Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Jezgre osifikacije

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Jezgre osifikacije

Upravo me nazvala susjeda. Malecka ima 4 mjeseca i upravo su bili na UZV-u kukova pa joj je doktorica rekla da još nema "jezgre osifikacije" i da ju još previja široko. Ne znam ni da li sam pravilno napisala (tako mi je ona rekla) a i ne mogu naći nigdje objašnjenje što je to i kad bi se to trebalo razviti? Zna li netko???

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sa franom bila kod dr. tifija i franu tad još jedna osifikacijska jezgrica nije bila potpuno .....ne znam što je trebala biti potpuno, valjda okoštala, ali je on rekao da je to normalno i da se to mora dogoditi..do ne znam godine i nešto.hm...rebala bi potražiti nalaz.
    Uglavnom nije preporučio široko povijanje.
    Moja je preporuka drugo mišljenje.
    hm...iako se to svede da onda izabereš ono koje je bliže tvom, a sam Bog zna što je dobro.

Isto tako su mi kod pokidanih ligamenata u našoj bolnici stavili longetu i preporučili mirovanje, a on mi ju je skinuo i preporučio aktivni oporavak kod tarapeuta od prvog dana.
    Ja se uvijek složim s njegovim mišljenjem, jer mi sve lijepo objasni.Ali činjenica je da postoje dva pristupa oporavku ili liječenju, a koji ćemo prihvatiti subjektivna je stvar.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Jezgre osifikacije

Citiraj tibica prvotno napisa
    Upravo me nazvala susjeda. Malecka ima 4 mjeseca i upravo su bili na UZV-u kukova pa joj je doktorica rekla da još nema "jezgre osifikacije" i da ju još previja široko. Ne znam ni da li sam pravilno napisala (tako mi je ona rekla) a i ne mogu naći nigdje objašnjenje što je to i kad bi se to trebalo razviti? Zna li netko???
    Samo za usporedbu, ako ti to nešto znači: Andreju je UZV kukova rađen u dobi od 6 mjeseci, i na nalazu piše "Klinički uredan UZV kukova. Jezgre nisu vidljive."
    Dakle, kod njega ni u dobi od 6 mjeseci te jezgre još nisu bile razvijene, a nalaz je bio uredan, nikakve preporuke o širokom povijanju nismo dobili (a nismo ga široko povijali ni ranije). S tim da smo stalno pod kontrolom ortopeda zbog problema sa stopalima, pa bi nam valjda već ukazali da je neki problem s kukovima.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kod nas su sa 3 mjeseca nedostajale te osifikacijske jezgrice, dr.T nam preporucio samo vjezbe za kukove, za 3 mjeseca su se razvile.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •