Imam novi recept za muffine, iz jedne kuharice. Meni su prefinog okusa, i neobični jer se rade od kvasca.
kalup za 12 muffina
Nadjev:
1 puding od vanilije
30 g šećera
350 ml mlijeka
12 suhih šljiva
Dizano tijesto:
350 g glatkog brašna
1 vrećica kvasca
150 ml mlijeka
75 g omekšalog maslaca
1 vanilin šećer
prstohvat soli
malo mlijeka za premazivanje
Napraviti puding s 350 ml mlijeka.
Prosijati brašno u posudu i dodati kvasac te ostale sastojke. Zamijesiti tijesto spiralnim metlicama od miksera ili ručno. Mora biti mekano.
Izvaljati u oblik pravokutnika (cca 33x44 cm) te izrezati 12 kvadrata(cca 11x11 cm).
Ohlađeni puding staviti u sredinu kvadrata, gore suha šljiva, rubove premazati mlijekom i preklopiti kvadratić. Rubove malo stisnuti da se dobije loptica.
Loptice s preklopom prema dolje staviti u kalup za muffine(ja uvijek stavim prije u papirić) i prekrivene ostaviti na toplom dok se vidljivo ne povećaju.
Loptice zatim premazati mlijekom i posipati kristal šećerom(ide krupni, ali ja sam sa sitnim jer ovog nisam našla).
Peći na 180°C oko 20 minuta.
Mogu se poslužiti i topli npr. uz umak od slatkog vrhnja i karamela.