Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 65 of 65

Thread: Vrijeme djelovanja lijeka-hitno nam je

Po opisu bi sada mogla biti i adenoviroza. Nadam se da nije i da će antibiotik pomoći.

Ne znam Bibai vise sto je, stvarno ne znam a ne zna ni pedica. Noc je bila mirna, preznojavala se do sve do gaca, mijenjala sam je dva puta i ujutro nije imala temperaturu. Ali, popodne 38, dala sam 9 ml Panadol baby, nisam cekala 38.5, nemam vise snage kockat se s ovom temperaturom, u sekundi skoci s 38 preko 39.5, predugo to sve traje.

Bibai, a zasto se nadas da nije adenoviroza, mislis zato sto je dobila antibiotik? Tko ce ga znat vise, mozda da idemo radit serologiju ali ne znam sto bi nam to sad znacilo. Sta mislis?

Quote Originally Posted by Timmy

Bibai, a zasto se nadas da nije adenoviroza, mislis zato sto je dobila antibiotik?
    Ne, već zato što joj antibiotik u tom slučaju neće pomoći, a takve temp. može imati i do 10 dana.
    Ostalo ide na pp.

Čitam Vas tri godine, ali prvi put se javljam i podižem ovaj topic jer sam danas doživjela pravu noćnu moru. Razumjet ce svi roditelji čija su djeca doživjela febrilne konvulzije. Cijeli dan i noć nikako nismo uspjeli skinuti temperaturu (lupocet i kupanje), stalno se kretala oko 39,5-40, već očajna u 6h ujutro dajem 1/3 voltaren čepića(ibuprofen sirupu istekao rok),temperatura pada na 37,9 ali u roku tri sata ponovno se popela na 39,9. Ponovno sam dala lupocet sirup i za 20tak min krenula kupati dijete…Doslovno mi se srušio u kadi, počeo se grčiti, okice su se preokrenule, pjena na usta, trzanje cijelog tijela…Bila sam sama i užasno se uspaničila,jedino čega sam se sjetila bilo je okrenuti dijete na bok.Umotala sam ga golog u dekicu,pozvala svekrvu koja živi do nas i vozila kao luda do hitne.Sestra u hitnoj se dobro izvikala što sam mu dala samo trećinu čepića, a ne cijeli!!! Dobio je dijazepam klizmu i upućeni smo u bolnicu.Rade mu svu silu pretraga, još ništa konkretno ne znamo, mogu biti s djetetom u bolnici od 12-19h (bolnica u Slavoniji). Doma sam, užasno me strah i stalno mi se plače. Kad sam odlazila još uvijek je bio pod temperaturom, jadničak je strašno klonuo i strah me noći,ludim što nisam uz njega i umirem od brige. .Ima 20 mjeseci.Stalno se pitam jesam li napravila nešto krivo i da li bi do napada došlo da nisam dala voltaren. Drage Rode, morala sam se izjadati, u ove kasne sate jedini ste mi slušatelji. Oprostite na dužini posta.

Čitam Vas tri godine, ali prvi put se javljam i podižem ovaj topic jer sam danas doživjela pravu noćnu moru. Razumjet ce svi roditelji čija su djeca doživjela febrilne konvulzije. Cijeli dan i noć nikako nismo uspjeli skinuti temperaturu (lupocet i kupanje), stalno se kretala oko 39,5-40, već očajna u 6h ujutro dajem 1/3 voltaren čepića(ibuprofen sirupu istekao rok),temperatura pada na 37,9 ali u roku tri sata ponovno se popela na 39,9. Ponovno sam dala lupocet sirup i za 20tak min krenula kupati dijete…Doslovno mi se srušio u kadi, počeo se grčiti, okice su se preokrenule, pjena na usta, trzanje cijelog tijela…Bila sam sama i užasno se uspaničila,jedino čega sam se sjetila bilo je okrenuti dijete na bok.Umotala sam ga golog u dekicu,pozvala svekrvu koja živi do nas i vozila kao luda do hitne.Sestra u hitnoj se dobro izvikala što sam mu dala samo trećinu čepića, a ne cijeli!!! Dobio je dijazepam klizmu i upućeni smo u bolnicu.Rade mu svu silu pretraga, još ništa konkretno ne znamo, mogu biti s djetetom u bolnici od 12-19h (bolnica u Slavoniji). Doma sam, užasno me strah i stalno mi se plače. Kad sam odlazila još uvijek je bio pod temperaturom, jadničak je strašno klonuo i strah me noći,ludim što nisam uz njega i umirem od brige. .Ima 20 mjeseci.Stalno se pitam jesam li napravila nešto krivo i da li bi do napada došlo da nisam dala voltaren. Drage Rode, morala sam se izjadati, u ove kasne sate jedini ste mi slušatelji. Oprostite na dužini posta.

napokontu

samo da ti se javim da znaš da nisi sama..................

nadam se da će se javiti netko to zna više o tome

napokontu, je li kikic ikad prije imao temperaturu i koliku? zasto mislis da do napada eventualno ne bi doslo da nisi dala volateren? temperatura je nakon voltarena pala na 37,9, znaci voltaren nije sunovratio temperaturu (sto se smatra opasnim) vec ju je oborio na podnosljivu razinu. i trecina voltarena mi se cini kao primjerena doza za njegovu dob. nemoj se tako gristi, mislim da si ucinila onoliko koliko si mogla, jedino je pretuzno da ne mozes biti uz kikica. javi nam se kako je maleni a ja vibram za brz oporavak~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kažu da je temperatura pala i da je sada dobro, ostale informacije kada dodjemo u bonicu. Prije nekoliko mjeseci imao je upalu grla i temperaturu 40,2. Snižavali smo lupocetom, kupanjem i ibuprofenom.Nije bilo problema.Pretraživajući forum pročitala sam na nekoliko mjesta da je dobro izbjegavati voltaren u širokom luku jer može biti okidač za konvulzije. Iako sam čitala o njima, stvarno sam se oduzela od straha, mislila sam da će mi dijete umrijeti a ja ne znam što učiniti.Nakon koliko toliko (ne)prospavane noći osjećam se bolje. Ne mogu dočekati da ga vidim.
    I ne ponovilo se. Hvala Vam od

Napokontu, sve si napravila bez greške. Nemoj se gristi.
    Djeca najčešće dobiju konvulzije, a da roditelji niti ne znaju da su febrilna.
    Izgleda dramatično, ali je u većini slučajeva (ako kratko traje) bezopasno.
    ~~~~~~~dečku i da se što prije vrati kući.

Bibai, znas sto mi generalno nije jasno: zasto djeca koja su recimo imala 10 temperatura i to visokih bez naznake za konvulziju, odjednom dobiju konvulziju? Da li to znaci da ce je opet dobiti ili se moze raditi o sporadicnoj reakciji? I ne kuzim zasto je sestra mislila da je napokontu morala dati cijeli volateren? A s druge strane napokontu misli da je voltarenom eventualno izazvala konvulziju. Malo sam zakomplicirala ali vjerujem da mi pratis misli .

Super sto je kikic bolje :D .

Quote Originally Posted by Timmy
    Bibai, znas sto mi generalno nije jasno: zasto djeca koja su recimo imala 10 temperatura i to visokih bez naznake za konvulziju, odjednom dobiju konvulziju? Da li to znaci da ce je opet dobiti ili se moze raditi o sporadicnoj reakciji? I ne kuzim zasto je sestra mislila da je napokontu morala dati cijeli volateren? A s druge strane napokontu misli da je voltarenom eventualno izazvala konvulziju. Malo sam zakomplicirala ali vjerujem da mi pratis misli .
    Uvijek postoji prvi put. Nije nužno (a u praksi gotovo nikad i nije tako) da se febrilne konvulzije pojave u prvoj visokoj temperaturi. Pojava ovisi o koječemu- visini temperature, brzini rasta temperature, dobi, nasljednoj sklonosti, trenutnom stanju organizma i nekih tvari u njemu. Najčešće se ne ponavljaju i najčešće ne predstavljaju epilepsiju.
    Postoje parametri na osnovu kojih se svrstavaju u one koje su najvjerojatnije samo posljedica povećene osjetljivosti mozga na povišenu temperaturu i one koje će se uz veću vjerojatnost (možda) jednog dana svrstati u epi. Kako se mozak razvija/mijenja tako se smanjuje i šansa za pojavu febrilnih konvulzija. Većina roditelja negdje oko 4-te godine odahne.
    Nemam pojma što je sestra mislila, to bi trebalo pitati nju. Vjerujem da bi joj konstatacija bila slična da je napokontu dala i cijeli Voltaren tj vjerujem da bi uvijek našla razlog da roditelju natovari krivnju. Možda je imala loš dan.
    Da je mama dala trećinu Voltarena i visoka temperatura NIJE pala tada bi njena tvrdnja imala neko uporište (ma ni onda), ovako :/

Bibai, hvala ti. Ja se jos nisam navikla na L-inih redovitih 40 temperature kad zakuri. I uvijek se bojim kako ce reagirati na tako visoku temperaturu. Do sada je od temperature znala dobit osip ali to je bilo to. Nadam se da ce tako i ostati.

Brunda's Avatar

Što je najbolje napraviti kada dijete ima febrilne konvulzije?
    Mislim na prvi put kada nismo spremni na to.
    Koliko sam čula, obično nakon prvog napada roditelji imaju doma spremnu injekciju nečega što odmah daju djetetu (tako mi je jednom rekao bivši kolega čiji je mali imao konvulzije).
    Ali što napraviti u onom užasnom strahu kada se to dogodi prvi put?

Quote Originally Posted by Brunda
    Što je najbolje napraviti kada dijete ima febrilne konvulzije?
    Mislim na prvi put kada nismo spremni na to.
    Koliko sam čula, obično nakon prvog napada roditelji imaju doma spremnu injekciju nečega što odmah daju djetetu (tako mi je jednom rekao bivši kolega čiji je mali imao konvulzije).
    Ali što napraviti u onom užasnom strahu kada se to dogodi prvi put?
    Staviti dijete na bok, postupno hladiti i pozvati hitnu.
    Ako se brzo razbudi, dati nekakav antipiretik i otići s njim na hitnu.
    Roditelji kod kuće imaju klizme, a ne injekcije.

Page 2 of 2 FirstFirst 12