Patrik je prošao godinu dana i voljela bih mu ponuditi grah, ali zanima me kako da ga pripremim da mu što lakše padne na želudac i koju vrstu. Koja vrsta je najzdravija i ako imate koji fini receptić.![]()
Patrik je prošao godinu dana i voljela bih mu ponuditi grah, ali zanima me kako da ga pripremim da mu što lakše padne na želudac i koju vrstu. Koja vrsta je najzdravija i ako imate koji fini receptić.![]()
Što je? Nitko ne kuha bebačima grah? Bojite se popratnih smradova?![]()
Mirta jede raznorazne grahorice od jedno 8 mjeseci
ja ih spremem makrobiotički
kuham u malo vode šok načinom uz obaveznu kombu algu
ja sam skuhala i dala mu par boba, al nije htio
al zato moram vaditi male grahice iz mahuna i njih obozava :?
moja ga je probala sa 6 miseci, smiksanog sa manistrom.
guštala ko malo prase.
sad ga neće![]()
Nina je s godinu dana počela jesti sve kao i mi pa tako i graha sad već jede i kobasu s grahom
![]()
to ti znači kuhati na malo vode i zaljevati sa hladnom vodom, tako da "šokiraš" grahoricumara je napisala/o:
Mirta jede raznorazne grahorice od jedno 8 mjeseci
ja ih spremem makrobiotički
kuham u malo vode šok načinom uz obaveznu kombu algu
A to znači...?
navodno je tada puno probavljivija
a i ja sam primijetila da ima puuuno manje plinovitih nuspojava![]()
E odlično, puno hvala na ideji!mara prvotno napisa
Hvala na ideji![]()
A jel zna netko koja je vrsta graha najbolja za početak?
Nisam primijetio da "šok terapija" uopće funkcionira, a jedina posljedica je drastičan gubitak vremena. Jednako s grahoricama, seitanom i slično.
Umjesto toga: namakanje. Dok ja spavam - zrnje se namače.
Svakako pričekati s grahom do godinu dana starosti, a najbolje koristiti ljuštene varijante (dal).
to je za vas štrebere koji i dan unaprijed znate što ćete kuhati.
ja odlučim u 16 h što ću taj dan!
Ja volim grahorice, al' one ne vole menetako da ih rijetko kuham. MM jako voli, pa me mora napomenuti uveče da stavim grah da se namače za sutrašnji ručak
jer i ja kuham ručkove za 20'
![]()
16:00 Apricot: "haloooo, pizza, tri miješane molim, ŠTAAA? tek za pola sata???"![]()
16:05 Apricot: grize štapiće![]()
16:15 Apricot: grize štapiće![]()
16:20 Apricot: grize štapiće![]()
16:25 Apricot: (nema više štapića, traži po kuhinji)
...![]()
16:30 Apricot: grize nokte![]()
DIN-DON!
16:35 Apricot: "PA GDJE STE DO SAD!? CRKOSMO OD GLADI!!!"![]()
iiiiiiiii, wrong!
jučer smo imali mahune na lešo.
s lukom i krumpirom.
gtovo za cca 40 minuta.
kakva pica, kakvi bakrači?! u mojoj kući?!?!?!
Nemojte vi meni pizze i štapiće na topicu o grahu molim vas lijepo![]()
Mi jesmo prešli godinu dana pa bi zato lagano i uvela. Čula sam da je bijeli grah najlakši pa sam ga kupila.
Dakle bolje kvasiti i prvu prokuhanu vodu baciti nego šokirati?
Davore a kakve su to ljuštene varijante? Jel se to negdje kupi ili sami ljuštimo?
namakala, prolila vodu i skuhala ko i za nas.
samo nama zapržim češnjak, peršin, crvenu papriku, i 3-4 žlice graha, malo rajčice i sve umješam u grah. tako sada jede
prije bi u samo skuhani grah ukuhala žlicu pure, riže ili tjestenine i u početku tanjur same juhe sa 3, 4 zrna, izbjegavajući koricu, pa drugi put s koricom i malo više graha i gledala oće li mu škoditi ili ne. nije.
ima i slanutak meni je jako fini samo leši s krumpurom i maslinovim uljem a Doki ga obožava.
leću nismo odavna jeli....
Ljuštene grahorice se uglavnom pronalaze u raspolovljenom obliku, odazivaju se na naziv "dal" i najjednostavnija za naći i skuhati je crvena leća. Naziv dal dolazi iz indijske kuhinje, a zapravo ih ima jako puno vrsti.
Da probaš azuki?
Mene pitaš?Davor prvotno napisa
Zato što ga većinom djeca dobro prihvaćaju, čistač je bubrega, ima poprilično bjelančevina...