Nisam radila, ali je prijateljica, pa sam je probala jesti.

U redu mi je bila, ali ne bi bio moj prvi izbor za iskoristiti bundevu.

Imaš i ovaj recept što je stavila Dream:


Recept za tikva-štrudlu? Ma, vrlo jednostavno - slično savijači od jabuka. Kupiš tijesto za savijače (meni se ne da sama razvlačiti ), uzmeš dva lista, staviš jedan na drugoga i između kapneš par kapi ulja (da se ne slijepe u pečenju). Ravnomjetno pospeš odozgo 1-2 žlice prezla ili mrvica nekog keksa (čajnih kolutića ili Petit Beurre), na krupni ribež naribaš po tijestu bundevu, još malo rasporediš da bude jednoliko. Gornji kraj tijesta, tj. najudaljeniji od sebe ostaviš bez nadjeva. Možeš po bundevi posuti i krupnije nasjeckanim orasima ili lješnjacima ili bademima. Ja jako volim suncokretove sjemenke, pa stavim i njih. Zatim zamotaš savijaču počevši od stranice najbliže tebi. Napravi takvih savijutaka koliko imaš materijala. Slaži ih u pouljeni lim. Odozgo kapni još koju kap ulja ili premaži kistićem kako bi tijesto ljepše porumenilo, pa stavi peći u pećnicu na 180-200 stupnjeva dok ne porumeni (vjerojatno pola sata do 45 min).
Meni najbolje paše uz jogurt ili kefir .


Ja glasam za knedle. 8)

Ili muffine.