Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dojenacke kolike

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Dojenacke kolike

Ne nalazim u pretrazniku temu slicnog naslova, pa otvaram novu. Ako vec postoji, sori, nisam je nasla.

Moja je beba sad skoro mjesec dana i imamo velikih problema s grcevima.

Bili smo kod pedijatra s njenih 2 tjedna i on je rekao da nema sumnje da je rijec upravo o grcevima. No, tad situacija nije bila tako teska, napade bolnog placa imala je po pola stata, sat i to ne svaki dan, uglavnom kasno poslijepodne. No, kako vrijeme ide, sve je teze. Pretprosle noci grcevi su trajali 11 sati, poceli kasno popodne do rano ujutro, sinoc su trajali nekih 6 sati i nakon mirne noci, ponovno jutros oko 11. To je ono sto me zbunjuje - mogu li grcevi "napadati" u bilo koje doba dana?

Svugdje nalazim podatak da je rijec o popodnevnim i vecernjim uzasima, ali ne i da se to moze dogadjati ujutro i prijepodne, pa se sad brinem. Da je inace rijec o grcevima, jasno vidim po skupljanju nozica, stisnutim sakicama i bolnim vriskovima usred sna ili nakon hranjenja. Moja beba nema temperaturu, dobro jede kad nije pod napadima grceva, lijepo spava i sve se cini savseno osim eto tog teskog detalja.

Molim vas za savjet i podrsku, misljenje...

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi smo imali grčeve u neurednim intervalima, na kraju ih je obično imala pola sata nakon podoja. Tu nema neke velike pomoći, mi smo našu curu nosili, nosili i nosili. Marama je odlična stvar za tako nešto, ne okljevajte uzeti ju.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mogu te samo utješiti da će proći,iako znam da ti je jako teško. Moj sin je imao grozne grčeve i to od prvih dana pa sve do nekih 4,5 mjeseci. Uglavnom bi imao oko pola 9 navečer pa oko 4 ujutro,valjda mu je tako radila probava. Kasnije nije bilo pravila kad će ga boliti i općenito mislim da ne mora postojati odeđeno vrijeme kad će beba dobiti grčeve,i nam je pomagalo samo nosanje i plasanje

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

LE, znam da si čitala puno o dojenju, samo da te podsjetim na ovaj članak o grčevima kod dojenih beba na portalu.

Iz priče poznanice znam da grčevi mogu napadati u bilo koje doba dana, njezin dečkić je plakao gotovo čitavo budno vrijeme prva tri mjeseca života.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Moja M. je kao dojena beba imala grčeve isključivo između 8 i 10 dopodne. Pomogla joj je topla pelena (friško speglana) na trbuščić, nošenje u potrbušnom položaju tako da je moj dlan podupirao trbuh. S podojem oko pola 8 dala sam joj na žličicu par kapi Sab Simlex u nekoliko kapi izdojenog mlijeka. Trajalo je dva tjedna i smirilo se.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh, LE, koliko te dobro razumijem. Mislim da mi je za cijeli život ostalo sjećanje na te grooozne mjesece Janinih grčeva. Puno toga ti imam za reći, zato sam ti i rekla da me zvrcneš kad ćeš imati vremena. Šaljem ti broj doma na pp!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala cure.

Imamo vjerujem problem i s prejakim refleksom otpustanja: meni meni mlijeko nezaustavljivo tece na obje dojke a ona cesto ne zeli dojiti tako da kombiniramo dojenje na prsima s izdajanjem.

Bilo je s dojenjem jos problema (skoro svih na koje sam naisla informirajuci se o dojenju), ali se nadam da su oni sad iza nas i da cemo se hraniti iskljucivo na dojci jer me ovo izdajanje jako iscrpljuje.

Jos kad ima napadaj grceva, trazi dojiti, ja joj dam ali ona pocne izvoditi nekaj s dojkom (ili zbog refleksa ili zbog boli od grceva) i usljed takvih epizoda zaradim (nove) ragade. No, da ne idem u digresiju: problema je milijun ali nekako se nadam kad prodju grcevi da ce i s dojenjem ici lakse, ali ako su grcevi posljedica prejakog refleksa... ne znam kaj cu.

Nosimo se od danas i u marami, vidim da joj jako pase, kao i zujanje fena, susilice, a o pjevanju i plesanju da ne govorimo. No, ima sati kad NISTA ne pomaze. To su mi najtezi sati u zivotu koje sam iskusila, da mi je netko pricao ne bih vjerovala. Malo, bespomocno dijete vristi a ti ne znas kako mu pomoci. Osim plakati s njim, sto ne smijes, jer osjete tvoju tugu/nervozu/stres pa im je jos gore.

Jelka, kad si mi rekla da se cujemo? Vrlo je moguce da jesi, ali ja sam ti u stanju polutransa pa pola toga zaboravim. Javi broj i cujemo se svakako.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa

kao i zujanje fena, susilice, a o pjevanju i plesanju da ne govorimo. No, ima sati kad NISTA ne pomaze. To su mi najtezi sati u zivotu koje sam iskusila, da mi je netko pricao ne bih vjerovala. Malo, bespomocno dijete vristi a ti ne znas kako mu pomoci. Osim plakati s njim, sto ne smijes, jer osjete tvoju tugu/nervozu/stres pa im je jos gore.
    O da...dobri stari fen dugo smo ga koristili,ali u principu,čisto da te utješim-uglavnom mu ništa nije pomagalo i to mi je najteže razdoblje u životu,šta da ti kažem da te utješim :/ ne znam,osim da će proći,i gledaj na to kao da nije bolest već teško,prolazno razdoblje koje na sreću uglavnom ne traje dugo!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa

kao i zujanje fena, susilice, a o pjevanju i plesanju da ne govorimo. No, ima sati kad NISTA ne pomaze. To su mi najtezi sati u zivotu koje sam iskusila, da mi je netko pricao ne bih vjerovala. Malo, bespomocno dijete vristi a ti ne znas kako mu pomoci. Osim plakati s njim, sto ne smijes, jer osjete tvoju tugu/nervozu/stres pa im je jos gore.
    Da se i ja pridružim.
    Lea je imala grčeve i punooo je plakala.
    Jednostavno se nije mogla rješiti zraka pa je puno prduckala, a kad sam skužila kako je pomoć da se podrigne, postalo je bolje.
    Da li ti podriguje?
    Najjače grčeve imala je ujutro oko5.6h.
    Pomagalo je koji put da joj lagano pritisnem nogice na bušu (ko vježbica za kukove), pa se znala pokakati ili isprditi i onda se smirila.

Puno , sve će bit u redu, proći će, nama je trajalo tri mjeseca, meni su bili ko 3 godine.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je žao male mišice što se tako muči

a žao mi je i tebe jer znam kako se mama osjeća kad beba plače a nemožeš joj pomoći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •