Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: i opet, da li je beba gladna?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno i opet, da li je beba gladna?

dakle, imam bebu staru 7 mjeseci, beba doji od prvog dana bez problema jer smo probleme savladavali na prvoj kćeri s kojom smo se vratili isključivom dojenju nakon prva 2 mjeseca dohrane.
    muči me naime što beba ima zadnja 2 dana po 2 zelene stolice dnevno. počeli smo s hranom na vijeme(voće povrće...) ali beba baš to ne prihvaća sjajno i pojede svega nekoliko žlica prijepodne a i tako popodne. dajem joj i kupovno i domaće ravnopravno-ono što procijenim da mi je zgodnije. ne pije čaj, ali hoće popiti vode na žlicu.
    doji cijelu noć od kad smo došli iz bolnice spava s nama u krevetu i cica.
    jasno mi je da bi trebala više jesti hranu, ali sad me i muči da li je već gladna. Mlijeka ima, ne u slapovima, ali ga nikada u slapovima nije ni bilo. neznam što ću. već sam lagano zabrinuta. aha, -popiškane pelene u zadnjih par tjedana slabije, ali to i tako nije više mjerilo jer smo počeli s hranjenjem na žlicu.
    pretražila sam malo topice zelene stolice ali nisma našla odgovor na svoj problem. pa pitam, da li je moguće da je beba gladna. dakle zadnjih 2,5 mjeseci dobila je 1 kg, to mi se čini malo, ali pedijatrica niš nije kometirala (sa 4,5 mjeseci je imala 7 450 grama a sada na kontroli sa 7 mjeseci 8 450 gr),
    što mi je činiti?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jel gladna?
    protupitanja:
    mokre pelene?
    opći izgled? igra se? živahna? fonatanela nije preveć udubljena? aktivno doji?

moj je dohranu počeo s 8mj..i zasigurno nije bilo gladan...kile ne mogu uvijek dobivat isto...tu nemaš brige..moj je u od svog 5mj do sad dobio cca 1,5kg.

dohrana je polagan proces...i ustvari tvoje bebica lijepo jede...pa i očekuje se da pojede tel žličicu dvi... neka shema bi bila ovak: 6-8mj 1kruti obrok; 8-10mj 2kruta; 10-12mj 3kruta obroka!!

ne zaboravi da im je mlijeko alfa i omega cijelu prvu godinu...

zelene stolice? općenito se ne smatraju stolicama gladi...možda su povezane s dohranom? što si joj dala jesti??

stvar je u tome, da joj i dalje daš da doji i doji... nemoj joj uskraćivat dojenje na uštrb 2žličice...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a ko zna...možda će zubić izać??

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj pije vodu iz čaše!!

a reka bi čovik da se ispraksiraš s vremenom...a evo...
    ja si igl ne mislim dal je moj gladan...svako malo je na sisi...a pokušavamo imat 3obroka...isto tak ko i kod tebe par žličica u letu...ručak mu potraje po sat vrimena...ja hodam za njim i dajem
    pa opet...vidim da je dobrog rasploženja i nemam brige...
    inače, stolice mogu oksidirat u crijevima... a možda je i od neke zelenjave...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma ne, ja joj stalno cicu nudim a i za jest i za pit. jede sto puta u danu. neki put jede, a neki put nema vremena čekat da se otpusti mlijeko, jer ima posla. al nije neka izjelica, pa kad se uzvrpolji dam prvo cicu, a onda gledam šta bi je drugo moglo mučit.
    ponaša se prilično normalno, živahna, igra se smije se seki, mami, tati, popiškanih pelena nema baš previše, rekla bih ona noćna ima kilu, al ove dnevne svega 3. al me muči ta zelena stolica. nisam joj davala niš od čega bi bila zelena(špinat...)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možda se javi koja savjetnica...il ko iskusniji....
    osobno mislim da ak doji poprlično često ko što i kažeš..ne bi triba bit problem...a još ti i pije vodu i jede kruto... meni se čini ok...
    sad ak je sudit po pelenama, spominju cure da bi tribalo imat cca 5mokrih jednokratnih pelena...ne trebaju bit full natopljene... (mi smo u platnenim i na tutiću..pa ne pamtim baš te info )
    kak je inače imala stolicu? moj je učestalio s dohranom...
    možda je to bio neki izoliran slučail još uvik ima tak? ponavljam, možda su oksidirale...ima li svaki dan stolicu?

ovak po tvom opisu bebača, meni se čini odličnim!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh da...gladna beba nije živahna, ne smije se il ne trči za sekom, nije živahna...i sl!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma neznam, vidit ću sutra možda budem pametnija?!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bongica prvotno napisa
    nisam joj davala niš od čega bi bila zelena(špinat...)
    nije samo špinat taj koji daje color
    je si li ti jela šta zelenog ili pila kamilicu?
    ako je zubić onda može zbog trpanja rukica, žvakanja svega i svačeg pokupiti i kakvu nečistoču koja može izazvati zelenu kakicu
    je si li mjenjala vrstu pelena? (neke žene su primjetile da u jednim jednokratnim kakica odmah postane zelena, dok kod drugih treba koja minuta9
    dobro raspoloženje, ne uvučena frontanela, znači da je sve ok
    kakva je točno ta kakica? sluzava? jako rijetka , kao proljev?

kad krene dohrana oprosti se s zlatnožutom sedefastom nesmrdljivom kakicom ... stižu ozbiljna g*****
    moja je dobila samo kilo u 3 mj (od 5-8mj), sve ok, a imala je 1 kašicu na dan

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj bongica prvotno napisa
    ponaša se prilično normalno, živahna, igra se smije se seki, mami, tati,
    Ne znam, ja se baš ne smijem nit mi je do zabave kad sam gladna. Pišeš da jede sto puta na dan. Ne bih na osnovu zelene stolice zaključila da je dijete gladno. Jel pije željezo ili nekakve lijekove?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bongica, sve radis dobro, samo se trebas malo opustiti, sve je OK. Stolica nekad malo duze ostane u crijevima, pa oksidira. Ako bebu nista ne muci i ako napreduje - sve super!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma da, definitivno nije gladna, piški redovno, kaka isto, priča, igra se, viče, sve ok.
    al je stolica zelena već treći dan..
    ne pije nikakve lijekove. čak sam razgovarala sa med. sestrom misleći da je možda od cjepiva di-te-per(dobila pred 3 dana). ona kaže da od cjepiva ne bi smjelo bit. promijeniti ću bebi danas vodu, pa ću vidjet, možda ova naša voda ne valja....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •