-
Spuštena maternica
Drage trudnice,
danas sam napunila 14 tjedana, ali me moj gin prekjučer jako zabrinuo. Kaže da mi je "sve jako nisko" i da moram cijelo vrijeme ležati (navodno ne smijem ni stajati zbog gravitacije :shock: ). Nije me vodio na UZV pa sad ne znam kako da preživim sljedeća 3 tjedna do kontrole. Ne znam je li bitno, ali inače imam "zavaljenu" maternicu.
Ima li netko slično iskustvo?
-
ja imam zavaljenu maternicu, no nemam nikakvih problema zbog nje :/
nadam se da će ti biti bolje što prije
-
I ja imam matericu koja je jaaako nisko, 14 sedmica. Ginic me poslao na eho na 20 sedmica - cisto reda radi. Kod babice na pregledu (17 sedmica) isto - nema razloga za zabrinutost. Jos uvijek se nadamo da ce tijelo odraditi svoje i podici tu matericu barem malo. Babica je upoznata sa cinjenicom da ja idem 3x sedmicno na fitnes i smatra to jako dobrim (ali to u mom slucaju nema veze sa visinom materice nego drugim problemime). Ni ginic ni babica ne prave paniku oko niske materice. Ginic je napomenuo da bi mogla prokrvariti kasnije u trudnoci - ali dok se to ne desi sve je savrseno nrmalno.
-
i meni je jucer doktor rekao da mi je maternica nisko ali da to ne bi trebalo biti nista alarmantno i da se beba ne bi trebala prijevremeno roditi zbog toga. ali ja sad gledam po forumu sto to ustvari znaci i da li si nekako mogu pomoci. dal da vise mirujem? ili da vjezbam? e da, ja sam u 23. tjednu.
-
Ja sam u prvoj trudnoći rodila sa 36 tjedana. Imam zavaljenu maternicu i nosim skroz nisko. Nikad mi trbuh nije bio visoko, svi su me pitali gdje mi je jer mi je svo vrijeme bio skroz nisko. Radila sam, nikad mi moja gin. nije spomenula da bi trebala mirovat. Išla na uobičajen pregled sa 35 tjedana i poslala me u bolnicu na mirovanje. Za tjedan dana sam rodila. Sve je dobro prošlo, sa bebom sve ok. Sada u drugoj trudnoći promijenila sam gin. i odmah mi je savjetovala komplikacije, mirovanje, bez odnosa i nikako ne dizati teške stvari. Svaka sljedeća trudnoća u tom slučaju je veći rizik da dođe do prijevremenog poroda.
-
Ja svako dijete "nisko nosim".E sad,znači li to da imam nisko maternicu ili ne...!?U svakom slučaju iza sebe imam tri savršene trudnoće i tri super poroda na termin.Slušaj doktora,miruj ali nemoj se brinuti toliko
-
Hvala puno za ove smirujuce rijeci. Vjerojatno patim od pretjerane zabrinutosti prvorotkinja.
-
Podižem temu, 15 tjedan, maternica nisko. Čega se trebam bojati, čemu nadati, meni je ginić rekao da ako se ne popravi stanje, ide carski, i ništa od seksa do daljnjeg. Znači, može se to i unormaliti. Jeli netko imao taj problem, kakve me tegobe očekuju? Na googlu nalazim smo linkove za spuštenu maternicu u starijoj dobi. Mogu li raditi Kegelove vježbe?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma