S nekih 4 mj.počeo sliniti a zub prvi niknuo s 10 mj....drugi s 12
S nekih 4 mj.počeo sliniti a zub prvi niknuo s 10 mj....drugi s 12
monax prvotno napisa
Ovako ce valjda i moj. Slini sve u 16 vec mjesecima i svi govore "evo ga, sad ce....samo sto nije....". He he
Evo mi smo 7mj i već 2 tjedna se ove donje dvije jedinice bore da probiju desni. Jutros se površina malo zabijelila :D , a izlaze u paru k'o blizanci![]()
Napokon,danas sam ga napipala,malo ostro,jupi,prvi zubic sa 8mj.i 4 dana. :D
imamo zub! :D
7 mjeseci i 10 dana
vise nismo kezubice![]()
Ni mi a 9 mjeseci nam je :D
Mi dobili zub prije par dana (dakle gotovo punih 10 mjeseci)
moja mrvica je prvi zub dobila sa 18mj a sad ima 23mj i 10 zubi, tako da ne brineš ja san je i u zubarice vodila sve ok
Vec se 3-4 dana ovoj malenoj krezubici naziru gornje jedinice,ali nikako da probiju.Tata joj svako jutro gvirne na prevaru u usta i kaže: "krezava,pa kad će više ti zubi?" I četkicu joj je kupio ne bi li ih namamio![]()
Naš drug Aleksa dobio prvi zubić sa 16 meseci!
Ni mi nismo vishe krezubici-prvi zub izashao sa 9meseci i 3 sedmice,a i drugi samo shto nije..
Moramo prijaviti da se danas probio nas prvi zub s 10mj 3tj i 1dan. :D :D :D :D :D
Sretno svima s zubicima![]()
petra je prvi zubić dobila sa 7mj, a 5 dana nakon toga dobila je i drugi zubic. do tada je trpala sve u usta. mislili smo da ce zubici doci sa 4mj kako ju je to mucilo ali evo sad su tu. blizimo se 8 mj i cini mi se da ce uskoro izaci i gornji zubici.polako ali sigurno
na kontroli sa sest mj. me pita med. sestra koliko petra ima zubica osim dva dojnja, na sto sam joj odg. da nemamo jos ni dva dojnja. poslije me doktorica takodjer pitala da li je P. dobila zubice i sa velikim osmijehom rekla doci ce pomalo nista se ne brinite nece P. biti nista manje pametna ako dobije zubice kasnije.
eto to je nase iskustvo sa zubicima
mi imamo 9 mjeseci i tri dana i od zuba ni traga ni glasa. Sve super![]()
Znam da ste nestrpljive vidjeti prve zubiće, ali bolje poslije nego prerano. Moj F je prvi zubić dobio sa 3,5 mjes., dalje su samo nicali.Sa godinu dana imao je 14 zubića, puna usta!
Ali sada već nema gornjih dvojki, zubići se kvare, lome...jako slaba kvaliteta.![]()
Zato drage, strpite se.
Marta slini još od 3 mj, sad ima 7.5, a zubima ni traga..
Prije dva dana sam skužila da je boli, možda će skoro..
Moj dobio sa 7,5 mj prva dva zuba(donje jedinice) od onda mu samo niću ko ludi sad ima 9 mj i izlazi mu peti zub.Tužni smo zato jer od 7 mj nismo noću spavali,pa valjda od zubića
![]()
________
D 1998.
I 2007.
Samo da se još nadovezujem...potpisujem Bundevicu jer kod moje curke isti slučaj,sa 5,5 god već je izgubila mliječne jed. i dvojke u prvom razredu jedina imala trajne zube. 8)
Nama je prvi zubić izašao sa 4 mjeseca.Sad imamo 8 i pol mjeseci i osam zubi! :D
prvi zub s 12 mjeseci. raspored izrastanja zuba ludnica: prvo gornje jedinice, pa donje, pa gore dvojke, pa samo jedna donja dvojka, pa sve četvorke, pa pokoja trojka. ali ona druga donja dvojka još uvijek nije izašla, a evo ima 21 mjesec. zubar kaže da je sve ok.
ava je jučer, 2 dana prije napunjenih 7 mj dobila 1. zub
2. samo što nije
noa je 1. dobio tek s 9 mj
Iva je prvi zub dobila 7. 12. ( znači 9 i po mjeseci ). Jučer MM i ja gledamo kad ona ima 3 zuba :shock: . U samo tjedan dana 3 zuba, nisam mogla vjerovati. A ja se čudim što mi dijete noćima ne spavaMogu misliti kako je to boli
![]()
konacno i ja uvatila malo vrimena da se javim i pohvalim da su mojoj curi sa punih 6 mjeseci nikli prvi zubici, dvije jedinice, :D vidila sam ih u ponediljak, prvo sam mislila da je jedan, al kad sam stavila prstic joj u usta onda smo napipali i drugoga, jeeee!
Stigao i nama prvi zub, donja lijeva jedinica. Imamo 9,5 mjeseci :D :D jupiii....
kod nas dva zubića s 4 ipo mjeseca, sada ima 7 ipo i 7 ZUBIća :shock:
ja bi voljela da su kasnije došli. namučili su nas junački, treba ih prati stalno a i kažu da će biti lošije kvalitete.
ne treba znaciti ako su ranije izasli zubici da ce biti losiji i da ce se stalno kvariti..jedino mogu biti podlozni kvarenju ako dijete pije slatke sokove, čajeve i stalno jede slatko pa moze doci do karjesa..
Vidjela sam reklamu maramice za higijenu dijecih zubica Spiffies. http://www.spiffies.com/index.html , samo ne znam da li su ucinkovite... :?
Paula je prvi zub dobila s 11 mj. i 1 tjedan, donju desnu jedinicu. Nakon toga gornju desnu, pa gornju lijevu. Tek s 13 mj. dobila je lijevu donju jedinicu. Ima 4 zubića, ali tek je ovaj prvi cijeli vani
Ivor je prije prohodao nego dobio 1.zub
Prvi zub je dobio nešto prije godinu dana, i onda u mjesec dana i sve ostale.
Evo i nas...
Laura je prvi zub dobila s godinu dana, pa malo potom i drugi. Onda je duuugo stajala 'na' četiri i nekoliko dana prije godinu i 9 mjeseci joj je buknulo njih 6-7, uz temperaturu i cendranja...
Mislim da smo mi rekorderi - Vito je 1. zub dobio sa 15 mj. Sada ima 16 mj i 2 zuba!
mi svoj prvi dobismo sa 8,5 .
u roku od mjesec i pol 4 zuba.
Moja isto slinila od 3. mjeseca ko vodopad, a prvi zubić tek s 8 i pol
inače je 8 i pol mjeseci prosječna dob izbijanja prvog zuba, imate još vremena
M. ce za 5 dana 6mj i evo dregi zubic (desna jedinica doljnja) i to u roku dva tjedna 2 zubica ... 8)
Tjedan dana do 10.mj. i nema zubića na vidiku. Toliko mi je sladak taj krezubi osmijeh, a zubić - kad dođe, dobro dođe![]()
mi smo prvi zubić dobili sa 7,5mj, a negdje od 3-4mj slini jaaaako a tako i dan danas sa evo skoro 8mj.
i ja kupila onu plastičnu-gumenu partiklicu koja je savinuta na dnu i to mu držim na obični slinček jer drugačije ne može, žvače šta god sitgne i cijedi mu se iz usta....
dva dana nakon što sam ovo pisala stigao nam je prvi zubić, u dva tjedna su mu izrasla ukupno tri zubićaGoge prvotno napisa
![]()
V. je prvi zubić dobila sa 8 mj. Sad ima 9 i pol mj. i 5 zuba!
Prvo su joj izrasle gornje dvojke - izgledala je ko neki mačak, onda gornje jedinice i zadnja je donja jedinica, koja ju je najviše mučila.
D. 7 mjeseci i niti jedan zub![]()
Da se pridružimo bezzubcima. 9mj, zuba niti jednog!![]()
Nego mene zanima, kako vama ide hranjenje (dohrana)?
Moja S. ne kuži da se nešto može i "žvakat".
Ona kašicu kad joj dam samo guta, veće komade tipa keks, komad kruha, proba cicat i ako se odlomi manji komad onda ispljune.
Pokret žvakanja ne postoji.![]()
j. je prvi zubic dobio tek sa 8 mj, onda je dosao i drugi, a iduca dva tek za 2 mj, poslije toga 6 mj nista!!
sad ima 25 mj, samo kutnjaci fale
D ima 7 i pol mjeseci i nema ni jedan zubić,ali ni ne primjećujem da bude uskoro. Nema veze,kažu da je bolje da zubići kasnije dođu,dulje će biti zdravi.
prvi zubić točno sa 9 mjeseci
moja kćer je prve zubiće (odmah dva) dobila s 4 mj. i 1o dana (nervozna je bila samo koji dan prije izbijanja),
a moj malac je upravo danas započeo sezonu zubarenja (ima 5,5 mj.). slini već neka 2 mjeseca, unatrag 10 dana cica noću svakih sat vremena (za izluditi), ali dobro barem je krenulo
malo mu namažem s Calgelom (iako on to sve pocucla) - a sastojci su sve neki teško ponovljivi sastojci, pa ako netko nešto drugo koristi voljela bih znati