Pokazuje rezultate 1 do 50 od 155

Tema: Ajvar

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    402

    Početno

    Citiraj slavonka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li samljevenu smjesu stavljate na vruće ulje, ili sve zajedno stresete i pustite da kuha.... i da li stavljate foliju na pleh u kojem pečete paprku?
    nemam baš iskustva s ajvarom, s obzirom da sam ga radlila prvi put ove godine, ali možda ti može pomoći postupak po kojem sam ja radila (iz knjige: Hruš: Zimnica):
    "mesnate paprike i patlidžane pecite u vrućoj pećnici 15-20 min. Pečene pokrijte 10 min. da se lakše gule. Ogulite, očistite od sjemenki i sameljite. Stavite u veću posudu, dodajte ocat, sol i ulje te pirjajte oko 30 min. Vruću smjesu stavite u staklenke i sterilizirajte 25 min."

    radila sam ga u dva navrata i svaki put je ispao super, foliju nisam stavljala...

  2. #2
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj Ares prvotno napisa Vidi poruku
    ... Pečene pokrijte 10 min. da se lakše gule. Ogulite, očistite od sjemenki i sameljite. ..."
    Ja bih samo dodala da mi je praksa pokazala kako je puno lakše (i brže) papriku očistiti (od peteljki i sjemenki) dok je još svježa, tj, nepečena. Dakle, očistim je, izrežem na polovice, poslažem u tepsiju, pa na pečenje... Kad se ispeče i ohladi, samo ogulim kožicu i na mljevenje...

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    28

    Početno

    ja pravim ajvar s mamom svake godine i to od barene paprike, izgleda da sam jedina kojoj je taj ajvar lepsi od onog s pecenom parikom .
    Ove sam godine kupila onu mini pekaru za hleb pa cu probati ovaj vas recept .
    Ne znam samo koliko sme da se stavi smese u onu posudu za pecenje , da li sme vise od polovine???

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •