. Želim ti što prije bebu![]()