Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 257

Tema: buduće mame duplice!javite se

mamaika

Početno

imam jedno pitanje....znam da je sve individualno al ipak dolazim do informacija da je kod duplić trudnoća malo jača mučnina i da oko 20 tjedana ginekolozi preporučuju da se uspori ritam...tj. malo više mirovati....
    ... a ja mirujem od početka... ...pa bih željela znati koliko i kad ću se moći muvati........inače sam vrtirep....nikad na istom mjestu......čista kretiva i aktiva..........
    nadam da ću za 4 tjedna biti ''normalna'' ...to je period za koji mi je doktor rekao da mi je još kritičan

daklem, kakve su vaša iskustva....kakve su bile preporuke ginekologa kod trudnoća bez komplikacija????

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja nisam imala nikakve komplikacije a morala sam strogo mirovati i piti prepare!! jer blizanačka trudnoća se vodi kao rizična!!stoga bez obzira kako se osječaš i misliš da možeš neznam šta treba usporiti.....

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja obje trudnoće bez komplikacija, nikakvih problema, iznijela do kraja - čuvala sam se većih napora, inače sam radila više-manje sve normalno, ali sporije i opreznije. Bez dizanja stvari, osim normalnih poslova (vješanje robe, peglanje, nosit vrećicu iz dućana - to sam sve radila), i bez sexa čitavu trudnoću. Preventiva.
    Nisam se otvarala, ništa do kraja. Oba puta sam i selila s trbuhom, s tim dasam ja pakirala i raspakiravala kutije, nisam nosila niš.

Samo ti budi extra oprezna, to su duplići, ne riskiraj ni malo. ti si i dalje ti, ostat ćeš aktiva i kreativa , ali uz to si od sada odgovorna i za dva mala bića koja će te jaaako trebati...

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zaboravih dodati- hvala Bogu da je kod mene sve tako čudesno prošlo!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogu samo ponoviti što su cure rekle. i da, slušaj doca...pa kako on kaže!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo da se i ja tj. mi pridružimo.Spustila se napokon malo niže sa potpomognute.Mi smo sada 14 tjedana i jedva čekam sljedeći uzv.Mirujem i do sada je sve bilo ok.presretni smo od kada smo čuli da su duplići i da je sve dobro ali naravno uvijek neki strah i zato iščekujem taj uzv , onda se na neko vrijeme umirim pa opet ispočetka...

mamaika

Početno

samo da mi nije tako muka.......mm misli da je to od silnih hormona koje gutam i stavljam vaginalno....jesti mogu jako malo i to samo juhu....
    ...a izdržat ću sve

još nismo malom zmaju ništa rekli...čekam da mi malo trbuh naraste da mu bude jasnije...ionako sam mu čudna...stalno ležim....muka mi je....pa me pita:,,Jesi dobro, ti je muka? Budi dobra, proći će, ja sam ti tu.''

što se mora nije teško, ihihi

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drž'te se curke...želim vam što mirniju i lijepu trudnoću!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo i nas.Ja sam u 23.tjednu i konačno sam prestala raditi.Dosad sam dobila nekih 5-6 kila, pa su mi počele otjecat noge.Ali najgore su mi nesvjestice, lupanje srca i slabost u nogama.Doc. kaže da je to normala. Meni nekak nije. Bojim se izaći van,jer sam imala već scena sa padanjem.Tlak mi je inače nizak, zadnji put 90/60. Ima li netko od vas sličnih problema? Ovo mi je prva trudnoća , pa mi je sve novo i sve me plaši.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

LuMi,otta,mamaika, dobro došle!!! Super koliko puno duplića!!! :D

Ja sam se normalno ponašala do 16tj, a onda je došlo do komplikacija pa sam morala mirovati. Od trudničkih tegoba ništa, zapravo samo su mi smetali neki mirisi npr. miris sapuna ili praška za rublje.
    Tlak sam imala niski, ali i inače je niski pa mi nije smetalo.
    Smetalo me kasnije kad je trbuh narastao ležanje na leđima.
    Nikak nisam mogla obaviti ctg na leđima, odmah bi se počela znojiti i nesvjestica.

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

curke, hrabro samo!
    i ja sam imala niski tlak u trudnoći, baš ovako 90/60, i zbog toga su ti i vrtoglavice. Ali to je sve normalno, samo se trebaš više čuvati i sve pomalo raditi.

baš me veseli kolko nas ima! :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala! Sad mi je lakše..kad znam da su te vrtoglavice normalne. Nego ja se navikavam na ovu usporenost. Drago mi je da nas ima, tj da imam vas sa kojima ću razmjenjivati iskustva. :D Ovih dana se nalijevam čajem od brusnice, izbacujem opake bakterije , pa na pregled...
    Dupla duplice , divim ti se, kao i svim ostalim mamama.

pozdrav

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ajde, neka ti trudnoća bude baš ona školska, bez problema. A čim se malo lošije budeš osjećala, odmah u ležeći položaj, jer, malo mrovanja ti neće škoditi. ja sam morala cijelu trudnoću mirovati, premda nisam imala niti jedan problem u trudnoći, osim slatkih muka shopinga i potrage za blizanačkim stvarčicama. Zato, pusti brige i uživaj u trudnoći i svojim malenim

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam u 15. tjednu i doma sam 2 tjedna. Čini mi se da ću poludit doma. Ne moram ležati ali nikada nisam bila ovako ograničena, moram usporit a to ne znam. Moji starijih dvoje su veći (7. i 11.) pa nemam nekih vele poslova oko njih. Stvarno me je strah da ću se uležat i ulinit i da se neću moći pomaknuti kada rodim. Da ne kažem kako sam praznovjerna ovaj put. Ko da mi je prva a ne treća trudnoća.

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ajde, Nadalina, ne luduj. dobro će ti doći malo prikupiti snage, a i tvojoj starijoj djeci sigurno ipak paše da si kući - možda te toliko ne traže, ali ipak si tu i imaju mogućnost dobiti tvoju pažnju u punini pa im to i priušti - bit će teško kad dođu bebe. mislim, nećeš puno stići s većima.

a praznovjerje pusti ća...ono što ti sada treba je čvrsta vjera, ništa drugo što odmaže. samo hrabro, draga, život je pun iznenađenja, još ćeš vidjeti kako će te ova situacija osnažiti i izgraditi, samo se prepusti...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Danas ovaj jugo ubi, ne mogu ni maknut.pošla sam vaditi nalaze i vratila se, nisam imala snage.sad ležim i tipkam, me počeo boljeti stomak sa lijeve sttrane. . ja uopće ne znam kako do kraja.izluđuju me ovi strahovi i nepoznate situacije, a i to mirovanje...kako vi cure izdržavate? Kupila sam i pojas za stomak, ali ne znam da li je veličina ok.ne steže me, ali mislim da mi za par tjedana neće moći...totalnosam zbunjena :?
    jedan dan sam ka'zmaj, sve mogu,a drugi nizašta....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drage cure, kao prvo lijepi pozdrav i odmah da vam kažem da sam se napokon prebacila s Potpomognute oplodnje ovamo. Evo, nakon IVF-a na VV kod dr Lučija, u petom sam tjednu trudnoće i imam dvije pikice u trbuhu. Nadam se da će sve biti ok, znam da je još rano, mirujem, stavljam utriće i veselim se ponovnom UZV u pon, kad bi se trebala čuti mala srčeka u maminom trbuhu......

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

LuMi, Uma, od srca čestitam!

Sve kaj vas zanima dobit ćete ovdje od prekaljenih mama-duplica.
    :D
    Za ono kaj ne znamo odgovorit barem ćemo vas utješit i podržat. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Čestitam Uma! :D želim tebi i tvojim sve najbolje i dobrodošla.
    Bit će sve u redu.Ja si to svaki dan govorim i bila sam na pregledu.Bakterije nestale, a moji anđeli su dobro. Sad tek znam da nema ljepšeg osjećaja nego kad znaš da su djeca dobro. Danas me obuzela neka nježnost i mirnoća...
    Sve vas pozdravljam mame-duplice.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dragemame i buduće mame duplića, moderatorice , pozdravljam vas i prijavljujem dvije bebice (33 i 37 mm), deseti tjedan.

Potpomognuta na VV.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

O draga Karmen velkam
    Čestitam ti još jedanput od srca

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Karmen, :D :D

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

konačno si nam došlaaaaaaaa!!!!

srećo moja....

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    Dragemame i buduće mame duplića, moderatorice , pozdravljam vas i prijavljujem dvije bebice (33 i 37 mm), deseti tjedan.

Potpomognuta na VV.

:D

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja došla vidjeti kaj Jadro radi tu

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Došla Jadro izvidit situaciju :D

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo i nas ovdje. Mi smo u 25 tjednu. Strogo mirujem od 16 tjedna. U 20 tj. napravljena je serklaža. Dečki su dobro, lijepo napreduju. :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja sam tu.. 33. tjedna, još malo pa gotovo i 2 curice su tu :D
    Čestitam svim mamama duplicama i triplicama itd.

dupla duplicetvoji postovi me uvijek iznova ohrabre kad me uhvati strah kako ću ja sve to, evo već me opet lovi panika

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tri put hura za nove duple mamice
    hura :D hura :D hura :D

Bravo cure i dečki

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno blizanci

Nova i prvi put na forumu. :D

Pozdrav svim duplicama i njihovim bebačima, velikim i malima.

Imam curicu i sada smo svi u išćekivanju - 2 nova bebača, 20 tjedana iza nas.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Joj super koliko blizanaca!!! :D
    Dobrodošle Gost1, maksi, speranza i more1!!!

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam!!!! :D
    Posebno sam sretna za Gošću01.
    Tu vijest već dugo čekam!!!!

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme, divote!!! :D kolko nas ima...
    SVIMA ČESTITAM OD SRCA!!! Neka vam ovo bude najljepša i najluđa nova godina - uvjerena sam da će bit nezaboravna...

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dupla duplica:
    Neka vam ovo bude najljepša i najluđa nova godina - uvjerena sam da će bit nezaboravna... Laughing Laughing
    ...hvala na upozorenju duplice...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

.....lako se nama sad smijat kad smo pregrmili "gadan" početak.....sretno curke

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e, da...ma nije lijepo, ali ne mogu odoljet....
    ma divno je to - i vi to možete, curke!!! evo, mi još žive...polužive, doduše, ali - još se držimo!

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo da vas i ja sve pozdravim i prijavim se. Konacno sam se spustila s Potpomognute. Brojimo 7+3 i jucer smo culi

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Čestitam Alyssa i dobro došla!!! :D

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

:D :D

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

:D :D

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ups...duplić...niš čudno za mene...

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čestitam Alyssa! :D

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala svima!
    Cure, malci su vam preslatki!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Alyssa, dobro nam došla mama duplice! Veselim se što su bebice rezultat potpomognute, jer sam i ja na taj način dobila svoje anđele. Nadam se da ćeš imati urednu, školsku trudnoću, samo pazi na sebe i na bebice. Šaljem vam veliku pusu dobrodošlice!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, koliko novih duplica!!

svima pusa dobrodoslice :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Napokon se i ja registrirala. Mama sam trogodišnje curice Stele i sad čekam blizance. Trudna sam 21+5, tek na pola puta. Oko mene nema mama blizanaca tako da sam čitajući vaše postove našla neke odgovore ali isto tako i plakala čitajući prekrasne porode. Nisam imala koga šta pitati, i zato sam neizmjerno sretna kad sam uvidjela koliko vas ima mama duplica. Puno pozdrava svima

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ah, evo mene ponovno.sad sam na kraju 30.tjedna i trebam selit,. Panika me hvata, misli lete...hoću li uspjet sve pripremiti? Što ako ostanem u bolnici? nisam ni bila na pregledu u ovom tjednu, pa se i zato brinem.Zadnji put bila u 28. i bilo sve u redu.cerviks 3,5,mirovanje. trudim se koliko mogu. inače idem na preglede u privatnu polikliniku Zagrebu .ne znam da li oni preporuče bolnicu ili je to po mjestu stanovanja. Dolazim iz Sarajeva i ovdje je sve drukčije, pa ne znam... U Zagrebu sam u naselju Špansko, pa ako neko ima blizu ili zna u koji dom zdravlja da se javim kad dođem....kojoj bolnici pripadam...bilo što... :?
    hvala.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja mislim da ti naselje Špansko spada pod bolnicu Sveti Duh. Iako možeš ići u koju god bolnicu hočeš kad se odlučiš. Ne znam za dom zdravlja jer sam ja iz Novog Zagreba.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

curke dobrodošle i drž'te se!!!! s

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Lumi sretno sa seljenjem, ja isto mislim da pripadaš bolnici sv.duh, a za dom zdravlja neznam.

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •