Zna li netko gjde se je može nabaviti ? Može biti i u Sloveniji i Austriji ....
To je grupa I.
evo link kako izgleda http://www.babykaufhaus.com/images/p...ges/3213_0.jpg
Zna li netko gjde se je može nabaviti ? Može biti i u Sloveniji i Austriji ....
To je grupa I.
evo link kako izgleda http://www.babykaufhaus.com/images/p...ges/3213_0.jpg
Sad sam skužila da se ne vide pojasevi nigdje :?
a na testu je označena kao vrlo dobra ??
Autosjedaličarke molim za pomoć
Valja li ta AS i ima li pojaseve ili moram odustati ? (a tak je lijepa)
:shock: ideš
pa nisam uspijela pronaći tu sliku![]()
mislim da mi ovo ne igra više ulogu :/ (ovak i onak nema isofix)
ali ne kužim kako ima tako dobre ocjene na testu ?
ja sam je isto sad nedavno (u ponedjeljak) gledala baš zbog visokih ocjena...ne kužim kak se veže, onak na polici u dučkasu zgledam malo zbunj, ali ako ti šta pomaže imaš u brežicama, u onim halama preko puta baby centra..dječji dućan koji se zove (ubij me ako znam) ali jedan jedini je...
ta sjedalica niti nema pojaseve za dijete
jastuk ispred djeteta zaustavlja i štiti dijete
na testovima koliko znam prolazi jako dobro, ali to je sve što znam
definitivno ću do Brežica iz čiste radoznalosti ali odluka je pala na sjedalicu sa isofixom (najvjerovatnije MaxiCosi P...nešto)
Malo dižem topic, imam par pitanja:
Kad gledam sliku koju je stavila kloolk, čini mi se da saki put kada se dijete stavlja i vadi iz AS da se i sama AS prestaje biti pričvršćena za sic? Ili mi se krivo čini?
Prema ADACovom testu ova je sjedalica ispred Maxi Cosija, iako nema Isofix. Kako to?
Ima li itko iskustva s ovom AS?
Čini mi se ok cijena, oko 170 eura, puno manje od cca 300 eura koliko košta Maxi Cosi Priorifix, najbolje je ocjenjena, a kad pogledam sličicu- dijete je fiksirano samo onom prečkom koja ide preko krila, nema remenčića preko ramena... Zbunjena sam, mislim odokativno mih rekla da je MC puno sigurniji...
Ima tko kakvih iskustva sada s ovom auto sjedalicom.Mi imamo problem jer nam jedno auto nema isofix, a drugo ima. Tako da bi nam ovo ispalo super.Jel na kraju netko kupio ovu as*
vidim da se nitko ne javlja.Uglavnom, mi smo je kupili i super smo zadovoljni s njom. Kada sam je vidjela na polici nisam se mogla načuditi (najblaže rečeno) izgledom i sistemom same stolice, ali rukovanje je više nego lak i moje je djete zadovoljno u njoj.
Imamo i MAxiCosi s isofixom + ručkica naprijed i kada pogledam i usporedim ove dvije Kiddi mi je 100 puta sigurniji pogotovo u predjelu glave.
ja se spremam kupiti AS za Manuela i iako sam htjela kupiti naniu 9-36, naletila sam na ovaj model http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=195538
i baš sam se zagrijala![]()
Ima li još netko i kakva su iskustva?
Ja još na pregledu nisam imao kiddy AS pa ne mogu pričati o iskustvu ali sam neki dan vidio da se u Zg mogu kupiti u Ilici u PegPerego dućanu i to ako sam dobro zapamtio imaju AS grupe I/II/III po 2099 kn.
Mi imamo kiddy comfort pro. Ne znam baš koja je razlika između nje i infinity, meni se ova više sviđala kad sam ih vidjela. Imamo je par mjeseci i super nam je, mrvici se sviđa, a meni je lakše za namontirati.
Ima ju moj buraz, super laka je za "montiranje" (stavljam navodnike jer se ustvari ne montira)
nećakinja je super oduševljena i obožava se voziti u njoj, grli ju i ljubi![]()
Daddy, dofuram ti ju na sljedeći pregled ak budem u prilici![]()
Ova u Slo dođe 109 eur sada dok je na akciji. Tamo su ipak cijene dosta povoljnije, a ja sam 20 km od Kopra. Još dobijem i DDV nazaddaddycool prvotno napisa
![]()
Sve što sam pročitala do sada su dobri primjeri i zadovoljni kupciMožda skočim danas da je isprobamo sa manekenom u živo. Da vidimo kako njemu legne. Za sada je u jajetu i naučen je voziti se u smjeru suprotnom od smjera vožnje pa se bojim da neće htjeti novu sjedalicu :/
Sad sam tek skužila- infinity je 9-18 kg, a ova naša,comfort pro je 9-36, to je vjerojatno ova koju je daddycool vidio i u zg. Mi smo je isto kupili u baby centru u slo, košta 250 eura, s povratom ddv došlo je dosta manje od tih 2099 kn pa se isplati do slo.Pliska prvotno napisa
Što se tiče pregleda, ja sam mislila doći s njom na onaj zadnji koji je bio u karlovcu, ali nisam stigla, a i ova sjedalica se zapravo montira svaki put kad staviš dijete u nju, zajedno s djetetom, nije kao druge sjedalice koje mi netko može na pregledu montirati kako treba pa da sam na miru. Ali je stvarno jednostavno, tako da nije problem.
Bili jučer i nisu imali te od 9-36 Kiddy pa smo uzeli nania 9-36. Malcu super, sjedalica ugodna i lijepa.
Probala sam ga sjesti u Kiddy 9-18 i jest da mu je bila sasvim ok ali nekako mi bilo glupo kupovati sjedalicu koju će koristiti samo 2 g. (ako i toliko).
Za nazad se ipak vozio u jajetu, a D. je maknuo one pojaseve i uložak i sjeo u novu sjedalicu. Tako se oduševio da je rekao kako će se M i dalje voziti u jajetuKao kralj je bio u njoj, još je i novine čitao
![]()
ja je toplo preporučam kada smo je mi kupili u Sloveniji nije bilo Confort proa no i ona je na adacovim stranicama jedina sigurna za skupinu I/II/IIIm a Infiniti je najsigurnija u skupini II eto...mi je već imamo godinu dana i super je, kao što sam rekla iako izgleda "jadno" u usporedbi s ostalima i ako se u stvari ne montira djete je u njoj vrlo sigurno (glava i leđa).
Dakle toplo je preporučam budući imamo i MaxiCosi isofix pa imam s čime i uspoređivati...
mi smo danas kupili kiddy od 9-36kg u kiki, al nismo dobili upute na hrvatskom, naravno da prodavačice nemaju pojma kako se montira, rekla mi je da pogledamo slike pa ćemo skužit![]()
Uglavnom, gledali smo slike al kad sve tako napravimo ona se puno miče, a i ovaj jastuk naprijed jako stišće noge, K kaže da mu smeta :/
Dal je ok ak se miče naprijed-nazad??
Neznam odgovor ali me zanima koliko si je platila. Kad smo kupovali sjedalicu nije bilo ove do 36 kg, a baš sam tu htjela. Zadovoljni smo ovom sjedalicom koju smo kupili ali mali stalno skida pojas pa si mislim da na ovj nebi bilo problema.
to je bio razlog i zašto smo mi ovu uzeliPliska prvotno napisa
platili smo je 1969kn može i na rate, mi smo je uzeli na diners na 12 rata bez kamata![]()
nažalost nemam iskustva s tom sjedalicom pa ti ne bi htio ništa napamet napisati. valjda će se javiti netko tko je ima ili je imao.
ako ništa drugo možda da dođete na sljedeći pregled u listopadu?
bok...
jel zna tko iz prve (ili druge) ruke šta o tim sjedalicama? u fazi smo kupnje, vidim da prolaze najbolje na tesovima ,ali malo me to bez pojaseva čudi :? :?
kako se montiraju?... gledala njihovu sranicu ali nisam baš to shvatila...
ne kužim kako,recimo, u slučaju prevrtanja ona zadrži dijete- zlu ne trebalo, ali kupujemo ih radi sigurnosti...
cijena je ok s obzirom na ocijene, a ima ih navodno u beba centru... (u PUli)
molim pomoć![]()
... e to me zanima... ne montira se? ne kužim, kako se pričvrsti za sjedalo? :? :?Diva prvotno napisa
čula sam da su te do 36kg u beba centru u puli po 1700 kn![]()
kriva informacija, sorry...evo upravo provjerila, nisu po 1700, nego 1859kn...
![]()
Ma ne montira se fiksno nego se sa pojasom svaki put zakači. Ona nema svoje pojaseve za dijete nego sa onim pojasom iz auta zakačiš sjedalicu i dijete sa onim dijelom što dođe ispred.
Kad sam ja sjela Manuela u tu sjedalicu i probala ga vezati, djelovala mi je jako čvrsto i nemože nikuda mrdnuti ni ispasti.
Baš mi žao da je nismo kupili, mislim, da nije bilo ovih velikih nego samo do 18 kg![]()
Mi smo kupili iz istog razloga jer u jednom autu je isofix a u drugome nije, jako smo zadovoljni sa stolicom.
mi smo nabavili iz Njemačke (9-18kg) i tamo je bila 130€
ovo je stranica od proizvođača i sve je objašnjeno, ima i filmić...
http://www.kiddy.de/gb/infinity-pro-test
mi smo ju imali i prodali jednoj forumašici.mogu reći da je super lagana za korištenje, čvrsta kad se uveže pojasom.Naš problem je bio u tome što sam par dana držala tu as u stanu i N se igrala s tim obručem koji se stavi ispred djeteta (s kojim se zapravo dijete pričvrsti za AS), skidala ga i stavljala, pa kad smo stavili AS u auto i nije mogla to skidati i stavljati poludila je, nismo ju nikako mogli uvjeriti da u vožnji to mora biti tako i da ne možemo to micati..U drugom autu imamo Tobi i tu je jasno da se pojasevi ne mogu mrdati dok se vozi i ne pokušava, na to je naviknuta, ali ovo joj je bilo nešto novo.Raspisala sam se, a samo sam htjela reću onima joj ju kupuju da ne naprave tu grešku kao mi.Inače sve pohvale za navedenu (nadam se da je i forumašica koja ju je kupila zadovoljna)
vidim da su svi zadovoljni...![]()
imam još jedno pitanje, ako ima netko ovu do 36kg- što kad dijete pređe 18kg? jel taj jastuk i dalje ostaje, ili se,kao i kod ostalih sjedalica, dijete veže samo pojasom od auta?
dvoumim se između te i roemerice... nisam našla nigdje roemer do 36 kg.... jel netko zna nešto o njima? :? :? :?
prema uputama proizvođača, kad dijete pređe 18 kila jastuk se miče i dijete se veže pojasom autamoje sunce prvotno napisa
zaboravila sam napisati "manu"te AS (po meni)-ako idete negdje sami bez djeteta morate bez obzira vezati AS da ona nebi "letila "po sjedalu odozada...jel ista praksa i sa AS 18+ koje nemaju Isofix ili?
Da.
Sorry, Juroslav. nisam napisala od 9 kg... to tražim od 9-36kg-moja greška"Juroslav
romerove do 36 kila su [url=http://djeca.org/site//index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details& catid=10&sobi2Id=35&Itemid=56 prvotno napisa
Imas Roemerovu Evolvu 1-2-3.
http://www1.adac.de/Tests/Kindersich...ePageID=148555
Zadnj put testirana 2006., kad su kriteriji za testiranje bili "slabiji" od ovih koji su stupili na snagu 2007.
A Kiddy od 9-36 se zove Comfort Pro, njeni rezultati su ovi:
http://www1.adac.de/Tests/Kindersich...ePageID=255798
Kad ih uporedis, Kiddy ima bolje rezultate.
hvala puno...![]()
![]()
![]()
to tražila, ali izgleda da će (ako se odlučimo za sjedalicu 9-36kg)to ipak biti će to kiddy.rezultati su puno bolji...![]()
evo baš kupili kiddy comfort pro... moram malo bolje proučiti kako se montira, ali u usporedbi s drugim sjedalicama stvarno izgleda čvršće...
dijete ima puno veću slobodu kretanja u usporadbi na one sa pojasevima...
o mi je ,onako, malo čudno :? s obzirom da ima toliko bolje ocijene od drugih, ali kad su testiranja prošla tako dobro-nema razloga za brigu... a i prodaju se kao lude... dobili su ih ujutro, a kad sam došla popodne kupila sam zadnju... :shock:
Da, "cudno" zato sto je sjedalica bez isofixa, nije, kako smo "naucili", Maxi Cosi ili Roemer. A pri tome, jos je i kombinovana.![]()
Meni je bas drago da ste zadovoljni. :D Evo ti klipici kako se ponasa prilikom sudara.
http://www.autoliitto.fi/testit_ja_a...fort_pro_2008/
i mi se prijavljujemo u klub zadovoljnih s comforticom![]()
za dečke smo imali priori xp i bili smo zadovoljni s njima, no comfort pro mi je ipak bolja (ne samo zbog boljih rezultata testova, iako je to bio glavni razlog kupnje)
evo, skužili i to montiranje, stvarno jednostavno, a kad se još i uhodamo mislim da će ići kao od šale... :D
jedno pitanje za vas s dužim iskustvom.... kad je zakačim pojasom donji dio ne mrda ni mm, a gornji malo može lijevo-desno- ali naprijed nikako... pa me interesira jel to problem? :?
da li je jednako sigurna u ležećem položaju? mala mi često zaspi u vožnji pa bi je dok je još mala (11mj) vozila u tom položaju- a u jaje mi više ne stane...
Mi smo isto kupili ovu autosjedalicu, i zanima me moze li se ona postaviti u sredinu?
Naime sredina je najsigurnija za dijete (pronasla u nekim testovima), a s obzirom da ona nema bazu, mogu li ju namontirati tako, a ne iza vozaca ili suvozaca?
postavljanje u sredinu ovisi i o tipu sjedalice i o vozilu. potrebno je proučiti upute i sjedalice i automobila
Auto je Opel Insignia, a sjedalica Kiddy 9-36 kg
Mi imamo kiddy comfort pro i prema uputama može na bilo koje mjesto u autu koje ima pojas u 3 točke, dakle i u sredinu. Mi smo je neko vrijeme držali u sredini, ali mi se čini kao da je malo čvršće namještena iza vozača ili suvozača pa smo je premjestili.
Najbolje da je probaš montirati u svom autu u sredinu pa vidi jel dobro sjeda.
Osim ako proizvođač automobila ne kaže da ne smije u sredinu, kao što to naprimjer piše u uputama za Mazdu Premacy. Zato sam i napisao da se moraju proučiti upute i automobila i sjedalice.luci07 prvotno napisa
nama isto u sredini nije stabilna kao iza vozača i suvozača- srednje sjedalo je malo izbočeno, pa smo je ipak montirali iza suvozača.isto je bilo i s ovom iz grupe 0+, inače imamo ford focus.