Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
Trimama, nece se nista dogoditi. Ja uopce ne pasteriziram ajvar i nikad se ne kvari. Stavljam ga vrelog u tegle koje odmah zatvorim i zatrpam brdom deka i popluna da se polako hladi. Kad se dovoljno sporo hladi poklopac se vakumira i nema kvarenja.
Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
I meni je prošle godine ostao zrak u staklenkama , ajvar bio jako gust i nije skliznuo niz stjenku , niti jedan se nije pokvario, jedino što obavezno osim utopljavanja , staklenke okrećem na poklopac .

Ostala nam je još jedna mala staklenka i ništa se nije dogodilo
Uf, sad mi je laknulo!

Sve radim šteberski , ali me taj zrak ove godine proganjao, nikad do sad nisam primijetila a bilo je gustih ajvara prijašnjih godina.

Nego mene muči jedna stvar- kod mene se ajvar jako brzo pojede! Obično radim od 35 kg paprika i to nam potraje do iza NG.
Ove godine sam napravila dvije ture od po 18 kg i planirala sam još jednu, al sam malo lijena, puno mi je to posla uz svu ostalu zimnicu.

Od koliko vi radite? Jel imate pomoć ili sve radite same?