Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 285

Tema: duda varalica

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno duda varalica

U zadnje me vrijeme stalno napadaju sto ne dam malom dudu varalicu. A moj je najjaci razlog: Zato sto ne dam! Jel' ima tko ovdje nekih boljih razloga? Ja idem na feeling (ni starijoj nisam davala), ali ne znam sto bi tocno bilo lose, osim mozda konfuzije bradavice.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako si ti tako odlucila,mislim da ti netreba ni razlog,ni opravdanje za tu odluku pred drugima.ja sam odlucila dat dudu i isto tako se nikom ne opravdavam za to.
    jos si malo procackaj po forumu,imas o dudi jako,jako puno topica.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ah, da , duda varalica....DA-NE. Na kraju ipak da. Imam osjećaj da joj je ponekad ne dam da bi mi doslovno vissssila na sisi kao čičak.
    Ali ti odluči, možda je i ne prihvati. Moja majuškica ju je prihvatila, ali neće(kad ponekad odem iz kuće i izdojim se) piti iz bočice. To je problem pa ne mogu biti vani dulje od sata.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Duda nam sluzi samo u situaciji kad vec zaspe na cici i onda ju premjestim u krevetic.
    I prije nego se razbudi dam dudu i superrr nastavi spavati. To me spasava.

A inace ju nece u nijednoj drugoj varijanti.
    I nije nam poremetila niti dojenje niti ista drugo, sluzi samo kao mala pomoc kod spavanja.

Ali na tebi je da odlucis za svoje dijete i netrebas se opravdavati zbog ovakve ili onakve odluke.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Duda nam sluzi samo u situaciji kad vec zaspe na cici i onda ju premjestim u krevetic.

I nije nam poremetila niti dojenje niti ista drugo, sluzi samo kao mala pomoc kod spavanja.

tako je i kod nas. nekad kad joj dam dudu a ona hoće sisu, samo je baci preko krevetića.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sanja sorry za pogrešno kopiran citat- htjela sam samo reći kako je kod mene ista situacija kao i kod tebe!

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja ju nisam dala i sad kad smo mu ju htjeli dati
    (jer kud god idemo moram vaditi ciku van da ga smirim a vidim
    kako prijateljica takve situacije rješava s dudom bez problema)
    sad ju neće ni vidjeti!

tješim se da je bolje ovako :/

a kad te neko pita zašto ne duda-reci zato jer mama zna najbolje

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma, i mene su svi davili kako staaalno dojim, a zašto nema dudu? On ju jednostavno ne želi, a ja mu je nisam nametala, a sad, kad ima 10 mjeseci, svi hvale: joj, kako super, pa ne treba ti ni duda ni bočica!
    Pusti selo neka priča..

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mala je bila samo na ciki i isto nije htjela dudu a nudili smo joj da se malo smiri i da nebii bila non stop na ciki-ali nije je htjela.Sa malim ista situacija, neće :/ .Ima je samo da se malo poigra i to je to ali kad malo bolje razmislim,niti je ne trebamo

D 1998.
    I 2007.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: duda varalica

Citiraj argenta prvotno napisa
    U zadnje me vrijeme stalno napadaju sto ne dam malom dudu varalicu. A moj je najjaci razlog: Zato sto ne dam! Jel' ima tko ovdje nekih boljih razloga? Ja idem na feeling (ni starijoj nisam davala), ali ne znam sto bi tocno bilo lose, osim mozda konfuzije bradavice.
    vidi ovaj topik Bezbočicaši i bezdudaši, postrojimo se!
    ha, koliko istomisljenica

inace, Lea nikad nije imala dudu. uopce mi je odbojna pomisao da kad trazi sisu iz bilo kojeg razloga (zbog gladi, zedji, mazenja, utjehe, bliskosti, sisanja...) ja joj uvalim gumu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne daj dudu!

ja sam (glupaca ) dala, i to sa skoro 6 mjeseci, i pozalila. sad ne moze spavati bez dude.

razloga protiv:
    konfuzija bradavice (nece cicu nakon dude)
    duda dudu, manje cica, smanjuje se proizvodnja mlijeka
    duda niej dobra za razvoj zuba
    pogoduje gljivicama
    djeca si medusobno razmjenjuju dude, pa tako i bakterije, gljive
    budenje jer je duda ispala iz usta
    ne moze zaspat bez dude
    itd
    itd

proklinjem dan kad sam dala dudu! ako cu imat jos djece, znam da im nikako necu dati dudu. duda mi nije rijesila probleme koje smo imali, a zbog kojih sam mu ju i dala, a stvorila mi je nove. ko zna kad cemo je se rijesiti, jer ovaj moj je ovisan o cici i o dudi.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vidi ovaj topik Bezbočicaši i bezdudaši, postrojimo se!
    ha, koliko istomisljenica
    Vidjeh, vidjeh... Mozda sam i ja tu negdje, ne sjecam se jesmo li se upisali Ali problem je sto to mm, sveki itd. ne kuze. Njima trebaju malo jaci dokazi, osobito kad malisan pocne vristati u osam navecer, odbija sisu :? a hoce svoje (i tudje) prste :?

Hvala svima na odgovorima!
    Ako imate jos dobrih razloga protiv, samo naprijed.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

razlog je: zato jer ti to tako kazes. a ti si mama. a drugi su ipak (samo) drugi

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slažem se s leonisom...duda je samo komercijalni trik...kratkotrajna "pomoć"...dugotrajna muka...par puta sam došla u iskušenje (visio na sisi), al nisam pala !! oni imaju nagon za sisom i to mu dajem, a za dudu nitko od njih ne zna dok mu ne uvališ...

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ne daj dudu!

ja sam (glupaca ) dala, i to sa skoro 6 mjeseci, i pozalila. sad ne moze spavati bez dude.

razloga protiv:
    duda niej dobra za razvoj zuba
    pogoduje gljivicama
    djeca si medusobno razmjenjuju dude, pa tako i bakterije, gljive
    budenje jer je duda ispala iz usta
    ne moze zaspat bez dude
    itd
    itd

proklinjem dan kad sam dala dudu! ako cu imat jos djece, znam da im nikako necu dati dudu. duda mi nije rijesila probleme koje smo imali, a zbog kojih sam mu ju i dala, a stvorila mi je nove. ko zna kad cemo je se rijesiti, jer ovaj moj je ovisan o cici i o dudi.
    nijedan tvoj argument ne prihvacam i kod nas ne stoji!!
    -niti konfuzija,nit gljivica,sa skoro 11 mjeseci doji kao i kad je imao 3,4...zaspi s cikom u ustima,teorija o krivim zubima zbog dude je davno pala u vodu.a ovo o razmjeni medu djecom mi je smijesno.
    koristimo je kad u setnji ili na duzem putovanju postane nervozan.prvi put sam ju dala sa tri mjeseca.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rayna, to nisu MOJI argumenti, to su opcenito argumenti protiv dude, koje je netko gore trazio. nadam se da dopustas da netko odgovori na necije pitanje.

svako dijete drugacije reagira na dudu, kao i na sve ostalo. ovo su moguci problemi, ne obavezni, tako da, s oprostenjem, ti nemas sto prihvatiti ili ne prihvatiti.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

na zalost vise je slucajeva da argumenti stoje nego da ne stoje.
    pogotovo sto se tice konfuzije bradavica. a steta je puuno veca nego "dobit" tako da je rizik neisplativ.
    svatko ima pravo na svoj stav i svoj odabir kao i na informacije.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I.Posokhova (1999): RAZVOJ GOVORA I PREVENCIJA GOVORNIH POREMEĆAJA U DJECE: ...glavni atribut današnje bebe je duda-varalica. Teško je sresti majku koja nikada nije stavila varalicu u usta uplakane bebe. Ipak, malo je koji roditelj ikad razmišljao što je svrha tog gumenog izuma. Ta svrha je vrlo jednostavna: varalica je moderni surogat majčinih grudiju i služi tome da začepi bebi usta kada ona plače i traži majčinsku nježnost i dojenje. Gumeni surogat donekle zadovoljava potrebu za sisanjem pa smiruje bebu. To "smirivanje" prema podacima M. Trunova i L. Kitajeva opisanima u knjizi "Ekologija dojenčeta. Prva godina", nije poželjna, jer umanjuje istraživačku aktivnost usmjerenu prema vanjskom svijetu i rad psihičkih procesa mališana upravo tijekom najosjetljivijeg perioda njihova razvoja. Osim negativnog djelovanja na psihički razvoj mališana, varalica je u većini slučajeva štetna za razvoj govornih organa. Dugotrajno držanje okruglog gumenog predmeta u ustima uzrokuje nepravilno formiranje vilica i zubiju (nepravilan zagriz s isturenom gornjom vilicom koji ozbiljno ometa izgovor, karijes zubiju). Dakle, nije poželjno davati djetetu dudu varalicu. Neka majčina dojka bude izvorom zadovoljavanja potrebe za sisanjem i stimuliranja razvoja govornih organa....

Nakon što sam ovo pročitala, moj argument je "NE TREBA JOJ DUDA, JER IMA MAMU!"

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam protiv dude
    asocira me na čep
    i dakako može izazvati probleme u dojenju, biti uzrokom ragrada.. a to boooliiii

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a da ne spominjem da se beba navuče na nju i onda imaš kasnije problema oko odvikavanja, ili ako se omiljena duda izgubi, pa panika, pa padne na pod u sred grada ....

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    i dakako može izazvati probleme u dojenju, biti uzrokom ragrada.. a to boooliiii
    e, ovo sam zaboravila!

koristenje dude moze izazvati probleme u nacinu prihvatanja dojke, dobar prihvat uciniti losijim, a los jos gorim - a to moze imati za posljedicu ne samo bol, ragade, nego i neucinkovitije sisanje, sto je jako vazno za jos male bebe!

mi osobno nismo imali problrma s dojenjem, ali to ne znaci da ih neko drugi nije imao.
    da problemi s dudom i dojenjem nisu tako cesti, ne bi savjetnice za dojenje kod problema uvijek medu prvim pitanjima pitale 'koristite li dudu'

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meda- dvijema rijecima- konfuzija bradavica, a to si vec spomenula

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mozda malo OT, ali nesto me kopka oko dojenja/ sisanja.
    U jednom clanku na portalu (pismo upuceno nekim novinama) stoji da beba na dojci doji, a da sisa dudu. Ali Anic, npr. objasnjava da je sisanje "prirodjena i instinktivna radnja kojom mladuncad sisavaca izvlaci mlijeko iz majcinih dojki nakon poroda". A za dojenje kaze da je hranjenje nekoga mlijekom, a ne uzimanje mlijeka od majke. Tako da mi nije jasno otkud (jezicno govoreci) ovaj podatak, tj. distinkcija iz Rodinog clanka. Any ideas on this one? (Ili da pitanje preusmjerim na pdf o dojenju?)

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meda potpuno te razumijem!!
    nasa djevojcica nije ni znala sto je duda, a maleni se,eto, navukao... doduse, on nije dojio, ali dok sam se izdajala dudu nisam davala...
    grozno, vec sada me hvata panika kako ga odviknuti od dude...
    vise nece zaspati bez nje, pa budjenje kad mu ispadne...
    (za mene)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Mozda malo OT, ali nesto me kopka oko dojenja/ sisanja.
    U jednom clanku na portalu (pismo upuceno nekim novinama) stoji da beba na dojci doji, a da sisa dudu. Ali Anic, npr. objasnjava da je sisanje "prirodjena i instinktivna radnja kojom mladuncad sisavaca izvlaci mlijeko iz majcinih dojki nakon poroda". A za dojenje kaze da je hranjenje nekoga mlijekom, a ne uzimanje mlijeka od majke. Tako da mi nije jasno otkud (jezicno govoreci) ovaj podatak, tj. distinkcija iz Rodinog clanka. Any ideas on this one? (Ili da pitanje preusmjerim na pdf o dojenju?)
    ovako...TEHNIKA sisanja dude i dojke nije ista. zbog toga se govori o konfuziji bradavica.
    beba sisa dudu. ne moze je dojiti, ne
    beba sisa i sisu (zato smo sisavci) a to znaci da doji.
    dojenje ne mora nuzno biti nutritivno (da zadovoljava bebine potrebe gladi i zedji), postoji i nenutritivno dojenje kada beba sisa sisu iliti doji radi mazenja, bliskosti, utjehe, povezanosti ALI i da zadovolji urodjenu potrebu za sisanjem.
    ne znam da li sam ti sada pojasnila ista
    ali ovako formulirana Aniceva definicija dojenja i sisanja mi se ni malo ne svidja i jako je zbnjujuca jer ispada da sa aspekta djeteta je radnja sisanj a sa aspekta majke dojenje.
    i dojenje nije samo hranjenje.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prije S 6. mj htjela sam da proba malo dudat nebili meni bilo samo malloo lakše (stalno na rukama i cici- po 18 stavljanja na cicu smo imali) pa sam kupila dudu i za 2 dana ju je prihvatio i bio drugo djete,ali ja to nisam prihvatila jer kao da to više nije bio on-nije više sve sa zanimanjem pratio
    -nije htio sve dotaknuti pa makar morao brda i doline proči da dođe do cilja
    -nije htio usred šetnje van is kolica
    -nije tražio stalno na ruke (ne u maramu jer se nesmije dijete prema naprijed nositi u marami a on baš tako hoče)
    -nije stalno na cici bio
    Tako je bilo par dana dok ja nisam svatila da ja to NE ŽELIM
    Najviše me bolio osječaj manje povezanosti i kao da ga kočim u njegovom prirodnom razvoju

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas je situacija takva da P kada ne dudi dudu dudi prst, a ponekad se događa da bi najrađe istovremeno dudila i jedno i drugo.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

ne daj dudu!

...

Potpisujem sve ovo, osim što mi više ne dojimo. Dala sam mu dudu bezveze, nije da nisam mogla i bez nje, i sad bih se najradije lupala po glavi koji k... mi je trebala.

Ako ikako možeš bez dude, ne daj.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sanja30 prvotno napisa

Ali na tebi je da odlucis za svoje dijete i netrebas se opravdavati zbog ovakve ili onakve odluke.
    evo ovako sam i ja počela zadnja dva tri dana, jer je tek sad naučila primit dudu!
    samo me brine da ne bi to utjecalo na količinu mlijeka, tj. sad će manje sisat!
    :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja sam protiv dude
    asocira me na čep
    i mene.
    jako.

i zara i marge su u prvih 6 mjeseci imale snažnu snažnu potrebu za sisanjem, pa smo im odlučili uvaljivatii naše prste tih par mjeseci. ta faza je prošla kako je i došla, naši prsti su cijeli i one ih ne sišu. a da smo im dali dude, pitaj boga koliko dugo bi ih još imale.

u svakom slučaju, meni je neprirodno da mi djeca sišu gumu kako bi se smirila/ uspavala/ zadovoljila potrebu za sisanjem/ ....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo "uveli" varalicu zbog konstantnog plakanja u AS i to tek s pet mjeseci jer sam se bojala da ne naštetimo dojenju. Povremeno nas je spašavala u autu, ali nije se navukla ni blizu. Sada ju više ne prihvaća uopće.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kao i u svakoj situaciji 100 ljudi za, 100 protiv dude. Ako si TI odlučila protiv, onda nema večeg argumenta. TI SI MAMA, a drugi by by.

U vezi sveki, moja bi npr. valjda sa 3 mjeseca uvalila bocu mesa, a čim me vidi pita zašto mali ne pije čaj. Odgovor: zato jer ja tako velim i točka.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi isto ne koristimo dudu varalicu i ja sam kao razlog uvjek navela da ju M ne zeli i da je odmah ispljune.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lovre ima 3 godine i nemože se ostavit dude nikako. služi mu za uspavljivanje i utjehu kad je tužan, bolestan i sl.
    A meni se gadi više...
    Pokušavamo se dogovorit da je baci, ne želi čut.
    Visok je 110 cm, i ja kad ga tolikog vidim s dudom, pada mi mrak na oči.
    A dala sam mu je bezveze, kao dude su za djecu.
    Sara ima mjesec i po i ne pada mi na pamet dat joj dudu.
    Mislim da je bolje ne "olakšavat" sebi na početku, pa se poslije odvikavat s mukom.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Soni prvotno napisa
    Mi isto ne koristimo dudu varalicu i ja sam kao razlog uvjek navela da ju M ne zeli i da je odmah ispljune.
    isto i ja, i onda uglavnom ljudi zašute. no bilo je i komentara pa moraš ju malo natjerat ja sam cijeli dnevnik držala malom dudu u ustima i onda ju je prihvatio

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ni mi ne koristimo dudu iako je ja nosim u dzepu kad smo nas dvije same u autu, to mi je zadnji adut za smirivanje ali je samo zvace pa tako dobijem minutu dvije do stajalista. Okolini sam na pocetku pokusala objasnjavati da to nije bas dobro, a sad bas kao i Soni kazem da je Leila ne zeli ... pa dobijam savjete tipa 'Namoci je u pekmez ili secer pa ces vidjeti.'

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi koristimo dudu varalicu i to nam je glavni adut za uspavljivanje
    kad god mu se spava, trlja okice, ja mu stavim dudu i odmah zaspe
    inace, to je jedini nacin uspavljivanja, drukcije se i ne uspavljuje
    naravno kad zaspe izvadim dudu ili je sam izbaci

mkrizak

Početno

Prije nego se Tena rodila odlučila sam da joj neću davati dudu. Ali u bolnici su bez mog znanja sestre joj davale dudu. Poludila sam. A kad smo došli kući nakon pet dana više nije mogla bez nje. Ali nevjerojatno nešto se dogodilo kad je imala 4 mjeseca. Sama je ostavila dudu, samo joj je jedan dan nešto došlo i više ju ni pogledat nije htjela. Stvarno sam sretna zbog toga. :D

mkrizak

Početno

Prije nego se Tena rodila odlučila sam da joj neću davati dudu. Ali u bolnici su bez mog znanja sestre joj davale dudu. Poludila sam. A kad smo došli kući nakon pet dana više nije mogla bez nje. Ali nevjerojatno nešto se dogodilo kad je imala 4 mjeseca. Sama je ostavila dudu, samo joj je jedan dan nešto došlo i više ju ni pogledat nije htjela. Stvarno sam sretna zbog toga. :D

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ni ja nisam htjela dati dudu, ali jedan dan kad sam ostala sama s njim... ma ne znam, nije htio zaspati ni na rukama ni na cici pa je taj put pomoglo...
    sad mu je znamo dati kad ima grčeve pa se čini da ga manje boli kad nešto "zvače"... ako mu dam dojku dok ga grči počne ga grčiti još više jer mu je želučić još puniji i teži... ali, hvala Bogu, nije baš postao neki dudoljubac... u 99% posto slučajeva je neće u ustima i tako da sad prođu dani da mu je ne stavim...

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja L nije htjela dudu prvih mjesec dana sve dok je tete u bolnici nisu naucile na nju. Uglavnom, ja sam bila presretna kad ju je prihvatila.

Jer svaki put kad bi plakala, vristala - duda bi ju smirila, a time i mene jer sam znala da ju nis ne boli, ne smeta, zulja i sl. Grozno je kad ti dijete puno place a ti ne znas sta je, jel samo nervoza ili nekaj nije u redu.

A srecom sada s 9 mjeseci se sama odbila od dude, a sad nam gotovo i ne treba... Tak da je nama ispalo idealno s dudom!!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja sam se bojala dude dok sam čitala u trudnoći ove postove kao nečeg jako štetnog. međutim, s 2 mj. muž mi je da bebi dudu dok sam ja bila vani jer je nikako nije mogao smirit i tako je zaspala. u biti, da skratim, dudu dam kad ništa ne pomaže, nije gladna, čista je , podrigla je, i u principu malo izdudla i izbaci je, a smiri se. za uspavljivanje po danu, ako je sama ne izbaci, ja ju izvadim kad vidim da je utvrdila. dojenje, nikako nije poremetila, u stvari zadovolji tu bebinu potrebu za sisanjem, ipak smo sisavci. mislim, šta bude starija da će je manje zanimat sisanje a više druge stvari. a lakše će se odviknuti dude , nego prstića, ako ne dudla stavi prstiće u usta, tako da je ista stvar. pokušavam balansirat, ne previše, ali ipak moram i neke druge stvari uraditi tako da duda ponekad dobro dođe.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nije baš za pohvalu ali i mi povremeno imamo dudu. Da li smo bebačici dudu jer je sa 3,5 mj. počela konstantno sisala palac. Znam da duda nije sretno rješenje ali bolje i to nego izborani palac. :/
    Što se tiče proizvodnje mlijeka nikada nije bilo nestašice (skoro uvijek imamo viška koji spremamo :D ), a kad vidi svoje cicke onda poludi (čak ih više voli nego dohranu ). Duda u pravilu kad zaspe bude katapultirana iz usta, a dok se igra uzme ju u usta i žulja zube.

Kakvo će biti odvikavanje.....vidjet ćemo.......

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moje starije djete ju jednostavno nije htjelo i ja ga nisam forsirala.ja se kao mala nisam htjela odvojiti od dude,tako da je rastanak od nje na kraju morao biti jako bolan.necete vjerovat ali mogla bih ovako odrasla bez problema dudat dudu i uspavat se...to mi je valjda ostalo iz djetinjstva,isto kao i ceskanje i ljuljanje u krevetu...nemojte me cudno shvatit

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i moja malena duda, i to ju uvijek smiri. Nekako mi je to bolje nego prst, ionako joj je već sav smežuran od konstantnog lizanja

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hm,pošto smo mi relativno rano završili zbog mojeg svekolikog raspada na adaptiranom,kad stvarno ništa nije pomagalo smo mu davali dudu ali nije baš htio previše.sada kada su mu zubi izlazili ju je non stop natezao,malo baš dudao a više grizao.i sad kad su zubi izbili opet baš neće dudeka.nama duda služi kao zadnja opcija smirivanja.ono što me zanima,što mi onda nije palo na pamet od bolova i ludila,ali sad si nekak razmišljam o tome-da li majka koja hrani dijete na bočicu može ga tješiti na cici,kao neki oblik maženja?recimo,pošto ja sad fakat imam grozan PTSP od apcesa i svih sranja što mi se izdešavalo sa cicama,bilo bi me frka da mi mlijeko od tog maženja nadođe ponovno i da ponovno prolazim kroz tu svu agoniju.a opet si mislim,možda sada, da mi zbog toga mlijeko nadođe,možda bi bilo drugačije,možda se ne bi upaljivala.no vjerujem da on nakon 4 mjeseca bočicarenja ne bi ni htio cicati cicu-mlijeko...ili?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    ako si ti tako odlucila,mislim da ti netreba ni razlog,ni opravdanje za tu odluku pred drugima.ja sam odlucila dat dudu i isto tako se nikom ne opravdavam za to.
    Potpisujem od A-Ž

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne daj dudu!
    razloga protiv:
    Joj,moram ovo komentirati.
    Meni se NIKAD nije desilo da mi je odbila cicu nakon dude.A i mlijeka,Bogu hvala,imam.Curi na sve strane.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isto joj ne dam dudu. Kao rekla sam da necu. A mali zmaj ne da mira nikako... stvarno dodjem u iskusenje. I naravno komentari sa strane (moja sveki npr. govori u ime nemocnog djeteta - daj mi dudu mama...).
    S druge strane moji starci su kontra, oni nisu davali dudu meni i sestri. Kaze stari da ima unutra omeksivaca za gumu a to da nije dobro (kemicar je). S druge strane ja sam zato jako dugo dudala palac.

Zadnjih dana sam bas imala pakao, i danas sam usla u neki bebi shop, i vidim dude na zidu, u pastelnim bojama i uzmem kao hocu necu, a tamo pise... mogu se ako se istrose otkinuti komadi dude, uvijek provjeravati prije nego se da djetetu, moze doci do gusenja... pa sam ipak rekla necu... uh

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam svog sina sa 3 mj.teško naučila na dudu i ja sam osjetila olakšanje. Sad ima 34 mj i nevadi je iz usta.
    Nepodnosim kad ga vidim s dudom da priča, ali rodila sam prije 5 mj.
    Dobio je malog bracu.
    Ubrzo je krenuo u vrtić i puno toga se dešava u njegovoj glavici a ja nemam srca da mu je oduzmem.
    Kad ga vidim da leži i frče kosu znam da se nešto dešava u toj maloj glavici odmah tražim dudu i dajem mu, bojim se da bi počeo sisati palac jer je to definitivno gore od dude.
    Dudu će odbaciti prije ili kasnije a prst ne.

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •