Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: cistitis, jel može bez antibiotika?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno cistitis, jel može bez antibiotika?

dobila sam upalu mjehura , jučer mi je bilo baš gadno. bilo je krvi u urinu i bolilo me stalno. pa sam pila puno uvin čaja i običnog čaja i juhe i vode i stalno piškila i popila jedan amoxil (zvala sam doktora, a to mi je jedino bilo kod kuće).

inače, ne volim antibiotike ako ne moram, jer uvijek, ali uvijek dobijem gljivice, probleme s probavom i sad kako još dojim, ne bih rado da još pazim jel Sven dobio soor i tako to...

uglavnom, jel ima neki prirodan način? sad me boli samo na kraju piškenja (pardon na eksplicitnosti ), ali me strah da se ne vrati pa ću stvarno morat kresat po sinersulima :/. osim onog jednog amoxila nisam više pila antibiotike pa...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:/ , vjerojatno bi ti se opet kad tad vratilo.
    Tako sam ja vukla mjesecima upalu, malo se smiri, pa onda opet bukne.

Ja mislim da sam pila Nolicin tablete. Bilo je to prije dosta godina pa se baš ne sjećam. Ali znam da mi je super pomoglo, iako sam isto bezuspješno pokušavala s razno raznim alternativama.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kad piješ antibiotik ili ga pij redovno kako je preporučeno ili ga nemoj nikako ni piti jer ćeš još gore napraviti
    ja uz antibiotik obavezno pijem jogurt (npr. AB kulturu) jer on sačuva normalnu crijevnu floru
    kad me uhvati cistitis ja pijem kapsule brusnice i puno tečnosti ali mi nikad nisu bili takvi simptomi nego puno blaži pa mi je bila dovoljna samo brusnica
    najbolje je uraditi urinokulturu sa antibiogramom jer su bakterije rezistentne na neke antibiotike najčešće zbog zloupotrebe antibiotika (uzimanja za svaku sitnicu ili samovoljnog prekidanja terapije zato što su se simptomi povukli)
    kad uradiš urinokulturu znaš tačno koja je bakterija i na koji je antibiotik senzitivna

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je pomogla udarna doza C-vitamina - više od 1500 mg dnevno, plus kapsule brusnice.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sa cistitisom i krvi u urinu se nemoj zezati! Znam kako bili jer sam svaka 2 mjeseca imala upale di bi bila čista krv u urinu - istina pomaže vit C, ali se ni s njim ne smije pretjerivati, antibiotik popij do kraja i tekućine na litre....čaj od brusnice svakako....meni se još nekada pojavi upala i ne znaju od čega je..držim ti palce da ti brzo prođe i ne vrati se...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kod mene ne može bez antibiotika, unutar par sat pojavi mi se krv u mokraći, a o bolovima da ne pričam . Srećom, pojavljuje mi se samo na moru.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

prošlo je. :tare znoj s čela:

uglavnom, rekli su mi doktori da probam s gomilama urološkog te ostalih čajeva. dodala sam i juhe s puno celera i od buče pa je valjda sve zajedno urodilo plodom.

inače sam zadnji puta cistitis imala prije 12 (!) godina. od onda nisam imala problema, ali inače ga i ja skužim kad se približava pa ga srežem meditacijama i gomilama čaja. zašto meditacijama (ako se pitate , a i to meditacija znači da se smirim). meni tijelo na jaki stres/strah reagira bolom u mjehuru. ja, naime, vjerujem u holističku medicinu pa mi se tako uvijek to očituje. eto. ako nekom pomaže, super. nadam se da je prošlo stvarno.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super. Kažu da cistitis može biti povezan s ljutnjom (ali nemam nijedno znanstveno istraživanje koje bi to podupiralo) pa nemojte preozbiljno shvatiti. Meni cistitis prolazi od homeopatskih kuglica od Homeolaba za cistitis - uzmem dvije odmah i onda po jednu svaki put kad me zaboli. Potrošila sam ih tako masu zadnji put kad je bilo gadno, ali upalilo je.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znači da ako nema simptoma, da nema bakterije i trajnijih posljedica.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Znači da ipak radim urinokulturu?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ako tu bolest ne istjeraš do kraja, ona se uvik nanovo vraća.
    Znam kako ti je i koji su to bolovi i da ti ovo sad dođe kao olakšanje, ali nemoj da te zavara ovo zatišje...
    obavezno napravi još jednu urinokuturu i puno tekućine

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Citiraj bibai prvotno napisa
    Znači da ipak radim urinokulturu?
    Da!. Jedno piškenje ( ) , a rezultat ti donosi ili mir ili pravac u daljnjim postupcima.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

poslao me dr. radit antibiogram. s takvim uputama k'o da lansiram raketu

ma inače je trigger happy s antibioticima pa mislim da mi ne ginu :/

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo meni se izgleda nanovo vraća bol...svaki mjesec u isto vrijeme ....to je za nevjerovati....počne bol u desnom guzu , kod kuka, pa se seli od naprijed i uz kanale...i tada krene krv! Kada sve izađe onda prestane...uz ili bez antibiotika uvijek isto!
    Doktorici skupo da mi opet radi urinokulturu, pa me krka sa antibioticima...luda sam već....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Evo meni se izgleda nanovo vraća bol...svaki mjesec u isto vrijeme ....to je za nevjerovati....počne bol u desnom guzu , kod kuka, pa se seli od naprijed i uz kanale...i tada krene krv! Kada sve izađe onda prestane...uz ili bez antibiotika uvijek isto!
    Doktorici skupo da mi opet radi urinokulturu, pa me krka sa antibioticima...luda sam već....
    Vjerojatnije da imaš kamence, nego upalu.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To sam i ja pretpostavljala...kamence nemam jer se nigdje ne vide...vjerojatnije je da imam bobrežni pijesak...dao mi ginić da napravim urinokulturu i sedimentaciju, pa ako je sve ok onda UZV bubrega! U petak je nala a do tada UROSAL LADY i puuuno tekućine....

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kapsule brusnice, sušene brusnice, čaj od brusnice.
    Nestane za par sati.
    Ali kod mene je izazvan stresom.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Ali kod mene je izazvan stresom.
    i kod mene :/

imala sam par strašnih dana, začinjenih strašnim događajem tako da...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nije moguće da mi u 6 mjeseci - 5 puta stres poklonio mokrenje krvi uvijek u isto vrijeme otprilike (isti DC) :? ...i da samo gutam antibiotike a pokušavam ostati T????? Ne bi baš rekla!!!

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam imala upalu mjehura svaki drugi mjesec i stalno bila na Novocefu.....a sta na kraju bude?nista,stalno su mi davali anti.od kojih mi je bilo nekih par tjedana super i opet drugi mjesec ajmo ispocetka.ali nikad nisam imala bakteriju samo malo krvi u urinu i puno bakterija od kojih nijedna nije izolirana.a kako stalno pijes antibio.tako ti imunitet svaki puta padne i bolest se vraca.....shvatila sam da sam osjetljiva na hladno vrijeme i da se moram bolje oblaciti za hladnih dana,manje stresa,i nikakve dijete, jer sam bas te godine bila puno na svakakvim dijetama od kojih mi je pao imunitet...

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e da,i promjenila sam gel za tusiranje .....sada samo za intimnu higijenu.....nikakav dove i ostalo...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne znam jel' to neko tu copra , ali jučer sam dobila cistits nakon 2 godine, prvi put u životu da nisam na moru. Ujutro me počelo boliti kad mokrim, oko 3 popodne sam već imala malo krvi na toalet papiru . Gutam Ceporex.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uuuuuuuuuuuu koma...žao mi je.....daj si uzmi Urosal Lady...zapravo, ne znam smije li se uz Ceporex piti....meni pomaže izgleda....

neva nevčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i ja se već godinama borim sa upalom mjehura, najbolji prirodni lijek do sad: čaj od peršinovog korjena.
    kupim na tržnici, stavim dva-tri korjena (malo veća) u litru vode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •