Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Grah

  1. #1
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,775

    Početno Grah

    Patrik je prošao godinu dana i voljela bih mu ponuditi grah, ali zanima me kako da ga pripremim da mu što lakše padne na želudac i koju vrstu. Koja vrsta je najzdravija i ako imate koji fini receptić.

  2. #2
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,775

    Početno

    Što je? Nitko ne kuha bebačima grah? Bojite se popratnih smradova?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    Mirta jede raznorazne grahorice od jedno 8 mjeseci
    ja ih spremem makrobiotički
    kuham u malo vode šok načinom uz obaveznu kombu algu

  4. #4
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Citiraj mara prvotno napisa
    Mirta jede raznorazne grahorice od jedno 8 mjeseci
    ja ih spremem makrobiotički
    kuham u malo vode šok načinom uz obaveznu kombu algu
    A to znači...?

  5. #5
    Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    kun
    Postovi
    2,244

    Početno

    ja sam skuhala i dala mu par boba, al nije htio
    al zato moram vaditi male grahice iz mahuna i njih obozava :?

  6. #6
    Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    napokon sam se vratila doma
    Postovi
    2,930

    Početno

    moja ga je probala sa 6 miseci, smiksanog sa manistrom.
    guštala ko malo prase.
    sad ga neće

  7. #7
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    Nina je s godinu dana počela jesti sve kao i mi pa tako i grah a sad već jede i kobasu s grahom

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    mara je napisala/o:
    Mirta jede raznorazne grahorice od jedno 8 mjeseci
    ja ih spremem makrobiotički
    kuham u malo vode šok načinom uz obaveznu kombu algu

    A to znači...?
    to ti znači kuhati na malo vode i zaljevati sa hladnom vodom, tako da "šokiraš" grahoricu
    navodno je tada puno probavljivija

    a i ja sam primijetila da ima puuuno manje plinovitih nuspojava

  9. #9
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Citiraj mara prvotno napisa
    mara je napisala/o:
    Mirta jede raznorazne grahorice od jedno 8 mjeseci
    ja ih spremem makrobiotički
    kuham u malo vode šok načinom uz obaveznu kombu algu

    A to znači...?
    to ti znači kuhati na malo vode i zaljevati sa hladnom vodom, tako da "šokiraš" grahoricu
    navodno je tada puno probavljivija

    a i ja sam primijetila da ima puuuno manje plinovitih nuspojava
    E odlično, puno hvala na ideji!

  10. #10
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,775

    Početno

    Hvala na ideji
    A jel zna netko koja je vrsta graha najbolja za početak?

  11. #11
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Nisam primijetio da "šok terapija" uopće funkcionira, a jedina posljedica je drastičan gubitak vremena. Jednako s grahoricama, seitanom i slično.
    Umjesto toga: namakanje. Dok ja spavam - zrnje se namače.
    Svakako pričekati s grahom do godinu dana starosti, a najbolje koristiti ljuštene varijante (dal).

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    to je za vas štrebere koji i dan unaprijed znate što ćete kuhati.
    ja odlučim u 16 h što ću taj dan!

  13. #13
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Ja volim grahorice, al' one ne vole mene tako da ih rijetko kuham. MM jako voli, pa me mora napomenuti uveče da stavim grah da se namače za sutrašnji ručak jer i ja kuham ručkove za 20'

  14. #14
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    16:00 Apricot: "haloooo, pizza, tri miješane molim, ŠTAAA? tek za pola sata???"
    16:05 Apricot: grize štapiće
    16:15 Apricot: grize štapiće
    16:20 Apricot: grize štapiće
    16:25 Apricot: (nema više štapića, traži po kuhinji)
    ...
    16:30 Apricot: grize nokte
    DIN-DON!
    16:35 Apricot: "PA GDJE STE DO SAD!? CRKOSMO OD GLADI!!!"

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    iiiiiiiii, wrong!

    jučer smo imali mahune na lešo.
    s lukom i krumpirom.
    gtovo za cca 40 minuta.

    kakva pica, kakvi bakrači?! u mojoj kući?!?!?!

  16. #16
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,775

    Početno

    Nemojte vi meni pizze i štapiće na topicu o grahu molim vas lijepo

    Mi jesmo prešli godinu dana pa bi zato lagano i uvela. Čula sam da je bijeli grah najlakši pa sam ga kupila.
    Dakle bolje kvasiti i prvu prokuhanu vodu baciti nego šokirati?

    Davore a kakve su to ljuštene varijante? Jel se to negdje kupi ili sami ljuštimo?

  17. #17
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    namakala, prolila vodu i skuhala ko i za nas.
    samo nama zapržim češnjak, peršin, crvenu papriku, i 3-4 žlice graha, malo rajčice i sve umješam u grah. tako sada jede
    prije bi u samo skuhani grah ukuhala žlicu pure, riže ili tjestenine i u početku tanjur same juhe sa 3, 4 zrna, izbjegavajući koricu, pa drugi put s koricom i malo više graha i gledala oće li mu škoditi ili ne. nije.
    ima i slanutak meni je jako fini samo leši s krumpurom i maslinovim uljem a Doki ga obožava.
    leću nismo odavna jeli....

  18. #18
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ljuštene grahorice se uglavnom pronalaze u raspolovljenom obliku, odazivaju se na naziv "dal" i najjednostavnija za naći i skuhati je crvena leća. Naziv dal dolazi iz indijske kuhinje, a zapravo ih ima jako puno vrsti.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Da probaš azuki?

  20. #20
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    zbog ... ?

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    zbog ... ?
    Mene pitaš?
    Zato što ga većinom djeca dobro prihvaćaju, čistač je bubrega, ima poprilično bjelančevina...

  22. #22
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    OK.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •