-
-
greška - antibiotik se zove Novocef
thx na odgovorima
-
Ne brini Rozi, neće antibiotik trajati vječno. To što se malo izluči u mlijeko, pa dobro si rekla - od dva zla manje. Uostalom, sigurno si svejed kao i većina nas i zato i ne znaš što si sve natrpavaš u sebe svaki dan kad popiješ jogurt, pojedeš voće, smažeš neku debelu hormonsku teleću šniclu (a koja vjerojatno ima i antibiotika....). Ma to ti je sadašnjica. Ovi naši maleni se (NAŽALOST!) moraju prilagoditi tome, inače ljudskoj vrsti prijeti izumiranje. Važno je da ti dojenje ide super, a to je ipak najzdravije za tvoju bebu.
-
Rozi, uz Novocef se može dojiti, i nema potrebe za adaptiranim mlijekom. Samo obrati pažnju na bebina usta i guzu, povećana je mogućnost pojave gjivica.,
Evo ti jedan link gdje se spominje Novocef i dojenje:
http://www.cybermed.hr/index.php/pbl...jom/ergometrin
Ako ukucaš u Google, dobiješ dosta toga.
-
-
mališa ima 2 mjeseca i 20 dana.
martinaP kako misliš gljivice? kako bi to trebalo izgledati, da znam. inače ga motam preko dana u platnene pelene (rodine i tetra) i obavezno čim se pokaka odmah presvlačenje.
planiram poslijepodne nazvati i njegovu pedijatricu da vidim što će reći. već sam spremna na pogrde; žena inače nije tako loša (bili smo srećom samo 2 puta, na kontrolama), ali se brinem da će reći da sam loše postupila i navesti sve negativne stvari, pa ću opet biti u bedu
no, htjela bi baš čuti takve stvari( kaš što su te gljivice) da znam na što trebam pripaziti. šimun je inače ok od kada pijem antibiotik, ne primjećujem ništa neobično.
-
Gljivice - u ustima soor (bijele naslage u usnoj šupljini, eksplozivne stolice neugodnog mirisa, bol pri podoju), a na guzi pelenski osip - ako se pojavi, onda bi bilo dobro da pedijatar pogleda, ponekad je teško razlučiti običn pelenski osip od gljivičnog. U svakom slučaju, gljivice se uglavnom lako liječe.
Ne bi bilo loše da ti za vrijeme antibiotske terapije piješ neke probiotike, npr. Prolife ili Ferzym kapsule.
Novocef se daje i u rodilištu rodiljama, sad se više preporučaju cefalosporini (u koje spada i Novocef) nego pencilini (tipa Klavocin), npr. kod komplikacija poslije poroda kada je nužan antibiotik.
-
-
našla sam za te probiotike na googlu
thx
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma