Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 285

Tema: duda varalica

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Ma nije ništa loše, nešto će cicati kako god. A sad da li će to biti cica, duda, ruka, prst, pelena...
    Meni nema smisla toliko razbijati glavu oko toga šta će dijete strpati u usta kad u toj fazi uvjek nešto imaju u ustima. Ako nema niš drugo ubacit će šaku i živio.
    tako nekako i ja mislim. Nismo nikad ni pokušali sa dudom (ima jednu u rezervi-dobila na poklon), rijetko ima faze od dan-dva sa cicanjem prstića ili neke krpice, ostatak vremena cica cicu . Samo se svi stalno iščuđavaju kako dozvoljavamo da sisa prstić, pobogu zašto joj ne damo dudu- ono skoro kao da je zanemarujemo ! Meni bude baš slatko, a pomisao da joj guram komad gume u usta mi se ne sviđa nimalo.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

neka svatko radi ono što je smatra da je najbolje za ejga i njegovo dijete pa tako i ovo.... sjetite se koliko je samo nas dudalo dute pa smo živi i zdravi...bez "gljivica",iskrivljenih zubića i tome sl.... osobno moja ći duda samo dok ne zaspi i mislim se zašto bi joj to uskratila kad ju smiruje.. možda griješim.... pa što ćemo sad!!!!! pozz

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj sentimentalna prvotno napisa
    neka svatko radi ono što je smatra da je najbolje za ejga i njegovo dijete pa tako i ovo.... sjetite se koliko je samo nas dudalo dute pa smo živi i zdravi...bez "gljivica",iskrivljenih zubića i tome sl.... osobno moja ći duda samo dok ne zaspi i mislim se zašto bi joj to uskratila kad ju smiruje.. možda griješim.... pa što ćemo sad!!!!! pozz
    jednako mom misljenju i postupku-ko voli nek izvoli,nekom naskodilo,nekom nije-a mi koristimo samo za uspavljivanje navecer

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi ne dajemo dudu i nemamo je namjeru davati

iako zna plakati u AS tako da bi nam možda tad i pomogla, no mislim da se u tom slučaju može zaigrati i smiriti i nekom grickalicom kad još malo naraste (skoro 3 mj.)

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

meni nije jasno šta se danas svi protive dudi varalici.pa ona je i smišljena za male bebe,zar ne?moj sin sve cucla,i dudu i sisu i bočicu.ništa mu ne smeta,sve voli.sad ima i anatomskih dudica

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj w latka prvotno napisa
    meni nije jasno šta se danas svi protive dudi varalici.pa ona je i smišljena za male bebe,zar ne?moj sin sve cucla,i dudu i sisu i bočicu.ništa mu ne smeta,sve voli.sad ima i anatomskih dudica
    to ti je sad moda, nek' te ne brine.

mi koristili najčešće za noć. nismo ju nutkali neprestano dudom (nit je ona tražila) i s nekih dvije godine (ako ne i prije) samo smo je prestali davati (bili na putu).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja razmatram uvođenje dude u 20. mjesecu djeteta. jel ima neko kakvo iskustvo? jel to moguće?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

malena je uistinu mala ... evo, rodila sam anđela prije 3 tjedna. ima potrebu cikiti stalno ... papa sasvim OK - recimo okvirno svaka 2,5 - 3 sata, a ostatak se mazi i uživa ... sve je to super, uživam i ja, no ne i stariji sin kojemu se uopće ne stignem posvetiti jer je malena stalno na ciki ... osjećam se kao nemajka, no vrlo bih rado da hoće bar na pola sata uzeti varalicu ... no, ne želi ... mislim da se ništane bi desilo uporabom varalice, izuzev što bih imala slobodne ruke i u potpunosti uživala u crtanju i pisanju sa starijim djetetom ...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam mislila da sve bebe žele dudu varalicu...možda joj trebaš češče ponuditi i kad ju baci iz usta ponovo joj stavit... mada vjerujem da si to već probala pa neče. :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ja razmatram uvođenje dude u 20. mjesecu djeteta. jel ima neko kakvo iskustvo? jel to moguće?
    a šta ti bi, ako si do sad izdržala?
    Možda umjesto noćnih podoja?

Recimo kod mene... nikad nije imala ni varalicu ni bočicu, i kad sam joj pokušala izmjeriti temperaturu s termometrom u obl dude koji sam dobila na poklon, nije htjela to držati u ustima nego je vrištala i otimala se. Tad je imala oko 10 mj. Poslije nisam više pokušavala ništa slično.

A sad sam bila u iskušenju. Naime ima sestričnu koja je na ad, i svaki put kad se vide mala papa na bočicu. Kako je moja luda za sestričnom, to joj se sad čini zgodno, pa je počela dudati bočicu s medicinskim maslinovim uljem iz apoteke, začepljenu. Ali ima oblik sličan dudi.
    Pa si ja mislim... a da možda probam dati bar onu bočicu s kljunićem, možda bi to bilo zgodno nekad kad smo vani ili umjesto cice. Opet si mislim, ako smo do sad izdržali i ona lijepo pije iz čaše i iz boce (obične), da ne bih sad nešto pokvarila.

Imam doma lijepih bočica, i to s kljunićima sam joj kupila, stoji nikad korišteno, a s druge strane baš sam ponosna kako pije kao velika (sad ima 1,5g).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    a da, dosadilo mi.

ali, bojim se da ništa od toga - noćas sam ju htjela prevariti, ali se tako uvrijedila i naljutila da je počela urlati i onda više nije htjela ni cicu. :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    a da, dosadilo mi.

ali, bojim se da ništa od toga - noćas sam ju htjela prevariti, ali se tako uvrijedila i naljutila da je počela urlati i onda više nije htjela ni cicu. :/
    nije dijete vesla sisalo...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam mislila da sve bebe žele dudu varalicu...možda joj trebaš češče ponuditi i kad ju baci iz usta ponovo joj stavit... mada vjerujem da si to već probala pa neče. :/
    drame oko spavanja ... čim ju maknem sa sike, iako spava, odmah krene dernjava ... probala ja dati dudu više puta, no nema šanse ... da probam s onom od latexa? što mislite?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Kornelija i Borna prvotno napisa
    drame oko spavanja ... čim ju maknem sa sike, iako spava, odmah krene dernjava ... probala ja dati dudu više puta, no nema šanse ... da probam s onom od latexa? što mislite?
    probaj s nekoliko vrsta duda, raznih oblika. naša nije htjela obične ove , nego one... nemaj više pojma koje al fakat nemoj siliti i nemoj joj stavljati dudu uvijek i u svako doba (i nemoj zanemariti da plač u to doba djetetovog života uglavnom ipak i najčešće znači glad i da joj treba cica ). moja recimo nije dudala dok je okolo hodala, nego baš i uglavnom kad bi zaspivala. a kad bi joj po noći ispala, ako ne bi zaplakala, nisam joj je vraćala. zato nije ni bilo problema odvojiti je od dude kad je došlo vrijeme i za to.

leonisa editirala post u skladu s pravilima doruma

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eh, kad bi moj hairlija htio culu Imam svih vrsta, ni jednu okusit, neće taj ni one grickalice za zubiće, generalno ne voli te plastične ili gumene stvari u ustima. Taj glođe isključivo prste ili što god krpeno .

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja svojoj Lari nisam davala dudu, par puta sam joj ponudila kad je imala do nekih 3 mjeseca al je pljunula jer joj je bio bljak okus te gume.
    Sada pije vodicu iz čaše ili na žličicu i papa kašice domaće spravljene na žličicu i dojim ju i to je sve. Svi me pitaju zašto nema dudu a ja odgovaram jednostavno da neće i neću joj niti nikad nuditi. Kupila sam joj multifunkcionalnu čašu sa čepom koji ima 2 rupe pa u njoj nosimo vodu a žličicu u vrećici kad negdje idemo a kad bude veća iz takve čaše može popiti sok da ne prolijevamo po putu.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi nismo imali problema sa tim.moj sin je sve odmah prihvatio. probao je piti iz bočice,isto ide.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma ubije me to stalno visenje na siki ... već me i bradavice bole; nije gladna nego jednosavno cucla siku satima ...
    ne znam ... mislim da budem u nabavu duda ... probali smo samo s nukovom

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Marko je htio onu u potpunosti gumenu. Dobili smo je na poklon i zato smo je imali kod kuće. Srećom Maja joj ne želi ni primirisat. U situacijama kad je stvarno uznemirena duda ne pomaže, već samo cicka.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj penny prvotno napisa
    Citiraj sentimentalna prvotno napisa
    jednako mom misljenju i postupku-ko voli nek izvoli,nekom naskodilo,nekom nije-a mi koristi mo samo za uspavljivanje navecer
    ja se slažem.puno nas je imalo dudu varalicu i nema nikakvih strašnih posljedica tipa iskrivljeni zbi,usnice,gljivica i sl..ko želi nek ju ponudi djetetu ko ne nek nađe neki drugi način smirivanja.mislim da ni jedan način nije loš ako djeluje i ako je djete zadovoljno!pa tako ni duda varalica.a i danas su dude puno bolje napravljene i dizajnirane nego dok smo mi bili klinci.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, ali je naziv ostao isti: duda VARALICA

Dok ne dođe moderatorica, molim vas da se suzdržite od pisanja imena proizvođača jer znate da to nije dopušteno: oni su kršitelji Međunarodnog pravilnika i kao takvima im nije mjesto na ovome Forumu.

Hvala

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zasto bi zeljele?
    ona je veralica, zamjena.
    moja npr. je odbijala. probale su bake koji put, ali zna ona da je to obicna guma i da njoj ne treba neko drugorazredno smece, pored prave stvari, tople, mirisljave, mamine sise, koja tako malom djetetu koje jos i ima urodjenu potrebu za sisanjem, je bila, a i treba biti, dostupna.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala, apri
    ja cu samo poboldati

Citiraj apricot prvotno napisa
    Da, ali je naziv ostao isti: duda VARALICA

Dok ne dođe moderatorica, molim vas da se suzdržite od pisanja imena proizvođača jer znate da to nije dopušteno: oni su kršitelji Međunarodnog pravilnika i kao takvima im nije mjesto na ovome Forumu.

Hvala

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

po tom ispada da djeca koja prihvate dudu da su glupa i neinteligentna kad cuclaju takvo "smeće"? djeca imaju refleks sisanja i to je normalno kao šta je normalno da ponekad cuclaju dudu jer normalno da mama nemože 24 sata sjedit sa cikom vani da bi bebe bila sretna.ja osobno nemam ništa protiv dude i ne smaram da je to zlo za djecu.ja svog sina volim najviše na svijetu,i dojim ga ali da nema dude već bi bila na rubu snaga.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je glupo kad vidim da ljudi guraju bebama non stop dudu u usta, cak i kad su ova mirna i nis ne traze :/

inace, i mene sa k. duda povremeno spasava, iako sam bas bila odlucna da ju necu davati, ali sam popustila nakon 3 brutalna mjeseca

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    moja npr. je odbijala. probale su bake koji put, ali zna ona da je to obicna guma i da njoj ne treba neko drugorazredno smece, pored prave stvari, tople, mirisljave, mamine sise, koja tako malom djetetu koje jos i ima urodjenu potrebu za sisanjem, je bila, a i treba biti, dostupna.
    Jeste, moj sin je glup i voli to drugorazredno smeće, zovem ga Smećar.
    Blago mamama s pametnom djecom koja znaju šta ne valja.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

dijete je glupo jer cucla dudu!? :? hm.... moj sin nije glup iako želi dudu.nego je dobra i pametna beba koja se ponaša normalno kao i većina beba u svijetu.nika svom djetetu nebi rekla da je zato glupo......

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da dijete nije glupo ako prihvati dudu.
    kao ni ono koje prihvati krpicu, prst... bilo što što zadovoljava njihovu potrebu za sisanjem.

ko su dijete i majka zadovoljni, zašto ne.
    ali ipak ostaje činjenica kako je duda izmišljena kako bi zamijenila majku.
    ponekad je to, možda, stvarno potrebno.
    ali, ne treba tu činjenicu zloupotrebljavati i djeci "čepiti" usta iz vlastite komocije.

ne vjerujem da ovdje itko takvo što radi.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ali, ne treba tu činjenicu zloupotrebljavati i djeci "čepiti" usta iz vlastite komocije.
    Potpisujem

Mada svome ne dajem dudu osim za spavanje, mislim da ne bi funkcionisala za začepiti usta

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajde da se bar oko nečeg složimo....niko ne kaže da djetetu treba čepit usta radi vlastite komocije... ponekad je nužno potrebno da bi svi bili zadovoljni,beba jer sisa a mama da se malo odmori ili nešto drugo napravi.šta ako npr baka čuva djete,i djete želi nešto sisati i lače...nnemože mu baka dati sisu....duda je korisna pomoć mama koju netreba zlorabiti nego pametno koristiti.niko nema traume u životu jer je cuclalo dudu ko mali!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nitko nije rekao da je dijete glupo jer cucla dudu. Niti je duda nedopuštena. Leonisa je malo svisoka primijetila da je duda "drugorazredno smeće" u odnosu na cicu. Ali nemaju sva djeca jednake potrebe niti svaka majka može (ili si može priuštiti, ili želi) čitav dan provesti sa djetetom na sisi. Cure koje ste nove, nemojte baš sve osobno shvaćati.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi nove možda još ne kužimo kako ovdje stvari funkcioniraju ali netreba odmah superiorno govorit da su drugi glupi jer im djeca cuclaju dudu.ispada da smo mi mame koje to prakticiramo loše mame jer čitav dan ne sjedimo sa cikom vani...mi isto volimo svoju djecu i želimo da budu sretna!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma naravno, w latka...
    vjerujem da nitko drugačije nije ni mislio

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja imam traume od dude
    Jel vjerujete da se sjećam momenta kad sam je bacila i kako je izgledala (prozirna sa puno malih rupica). I ne, nisam imala 6 godina, nego skoro 3.
    I iskrivljeni zubi, možebit od dude. Baš sam je voljela
    Nisam protiv nje, niti za, ali nemam izbora, dojenje nije uspjelo, nešto je moralo da umiruje bebu s grčevima. Čak i da dojim, ne bi funkcionisalo kada počne da plače u autu a ništa osim sisanja ne pomaže.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Manch prvotno napisa
    Jeste, moj sin je glup i voli to drugorazredno smeće, zovem ga Smećar.
    Blago mamama s pametnom djecom koja znaju šta ne valja.
    jesam rekla da je glupa?
    ili je wlatka rekla svojim postom da sve bebe ne zele dudu, i da moja koja ne zeli je glupa? i da se nudi i nudi dok ne prihvati? pa smo obje glupe jer nije prihvatila.
    nije to rekla.
    nisam ni ja sa svojim.
    pisala sam za svoje djete.
    i da, kad usporedis ljudsku kozu, i kopiju plastike, reci jesu li u rangu?

namjera mi nije bila vrijedjati niti se svadjati.
    a da maloj bebi koja ima urodjenu potrebu za sisanjem treba sisa, a ne plastika, je istina. ili i to osporavas?

editirala sam necitljivi dio koji je posljedica tastature na izdisaju

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Nitko nije rekao da je dijete glupo jer cucla dudu. Niti je duda nedopuštena. Leonisa je malo svisoka primijetila da je duda "drugorazredno smeće" u odnosu na cicu. Ali nemaju sva djeca jednake potrebe niti svaka majka može (ili si može priuštiti, ili želi) čitav dan provesti sa djetetom na sisi. Cure koje ste nove, nemojte baš sve osobno shvaćati.
    istina, malo sam s visoka jer su me uzdrmali silni porstovi koje sam trebala editirati jer se forumasice nisu pridrzavale pravila. na tome se ispricavam.
    a da sva djeca nisu ista, moj post je isao kao dokaz tomu i pitanju "ja sam mislila da sve bebe žele dudu varalicu...možda joj trebaš češče ponuditi i kad ju baci iz usta ponovo joj stavit... mada vjerujem da si to već probala pa neče.". ne, nisu. neka odbijaju i zele ono cemu je varalica zamjena.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

smatram da dijete koje izbaci dudu iz usta izbaci ju s razlogom i da ju ne treba silit i gurati joj u usta protiv njezne volje.
    to mi je u rangu napada na integritet djeteta.
    kao sto mislim da je majka na porodiljnom radi djeteta.
    bas kao i sto mislim da ako mama da (malo starijoj bebi, ne novorodjencetu) dudu varalicu, i beba to prihvati, a njoj to sto je beba prihvatila puno znaci, nece bti smak svijeta.

bas jednako kao sto mislim da zivimo u kulturi koja ima mali pomak od prirodnog i izvornog, u kojoj je beba po defaultu sa dudom, kao da je i ona zajedno s njome izasla iz trbuha....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jesam rekla da je glupa?
    ili je wlatka rekla svojim postom da sve bebe ne zele dudu, i da moja koja ne zeli je glupa? i da se nudi i nudi dok ne prihvati? pa smo obje glupe jer nije prihvatila.
    nije to rekla.
    nisam ni ja sa svojim.
    pisala sam za svoje djete.
    i da, kad usporedis ljudsku kozu, i kopiju plastike, reci jesu li u rangu?

namjera mi nije bila vrijedjati niti se svadjati.
    a da maloj bebi koja ima urodjenu potrebu za sisanjem treba sisa, a ne plastika, je istina. ili i to osporavas?
    Wlatka je mislila da stvarno sve bebe vole dudu, jer nije čula za drugačiji slučaj. Sad zna.
    Moj nije htio da doji, znači plastika je bila neumitna. Ne upoređujem dudu sa sobom, niti upoređujem barbiku (pošto je i to komad plastike) sa majkom koja bi se možda umjesto barbike trebala igrati s djetetom kada dođe u tu dob. Duda je zamjena. A ja je gledam kao i sve ostale igračke.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa ni ja ne uspoređujem dudu sa sobom... samo mi je glupo da se djeca koja dudaju dudu stavljaju u grupu "onih koji neznaju šta je dobro" a mame koje daju dudu ispadaju loše majke.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa ni ja ne uspoređujem dudu sa sobom... samo mi je glupo da se djeca koja dudaju dudu stavljaju u grupu "onih koji neznaju šta je dobro" a mame koje daju dudu ispadaju loše majke.
    please, nemoj izokretati rijeci

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

skladu s pravilima doruma
    sorry leo, al' uljepsala si mi dan

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel ti znas da ja nemam tipku d? fali komad. pa onda sva slova okolo plesu kolo )))

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sa slovom i na čelu

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Uh što su se ovdje stvari zahuktale. Htjela bih samo reći da se recimo duda varalica na engleskom kaže pacifier - umirljivač (u slobodnom prijevodu). I čak neka istraživanja kažu da je dobro da beba duda dudicu jer to navodno smanjuje rizik od SIDS-a. Ne treba nikog osuđivati što djetetu da ili ne da dudu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sisanje smanjuje rizik od sidsa, a ne duda.
    a sisati se moze i, vidi čuda, sisu

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj lut poslije ovog tvog posta se svaka koja je davala dudu može osjećati kao idiot.

a zamisli, neke cure ne doje. i mnoge daju dudu, a vjerujem da se ne usude napisati da ih netko ne bi poklopio.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako dite ne sisa sisu, može sisat dudicu. Ili????? That's the point

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

disklejmer: moji su dojili odnosno još doje, dudu nisu nikad dobili. ali ne potcjenjujem one koji rade drugačije. samo nek se drže pravila doruma

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam mama i dojim svoju curicu i pratim redovito ovaj forum. Ali, iskreno, ne mogu se oteti dojmu da rode ponekad ipak pretjeruju u nekim stvarima. Ako je ovdje dopuštena sloboda govora (pisanja), nemojte odmah poklopit svaku curu koja napiše nešto što nije u skladu s razmišljanjima osoblja foruma. Neka se nitko ne naljuti

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •