Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: pripreme za jaslice?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno pripreme za jaslice?

dakle naša cura bi trebala u 9 mj kreniti u jaslice-1.10. puni 2 godine i strah me da je to prerano za nju ali....
    ima li neke posebne stvari na koje bi me upozorile da ju što bolje pripremim za odvajanje jer je ona tip djeteta koje non stop "visi " na mami :D hvala

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Možeš ići s njom na "navikavanje" u jaslice.Tako upoznate tete i prostor.
    Al to je,mislim, više za tebe.Jer njoj će to malo značit.Plakat će i to je normalno.
    Plaču svi kolko god se tete trudile.Mama je mama.
    Možda možeš kad krene ostavljat je najprije na kraće,pa se vratit po nju.
    Upoznaj se s tetama i vidi kako one rade i šta ti kažu.Neće bit lako,al će proći.
    Posjetite jaslice,igrajte se i pričajte o tome(pozitiva,ne strahove,al i istina da će ona ostati a vi se vratiti).
    Ona je"velika" možda joj se i svidi.
    Važno je da poslije jaslica i za vikend provodite što više vremena s njom.
    (Ljetni rad je "više zbrkan"(-godišnji,spajanje grupa i sl.) nego od rujna,iako u rujnu ima puno .)
    Bilo je već tih tema o jaslicama,pa pročitaj malo i tuđa iskustva.
    Sretno

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

puuuno hvala!!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a i tete ce ti sve reci i pomoci u adaptaciji. racunaj sa minimum tjedan, pa do dva adaptacije. znaci ti ju dovodis u jaslice, budes s njom, malo igras, vise ju gledas, pa nakon sat vremena vec odete... pa svaki dan malo duze... na pocetku ju ne ostavljas spavati.. a onda kasnije i to... i ti moras biti smirena, i na neki nacin dati joj do znanja da si sretna i zadovoljna sto se ona moze poigrati. dijete osjeti kad je majka sva :/

i vjeruj tetama i njihovom iskustvu i savjetima... ponekad se cini rigorozno kad zaplace i nece se odvojiti, al djeca se znaju doslovce za sekundu smiriti i necim drugim animirati (znala sam tako stajati iznad prozora i gledati ju, kako bi za sekundu krenula s tetom na drugu stranu nakon sto bih zatvorila vrata). iz osobnog iskustva bih ti preporucila da kasnije, kad se uhodate, da nastojis taj jutarnji odlazak i odvajanje uciniti sto kracim, da nema ni vremena zaplakati. meni se ponekad znalo desiti da ju onda u zaru ljubavi jos jednom poljubim, a ona se u toj milisekundi "predomisli" i nastane dreka. :/ al o tom, kad dodjete do toga... prvo, postepeno, al sigurno. i sretno.

p.s. mozda ne bi bilo lose za pocetak ju ponekad odvesti u neku igraonicu ? da se uci da odvajanje ne mora biti mucno ?!?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

potpuno se slazem s mc.

i jos jedan savjet - potrudi se vec sad, ako jos nisi, urediti djetetu raspored spavanja, budjenja i obroka kao sto je u vrticu. Da nema problema zbog promjene rutine.
    Pricajte puno o tome sto se radi u vrticu, igrajte se vrtica.
    Ako imate neko starije vrticko dijete u krugu obitelji/prijatelja koje tvoja kcer voli, naglasite to da ono ide u vrtic, i pricajte o tome.
    I nemoj nikad pred njom sa brigom u glasu/na licu pricati o vrticu i o odvajanju (i nemoj dozvoliti da netko drugi to radi).

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i jos jedan savjet - potrudi se vec sad, ako jos nisi, urediti djetetu raspored spavanja, budjenja i obroka kao sto je u vrticu. Da nema problema zbog promjene rutine.
    a kakav je raspored?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Između 8 i 9 je doručak, ručak je između 12 i 13 i popodnevni odmor je od 13 do 15. Sve je to jako relativno, ali otprilike to je to.
    Moj jedini savjet je da ti prihvatiš činjenicu da će dijete ići u jaslice i da stvarno sama raščistiš sa sobom da je to nešto dobro i da će djeteu tamo biti dobro. Dijete osjeti naše stahove makar mi i ne govorili o njima.
    Samo razmišljaj pozitivno i time ćeš najbolje pomoći sebi i ono što je najvažnije svom djetetu.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ako je dvoriste vrtica otvoreno, odlazite vec sada tamo na igranje (npr. vikendom). Pokazi joj i zgradu gdje je vrtic, nabroji tko sve vec ide u vrtic, ako ce neko dijete iz parka ici s njom, malo intenzivirajte druzenje s njim ili joj reci da i ono ide u taj vrtic.
    Mozda da pocnete uzimati nesto za imunitet prije polaska u vrtic?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj već vidim (moju) paniku ! bit će definitivno problema s klopom jer ne voli ništa jesti a i sa spavanjem isto.navikla da lezim pored nje
    mozda da ju prvo ostavljam do 12 ono bez spavanja?
    strah me i bolesti jer kazu svi to prođu...
    neznam kako ali mislim da je bolje da ju baka ujutro odvede teti u jaslice jer jako je vezana za mene

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

definitivno je bolje da obavi adaptaciju netko tko je "hladnije glave", ako sad vec znas da ce ti biti pretesko a da ce baka to moc odraditi - onda je stvarno bolje da se ona uhvati ovog prvog perioda.
    vazno je - ne bjezati (kratak i sladak rastanak), biti pozitivan prema tetama i jaslicama, dati si vremena (3 tjedna u prosjeku traje adapt.)
    sto se tice spavanja i klope - dobro je da na pocetku dijete ne spava, naucit ce se samo zaspati (kad nema mame), moguce je da na pocetku ne jede u vrticu (ipak je to bitno drugacija hrana i atmosfera) pa treba biti pripravan za dodatne obroke kod kuce.
    a bolesti - veliki je kolektiv i fluktuacija ljudi - moguce je da prva god. bude cupava, a moguce je da prodjete i liso.
    sretno

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo bliži se i taj dan..
    jučer smo bili da malo vidimo ali nema još teta.rekli su da treba napraviti lječnički prije jaslica..
    šta treba ponijeti 1 dan tamo??

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

donna, za prvi dan ponesi papuče za sebe i dijete, pelenu i vlažne maramice i kremu (inače pelena treba 3 al na adaptaciju ne kad nije cijeli dan), ako misliš da će se zaprljati -rezervnu robicu i ,ako misliš da treba - poželjno je - igračku koju voli da ima nešto poznato u nepoznatom prostoru. za dalje ćeš se dogovorit s tetama o pidžami - kad počne spavat - i ostalim stvarima.
    drzim fige da sve bude ok

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

e da, i obavezno potvrdu od liječnika koju si spomenula jer bez nje vas nece primit

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo tete sa odgovorima
    Sve su ti cure rekle. Samo da nadodam
    -nemoj za boga bježat van iz sobe i ne javit se djetetu
    -Budi prvih dana s njom u sobi ali se pokušaj zabavljati sa drugom djecom, ona samo neka zna da si tu
    -pitaj tete sve što te zanima
    -moja praksa je pokazala da bebe manje plaču tatama na rastanku
    -kad ju jednom ostaviš dođi u dogovoreno vrijeme i nemoj virkati preko prozora u sobu (ako te vidi gotovo je)
    -nemoj ti plakati, ako tebe vidi i ona će
    -dođite siti i naspavani u vrtić prve dane, teško da će išta jesti a i biti dobre volje ak je pospana
    Valjda je to to. Ako se sjetim još napišem. Nije to ništa strašno. Iz dana u dan bebe sve manje plaču, ponekad se umire i prije nego mama izađe van iz vrtića. Iako ih ima i koji ne plaču uopće nego odmah prihvate sve (tu ne ubrajam djecu koji svoj protest iskazuju sjedeći u kutu ili zalijepljeni za vrata). Ja vidjela na svoje oči djevojčicu koja je odmah bila kao doma (visokointelingentno dijete kako se kasnije pokazalo).
    Ajde, drže se

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A što se tiče "visi na mami" ne brini, još me ni jedna beba u jaslicama nije tražila cicu prije spavanja. Plakat će 2-3 dana prije spavanja ali RIJETKI su oni koji plaču dulje od 10 min ili uopće ne zaspu.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj tak ste dragi-hvala vam na podršci!
    pa neznam ni sama jel pametnije odmah kreniti sa spavanjem(kako je u praksi?) ili ipak polako prvo do 12 (ili dokle je već poslije ručka) pa postepeno..
    kako je s dudicama u jaslicama? pitam jer kad ide spavati traži dudu e sad daju li tete djeci dudice ili je zabrana?
    i...uzimaju li dječica međusobno dudice ( eto zašto su bolesni haha :/ ) ?
    kako je s djecom koja baš ne papaju sama...mislim..kako tete stignu svu dječicu nahraniti?pogotovo ove kao moju koja NE VOLI papati !
    jooj oprostite sto pitanja imam...mlada mama a dolazi novo nepoznato iskustvo !

e da i u koje vrijeme ujutro treba doći s malenom?
    tata radi od pola 7 pa nemože ali možda da ju baka odvede prvih dana...iako ne bi si oprostila da ne dožim njene prve dane u jaslicama...

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvih dana ostaje 15 min do pola sata.
    Pa recimo 2-3 dan ostane sama toliko. I tako 2-3 dana.
    6 dan nek ostane 2 sata.
    Spavanje je uvijek prijelomni trenutak i to preporučam tek za 10-ak dana.
    Sve se dogovori sa tetom, pa i kad da dođeš prvih dana.
    Nema zabrane za dude, neznam zašto bi. Dobit će ona svoju dudu ili što već ima i to ne samo za spavanje nego kad ju bude trebala. Označi dudu i preporučam lančić jer je manja mogućnost otimanja iz usta (od drugih) i gubljenja. Ako ima flašicu označi i to. I PAPUČEI CIPELE obavezno.
    Nahrane sve. Ja sam ih znala 8 hraniti odjednom. Sjednem za okrugli stol, ispred svakog zdjelica i žlica i ajmo. Jedna tebi, jedna tebi...
    Jest će, ne brini. Možda prvih dana bude odbijala hranu, ali to je normalno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Potpisujem sve što je mišica rekla

Naš je krenio u jaslice u osmom mjesecu, tokom tog nesretnog perioda grupiranja djece i godišnjih odmora.
    Prihvatio ih je bez većih problema. Plakao je prvih tjedan dana pri dolasku i rastanku, ali evo, danas prijavljujem prvi dan da nije zaplakao

Uspavljivanja sam se najviše bojala. Tete ga potrbuške stave na krevetić, maze po leđima ... i zaspe bez problema. A jede kako koji dan - neki dan više, neki dan manje.

Inače ga tata odvodi u jaslice. Na njega bolje reagira pri rastanku.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nadam se da se ne ljutite za još nekoliko pitanja....
    1.znači na cipelice i papuče da unutra napišem ime ili recimo inicijale?
    2.kako je stanje s pelenama..da li odmah odnijeti cijeli paket ili svaki dan donijeti par komada?
    3.kako s vodom-da donosim svoju vodu(JANU) za čaj ili prave tete s običnom?
    4.kako je sa spavanjem-imaju li ovi dvogodišnjaci krevetiće ili kinderbed?
    5.šta je uobičajena klopa u jaslicama(da se malo privikavamo)?
    6.kakav je lječnički ,koje sve pretrage su potrebne?
    7.ide li se s dječicom van u dvorište ili samo se igraju unutra?
    8.treba li nešto za imunitet uzimati i što?
    puuuno hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Još 2 tj. do jaslica i sva sam na iglama kako će sve to skupa ispasti. Zakompliciralo se što sam mislila da ću na porodiljnom biti do 15.9, a na posao moram već 3.09. Također i tete u jaslicama su do kraja 8 mj. na godišnjem, pa im je 3.9 u biti prvi radni dani nemam vremena za adaptaciju kako sam si ja zamislila
    Ne znam što mi je pametnije, samo ju ostaviti u ponedjeljak, pa pustiti tete u jaslicama da rade svoj posao ili zamoliti njenog strica i baku taj tj. da ju naizmjenično vode na adaptaciju, a idući tjedan da redovito krene :?
    Obzirom na alergiju na KM, dogovorile smo se za klopu, ali ima još tko kakav savjet na što da obratim pažnju?
    Uz donnina pitanja dodajem i:
    ukoliko dijete ne hoda, da li je potrebna kakva obuća?
    da li na liječnički trebaju i jednogodišnjaci?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. na cipele i papuče sa donje strane na đonu napiši ime flomasterom ili iznutra kemijskom
    2. nemoj nositi cijeli paket da ti to netko ne ukrade nego donesi dnevno 5 pelena na koje sa prednje strane isto ime napiši
    3. čaj i voda se dobiva tamo, čaj se kuha u kuhinji. nema potrebe da nosiš vodu, jedino ako ima flašicu možeš ujutro donijeti sok ili čaj koji pije. mlijeko nesmiješ donositi. tokom dana će one uliti drugi.
    4. zavisi u kojem vrtiću. mislim da imaju male niske krevetiće koji su na visini meni do lista.
    5. za tako malene na meniju su ćušpajzi. neznam kako je u vašem vrtiću ali u zg se jedu namazi, med, maslac, cedevita, voće, mlijeko, jogurti, onda kupus, riža, mljeveno meso, mahune, grah itd. uglavnom sve. ako dijete ima alergiju potrebno je donijeti potvrdu od liječnika pa se hrana kuha posebno. ukoliko se radi o nekoj teeeškoj alergiji na npr sve što se kuha u rosfraju (ja vidjela slučaj) roditelj nosi svoju hranu. ali to su extremni slučajevi.
    6. za liječnički ideš k pedi, mora dijete biti procijepljeno itd.
    7.ide se van iako prvih dana ne radi adaptacije. ide se van 2 puta dnevno. pametno je da označiš i kapu i jaknu jer kapa zna završiti nasred dvorišta pa ti nađi čija je
    8. bit će bolesna i s tim se pomiri, ali vitamini ne škode

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na liječnički idu svi. ukoliko dijete ne hoda isto trebaju papuče. neka budu na čičak ili ciferšlus. bolje je da baka ili netko vodi, ostajanje odjednom je horror.
    jednom je jedna psihologinja adaptaciju predočila ovako:
    zamislite da se odjednom nađete u nekoj potpuno stranoj zemlji, gradu. npr. Brazil. Neznaze jezik, nemate novaca ni nikog bliskog. nova okolina, novi ljudi, novi običaji. ni odrastao čovjek se nebi osjećao ugodno, a kamoli dijete koje je naviklo na mamu, kuću i svoje igračke.
    eto, za usporedbu.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uf,sad kad ovo čitam sve me nešto u želucu frče
    Našla sam odgovore na većinu svojih pitanja,ali ipak bi se moglo sklepati još koje
    Što se klope tiče neće biti većih problema(tu i tamo koja pomoć pri hranjenju).Sa rasporedom također,takav nam je i doma.
    Dude varalice su nam problem.Ja bi ih se najrađe riješila(nekako se najviše bojim tih vrtičkih bolesti,a duda varalica je tu jedan od bitnijih faktora)međutim nije išlo pa smo našli kompromis-dude samo za spavanje-i tako je već mjesecima.Je li moguće isto provoditi u vrtiću i bi li to tetama bio problem?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dudu ce dijeca dobiti kad je traze, moje je iskustvo da se s jaslicama poveca uporaba tih tjesilica, jednostavno je tako...mislim da sad nije vrijeme za operaciju ukidanja duda

vidim da ima puno pitanja oko polaska u jaslice-niste imali inicijalne razgovore i susrete s tetama/pedagozima/psih. vrtica?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod nas je roditeljski s. krajem 8.mj. Preporučam da nazovete jaslice i pitate hoće li se održat i kod vas,pa na sva pitanja dobijete odgovore iz prve ruke.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

operacija ukidanja bilo čega prije polaska u jaslice je loša ideja.
    bilo dude, bilo cice, bilo pelena. emšto se mora nositi sa novonastalom situacijom zvanom "sam sam bez mame u potpuno novom", em sad još i ta nesretna duda/cica/flašica ili kajgod fali. ako tražiš da joj daju dudu samo prije spavanja to je ok i trebale bi surađivati. ali budi sigurna da će ju dijete tražiti tokom dana jer je i duda prijelazni objekt koji služi u takvoj situaciji kao tješilica.
    roditeljski sastanci su super prilika za takva pitanja, preporučam isto da nazovete pa provjerite.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ok otići ću do vrtića pa pitati ima li sastanak! hvala

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U našem je vrtiću roditeljski bio u 6mj,no kako smo mi tada bili na listi čekanja i u jaslice smo primljeni naknadno taj sastanak smo propustili.Razgovarala sam sa psihologicom,no vjerujem da ću sve nedoumice uspjeti riješiti tek u razgovoru sa tetama,jer one su te koje će sa djecom provoditi najviše vremena.
    Svjesna sam toga da će se dude upotrebljavati i tražiti češće nego što bih ja to htjela,ali što je tu je.Ako se mi nismo uspjeli riješiti duda do polaska u jaslice kako bih to mogla očekivati od teta koje uz moju imaju još hrpu druge djece.
    Samo bih voljela da to ne bude davanje dude
    "bez limita",nego isključivo za spavanje-uz tu i tamo neku iznimku.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ja imam nedoumicu s odvikavanjem od pelena Znam da je definitivno lose vrijeme prije jaslica i nisam ga namjeravala odvikavati ali bile su takve vrucine da je cijelo ljeto u gacicama pa smo mu naravno i tutu pokazali I sad je situacija takva da mi sam piski u tutu bez da ga nukam vise,dakle s piskenjem nema nezgoda a kakanje kako stigne,tj,koji put je u tutu a koji putem do tute Nocnu i za podnevno spavanje jos imamo mada je podnevna zadnje vrijeme suha.Jos mi je dodatni bed sto smo na platnenim a kod nas u vrticu ih tete bas ne priznaju pa cu ga morati prebacivati u plasticne Lastane sta da radim???Da li da idemo u odvikavanje ili da ga sad u jesen vratim u pelenu sto mi je ful zao jer je vec dvije trecine puta prosao?

Štipunica

Početno

Ne znam što mi je pametnije, samo ju ostaviti u ponedjeljak, pa pustiti tete u jaslicama da rade svoj posao ili zamoliti njenog strica i baku taj tj. da ju naizmjenično vode na adaptaciju, a idući tjedan da redovito krene
    To nikako!Netko mora s njom proci adaptaciju. Ne znas kojim putem ce stvari ici. Pogotovo tako malo dijete.I bez uvrede ali teta tu tesko moze odradit svoj posao bez suradnje s roditeljem, pogotovo u procesu adaptacije.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lastane sta da radim???

Nemoj ga vraćati u pelene. Upozori tete da je u procesu odvikavanja, one će ga nuditi tutom, a ima valjda i mali zahod pa će mu bit zanimljivo. Samo donesi nekoliko kompletnih presvlaka. Znači i čarape i sve što ima. Možda i papuče jer kao što znaš da curi i u njih. Za spavanje ako napomeneš će mu metnuti pelenu bez problema.
    Sve je stvar dogovora, uostalom svima je u cilju da sve prođe što bezbolnije.
    Ne možeš očekivati da odgajatelj u vrtiću rješava dudu ili pelene. To je proces koji se obavlja doma, a u vrtiću se samo nastavlja. Upozori da ne želiš da ima stalno dudu, ali ako ipak bude jaaako frkovito da joj je daju. Kasnije kad adaptacija prođe neće je više ni tražiti, uopće je se neće ni sjetiti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Štipunica prvotno napisa
    Ne znam što mi je pametnije, samo ju ostaviti u ponedjeljak, pa pustiti tete u jaslicama da rade svoj posao ili zamoliti njenog strica i baku taj tj. da ju naizmjenično vode na adaptaciju, a idući tjedan da redovito krene
    To nikako!Netko mora s njom proci adaptaciju. Ne znas kojim putem ce stvari ici. Pogotovo tako malo dijete.I bez uvrede ali teta tu tesko moze odradit svoj posao bez suradnje s roditeljem, pogotovo u procesu adaptacije.
    Ovo odraditi svoj posao je trebalo biti sa navodnicima. Uputila sam pitanje, jer je par mama napisalo na forumu, da su samo ostavile djecu, bez adaptacije i sve je bilo ok - dapače!vjeruj mi, u slovo sam proučila cijelu arhivu foruma u vezi odlaska u jaslice

Štipunica

Početno

Ma o.k., nema ljutnje, malo mi je bilo formulirano..onako Takva djeca su rijetka, a ako i ne bude placa na vratima sobe i u sobi, moguce (ne uvijek) da se pojave drugi problemi. Za mene je ovo velik dogadjaj u djetetovom zivotu i mislim da ne bi bilo fer prema djetetu "iskipat" ga u vrtic tek tako. Ako bilo tko iz obitelji moze dolazit s djetetom na adaptaciju, mislim da bi bilo najbolje za tvoju curicu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tako mi i moje srce govori da trebam napraviti.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uh, i nas čekaju jaslice za dva tjedna i već me strah. Naime, dosad je sve bilo Ok, ali zadnjih dana smo išli kod dr ispirat uho, i to je tako zapamtio da vrišti na svakog osim na mene i MMa. Čak neće niti susjedu kojeg vidi svaki dan. Užas, sad me pogotovo strah adaptacije na jaslice. Znam da je to samo faza, ali se iskreno nadam da će proći u ova dva tjedna dok krenemo u jaslice, jer ja jednostavno druge opcije nemam.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa i mene je toga strah jer moja cura ponekad ( čitaj većinom) neće kod drugih ! sad si zamišljam ako je teta uzme u naručje a ona počne vrištati "mame,mame" joooj ja neću moći otići

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uh, ovih tjedan dana kod bake i dede u Vk je vježba za jaslice. U biti K. ne pozna moje, jer su dosta daleko i na kratko se vide, pa ju sada puštam da ju moja mama nosa okolo i zabavlja ju, pokušava se igrati, a ja nestanem iz vida nakratko, pa malo duže - uopće ne želim pričati da ona odmah počinje plakati, u naletima i vrištati, ali ju mama malo zaigra, pa K. nakratko zaboravi da me nema, pa se sjeti, pa sve ispočetka, i onda se vratim uzmem ju u naručje i ona se smiri gotovo automatski, a ja u sebi proklinjem i sebe šta joj radim i jaslice i posao - da li je to humano, majčinski, lijepo, ne znam, ali ne znam za drugu metodu, jer za 2 tj. ću se vratiti po nju tek za 7 sati mrzim to, ali u sebi

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ona tip djeteta koje non stop "visi " na mami
    moja cura ponekad ( čitaj većinom) neće kod drugih
    Ovo je sve vrijedilo (čak bih mogla reći da još uvijek u manjoj mjeri vrijedi) za moju curu koja ima iza sebe 5-godišnji jasličarsko/vrtićki staž. Ako smo mi uspjeli, uspjet će svatko. :D Voli svoje tete, voli svoju djecu (tako ih ona naziva "moja djeca") iz grupe, kad ostane doma, dosadno joj je. Iako moram reći da nakon dužih pauza bez vrtića, prvi dan zna biti problema i dan danas, ona je jednostavno takvo dijete (vidi gornje navode).

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dođe mi da odustanem.....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo mene sa sretnim vijestima
    Danas sam morala na 2 sata skoknuti u upravu na poslu i ostavila sam Katju mojoj mami, a moj tata je kasnije došao - već mi je pao mrak na oći, kako će to izgledati i ja sam joj dala pusu i i mahala papa i rekla da ću se brzo vratiti i da se igra s bakom i otišla, uz vrištanje .. međutim kada sam se vratila, ni suze, smiješak na licu (zacrvenjene obrve su prvi znak da će plakati i da je tužna), obrve ok , baka joj je rekla gdje sam otišla, brale su paradajz, igrale se s vodom na pumpi, mirisale cvijeće i zadnjih 10 minuta čekale na ulici auto kojim se vraćam .. i sve za 5! Ostala sam :shock:, tako da mislim da će sve ovo proći puno bolje nego sam se nadala
    donna - polako, ne sekiraj se, tvoje dijete će te ugodno iznenaditi, samo ako imaš vjere u vas dvije - oni su mali fajteri

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

u ponedjeljak idem do psihologinje vrtića pa vam javim šta žena priča...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Eto updatea - nakon onoga odlaska, do danas se nisam od Katje smjela maknuti ni 15 cm, a kamoli iz vidokruga. Inače, vriskanje, krokodilske suze i grčevito hvatanje za mene. Čak je povremeno nisam smjela ni staviti kraj mene da sjedi na kauču ili podu, već samo visi na meni!
    Toliko sam umorna i psihički i fizički, srećom, vratili smo se danas opet u Čk i stvar se relativno popravila na bolje.
    Mislim da lučim nešto u moje mlijeko - i da ribica osjeti da dolazi nekakva promjena!
    .. još tjedan dana uživanja ..

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo bila sam...ma razgovor je bio skroz pozitivan i žena šalje super pozitivne vibre...ali kad sam ušla u vrtić sva sam se nekako još više uznemirila... nije do vrtića,vrtić je lijep ,uredan i lijepo obojan unutra sve divno krasno ali nekako mi došlo jer sada pomalo shvaćam da ću ju morati tamo ostaviti...upoznala sam njene dvije tete,simpatične žene...
    e da i kažu tete da odmah ostane na spavanju ... :/
    kaže da dođemo u ponedjeljak oko pola 8 i to je to.da donesem pelene,maramice,kremicu,odjeću....
    trebao bi biti i neki sastanak ali neznam kada!
    rekla je da naiđem i s njom ovaj tjedan da malo vidi jer one su tamo i sad se čisti i sve sprema za ponedjeljak !
    eto čujemo se opet!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mene još nisu zvali...sad sam ljuta i idem se čuti sa upravom!

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mene zanima jedna stvar, mislim da bi mišica mogla odgovorit posto je teta.
    jan bi trebao u jaslice, ali nece jos sad u devetom mjesecu, jer nam vrtic jos nije izgradjen, ali do 12-tog ce sigurno. ja mu nisam planirala dati kravlje mlijeko i ne bih zeljela da ga u jaslicama pije. da li se takve zelje roditelja postuju ili se prelazi preko toga? za sada ne znam jel mozda alergican na njega jer mu nisam ni ponudila, ali inace ima neuro dermatitis pa sam pazljivija u vezi hrane. cajeve ne pije, nego samo vodu i cica ako zeli. ideja cedevite i zašećerenog čaja mi se isto ne svidja. kako s time? inace je jako ziv i znam da u njegovim jaslicama imaju one male sklopive krevetice (ko za plazu). kak zadrzite djecu na tome? on bu sigurno stalno silazio s toga.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

interesantan topic, našla sam odgovore na mnoga pitanja koja me muče.
    mi se pripremamo 20.09. na prvi odlazak u jaslice.
    mene muči malo taj ritam, jer do sada u svakoj situaciji domagoj nema šanse da bude budan duže od 4-4,5 sata. još kako ćemo ga buditi ranije (inače spava do 7-7,30) bojim se da će pozvjeriti do 12h. što sa takvom djecom? ili iskustva pokazuju da se prilagode grupi?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

svi imamo ista pitanja...
    meni se nitko ne javlja, jer su svi na godišnjem odmoru...
    da mi nema Rode bi poludila od neuroze...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mene isto brinu ti njihovi krevetići ! pa zar nemaju kinderbet? pa naša cura će tresniti s ovog "običnog"odmah na 1 spavanju! :shock: jako nemirno spava i kruži po krevetu...budi se na suprotnoj strani kreveta nadam se da su tete kraj njih dok oni spavaju...

e da i još nešto...ako ponesem bočicu-hoće li teta napraviti joj čaj prije spavanja(da ponesem svoj čaj)?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry sto ovako ulijecem - kazu da sitna skretanja ne remete pravac kretanja - pa vas pozivam da kliknete na FINALISTI natjecaja za izbor najbolje fotke u rodinoj majici

i nedajte se smesti... samo nakon mene nastavite gdje ste stale 8)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

baš sam se zabrinula...kroz priču čula kako u nekim jaslicama davali KIKI bombone klincima...možda je to nekome ok ali moja mala nezna cijeli kiki pojesti pa me strah ako se bude djelilo da se dijete ne uguši... :shock: :shock:

o čemu ja sve moram misliti :shock: pa šta ako im daju neke gluposti!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •