Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Godina nesreće,boli i tuge

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Godina nesreće,boli i tuge

Drage moje otvaram ovaj topic u nadi za pružanjem male potpore.Nova sam na forumu pa se ispričavam na početničkim greškama.Puno toga mi se izdogađalo ove godine pa ću krenuti redom.
    Lani u 9.mj.udala sam se za predivno biće,uselili smo u novi stan te razmišljali i o skorom dolasku našeg malog anđela.Na žalost samo 2.mj.nakon vjenčanja vraćajući se s posla doživjela sam tešku prometnu nesreću.Hospitalizirana u novoj bolnici(Dubrava),slomljena lijeva noga,lijeva ruka,5 rebara,puknuće toraksa i slezene.Po povratku iz bolnice kod kuće sam čekala mjesto u toplicama.Taj period je bio grozan jer sam bila potpuno nepokretna.. MM me
    oblačio,kupao,hranio ...noćima nije spavao slušajući kako vičem od bolova.U invalidskim sam kolicima provela tri mj.a tada sam uz pomoć fizioterapeuta polako prohodala.Kada mi je kirurg na kontroli rekao da možemo planirati bebicu nije bilo sretnijih ljudi.Doduše,moralo je proći 8.mj.od nesreće ali ipak smo to dočeklali.
    MM je obavio spermiogram a ja sve ostale nalaze(papa,brisevi,hormoni)kako bismo se uvjerili da je sve u redu.Kako su nalazi bili ok. a trudnoća je izostala nakon 3.mj.redovitih odnosa ginić je savjetovao da se pogledaju jajovodi.Odmah sam se odlučila za laparaskopiju,pa ionako sam bila već sva izrezana Teško sam podnijela narkozu što nije niti bilo čudno jer je malo vremena prošlo od velike operacije(pet sati)i tijelo se nije do kraja očistilo od plinova.No kako sam ja valjda pehista ni ovo nije bila bezazlena lapar.umjesto 20-tak min.na stolu sam bila 2 sata.MM bio je vidno potresen nakon razgovora s ginićem.I da skratim..trbuh pun priraslica,jajnici u priraslicama,miomi na maternici i tumor na jajniku i totalno začepljenje jajovoda :shock: Doktor je sve sanirao osim jajovoda koji se nisu dali odčepiti.Naravno da sam odmah pala u teški bed,pa zar nakon sve muke još nam se i to moralo dogoditi??Bila sam u takvom očaju da sam i MM rekla da si nađe novu ženu koja će mu roditi bebicu :?
    Ginić nam je rekao da smo kandidati za IVF što nam je probudilo nade. :D Nakon obavljene kontrole u 9.mj.i konzultacija na SD krećemo u postupak početkom 11.mj.Koliko se veselim,toliko me strah.Sve nam je to novo.Čitjući postove ostalih cura osjećam se kao neznalica,pa sve barataju med.terminima poput doktora.
    Zaboravila sam napisati da je MM 36 a meni 37 god.Mislim da sam dobila malu stimulaciju ali vi me ispravite ako nisam u pravu.Od 3-7 dc trebam piti klomifen,a 8 i 9 dc gonal.Zanima me postoje li kakve nuspojave tih ljekova?10 dc trebam doći ujutro u bolnicu,da li je odmah taj dan punkcija ili..?
    Svim curama na strpljenju što ste čitale ovu podužu priču i veliki pozdrav

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

draga dobrodošla i želim da ti prvi ivf bude uspješan.
    nadam se da ćeš tih medicinskih termina naučiti što manje, što znači da što prije odeš među trudnice i naučiš sve o pelenama, bočicama i sličnom...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja nisam baš upućena u problematiku ivf-a, ali to ne znači da ti ne mogu poželjeti dobrodošlicu
    žao mi je da ste sve to morali proći, ali vidim da ste jake osobe i da ima puno ljubavi među vama, tako da uopće ne sumnjam da ćete ubrzo biti u slatkom iščekivanju.
    puno sreće

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

želim vam puno sreće!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~~ za bebicu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Baš mi je žao da ste kroz sve to morali proći Od srca ti želim da uspijete iz prve i da sve napokon krene u pozitivnom smjeru

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žao mi je zbog svega što ti se dogodilo i nadam se da ćeš uskoro imati svoju bebicu. sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bocka dobro nam došla na forum i nadam se da ćeš se poslije 11.mj prebaciti na podforum među trudnice...
    Žao mi je što si sve morala preživiti do sada, ali nadajmo se da je sad tome kraj i da će sve krenuti na bolje...
    Da, dobila si blagu stimulaciju, to je normalno za IVF da bude sigurno da ćeš proizvesti nekoliko jajašaca da šanse budu čim veće za uspješan postupak. Šta se tiće nuspojava, svi lijekovi imaju nuspojave pa i oni najbezezleniji. Od klomifena ćeš možda imati valove vručina, šta ima većina žena, pa neka te to ne uznemiri, a oko imaš policistićne jajnike može doći do hiperstimulacije, ali koliko vidim to ti nije u dijagnozi, pa da te ne zamaram sa time.
    10. dana ciklusa ćeš ići na prvu folikulometriju, to ti je ultrazvučno gledanje jajnika da se vidi koliko folikula proizvodiš i kako rastu. To ćeš vjerovatno ići svaki ili svaki drugi dan dok folikuli ne dosegnu dovoljnu velićinu da doc. zakljući da su zreli, a tek onda ideš na punkciju...a treći ili peti dan ako ti se jajne stanice oplode, vraćaju ti embrije u maternicu na kojima je onda da se čvrsto prime za stijenku maternice i onda si trudna slijedećih 8 mj., a onda si mama...
    Sretno, da se ovaj scenarij ostvari do kraja

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala velika svim curama.!!Evo već mi je malo lakše kad znam da osim divnog supruga imam i vas za potporu.Već sam se pobojala da ću odmah po dolasku u bolnicu na punkciju jer sam čula da je to dosta bolno :?

jkruk11

Početno

nakon kiše, uvijek dođe sunce. sretno u postupku i čim prije nas napustila. :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

draga moja, šaljem ti jedan veliki, virtualni zagrljaj. Zagrli svog muža (sreća je što imaš takvu osobu uz sebe, zar ne?) i samo hrabro dalje. Sretno u postupku!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Draga Bocka kao prvo zelim ti dobrodoslicu na ovom forumu uz zelju da se sto prije preselis medju trudnice te zaboravis sav ovaj trnovit put kojega si u kratko vrijeme tako intenzivno iskusila......

Nasa Mariel ti je sve jako lijepo opisala i ja podrzavam njezinu konstataciju da si dobila laganu stimulaciju te sam uvjerena da ce ona uroditi plodom~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i smatram da nebi trebalo biti nikakvih prepreka za IVF.Naravno,i najzdravije zene ponekad moraju pocekati da bi dozivjele taj plus pa tako niti kod vas MOZDA nece upaliti od prve ali to nije razlog za odustajanje!

Samo slijedi daljnje upute lijecnika pa cete ti i TM koji ti daje 100% podrsku uspjeti u svome cilju a nakon toga ce se sve ruzno izbrisati iz vasih srca (rane ce zacijeliti) i krenuti ce jedan novi zivot-pun srece i veselja!!
    Uz tebe smo!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Puno sreće u postupku ~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drage moje ja vam se veselim svakom postu kao malo dijete,da lj je to normalno? Fascinantno je koliko ste vi sve pune optimizma što meni nedostaje,ali naučit ću ja i to.Malo mi teško to sve pada jer inače radim s djecom i uz MM oni su moja najveća ljubav.Eto sada čekamo početak idućeg mj.i nadam se da ćete biti uz nas

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

dobro došla u "klub", i što prije otišla u trudnice...
    cure su ti opisale postupak, a kaj se tiče punkcije: ne brini, ak ja preživim i ti češ. uostalom, kaj je ta bol u usporedbi kaj si već do sada prošla.
    a rezultat, vidjet ćeš da se bude svima isplatilo! za malog anđelića, sve se isplati.

leda avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobro došla i još prije otišla s ovog foruma. Želim ti puno sreće s postupkom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bocka šaljem vam milijun naravno da ćemo svi biti uz vas

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zao mi je sto ste sve to morala proci!
    puno srece u postupku

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

puno srece i da ubrzo zatrudnis i zaboravis sve nedace koje si prosla!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro nam došla i što prije došla do željenog cilja! A što se tiće IVF-a cure su ti već sve rekle kao i to da ti jajovodi tu ne igraju nikakvu ulogu. Moraš biti stroljiva i bit će to sve OK. Sretno draga!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, to je mala stimulacija, ne bi trebalo biti nikakvih grozomornih nuspojava ako nemaš PCOS - hormoni su ti u redu, nadam se - nisi ništa spominjala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A ionako će te dr. dobro i pažljivo popratiti - ne boj se, stvarno, u odnosu na to što si prošla, ovo će ti biti šala mala, bar što se tiče fizičkog dijela priče. A kako djeluješ kao borac i jaka žena, ne sumnjam ni u tvoj psihički dio. Sretno, od srca !

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glavu gore! Nema tuge. Najljepse i najsretnije vrijeme zakucalo ti je na vrata

paola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo naprijed i da ubrzo dočekaš svoje čudo!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno ina33

Pa ja se nadam da su hormoni ok.ali evo pišem nalaz pa mi ga možeš pojasniti:FSH 5.0,LH 21,prolaktin 169,progesteron 1.85,testosteron 1.88,estradiol 243,TSH 0.840

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Na muci se poznaju junaci - vaš predivan brak će sigurno brzo biti nagrađen s malom bebicom. Ja ti držim fige da to bude što prije

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bocka, dobro došla!
    Nemaš se čega bojati, ako si izdržala (a jesi) operaciju, zarastanje, oporavak i fizikalnu, vjeruj mi, punkcija će ti biti ko ubod komarca. Osim toga, postoje sredstva za umirenje, normabelček... i sve je pjesmica!
    Kad pišeš rezultate nalaza (ovaj put hormone) piši referentne vrijednosti jer labosi imaju različite metode pa su i vrijednosti različite.
    U svakom slučaju, sretno!

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Dobro došla Bocka!

na dobrom si mjestu - SD, stimulacija ne bi trebala biti problem jer nije prejaka, kako mi se čini i želim ti uspješan postupak!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dobrodošla!
    od ti želim da što prije čuješ malo srčeko kako kuca!

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bocka, dobrodošla i puno vibri u postupku ~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E pa bocka draga, evo da ti i tvoja susjeda (zgrada br.1 ili ti a.) pozeli dobrodoslicu, puno srece i da Vam uspije od prve, puno i milion ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj draga imala si toliko boli da će ti sigurno dragi Bog u prvom pokušaju IVF-a podariti
    Iskreno se nadam uspjehu

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja se iskreno nadam da ćeš se uskoro radovati

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

puno sreće

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobrodošla,želim ti puno sreće!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Puno sreće ti želim i uspjeh iz prve u postupku

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Bocka, evo da te i ja pozdravim i samo da ti poželim sreću...da se tvoja priča što prije sretno završi...da ti i TM zaboravite sve što ste prošli osim ljubavi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nakon svega što si prošla.... mogu ti poželjeti samo puno sreće!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro nam došla i što prije otišla na trudnički kružok!!!!

nadam se da ćeš na ovom forumu naći sve potrebne informacije kao i vibrice da što prije dočekaš svoju bebicu! :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sretno

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dobro došla! I ja sam nova na ovom forumu i isto kao i svima puno mi znači svaka podrška. Čitam forum več punih tjedan dana i zarazila sam se optimizmom i veseljem. :D
    Kao što vidiš u potpisu i ja sam na prvom Ivf-u idući mjesec. Doduše još nisam dobila nikakve stimulanse jer čekam tetu M.
    Svakako će mi dobro doći tvoje iskustvo uzimanja lijekova.

Citat:
    Život je poput luka: skidaš jednu ljusku za drugom i katkad moraš zaplakati!

Sretno

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dobro došla! I ja sam nova na ovom forumu i isto kao i svima puno mi znači svaka podrška. Čitam forum več punih tjedan dana i zarazila sam se optimizmom i veseljem. :D
    Kao što vidiš u potpisu i ja sam na prvom Ivf-u idući mjesec. Doduše još nisam dobila nikakve stimulanse jer čekam tetu M.
    Svakako će mi dobro doći tvoje iskustvo uzimanja lijekova.

Citat:
    Život je poput luka: skidaš jednu ljusku za drugom i katkad moraš zaplakati!

Sretno

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bocka draga, želim ti dobrodošlicu!! I vibram da ti se želje što prije ostvare, da konačno uspiješ 'zaboraviti' svo zlo što te zadesilo!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bocka, samo da ti poželim dobrodošlicu i sreću na putu prema

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bocka, želim vam sreću. Da znam crtati ili pisati smješka to bih i učinila. Ovako ti samo šaljem puno dobrih vibracija. Svi za jednog, jedan za sve.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za bebicu

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bocka ,sretno i samo hrabro ,mislim da nakon ovog što si prošla ,dolazi nešto lijepo,
    beba naravno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bocka, sretno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nakon
    godine nesreće, boli i tuge
    neizbježno mora doći nagrada u vidu mirišljavog malog zamotuljka!
    Sretno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •