-
Dopust do 4. rođendana
Curke, na kakvu financijsku naknadu imam pravo ako mi Mirovinsko odobri, nakon porodiljnog do 3 godine (imam blizance), dodatni dopust do 4. rođendana zbog njege djeteta sa težim oboljenjem?
-
Za mirovinsko neznam,jer smo mi dopust za njegu djeteta tražili na CZSSu. Naknada plaće je 2.000,00 fiksno za sve. Raspitaj se o invalidnini ukoliko smatraš da bi je trebalo dobivati, a i o povećanom dječjem doplatku za dijete sa oštećenjem zdravlja ili težim oštećenjem zdravlja.
-
Tražila sam povećanje doplatka za Stelu, a onda mi je teta u CZSS predložila da podnesem i zahtjev za dopust do 4. godine (kojeg, ako sam dobro shvatila, odobrava Mirovinsko) obzirom da idemo 2x tjedno na terapiju i da doma vježbamo, a posao mi je sat i pol od kuće i nemam auto pa bi bilo super kad bih mogla još malo ostati doma s djecom, jer nismo sigurni da smo gotovi s operacijama
Izgleda da sam krivo skužila da u slučaju odobrenja Mirovinsko isplaćuje naknadu, ili neka druga ustanova (zaboravila sam pitati u CZSS)?
-
Gle,da ne ispadne da te usmjeravam na krivi put,zbilja neznam o mirovinskom...možda i tamo ima nešto,ali nikad nisam čula za mame koje su ostvarile dopust i naknadu preko njih. O nadležnosti CZSSa imaš ovdje: Pravilnik o pravima roditelja djece s težim smetnjama u razvoju. Ako ćeš preko CZSSa moraš proći njihovu komisiju (psiholog, defektolog i pedijatar),ali ništ previše komplicirano i zamorno.
-
Uspio mi prvi hyperlink,jes..... :D
-
Čestitam na prvom hyperu :D
Proučit ću izvadak, hvala!
Sve mi se čini da sam ja nešto krivo shvatila oko toga tko sve rješava zahtjev, moram se sjetiti sve pitati kad me opet pozovu u CZSS.
Hvala ti još jednom na uputama!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma