Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: samo MAMI

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno samo MAMI

Moja malena neće nikom, samo meni i ponekad tati. Nas dvije smo uglavnom same. Nemamo baku i dida da ju ponekad pričuva, rijetko nam tko dolazi u posjet jer ne poznajemo baš nikoga u novom gradu. Često izlazimo na igralište jer su u blizini škola i vrtić i tu na nekakav indirektan način dolazi u kontakt s djecom i jako im se raduje smijući se , i kad odlazimo u trgovinu...
    Primjetila sam da , ako ju netko uzme u ruke , kad shvati da to nisam ja, jako počme kričati, kao da se predne iz nekog sna. Onda je ja uzmem i sve je ok. Ponekad zna plakati ako joj se netko obrati, nekad bih i ja zaplakala kad čujem što joj govore , ali eto, trpim , odrasla sam
    Znam da je ona još malena, ali se bojim da ću je teško naviknuti na vrtić...da će se teško socijalizirati. Ne znam griješim li u nečem? Nekako u zadnje vrijeme čujem i zvoni mi u ušima: moje dijete je tako društveno, hoće svima.
    A nas dvije kao sijamski blizanci . Nekad i u wc. Dok se tuširam, ona je u kolicima. Dok jedem, ona je kraj mene. Spavamo zajedno u krevetu.
    Druga stvar:Voljela bih nekad izaći vani, ali ona počme plakati vrlo brzo s MM. Hoće li to tako dugo biti? Ima li tko slično dijete malog mamoljupca.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam ja. Videk je drustveni mamoljubac. Znaci problema neka dok sam u blizini. Uzivaj, ne traje to tako dugo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma to ti ej vise pravilo nego iznimka. ja kad se sastajem sa curama s ljetnih beba i njihovim bebama vecina djece ti se drzi mame.

jedino moj mali trazi kuda bi zgibao, tak da ti se moje kave s njima svode na to da ja idem okolo za svojim djetetom dok druge mame fino uzivaju u klafranju. da ga stavis u labirint on bi nasao izlaz!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a mamina princeza...proći će..nekom nakon misec dana, nekom nakon tri, a nama, eto, nit nakon 15 miseci ne prestaje...
    Ti si trenutno njen cili svit. A još je i dojiš...to je normalno.
    Kod nas je situacija također:
    U wc - sa mnom, u dućan - sa mnom, spavanje - sa mnom, kuhanje - sa mnom...no skužila si...
    A dečko grleeen..uh

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod mojeg je eto početak te faze,nadam se da nebude problema kad će trebati u jaslice

D 1998.
    I 2007.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

div, problema kad ce ici u jaslice ce uvijek biti, bez obzira kakvo je dijete. one price da je s djecom koja su puno s mamom i vezana su jako za nju tesko u jaslicama, ili da dijete na neki nacin treba navikavati na jaslice ostavljanjem drugima da se naviknu su samo price

sva djeca, na ovaj ili onaj nacin, imaju teskocu s prilagodbom na jaslice. to je neminovno, ako su jos jako mali kad krenu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A mene su optužili šta sam ga toliko vezala za sebe pa sad ne mogu nigdje mrdnuti bez njega.
    A za koga će se vezati ako ne za mamu?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za mamu nego sta!Bas mi je lijepo cuti da se bebaci vezuju za mame Moj je jos uvijek mali ali meni ce biti drago da se veze za mene jer sam ljubomorna ako ga neko drugi drzi i ljubi...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Imam ja. Videk je drustveni mamoljubac. Znaci problema neka dok sam u blizini. Uzivaj, ne traje to tako dugo.
    potpisujem, ali minjam ime diteta.
    pipci moj pilipka su počeli popuštat negdi iza 2,5 godine. sad može ostat i s tatom i sa susidom :D
    do tada nije bilo šanse s nikim duže od 10 minuta i sve dok me ima u nekom djeliću oka.
    bila je baš previše vezana uz mene. i opet je u vrtić krenila i prilagodila se bez problema.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moja draga je postala ko priljepak vezana za mene negdje s 8,5mj.Tako mi i treba kad sam se s nepunih njenih 8,5mj već pitala hoće li ona imati separacijsku krizu,jer išla je svima,bez iznimke.Mogla ju je čuvati i teta čistačica-nema beda,svima je pružala ručice.Sad ima 9,5mj i preorjentirala je svu svoju pažnju na mene.Ali,može je nakratko zaintrigirat i netko drugi,npr.baka,ali u kriznim situacijama (kad je pospana,gladna,žedna)okrene se meni i viče na mene,otvara usta kao da bi me ugrizla :? Zezamo se da je tak mala,a već zapovijeda.E,da,i MM ima zeleno svjetlo kod nje,obožava ga,ali nažalost po cijele dane smo same,tako da jedva išta stižem napravit po kući.Tuširam se s njom u kupaonici,ali moram biti okrenuta leđima,jer kad vidi sise poludi.U trenu napravi mot kao da će pod tuš i ona,na sise Stalno je sa mnom,uz mene,na meni.Neki put mislim da više ne mogu...I onda MM dođe doma.

pucki

Početno

misho kad sam pročitala kaj si napisala ko da gledam sebe. Imam totalno istu situaciju. Moja cura isto hoće biti stalno sa mnom. Mi smo isto stalno same doma, a i tata je malo kod kuće. Kad god ju netko primi u ruke brzo pičinje kričati. sada ima 4 mjeseca i skužila sam ako netko dođe do nas ili smo mi negdje ne smije ju nitko dirati jedno vrijeme i onda se želi malo čuvati. Čak je počela pokazivati da hoće ići k nekome. Nemaš beda bude došlo samo treba polako. Nek je tako. Za par godina nas više nebudu toliko trebali. Uživajno sad u tome.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

f se neki dan prodao za 200 kn!!! teta bila kod nas prvi put, on kao samo puže oko nje, ali neće na ruke. na odlasku ona njemu lovu u ruku, a on se baca njoj oko vrata!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je zna pricuvati svekrva, i dobra je s njom, ali ako je pukne plakanje mora isti cas kod mene inace. Moram uvijek biti u blizini. Prije sam mislila da cu je moci tako ostaviti i skociti malo u grad, ali kad sam se vratila imala sam sto vidjeti... svekrva gotova, a djete svo smrvljeno, crveno, u suzama, ni plakati vise ne moze, slika nesrece ukratko. Tako da ne mogu nikamo bez nje, eventualno na 15min u najblizu trgovinu.
    A mm-u isto bas nece, on je uzme ali cim zaplace je vraca meni, a to sto place kod mene ga onda manje smeta pa se ni ona nije na njega toliko navikla

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mali priljepak tako je ja zovem, nece biti niti u ogradici makar me iz nje vidi, mora biti na podu i puzati do mene.

Kako je pocela puzati ide za mnom u stopu i najvise je ljuti sto me ne moze stici i sto sam simo tamo u tili cas a ona je negdje na pola puta.

Sve je dobro dok sam ja u blizini dovoljno je da sam joj na dohvat ruke, a ako ne onda mocnemo plakati toliko jako da se sve zagrcne kao da sam je ostavila zauvijek. Moja ludica

Da moram reci da smo nas dvije same, dojim, a oni povremeni posjeti mojih samo je jos vise uvjere da me treba.

Ima dana kada se brinem kako ce ona bez mene (mislim kada krenem raditi), a onda se sjetim da kad naraste vise nece biti moje male maze i onda uzivam u svakoj sekundi moga malog priljepka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

za mamu naravno...najviše smo na dvoje sami.
    8)
    ali nije ni tata loš

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dvoje djece istih roditelja a totalno različiti od rođenja.

F bi sa bilo kime samo da mu ta mala ritica vidi puta
    i takav je od rođenja, svima na ruke.
    U fazi je mullera, mama ga navukla
    Veli ak' me vodiš tvoj sam 8)

A šmizla bi najviše mamu, al' ni tači nam nije za odbaciti

Bilo dijete društveno ili ne privikavanje na vrtić je druga priča, a to vidim po svom harambaši, dugo mu je trebalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •