Drage moje otvaram ovaj topic u nadi za pružanjem male potpore.Nova sam na forumu pa se ispričavam na početničkim greškama.Puno toga mi se izdogađalo ove godine pa ću krenuti redom.
Lani u 9.mj.udala sam se za predivno biće,uselili smo u novi stan te razmišljali i o skorom dolasku našeg malog anđela.Na žalost samo 2.mj.nakon vjenčanja vraćajući se s posla doživjela sam tešku prometnu nesreću.Hospitalizirana u novoj bolnici(Dubrava),slomljena lijeva noga,lijeva ruka,5 rebara,puknuće toraksa i slezene.Po povratku iz bolnice kod kuće sam čekala mjesto u toplicama.Taj period je bio grozan jer sam bila potpuno nepokretna..MM me
oblačio,kupao,hranio ...noćima nije spavao slušajući kako vičem od bolova.U invalidskim sam kolicima provela tri mj.a tada sam uz pomoć fizioterapeuta polako prohodala.Kada mi je kirurg na kontroli rekao da možemo planirati bebicu nije bilo sretnijih ljudi.Doduše,moralo je proći 8.mj.od nesreće ali ipak smo to dočeklali.
MM je obavio spermiogram a ja sve ostale nalaze(papa,brisevi,hormoni)kako bismo se uvjerili da je sve u redu.Kako su nalazi bili ok. a trudnoća je izostala nakon 3.mj.redovitih odnosa ginić je savjetovao da se pogledaju jajovodi.Odmah sam se odlučila za laparaskopiju,pa ionako sam bila već sva izrezanaTeško sam podnijela narkozu što nije niti bilo čudno jer je malo vremena prošlo od velike operacije(pet sati)i tijelo se nije do kraja očistilo od plinova.No kako sam ja valjda pehista ni ovo nije bila bezazlena lapar.umjesto 20-tak min.na stolu sam bila 2 sata.MM bio je vidno potresen nakon razgovora s ginićem.I da skratim..trbuh pun priraslica,jajnici u priraslicama,miomi na maternici i tumor na jajniku i totalno začepljenje jajovoda :shock: Doktor je sve sanirao osim jajovoda koji se nisu dali odčepiti.Naravno da sam odmah pala u teški bed,pa zar nakon sve muke još nam se i to moralo dogoditi??Bila sam u takvom očaju da sam i MM rekla da si nađe novu ženu koja će mu roditi bebicu :?
Ginić nam je rekao da smo kandidati za IVF što nam je probudilo nade. :D Nakon obavljene kontrole u 9.mj.i konzultacija na SD krećemo u postupak početkom 11.mj.Koliko se veselim,toliko me strah.Sve nam je to novo.Čitjući postove ostalih cura osjećam se kao neznalica,pa sve barataju med.terminima poput doktora.
Zaboravila sam napisati da je MM 36 a meni 37 god.Mislim da sam dobila malu stimulaciju ali vi me ispravite ako nisam u pravu.Od 3-7 dc trebam piti klomifen,a 8 i 9 dc gonal.Zanima me postoje li kakve nuspojave tih ljekova?10 dc trebam doći ujutro u bolnicu,da li je odmah taj dan punkcija ili..?
Svim curamana strpljenju što ste čitale ovu podužu priču i veliki pozdrav