Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 118

Thread: Recept za domaća peciva

  1. #51

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    681

    Default

    Je cvijetak, otkad sam otkrila da se mikserom moze mijesiti, mijesim sve cesce, a MM uziva.
    Zasto je uopce bitno kako izgledaju pravi varazdinski klipici? Mislim, ako su ukusni, sto jos treba?
    Dada, znam, vi bi sve za 5 plus napravile. Streberice
    Ovo me sad podsjetilo na to da sam jednom prilikom u osnovnoj skoli dobila ocjenu 6 upisanu u imenik od jedne totalno otkacene (nazalost u losem smislu) nastavnice.

  2. #52
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    MaKla,od tih 6 dcl oduzmes 1 dcl i u tome se dize kvasac.

  3. #53
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    Quote Originally Posted by inga
    Zasto je uopce bitno kako izgledaju pravi varazdinski klipici? Mislim, ako su ukusni, sto jos treba?
    potpis 8)
    meni uopce nisu izgledali skolski,neki su bili manji,neki veci,neki ok sfrkani,neki ne(nemam pojma zasto neke nisam mogla,a neke da).
    evo,i sad ovaj zadnji sam napravila kao kruh i super je,i danas je kao jucer mekan.za kruh sam samo pola smjese stavila.

  4. #54
    vimmerby's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    694

    Default

    Quote Originally Posted by inga
    Zasto je uopce bitno kako izgledaju pravi varazdinski klipici? Mislim, ako su ukusni, sto jos treba?
    i ja se slažem da nije važno.
    ali vidim da je izgled s priložene slike uz recept izazval dosta pomutnje oko pripreme klipića.
    a važno je važno kak se frču jer bitno utječe na okus! kao što već navedoh.
    ali vi radite kak vam paše, vjerujem da budu svejedno fini!

  5. #55
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Probajte u varazdinski klipic umotati hrenovku pa onda peci.
    Super za ponijeti kad nekud putujete ili za izlete,dj.rodendane ...
    Moje cure su bile odusevljene i muz takoder,on je svoje umakao u senf.

  6. #56
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    A da netko snimi filmić o tom zamatanju ... par sekundi za nas koji to još nismo svladali?! Eto, ja bih se ponudila da to napravim fotićem, ali - ne znam Znate onu staru - slika govori više od tisuću riječi.

  7. #57

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    681

    Default

    Cvijetak, odlicna ideja jer ovo vec postaje misterija.

  8. #58
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    ja sam jucer radila over klipice i mislim da sam negdje na pola zamatanja skuzila kako se zamataju ti klipici, ali da je to moje saznanje tesko za objasniti je, tesko je.
    negdje tijekom zamatanja sam razmisljala o tome zasto negdje nije prilozen i filmic o zamatanju, ali eto nisam se sjetila da bih mogla sama snimiti tako nesto.
    uglavnom ne vjerujem da bih uspjesno mogla obasniti kako se zamataju klipici, ali mogla bih pokusati.
    motaju se kao palacinke, ali ja sam svako malo onaj dio koji sam vec zamotala (i koji je odebljao) rastezala uzduzno da mi krajevi budu duzi od širine tijesta koji nije zamotan.
    jel me tko skuzio sto sam htjela reci?

  9. #59
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg

  10. #60

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Slutim da je to upravo TO. Kao palačinka - samo ono što pod rukama već imaš smotano razvlačiš u širinu da ne bude predebelo.

    Super si nacrtala!

    Sad više nemam niti jednog valjanog razloga da ne napravim te klipiće.

  11. #61
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Crtež je HAOS! Više ni ja nemam razloga da ih ne napravim (osim trenutne dijete za skidanje šlaufa ). De vi meni recite (ja sam Bosanka, meni je jufka osnovno tijesto) može li se ovo tijesto zakuhati navečer i ostaviti u frižideru, pa sutradan u jutro napraviti peciva da se svježa ispeku i budu vruća, jer ja ne mogu tako rano ustati i sve pripremiti do doručka

  12. #62
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    ne preporucam frizider jer i dalje tijesto raste, radije ih zaledi...
    ja sam zadnjih 10-ak komada sto sam srolala stavila u led

  13. #63
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Imam slican recept u jednoj kuharici,problem je sto nikako nemogu poslati slike.Kome da posaljem pp?

  14. #64
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Trinity evo poslala sam ti na pp,pa ti stavi da svi vide.
    Hvala!

  15. #65
    vimmerby's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    694

    Default

    Quote Originally Posted by trinity
    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg
    majstorice!

    i odlično si se sjetila nacrtati!

  16. #66

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    681

    Default

    Ahaaaa, ovo je cak i meni jasno. Mozda ovih dana ipak probam i taj recept.

  17. #67
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    Quote Originally Posted by joy
    Trinity evo poslala sam ti na pp,pa ti stavi da svi vide.
    Hvala!
    evo, mada meni ta slika nista ne pojasnjava: http://img401.imageshack.us/img401/715/klipici1yv1.jpg

  18. #68
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    znaci najprije ga u "L" pa onda svaki na svoju stranu frkat?
    ja ih frcem ko palacinke

  19. #69
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default

    Quote Originally Posted by trinity
    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg
    nece mi se otvorit taj tvoj link

  20. #70
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    jucer je otvaralo,sad ni meni nece :/

  21. #71
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Klipići su izvrsni, ovih dana rastem i ja s tijestom .
    Treba staviti malo manje soli u tijesto za moj ukus, i treba ih ZNATI smotati.
    Dok sam neki dan čitala vaše muke po motanju, zlurado sam se podsmijavala, (priznajem ) a danas sam buljila u razvučeni, 25 cm dugi komad tijesta i režala na onoga tko je na Kulinarku stavio tako "divan" naputak za motanje.
    joy, gdje si bila s crtežom nekidan kada sam ja skidala recept? Rezala sam i ja trakice, ali nisam imala tehniku motanja.
    U stvari, trakicu postaviš okomito, a frčeš ju vodoravno! Ehhh, daaaaaa...

  22. #72

    Default

    sad ću ja biti partibrejker ali meni nisu dobri
    kao prvo i vjerovatno osnovno, previše mi je kvasca, 80 gr, to su 2 kocke kvasca na 1 kg brašna, a obično na toliko brašna stavljam 1 kvasac, a i malo mi je previše soli, ali osnovno mi je što mi daje na kvasac, gorkinjavo, i nakon 12 min na 220 su mi bile bijele pa sam ih morala peći još 5 min
    mislim nije loše, može se pojesti, ali nisam oduševljena

  23. #73
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Da, zaboravila sam napisati da sam (poučena iskustvom putarica gdje ide samo 2 dag kvasca) stavila duplo manje kvasca nego piše. Pekla sam ih na 175 stupnjeva jedno 25 minuta.

  24. #74

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare
    Da, zaboravila sam napisati da sam (poučena iskustvom putarica gdje ide samo 2 dag kvasca) stavila duplo manje kvasca nego piše. .
    to nisi mogla napisati jučer ?

  25. #75
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Mogla sam , i tako sam bila u brašnu do grla radi putarica, no, klipiće sam prvi puta pekla tek večeras. Bar da sam obrnula raspored pečenja.

  26. #76

    Default

    i što ti je bolje, puterice ili klipići?
    ja puterice nisam pekla radi šećera, ne volim slatkasta peciva
    ali ako je samo tijesto finije onda ga napravim bez šećera
    za sad su mi slane kiflice favorit

  27. #77
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Što se samog tijesta tiče, jednako ti je dobro (izdašno, meko i rahlo ) i jedno i drugo, zaista nema razlike osim u slatkoći tijesta.
    Ako ste tipovi od krafni i buhtli, puterice će te oduševiti (ja sam ta) a ako si tip od "konkretnog" onda su klipići stvar za tebe. Nema potrebe da radiš tijesto od puterica bez šećera, kada sve što ti treba imaš u klipićima.
    Definitivno prepolovi kvasac i sol kod klipića. Mora ispasti savršeno.

  28. #78
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    ...za sad su mi slane kiflice favorit
    Ajd stavi recept, da probam još i to.
    Kila dolje, kila gore - nemre biti gore (neg' što je)

  29. #79
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    ja sam takoder svaki put stavila jedan kvasac,od pocetka tako,jer uopce nisam gledala koliko grama ima jedan kvasac,pa sam eto kupila jedan.samo meni svaki put bude PREMALO slano,pa stavljam vise neg pise u receptu,a i gore ih dobro zasolim.

  30. #80

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare
    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    ...za sad su mi slane kiflice favorit
    Ajd stavi recept, da probam još i to.
    Kila dolje, kila gore - nemre biti gore (neg' što je)
    joj, budem, mada je bila cijela tema o tim kiflicama, što se pune sirom i pospu sezamom, ali sad ga ne mogu naći, valjda su ga obrisali

    inače još jedna zamjerka klipićima, užasno puštaju masnoću, dok su bili u formi hljepčića, prije razvlačenja, ispod svakog hljepčića je ostalo masno
    kad sam ih ispekla, stavila sam ih u platnenu vrećicu, sva se umastila
    s kiflicama mi se nikad to ne dogodi

  31. #81
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Ma OK, ne moraš se truditi, izašla sam iz faze pečenja novotarija - sva sreća. Za sada pečem samo isprobano jer mi je poznat okus i nemam razloga kušati.
    Baš mi je žao što su te klipići iznevjerili već drugi put, stvarno se ne mogu domisliti što je krenulo po zlu. Jedino što mi pada na pamet da bi pekači mogli uprskati stvar.

    Postoji li ovdje netko tko je uspio zamotati ovaj grozomorni klip o kojem raspredamo već danima? I dalje motam mini kifle, ne znam što drugo da radim, oblik klipića nikako mi ne uspjeva.

  32. #82

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Quote Originally Posted by trinity
    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg
    pa trinity je tu nacrtala...

  33. #83
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by Imga
    Quote Originally Posted by trinity
    evo ako vec ne mogu slikovito opisat, pokusala sam bar skicirati.
    ako nije tocno neka me onda isprave one sta znaju bolje, ali ja sam ovako motala i raztezala krajeve i ispalo mi je super
    http://img153.imageshack.us/img153/9074/klipicifa4.jpg
    pa trinity je tu nacrtala...
    Thanks, ali nije to - to, tako se mota kroasan. Kifla se mota od razvučenog trokuta, a klipići najvjerojatnije prema crtežu koji je dala joy, ali moje iskustvo govori da je to vrlo nespretno. :/ Mislila sam da netko radi baš oblik klipića.

  34. #84

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Ma, ja ustvari niti ne znam kako bi ti kupovni varaždinski klipići trebali izgledati, ali sam se vodila slikom na coolinarici i trinitynim crtežom i ispali baš tako.

    a valjda bi se pojeli i da sam šakom na protvu bacala...

  35. #85
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by Imga
    a valjda bi se pojeli i da sam šakom na protvu bacala...
    U pravu si.

  36. #86
    vimmerby's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    694

    Default

    mislim da bi chefa Crlenog trebalo zamoliti da ubaci video uradak!

    eh kad čuje kolko pomutnje je izazval!

  37. #87
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Znaš nekoga tko bi to mogao demonstrirati on line? :shock:
    Vaau!

  38. #88
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    A jeste zaglibili sa tim varaždinskim klipićima . Ja sam iz sasvim drugog dijela HR i oni me uopće ne interesiraju (ni njihov okus ni kako se frkaju ). Možda bi trebalo preimenovati ovaj topic
    Molim recepte za peciva, varaždinskih klipića je bilo dostaaaaaaaaa
    Što cure učine od mog topica

  39. #89
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    meni je bas drago da postoji ovaj topic,jer jucer sam ih opet radila.da ga nije nebi ni znala za njih.

    sad stalno doma imam kvasac,pa kad mi puhne-eto klipica.

  40. #90
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Šta tebi smeta širenje recepata između županija? Meni su sve drage.
    Do jučer nisi znala napraviti no name domaće pecivo, a danas ne bi pričala o varaždinskima ... moš misliti!

  41. #91
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    a da se zovu npr.istarski klipici onda bi te zanimalo?

  42. #92
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Znate koji su najbolji?
    Amaltheini! Tope se u ustima!
    Ne zna napraviti bajaderu, ali su joj klipići božanstveni.
    A ona je iz Nedelišća.
    Znači, naaaaaaajbolji su nedelišćanski.
    Iliti međimurski

  43. #93
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    tražila sam recepte za peciva, razni kruh i ostalo, a ne kakos e rade vereždinski klipići kojih su pune dvije strane (a jedna i pol o tome samo kako se frkaju ). Nisam iz Istre, niti iz Dalmacije tako da me nikakvi klipići ne interesiraju već peciva i kruh.
    AdioMare ja sam odgojena na domaćem kruhu i znam kako peći kruh, ali sam tražila neke nove recepte (dakle ne klasičan bijeli domaći). Nemam ništa protim prižimanja recepata među županijama pa ni internacionalno, ali rado bih da se vratimo na temu

  44. #94

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    pa na sunce te Amaltheine iz Nedelišća!

  45. #95
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Znači, naaaaaaajbolji su nedelišćanski.
    Iliti međimurski
    Ajd podijeli s nama! :D Jesi neka!

  46. #96
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    sad ću je pingati!

    (ali, da vam odam tajnu, najbolji su kad ih ona napravi ) 8)

  47. #97

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    tražila sam recepte za peciva, razni kruh i ostalo, a ne kakos e rade vereždinski klipići kojih su pune dvije strane (a jedna i pol o tome samo kako se frkaju
    ja ti recimo u tome ne mogu pomoći, osim da ti izguglam tonu recepata
    a njih nisam nikad radila

    volim ovako pratiti neki recept jer uvijek imam par pitanja, a i svašta se nauči iz iskustava drugih kuharica

    u pravilu teme ne idu onim smjerom kako si netko zamisli

    ali svakako bi još nekoliko provjerenih i isprobanih recepata za peciva

  48. #98
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    kako je Nedelisce jako blizu Varazdina,mora da su i klipici jako slicni

  49. #99
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Rayna, ne "podkifljavaj"

    Amalthea obećala recept čim dođe doma, a ako budemo dobre... napravit će i strip-recept, s načinom frkanja.

  50. #100
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    vidim da je ovdje postalo frkovito

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •