-
Moja mama je nedavno pravila ajvar. U ovaj naš bosanski idu paprike, patlidžan, sol, ulje, esencija, ali veoma malo.
Ona je ja mislim ispekla 24 kg paprika i oko 3-5 kg patlidžana, nisam sigurna, kada se sve oguli onda se melje na mašini za meso, stavlja u veliki lonac i kuha, kuha, kuha do besvijesti. Što se više kuha to je ajvar bolji. Tada se dodaje sol i ulje (ona je dodala 2 litra i uopšte nije bio masan). Nakon 4-5 satnog kuhanja sipa se u zagrijane tegle i onda se stavlja još jedno sat vremena u peć da uhvati blagu koricu i da još malo ukuha. Mljaccccc mi smazali već 4 kg.
Ono krupnije, tj sa većim komadima je pindžur.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma