D.3.g. ulazi u fazu poistovječivanja sa - superjunacima.Za sada je to u malim koracima, no pomalo se bojim Spiderman i Actionman faze, a još su mi gori transformersi i ostala takva ćuda danas!
Na telki ne gleda ni jedan takav crtić - Gleda Winnie Pooha, Cars, Nemo, Open Season, Over the Edge, Ice Age... No ćuje o tim - "menovima" u vrtiću, pa ponavlja - a zapravo ne zna. Čitam mu Andersenove i Grimmove bajke, pa jako voli - recimo to njegovim jezikom bajka - "Mač od stričeka a i kralja Artura" - voli vitezove i zmajeve, kraljeve, životinje...
Pokušat ću ga zadržati u tom smjeru.![]()
Kako vi izlazite na kraj sa superjunacima?
Kada sam ja bila mala, dečki su se poistovječivali sa Supermanom, Spotr Billy-em, Popajem, cure su sanjale Kena i Barbi sa bar jednom orginalnom haljinom.. :D a bajke su iste kao i danas. U klasičnim igrama smo naravno imali sve moguće društvene igre. Vani je uvijek bila ekipa i nismo htjeli kući dok mame nisu izgubile glas dozivajući nas - bilo ljeto ili zima. Radnja djetinjstva je ZG, u maloj ulici gdje se svi znaju. Danas u Zg toga rijetko ima, večinom su ljudi (osim cijele dane na poslu) u kući. Malo mi je žao ove njihove generacije koja neće imati takvu vrstu povezanosti, te veselja sa malim stvarima - nama je bio pojam kada bi neki susjed išao u Austriju, pa bi nama klincima svakom donio - recimo limenku Coca Cole, ajme, veselje je trajalo dva dana.. Pa one žvake što na jeziku "krckaju" dok ih se žvaće ili oni legendarni "hamperi" sa rižom kod "Bosanca"... Ista stvar je sa igračkama. Cijelu vječnost se čekala nova barbi, autić, teniski reket...Po takvim (možda nekome nebuloznim) sitnicama pamtim svoje odrastanje.
Danas od tolike ponude, samo te zaboli glava. Potrošačko društvo ih ući - više je bolje, a ja želim biti zadovoljna sa - malo ali kvalitetno.
Teško im je uopće objasniti da se život toliko razlikovao, te da nemogu dobiti sve što imaju i drugi. Za sada uspijevam.
Imate li i vi nostalgiju za tim vremenima? Mislite da im je danas puno bolje? Sa ćime ste se vi igrali kao mali?![]()
![]()
![]()