Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 285

Tema: duda varalica

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mimoza prvotno napisa
    Citiraj meda prvotno napisa
    ne daj dudu!
    razloga protiv:
    konfuzija bradavice (nece cicu nakon dude)
    duda dudu, manje cica, smanjuje se proizvodnja mlijeka
    Joj,moram ovo komentirati.
    Meni se NIKAD nije desilo da mi je odbila cicu nakon dude.A i mlijeka,Bogu hvala,imam.Curi na sve strane.
    konfuzija se ne dogadja preko noci.
    takodjer se nekima ne dogodi.
    ali se vecini dogodi a posljedice su ni malo zanemarive...
    pa da se citiram
    Citiraj leonisa prvotno napisa
    na zalost vise je slucajeva da argumenti stoje nego da ne stoje.
    pogotovo sto se tice konfuzije bradavica. a steta je puuno veca nego "dobit" tako da je rizik neisplativ.
    svatko ima pravo na svoj stav i svoj odabir kao i na informacije.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kaj stvarno toga ima u dudeku? :shock: :shock: fala bogu da smo rijetkiči,ali ipak.a jel to samo u latex ili silikonu?možda su to već ukinuli?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moje dijete ne zna što je duda i svi smo sretni i veseli

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam inaće isto bila ful protiv dude, al onda je Maša počela dobivati grčeve, pa taj nemir itd I tak da sam podlegla jedne večeri, nakon neumornog nošenja, a ništ nije pomoglo. Odmah je prihvatila dudu i umirila se. Već mi je istog trena bilo žao što sam poklekla i dala joj dudu, i najrađe bi ju odmah uzela. Čak sam na neki način bila ljubomorna zakaj ju tak moja cika ne smiri ko ta duda.

S vremenom sam to ipak prihvatila, i mogu reći da mi duda ipak puno puta pomogla. S tim da sam ju uvijek rađe prvo stavila na ciku na svako kme, umjesto da joj za svako turim dudu. Isto tak - ograničila sam upotrebu dude - duda se koristi samo dok je nemirna i ništ drugo ne uspjeva za smirenje. I dudu koristimo često za uspavljivanje.

Znaći - mislim da je duda ok, ako se ne pretjeruje s njom. Mislim da nema smisla dudu gurati svaki put cijeli dan za nizašto. Ako je dobre volje ili tek malo kenjkava, uvijek najprije isprobavamo druge metode smirenja. S tim da u posljednje vrijeme ne želi više toliko dudu (na moje opće veselje), a opet se vratilo i uspavljivanje na ciki (što mi je puno draže)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo isto bili protiv dude ali su obje moje bebe bile dosta zahtjevne i dudica nam je pomagala.
    ipak, dudu nikad nismo zloupotrebljavali, niti je koristili umjesto cike, tako da su i jedan i drugi potpuno samoinicijativno bacili dudu, bez ikakvih losih poslijedica i frustracija.
    m. sa 13 mjeseci (nakon toga je dojila jos do drugog rodjendana).
    d. je upravo bacio dudu sa 11 mjeseci i naravno jos ga dojim.
    da imam jos jednu bebu, opet bih planirala bez dude, ali mislim da bi na kraju beba bila ta koja odlucuje...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Najjači argument je svakako da mama ipak najbolje zna koliko je to zbilja potrebno bebi. Dok se ne uspostavi dojenje svakako ne treba davati dudu, ali kasnije ovisi o bebi i na mami je da to odluči bez obzira na argumente dobronamjerne okoline.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dudu stavljamo u usta tj,ona ju želi samo kad je nervozna ,pospana,znači dok se uspavamo onda ju ona auomatski ispljune van..a po meni bolje duda nego palac jer sam ja osobno dudala palac jakoooo dugo preko 15 godina i to je grozna navika ,neznam zakaj ali bio mi je neka vrsta utjehe....s tim da mm kaže da i dan danas ponekad u noći zna me vidjeti sa prstom ,a ja toga uopče nisam svjesna ..a dude čemo se lako rješiti..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvjetic27 prvotno napisa
    mi koristimo dudu varalicu i to nam je glavni adut za uspavljivanje
    kad god mu se spava, trlja okice, ja mu stavim dudu i odmah zaspe
    inace, to je jedini nacin uspavljivanja, drukcije se i ne uspavljuje
    naravno kad zaspe izvadim dudu ili je sam izbaci
    Slično je i kod nas,samo za uspavljivanje ju koristimo,prek dana ju uopće ne traži i ne nudim joj,a po noći ju sama izbaci i sve 5!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

naravno da sam kupila dudu kad se beba rodila. odlucila sam da cu mu je dati kad osjetim da mu treba, ali da to nikako nece biti prije navrsenih 6 tjedana. na pocetku smo imali muke sa uspavljivanjem, nosala i ga i po sat-dva dok ne zaspe, i svaki dan sam se pitala da li da mu dam dudu? i dani su prolazili. proslo je 5,5 mj i M se od dobre bebe preko nocio pretvorio u nervozno, cendravo, kmezavo stvorenje. par dana sam izludjivla, nisam znala sta vise. ni cika nije pomagala. i dam mu dudu. ali, on ne kuzi sta je duda. stavim mu je u usta, on je izvadi, grize sve okolo i igra se s njom. umjesto da ga smiri, jos bi vise pozivcanio jer iz dude nista ne izlazi....i za dan dva dobili smo zubic!! pa zato je moje zlato bilo neprepoznatljivo. dudu smo bacili, a i dr zubic nam izbija.
    kad se bebi rodio, kupila sam i bocicu. ona je jos zapakirana...
    da ne spominjem kako mi je cudan bio s dudom u ustima, jednostavno mu ne "stoji".
    ja oduzila

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam dala dudu i L. i A.
    Nije bilo konfuzije bradavice, lijepo su napredovali, nisu stanlo dude u ustima nego samo pred spavanje i to je to!
    Ha sad ....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Jan - Renato i duda varalica

Drage moje mamice !

Evo da i ja sa vama podijelim priću oko dude varalice. Moj mali Jan-Renato odbija dudu varalicu od samog poćetka , naime pokušavali smo mu je uvesti u rutinu no od samog poćetka izbacivao dudu iz usta s obzirom da ga još uvijek dojim no uz dohranu više ne želi varalicu . Kada je cendrav ja mu dam dudu on je izbaci i stavlja palac u usta no kakao je jako živahan taj mali palćek ne ostaje na mjestu pa stalno cendra .
    Kako mu duduica pada iz usta a i palac mu se " izgubi " ja sam probala sa cikom i to pali je malo frkovito ako nekamo odem van i muž je sa njim doma cendra jedino ga utješi kada ga nosi na rukama ali čim dođem doma moramo ići na ciku .
    Zanimame dali je dobro navikavati ga na dudanje palca. Moja sestrica ima osam godina i do nedavno je dudala palac ( nikad nije imala dudu varalicu , mama nije mogla doiti ) . Koliko može dudanje palca utjecati na razvoj nepca i rast zubiča znam da dude varalice dovode do toga da prednji zubići poćnu rasti preva van takozvani zećiji zubi , dali se to može dogoditi i prilikom dudanja palca ?
    Pozdrav od Jana -Renata i mame

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam imala dudu i cuclala sam palac do 7-8 godine, zubi su mi sasvim normalni

moj f ima dudu i nikad problema sa cikama i cicanjem.
    frendica ima 2 dječice, obadvoje ima dudu i rekla je da je njoj duda zakon, jer im je već 100x spasila zube kad padnu!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Jan - Renato i duda varalica

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    Zanimame dali je dobro navikavati ga na dudanje palca. Moja sestrica ima osam godina i do nedavno je dudala palac ( nikad nije imala dudu varalicu , mama nije mogla doiti ) . Koliko može dudanje palca utjecati na razvoj nepca i rast zubiča znam da dude varalice dovode do toga da prednji zubići poćnu rasti preva van takozvani zećiji zubi , dali se to može dogoditi i prilikom dudanja palca ?
    Mislim da može. Ja sam cuclala palac dugo, već sam išla u školu. Mama je probala sve moguće da me odvoji od tog palca. Zubi su mi fakat stajali ko zecu.
    Problem je riješio jedan zubar koji mi je prilično zorno opisao što me čeka s mojim zubima ako ne izvadim konačno palac iz usta. Prestala sam drugi dan (uz manje prekršaje u trenucima krize). Zubi su se sami vratili, danas su normalni.

Moje obadvoje djece je imalo dudu (Maša još ima) jer je meni tako bilo lakše (ko prizna pola mu se prašta ).
    Luka ju je sam zafitiljio s balkona kad je imao oko 2,5 g. Za Mašu ćemo vidjeti.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    ja sam imala dudu i cuclala sam palac do 7-8 godine, zubi su mi sasvim normalni

moj f ima dudu i nikad problema sa cikama i cicanjem.
    Ija sam imalla problem sa cuclanjem palca ali jako dugo do 14 god.
    Svom M sam dala dudu ali tek s tri mj. prije nije htio.
    Na moju žalost još ima dudu i za 1 mj. puni 3 god.
    Mrzim kad hoće dudu, ali iskreno priznajem da mu je radije dajem ako baš ima jaku potrebu nego da se sjeti staviti prst u usta i da prolazi ono što sam ja.
    U vrtiću ima jedan dječak s palcem u ustima i sve me frka da i on nebi probao.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam Svenu dala dudu jer je plakao zbog gladi jer nisam imala dovoljno mljeka. Prije nego sam napravila drastican potez i dala mu ad. probala sam s dudom. Prihvatio ju je odmah. Sad papa kombinirano, sisa + ad. i duda mu pomogne kad je nervozan. Dogodi se da mu izvadim dudu neposredno prije nego mu dam sisu i nemam problema sa konfuzijom. Ponekad zaspi s dudom, ponekad ne. Kad zaspi odmah ju ispljune. Nije "ovisnik" ali ipak mu dobro dode. I nije mi zao.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako ga je duda trebala zasititi?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma nije ga trebala zasititi nego je to bio zadnji ocajnicki pokusaj da ga smirim a da mu ne dajem bocicu, tj. nisam se htjela pomiriti s cinjenicom da mu moje mlijeko nije dovoljno i da je gladan prije nego isprobam sve opcije.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sory, nisam dobro razumjela

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj Bruno uopće ne želi dudu...ponekad bi je samo grickao, ali ne zna je sam zadržati ustima. U nekim trenutcima sam molila Boga da je uzme (kad ga ničim nisam mogla smiriti), ali sada vidim da nam ide i bez nje!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    kaj stvarno toga ima u dudeku? :shock: :shock: fala bogu da smo rijetkiči,ali ipak.a jel to samo u latex ili silikonu?možda su to već ukinuli?
    to misliš ono što sam napisala o omekšivačima gume (ftalati)? Čuj, moj stari je često malo crnjak pa možda i pretjeruje, ali radi se o tome da čim je to kemijska industrija tu sigurno ima štetnih tvari i pitanje je da li se poštuju granice dozvoljene količine takvih tvari. Ali naravno, ne odnosi se samo na dude nego i na sve plastične i gumene igračke koje su i mojem djetetu svaki dan po ustima. Kako je sad po novinama ovo o kineskim igračkama stari mi je baš savjetovao da dajem djetetu krpene igračke sašivene doma. Pa vi vidite hoćete li ga smatrati frikom. Premda sam se i bavila idejom da sašijem neke igračkice, više sebi za zabavu. Necu bas biti pravi paničar. Ipak te igračke malo obliže pa baci, a ne cucla sat vremena kao dudu.
    Nego, mene je više zabrinulo to što su te dudice potrošna roba i što se može otkinuti i progutati komadić, pa moraš kupovati nove kad naraste itd. Osim toga malo si olakšaš muku a kad ti se navikne pa s tri godine neće spavati bez dude, pa ako ti se desi da tu dudu izgubiš jao i pomagaj... onda imaš novi problem. Takav je bio slučaj s mm-om kad je bio mali.
    Ja sam se dosta lomila oko te dude ali sad sam rekla - ako nisam do sada popustila, neću je sad navikavati. Imam zbilja jako živo dijete ali kako vrijeme ide navikavamo se jedna na drugu i ona postaje mirnija a ja već nalazim druge načine da je smirim i znam što hoće.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma ja od samog početka stavljam Matei dudu u usta, i ona je zadovoljna i mi smo onda samim time zadovoljni. Počela sam ju stavljat u samom početku kod prematanja, dok mi je još sve to teško išlo, ona bi plakala, stavim joj dudu- umiri se. Poslije je počela gurati ručice u usta pa sam ju prevarila dudom i bez obzira što samo dojimo duda joj nije pravila problema :D
    U svakom slučaju smatram kako je bolje da dijete ima dudu nego prst. Dude se lako riješiti, a prstići ostaju... :D

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Ma nije ga trebala zasititi nego je to bio zadnji ocajnicki pokusaj da ga smirim a da mu ne dajem bocicu, tj. nisam se htjela pomiriti s cinjenicom da mu moje mlijeko nije dovoljno i da je gladan prije nego isprobam sve opcije.

ovo neću komentirati.

moje dijete nikad nije imalo dudu, niti sam pored svoje sise mislila da mu treba. ne duda ni palac. sve potrebe za sisanjem su mu zadovoljene dojenjem.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    kako ga je duda trebala zasititi?

nicols avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    ... znam da se nešto dešava u toj maloj glavici odmah tražim dudu i dajem mu, bojim se da bi počeo sisati palac jer je to definitivno gore od dude.
    Ne razumijem ovo nikako.
    Zašto bi palac bio gori od dude???

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nicols prvotno napisa
    ... znam da se nešto dešava u toj maloj glavici odmah tražim dudu i dajem mu, bojim se da bi počeo sisati palac jer je to definitivno gore od dude.
    Ne razumijem ovo nikako.
    Kad si vidjela dijete od 7-8 ili 10 godina da hoda s dudom ili općenito ima dudu?

Ja nisam nikad a znam nekoliko koji su u školi znali ići na wc pa prst stave u usta.

Smatram da se lakše odviknuti dude nego prsta! Ako već mora nešto sisati :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ali puno vecu stetu cini duda nego palac.

i jedno je guma. drugo nije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Ma ja od samog početka stavljam Matei dudu u usta, i ona je zadovoljna i mi smo onda samim time zadovoljni. Počela sam ju stavljat u samom početku kod prematanja, dok mi je još sve to teško išlo, ona bi plakala, stavim joj dudu- umiri se. Poslije je počela gurati ručice u usta pa sam ju prevarila dudom i bez obzira što samo dojimo duda joj nije pravila problema :D
    U svakom slučaju smatram kako je bolje da dijete ima dudu nego prst. Dude se lako riješiti, a prstići ostaju... :D
    tvoja beba je jos jako mala i ona ima urodjenu potrebu za sisanjem. sisanjem tvoje dojke.
    jer ona je to sto trazi i ti si osoba koju trazi.
    dok sisa tvoju dojku ona cuje otkucaje tvoga srca i mirisi tvoju kozu.
    uziva u poznatom okruzenju. uziva u svojoj majci.
    beba ima potrebu za nenutritivnim dojenjem. jer se tako mazi, jer tako nalazi utjehu. jer tako nalazi mir.
    da bi se uspostavila ravnoteza izmedju ponute i potraznje u proizvodnji mlijeka beba treba svo svoje sisanje zadovoljiti na majcinoj dojci.
    njoj treba majka i njena sisa. ne komad plastike.
    POGOTOVO ne tako maloj bebi.

kopiram ti svoj post sa jedne druge teme da vidis zbog ceka je duda varalica (ej, naziv- varalica- zar ne govori sve?) potencijalni uzrocnik velikih problema u dojenju:

Citiraj Moover prvotno napisa
    Zašto je duda toliko nevoljena? Šta fali dudi?
    princip sisanja dude i bradavice nije isti uslijed cega cesto- necu reci uvijek jer ne dodazi ama bas uvijek, neke majke su uspijele neometano dojiti, neke nisu skuzile problem, ali u velikoj vecini slucajeva dolazi do konfuzije bradavica, a posto je steta puno veca od koristi, cemu riskirati.

sta se dogadja?
    dogadja se neefikasno dojenje.
    mami ono uzrokuje bolne, nelagodne, neugodne...podoje koji mogu biti "otrpljeni" ali mogu dovesti i do ragada, ranica koje kasnije mogu zakomplicirati stvari jer svaka ranica je plodno tlo za bakterije, viruse i gljivice.
    sto se djeteta tice tu je stvar jos gora jer neefikasan podoj znaci da dijete ne doji na nacin kako bi trebalo, sto zapravo znaci da ne potice refleks otpustanja mlijeka, sto opet znaci da ne dolazi do onog zadnjeg masnog mlijeka. dijete slabo/slabije napreduje. dijete se ne zasiti. ono se napije ali ne zadovolji glad kalorijama. cesto trazi jos, pa opet posise prvo mlijeko ali ne potice let down i opet ne dolazi do onog kaloricnog mlijeka. zeludac se puni mlijekom, i to prevelikim kolicinama, dijete bljucka, ima grceve. ima takodjer eksplozivne stolice. uz nepravilan polozaj i tehniku dijete se nagutava zraka koji ga kasnije jako muci. dijete je nerozno, mama ne zna sta bi. dijete neutjesno place, ono bi sisalo a ne bi, sta ce....i uz divne poruke koje ju okruzuju poseze za formulom. jedan obrok. dijete bez problema u jenom dahu posisa punu flasicu. drugi, treci...formula polako izgurava majcino mlijeko, beba sve vise odbija bradavicu i sve vise prihvaca dudicu. prestaje dojenje.

s druge strane, dijete ima urodjenu potrebu za sisanjem. ona je prirodna. i cemu tu potrebu zadovoljavati komadom plastike pored tople i mirisne dojke svoje majke?
    to je isto kao kada ti zelis zagrliti voljenu i zelis da te voljena zagrli a ona ti veli, daj uzmi si plisanog medu pa se grli

nadam se da si zadovoljan odgovorom. rado cu probati odgovoriti na tvoja daljnja pitanja, naravno ako budem znala (matematika i fizika su mi slabije strane )

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Poslije je počela gurati ručice u usta
    guranje rucica u usta je razvojna faza i ne znaci uvijek da je dijete gladno i da mu treba duda.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa

ovo neću komentirati.

moje dijete nikad nije imalo dudu, niti sam pored svoje sise mislila da mu treba. ne duda ni palac. sve potrebe za sisanjem su mu zadovoljene dojenjem.
    A da ti dijete place od 7 ujutro do 10 navecer iako mu je sisa u ustima? Sta bi onda? Bi li dala adaptirano odmah ili bi probala sve ostalo prije toga???
    Nemoj me pikat gdje boli....

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

s druge strane, dijete ima urodjenu potrebu za sisanjem. ona je prirodna. i cemu tu potrebu zadovoljavati komadom plastike pored tople i mirisne dojke svoje majke?
    I ja naše neimanje dude argumentiram na sličan način. Topao majčin zagrljaj i dojka puna slasnog mlijeka ili hladan komad plastike i gume. :?
    Bilo je teških dana kada mi se dojke nije niti isplatilo pospremati u grudnjak, ali to je prošlo. Vjerujem da dijete nikad ne traži dojku bez razloga iako se nama ti razlozi nekad činili nerazumljivim.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slažem se sa svim u vezi dude i jeste komad plastike ali nekoj se djeci fakat mora gurnuti u usta.

Moj stariji miš nije htio dudu u prva 3 mjeseca svog života, ma ni blizu usta, a zašto jer sam s njim ležala satima, danima. Sisao bi po 2-3 sata i ako utone u san na 15 min. budi se urlajući traži sisu. Nisam mogla slušati da plače pa sam ležala s njim naravno satima. Postoji drugi niz obaveza koje treba barem ponekad uraditi a to se nemože ležeći.

Drugog miša sam ranije navikla na dudu već u prvom mjesecu. Ja sam jedostavno to morala jer sam u tom periodu imala dvoipolgodišnjaka kojem isto treba mama :/ a ne da ležim pored neke bebe satima.

A na to sve gore od tih maratonskih podoja su dobronamjerni komentari:
    Vodeno ti je mlijeko!!! Ja sam imala puno masno i bla bla bla i sad me to razljuti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja A. jednostavno više neće dudu nego palac!!!!! I to jedno dva tri mjeseca tako. I tako se uspava. No otkako smo dobili donje jedinice taj mali palac ima već gotovo ranicu od cuclanja... ma užas! I sad sam moram priznati malo nesretna kaj više neće dudu ... jer kad vidim taj mali palac sav crven... btw i dalje uredno cikimo!!!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    Poslije je počela gurati ručice u usta
    guranje rucica u usta je razvojna faza i ne znaci uvijek da je dijete gladno i da mu treba duda.
    ma znam da to ne znači da je gladna, da je gladna dala bih joj ciku. Ostajem kod svog mišljenja kako je bolje da ima dudu nego da se nauči na prst kojeg se poslije neće moći riješiti jer će biti tu, a posljedice su dugoročne i samim time puno gore i opasnije

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tvoja beba je jos jako mala i ona ima urodjenu potrebu za sisanjem. sisanjem tvoje dojke.
    jer ona je to sto trazi i ti si osoba koju trazi.
    dok sisa tvoju dojku ona cuje otkucaje tvoga srca i mirisi tvoju kozu.
    uziva u poznatom okruzenju. uziva u svojoj majci.
    beba ima potrebu za nenutritivnim dojenjem. jer se tako mazi, jer tako nalazi utjehu. jer tako nalazi mir.
    da bi se uspostavila ravnoteza izmedju ponute i potraznje u proizvodnji mlijeka beba treba svo svoje sisanje zadovoljiti na majcinoj dojci.
    njoj treba majka i njena sisa. ne komad plastike.
    POGOTOVO ne tako maloj bebi.

Leonisa, sa svime time se slažem u potpunosti. I prekrasno mi je za čut kako neke majke umiruju dječicu na dojci i voljela bih da sam jedna od njih, al što kad ju ona izgura van kad je sita...
    Mogu se samo nadati da ćemo još dugo dugo dojiti, jer nekako još nisam spremna odreći se tog prekrasnog osjećaja , a bojim se da nikad ni neću biti spremna na to

Postepeno sam počela sa dudom i nisam nikakvih problema imala sa dojenjem. Štoviše, u prvih mjesec dana mi je dobila 1200g, a sada 700g, što znači- dijete mi odlično napreduje :D
    Naravno da postoji rizik kod tako male bebe da odbaci dojku zbog dude, pratila sam ponašanje i pazila da ne dođe do tog, da sam primijetila da se to počinje dešavat naravno da bih bacila dudu, ali eto-nemamo nikakve probleme.

nicols avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne razumijem ovo nikako.
    Kad si vidjela dijete od 7-8 ili 10 godina da hoda s dudom ili općenito ima dudu?

Ja nisam nikad a znam nekoliko koji su u školi znali ići na wc pa prst stave u usta.

Smatram da se lakše odviknuti dude nego prsta! Ako već mora nešto sisati :/
    Nisam vidio baš puno djece sa dudom u dobi 7-10 godina, ali ih viđam dosta sa dudom u dobi 3-5 godina, i ta djeca su mi već turbo-prevelika za dudu. Odvikavanje od sisanja prsta nebi trebao biti problem za veliku većinu djece. Daš mu nešto da radi sa rukama, i potičeš ga na komunikaciju, da brblja što više.

T. ima nepunih 3 godine i nikad nije imao dudu. Sisa palac, jedno vrijeme je to bilo jako često, sada već ga se skoro pa i nemože vidjeti sa palcom u ustima, jedino kad je jako pospan i nervozan ili se je udario, pao, pa se smiruje uz mamu... Sisanje palca se svelo na 2-3 minute dnevno i to me uopće ne zabrinjava.

Vidio sam jednom djete od 5 godina (a ima i starijih), na rođendanskoj zabavi, hrpa djece okolo juri i i igra se, a on sjedi povučeno i cucla palac. To nije "navika sisanja palca" nego se radi o malo većem problemu... Znam da nisu sva djeca ista, ali 99,99% normalne djece će odbaciti naviku sisanja dude ili palca prije navršenih 4-5 godina. AKo to ne učine, valja se zapitati postoji li neki drugi problem koji treba riješiti prije rješavanja dude ili palca (a naizgled je, naravno, sve u redu!)...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ovo neću komentirati.

A da ti dijete place od 7 ujutro do 10 navecer iako mu je sisa u ustima? Sta bi onda? Bi li dala adaptirano odmah ili bi probala sve ostalo prije toga???
    svi smo imali problema. od mastitisa preko štrajka dojenja i još sto drugih stvari. koliko god mi je bilo bolno dok sam npr imala začepljen kanalić(prije bušenja iglom) ili kad sam imala gripu 3 dana sa 40 temperature, uvijek bi se smirila da dala djetetu sisu.

imala sam svoje prioritete i kad sam se sa pola rodbine posvađala (i još uvijek ne pričamo)jer mi "dijete kaska za vršnjacima"po njihovim fosilnim kriterijima jer ga ne skidam sa sise.

normalno da misliš da si u pravu inače ne bi tako postupila, ali ja želim reći iz svog primjera da je djetetu sisa dovoljna i za prehranu prvih 6mj i za zadovoljavanje potrebe za sisanjem. i hvala bogu nisam jedina u takvom razmisšljanju.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

djetetu sisa dovoljna i za prehranu prvih 6mj i za zadovoljavanje potrebe za sisanjem. i hvala bogu nisam jedina u takvom razmisšljanju.
    zapravo, prvih 6mjeseci iskljucivo sisa, prvih godinu dana kao glavna hrana, a kasnije i uz dohranu, u drugoj godini pa i duze, koliko god majka i dijete zele.
    a zadovoljiti sve potrebe za sisanjem moze uvijek na sisi.

ima djece koje nisu ni sisale palac ni dudu nego uvijek samo sisu.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

djetetu sisa dovoljna i za prehranu prvih 6mj i za zadovoljavanje potrebe za sisanjem. i hvala bogu nisam jedina u takvom razmisšljanju.
    zapravo, prvih 6mjeseci iskljucivo sisa, prvih godinu dana kao glavna hrana, a kasnije i uz dohranu, u drugoj godini pa i duze, koliko god majka i dijete zele.

x

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja moram rec da je moje dijete u jednom periodu sisalo palac i da su me svi pilali da mu dam dudu jer se kao lakse odviknit od dude nego od palca al nisam posustala i on je sam prestao. uvjeravala sam ih da ditetu nicu zubici i da je pametno skuzija kako si moze pomoc - trlja si desni prsticem i to sam mu i ja radila pa smo izbjegli i dentinox. bila sam u pravu. izasli mu zubici.

kristina_zg samo san tila istaknit jer neki ne znaju da je trpanje rukica razvojna faza. a evo u nasem slucaju i rast zubica.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam vidio
    Sorry uvijek mislim da se radi o mamama bez obzira na nick.

I ja sam jednom vidjela curicu od 5 god. dudom i nije mi se svidjela ta slika, u tom se slažem.

Moj mišić ima nešto više od 3 god. i nema više dude :D igrom slučaja razbolio se (šarlah) i bili na infuziji pa sam ga izmanipulirala da se razbolio od dude jer je već velik dječak. On je to prihvatio i od tog dana nema više dude :D :D :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja L. sisa palac.
    sisa ga kad je tuzna, kad je umorna i oce spavati, kad se oce maziti, kad oce sisati (sisu) i kad me zeza...uglavnom u svim situacijama kad treba mene.
    pa joj dodjem.
    znaci, sa palcem mi daje znak da nesto treba/zeli i ja to pokusavam ispuniti.

da sisa dudu, sisala bi ju i dalje a zelje/potrebe ne bi bile zadovoljene

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

x
    Ali moje dijete je plakalo sa sisom u ustima! Bili smo i kod pedice na probnom dojenju, dojila sam pred njom 20 min, vagale smo ga prije i poslje, dobio je samo 20 g. Bila sam s njim u Klaicevoj punih 5 sati da bi napravili sve pretrage jer je dijete plakalo 3 dana, nije spavao ni sat vremena sve skupa. Zeljela sam dojit vise od iceg do kad god bi on to htio. Ali ocito da nisam uspjela. Dali zbog dohranjivanja u bolnici puna 2 dana ili neceg treceg necu nikad saznat. I da, dala sam mu dudu prije dohrane. Ne mislim da sam pogrijesila i ne trpim da me itko osuduje zbog toga jer ja znam da sam dala sve od sebe!

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

S ovim se nikako nebi složila iako namiguješ na kraju.
    Moja Enola obožava dudu, traži je kad je nervozna i ljuta ali to ne znači da ću joj ja dati dudu i ići svojim poslom. Ja je zagrlim, utješim, pomazim...ali ona bez dude još ne može, ali bome ne može ni bez mene.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja mislim da se nitko netreba opravdavati zasto je dao dudu a zasto ne,moja mala nije htjela ni pomirisati dudu dok je dojila,cim je prestala duda je broj 1.mozda je to lose ali kad ju vidim kako ju ta duda smiri nemam ju srca iscupati.i isto se slazem da nolje duda nego palac s curama.

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ali moje dijete je plakalo sa sisom u ustima! Bili smo i kod pedice na probnom dojenju, dojila sam pred njom 20 min, vagale smo ga prije i poslje, dobio je samo 20 g. Bila sam s njim u Klaicevoj punih 5 sati da bi napravili sve pretrage jer je dijete plakalo 3 dana, nije spavao ni sat vremena sve skupa. Zeljela sam dojit vise od iceg do kad god bi on to htio. Ali ocito da nisam uspjela. Dali zbog dohranjivanja u bolnici puna 2 dana ili neceg treceg necu nikad saznat. I da, dala sam mu dudu prije dohrane. Ne mislim da sam pogrijesila i ne trpim da me itko osuduje zbog toga jer ja znam da sam dala sve od sebe!

Koksy nemoj se uzrujavat radi nepromišljenih komentara.

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

svi smo imali problema. od mastitisa preko štrajka dojenja i još sto drugih stvari. koliko god mi je bilo bolno dok sam npr imala začepljen kanalić(prije bušenja iglom) ili kad sam imala gripu 3 dana sa 40 temperature, uvijek bi se smirila da dala djetetu sisu.

Nikad neću shvatiti ovakve komentare.
    Otkud ti znaš kakve je sve probleme ona imala?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj bfamily prvotno napisa
    S ovim se nikako nebi složila iako namiguješ na kraju.
    Moja Enola obožava dudu, traži je kad je nervozna i ljuta ali to ne znači da ću joj ja dati dudu i ići svojim poslom. Ja je zagrlim, utješim, pomazim...ali ona bez dude još ne može, ali bome ne može ni bez mene.
    ja sam pisala za svoje djete.

ja sa L. idem za tim da "procitam" sta zeli kad joj je palac u ustima. no ponekad to u tom trenutku ne mogu "ostvariti" pa ga cucla i dalje. (danas, sa 2god.)
    no sa 6mj. (kad ga je stavila u usta prvi put) pa i puuuuno kasnije, odmah sam skakala, cim bi vidjela da stavlja palac u usta.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj elizabet20 prvotno napisa
    ja mislim da se nitko netreba opravdavati zasto je dao dudu a zasto ne
    istina.

ja sam se samo osvrnula na davanje dude djetetu koje se tek rodilo ili ima tek 2mjeseca.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Pups prvotno napisa

Nikad neću shvatiti ovakve komentare.
    Otkud ti znaš kakve je sve probleme ona imala?
    Pod "svi" sam mislila na skoro sve dojilje dužeg radnog staža. teško da je netko uspio bez ikakvih problema.

suzdržavam se od daljnjih komentara jer vidim da odlazi predaleko.
    8)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moje se jedno dijete smiri isključivo na cici, koja je postala jedino mjesto utjehe, što mi već duže vrijeme ide jako na živce, jer smatram da trogodišnjaku to više nije neophodno (ne mislim na utjehu, već na cicu za svaku sitnicu, što nam se upravo dešava).
    S njim je bilo sve onako kako sam ja i teoretski smatrala idealnim za dijete.

moje se drugo dijete smiri tako što me zagrli, ili ja njega, a dok spava drži me za ruku. duda mu treba tu i tamo, dok ne zaspi, nije uvjet- jer, mu cica nikad nije predstavljala puno više od hranilice. uvijek je više reagirao na privijanje uz mene te zagrljaj.
    on se jako veseli cici pred spavanje, i po noći ju traži, ali nema šanse da na njoj zaspi. zaspat će tako što će se okrenuti na drugi bok, svjestan da sam ja (a ponekad i njegov tata) uz njega.
    s njim nije ispalo tako kako sam, opet velim, teoretski smatrala boljim, ali vidim da to nema baš neke veze, tj. nije mi zbog ničega žao i ništa ne bih mijenjala.

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •