Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 118

Tema: Recept za domaća peciva

  1. #51

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Je cvijetak, otkad sam otkrila da se mikserom moze mijesiti, mijesim sve cesce, a MM uziva.
    Zasto je uopce bitno kako izgledaju pravi varazdinski klipici? Mislim, ako su ukusni, sto jos treba?
    Dada, znam, vi bi sve za 5 plus napravile. Streberice
    Ovo me sad podsjetilo na to da sam jednom prilikom u osnovnoj skoli dobila ocjenu 6 upisanu u imenik od jedne totalno otkacene (nazalost u losem smislu) nastavnice.

  2. #52
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno

    MaKla,od tih 6 dcl oduzmes 1 dcl i u tome se dize kvasac.

  3. #53
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno

    Citiraj inga prvotno napisa
    Zasto je uopce bitno kako izgledaju pravi varazdinski klipici? Mislim, ako su ukusni, sto jos treba?
    potpis 8)
    meni uopce nisu izgledali skolski,neki su bili manji,neki veci,neki ok sfrkani,neki ne(nemam pojma zasto neke nisam mogla,a neke da).
    evo,i sad ovaj zadnji sam napravila kao kruh i super je,i danas je kao jucer mekan.za kruh sam samo pola smjese stavila.

  4. #54
    vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    694

    Početno

    Citiraj inga prvotno napisa
    Zasto je uopce bitno kako izgledaju pravi varazdinski klipici? Mislim, ako su ukusni, sto jos treba?
    i ja se slažem da nije važno.
    ali vidim da je izgled s priložene slike uz recept izazval dosta pomutnje oko pripreme klipića.
    a važno je važno kak se frču jer bitno utječe na okus! kao što već navedoh.
    ali vi radite kak vam paše, vjerujem da budu svejedno fini!

  5. #55
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno

    Probajte u varazdinski klipic umotati hrenovku pa onda peci.
    Super za ponijeti kad nekud putujete ili za izlete,dj.rodendane ...
    Moje cure su bile odusevljene i muz takoder,on je svoje umakao u senf.

  6. #56
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    A da netko snimi filmić o tom zamatanju ... par sekundi za nas koji to još nismo svladali?! Eto, ja bih se ponudila da to napravim fotićem, ali - ne znam Znate onu staru - slika govori više od tisuću riječi.

  7. #57

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Cvijetak, odlicna ideja jer ovo vec postaje misterija.

  8. #58
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    ja sam jucer radila over klipice i mislim da sam negdje na pola zamatanja skuzila kako se zamataju ti klipici, ali da je to moje saznanje tesko za objasniti je, tesko je.
    negdje tijekom zamatanja sam razmisljala o tome zasto negdje nije prilozen i filmic o zamatanju, ali eto nisam se sjetila da bih mogla sama snimiti tako nesto.
    uglavnom ne vjerujem da bih uspjesno mogla obasniti kako se zamataju klipici, ali mogla bih pokusati.
    motaju se kao palacinke, ali ja sam svako malo onaj dio koji sam vec zamotala (i koji je odebljao) rastezala uzduzno da mi krajevi budu duzi od širine tijesta koji nije zamotan.
    jel me tko skuzio sto sam htjela reci?

  9. #59
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg

  10. #60

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Slutim da je to upravo TO. Kao palačinka - samo ono što pod rukama već imaš smotano razvlačiš u širinu da ne bude predebelo.

    Super si nacrtala!

    Sad više nemam niti jednog valjanog razloga da ne napravim te klipiće.

  11. #61
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Crtež je HAOS! Više ni ja nemam razloga da ih ne napravim (osim trenutne dijete za skidanje šlaufa ). De vi meni recite (ja sam Bosanka, meni je jufka osnovno tijesto) može li se ovo tijesto zakuhati navečer i ostaviti u frižideru, pa sutradan u jutro napraviti peciva da se svježa ispeku i budu vruća, jer ja ne mogu tako rano ustati i sve pripremiti do doručka

  12. #62
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    ne preporucam frizider jer i dalje tijesto raste, radije ih zaledi...
    ja sam zadnjih 10-ak komada sto sam srolala stavila u led

  13. #63
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno

    Imam slican recept u jednoj kuharici,problem je sto nikako nemogu poslati slike.Kome da posaljem pp?

  14. #64
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno

    Trinity evo poslala sam ti na pp,pa ti stavi da svi vide.
    Hvala!

  15. #65
    vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    694

    Početno

    Citiraj trinity prvotno napisa
    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg
    majstorice!

    i odlično si se sjetila nacrtati!

  16. #66

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Ahaaaa, ovo je cak i meni jasno. Mozda ovih dana ipak probam i taj recept.

  17. #67
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    Citiraj joy prvotno napisa
    Trinity evo poslala sam ti na pp,pa ti stavi da svi vide.
    Hvala!
    evo, mada meni ta slika nista ne pojasnjava: http://img401.imageshack.us/img401/715/klipici1yv1.jpg

  18. #68
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno

    znaci najprije ga u "L" pa onda svaki na svoju stranu frkat?
    ja ih frcem ko palacinke

  19. #69
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    Citiraj trinity prvotno napisa
    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg
    nece mi se otvorit taj tvoj link

  20. #70
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno

    jucer je otvaralo,sad ni meni nece :/

  21. #71
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Klipići su izvrsni, ovih dana rastem i ja s tijestom .
    Treba staviti malo manje soli u tijesto za moj ukus, i treba ih ZNATI smotati.
    Dok sam neki dan čitala vaše muke po motanju, zlurado sam se podsmijavala, (priznajem ) a danas sam buljila u razvučeni, 25 cm dugi komad tijesta i režala na onoga tko je na Kulinarku stavio tako "divan" naputak za motanje.
    joy, gdje si bila s crtežom nekidan kada sam ja skidala recept? Rezala sam i ja trakice, ali nisam imala tehniku motanja.
    U stvari, trakicu postaviš okomito, a frčeš ju vodoravno! Ehhh, daaaaaa...

  22. #72
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    sad ću ja biti partibrejker ali meni nisu dobri
    kao prvo i vjerovatno osnovno, previše mi je kvasca, 80 gr, to su 2 kocke kvasca na 1 kg brašna, a obično na toliko brašna stavljam 1 kvasac, a i malo mi je previše soli, ali osnovno mi je što mi daje na kvasac, gorkinjavo, i nakon 12 min na 220 su mi bile bijele pa sam ih morala peći još 5 min
    mislim nije loše, može se pojesti, ali nisam oduševljena

  23. #73
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Da, zaboravila sam napisati da sam (poučena iskustvom putarica gdje ide samo 2 dag kvasca) stavila duplo manje kvasca nego piše. Pekla sam ih na 175 stupnjeva jedno 25 minuta.

  24. #74
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Da, zaboravila sam napisati da sam (poučena iskustvom putarica gdje ide samo 2 dag kvasca) stavila duplo manje kvasca nego piše. .
    to nisi mogla napisati jučer ?

  25. #75
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Mogla sam , i tako sam bila u brašnu do grla radi putarica, no, klipiće sam prvi puta pekla tek večeras. Bar da sam obrnula raspored pečenja.

  26. #76
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    i što ti je bolje, puterice ili klipići?
    ja puterice nisam pekla radi šećera, ne volim slatkasta peciva
    ali ako je samo tijesto finije onda ga napravim bez šećera
    za sad su mi slane kiflice favorit

  27. #77
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Što se samog tijesta tiče, jednako ti je dobro (izdašno, meko i rahlo ) i jedno i drugo, zaista nema razlike osim u slatkoći tijesta.
    Ako ste tipovi od krafni i buhtli, puterice će te oduševiti (ja sam ta) a ako si tip od "konkretnog" onda su klipići stvar za tebe. Nema potrebe da radiš tijesto od puterica bez šećera, kada sve što ti treba imaš u klipićima.
    Definitivno prepolovi kvasac i sol kod klipića. Mora ispasti savršeno.

  28. #78
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ...za sad su mi slane kiflice favorit
    Ajd stavi recept, da probam još i to.
    Kila dolje, kila gore - nemre biti gore (neg' što je)

  29. #79
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno

    ja sam takoder svaki put stavila jedan kvasac,od pocetka tako,jer uopce nisam gledala koliko grama ima jedan kvasac,pa sam eto kupila jedan.samo meni svaki put bude PREMALO slano,pa stavljam vise neg pise u receptu,a i gore ih dobro zasolim.

  30. #80
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ...za sad su mi slane kiflice favorit
    Ajd stavi recept, da probam još i to.
    Kila dolje, kila gore - nemre biti gore (neg' što je)
    joj, budem, mada je bila cijela tema o tim kiflicama, što se pune sirom i pospu sezamom, ali sad ga ne mogu naći, valjda su ga obrisali

    inače još jedna zamjerka klipićima, užasno puštaju masnoću, dok su bili u formi hljepčića, prije razvlačenja, ispod svakog hljepčića je ostalo masno
    kad sam ih ispekla, stavila sam ih u platnenu vrećicu, sva se umastila
    s kiflicama mi se nikad to ne dogodi

  31. #81
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ma OK, ne moraš se truditi, izašla sam iz faze pečenja novotarija - sva sreća. Za sada pečem samo isprobano jer mi je poznat okus i nemam razloga kušati.
    Baš mi je žao što su te klipići iznevjerili već drugi put, stvarno se ne mogu domisliti što je krenulo po zlu. Jedino što mi pada na pamet da bi pekači mogli uprskati stvar.

    Postoji li ovdje netko tko je uspio zamotati ovaj grozomorni klip o kojem raspredamo već danima? I dalje motam mini kifle, ne znam što drugo da radim, oblik klipića nikako mi ne uspjeva.

  32. #82

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj trinity prvotno napisa
    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg
    pa trinity je tu nacrtala...

  33. #83
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj trinity prvotno napisa
    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg
    pa trinity je tu nacrtala...
    Thanks, ali nije to - to, tako se mota kroasan. Kifla se mota od razvučenog trokuta, a klipići najvjerojatnije prema crtežu koji je dala joy, ali moje iskustvo govori da je to vrlo nespretno. :/ Mislila sam da netko radi baš oblik klipića.

  34. #84

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Ma, ja ustvari niti ne znam kako bi ti kupovni varaždinski klipići trebali izgledati, ali sam se vodila slikom na coolinarici i trinitynim crtežom i ispali baš tako.

    a valjda bi se pojeli i da sam šakom na protvu bacala...

  35. #85
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    a valjda bi se pojeli i da sam šakom na protvu bacala...
    U pravu si.

  36. #86
    vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    694

    Početno

    mislim da bi chefa Crlenog trebalo zamoliti da ubaci video uradak!

    eh kad čuje kolko pomutnje je izazval!

  37. #87
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Znaš nekoga tko bi to mogao demonstrirati on line? :shock:
    Vaau!

  38. #88
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    A jeste zaglibili sa tim varaždinskim klipićima . Ja sam iz sasvim drugog dijela HR i oni me uopće ne interesiraju (ni njihov okus ni kako se frkaju ). Možda bi trebalo preimenovati ovaj topic
    Molim recepte za peciva, varaždinskih klipića je bilo dostaaaaaaaaa
    Što cure učine od mog topica

  39. #89
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno

    meni je bas drago da postoji ovaj topic,jer jucer sam ih opet radila.da ga nije nebi ni znala za njih.

    sad stalno doma imam kvasac,pa kad mi puhne-eto klipica.

  40. #90
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Šta tebi smeta širenje recepata između županija? Meni su sve drage.
    Do jučer nisi znala napraviti no name domaće pecivo, a danas ne bi pričala o varaždinskima ... moš misliti!

  41. #91
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno

    a da se zovu npr.istarski klipici onda bi te zanimalo?

  42. #92
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Znate koji su najbolji?
    Amaltheini! Tope se u ustima!
    Ne zna napraviti bajaderu, ali su joj klipići božanstveni.
    A ona je iz Nedelišća.
    Znači, naaaaaaajbolji su nedelišćanski.
    Iliti međimurski

  43. #93
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    tražila sam recepte za peciva, razni kruh i ostalo, a ne kakos e rade vereždinski klipići kojih su pune dvije strane (a jedna i pol o tome samo kako se frkaju ). Nisam iz Istre, niti iz Dalmacije tako da me nikakvi klipići ne interesiraju već peciva i kruh.
    AdioMare ja sam odgojena na domaćem kruhu i znam kako peći kruh, ali sam tražila neke nove recepte (dakle ne klasičan bijeli domaći). Nemam ništa protim prižimanja recepata među županijama pa ni internacionalno, ali rado bih da se vratimo na temu

  44. #94

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    pa na sunce te Amaltheine iz Nedelišća!

  45. #95
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Znači, naaaaaaajbolji su nedelišćanski.
    Iliti međimurski
    Ajd podijeli s nama! :D Jesi neka!

  46. #96
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    sad ću je pingati!

    (ali, da vam odam tajnu, najbolji su kad ih ona napravi ) 8)

  47. #97

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    tražila sam recepte za peciva, razni kruh i ostalo, a ne kakos e rade vereždinski klipići kojih su pune dvije strane (a jedna i pol o tome samo kako se frkaju
    ja ti recimo u tome ne mogu pomoći, osim da ti izguglam tonu recepata
    a njih nisam nikad radila

    volim ovako pratiti neki recept jer uvijek imam par pitanja, a i svašta se nauči iz iskustava drugih kuharica

    u pravilu teme ne idu onim smjerom kako si netko zamisli

    ali svakako bi još nekoliko provjerenih i isprobanih recepata za peciva

  48. #98
    rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    U svom :)
    Postovi
    1,103

    Početno

    kako je Nedelisce jako blizu Varazdina,mora da su i klipici jako slicni

  49. #99
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Rayna, ne "podkifljavaj"

    Amalthea obećala recept čim dođe doma, a ako budemo dobre... napravit će i strip-recept, s načinom frkanja.

  50. #100
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    vidim da je ovdje postalo frkovito

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •