fortuna, ni sama nisam sigurna. ginekolog kaze, vjerojatno u wc-u. kako, ni sama ne znam, jer ni jednom nisam sjela na zahodsku skoljku, a ruke sam prala non-stop. ipak, moguce je sve. kazu da s u wc-u preko rucki moze pokupiti svasta. stvarno grozno.
opet, ne znam ni je li mozda neki instrument bio necist, ili neko nije dobro oprao ruke tijekom poroda. ne bih sada ulazila u to, jer ako pocnem s kritikama na racun bolnice (split), necu se zaustaviti. svi ovdje jako dobro znamo kakvi su uvjeti...
radije bih se osvrnula na nesto drugo; kad sam dosla u bolnicu, prvi dan uopce nisam isla na wc (mozete misliti kako mi je bilo izdrzati u devetom mjesecu)! naime, toliko mi se sve gadilo, nisam mogla vjerovati! kante za smece su bile prepune krvavih ulozaka, onako samo bacenih, ni umotani u papir, vrecicu-nista! spavacice su bile bacene na pod, kao prostirka za noge, poslije tusiranja... strava i uzas!
dva tjedna sam bila u bolnici i svjedok sam da su cistacice redovno i temeljito cistile wc-e.
mislim, kako se neke zene, pogotovo u takvom stanju (trudnice ili rodilje), uopce mogu tako ponasati!? da ih nije briga za nista.
i, ako to nema veze s ovom klamidijom, ima s nekom drugom zarazom, da ne kazem opcom kulturom. ja sam, prije nego sto sam uopce saznala da sam se zarazila klamidijom, stalno govorila da mi je cudno da mame i bebe ne pokupe neku zarazu od svega toga.
zao mi je ako vam je bilo puno gadno ovo citati, ali stvarno sam morala to reci. mislim da ce nama trebati duuugoo da sve dodje na neku civiliziranu razinu.