Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Porez na cestovna motorna vozila?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Porez na cestovna motorna vozila?

Mozda je ovo vise za pravne savjete, no obzirom da mi ne treba pravni savjet vec vise vasa iskustva tad ipak postam ovdje ...

Dakle, dobio sam jucer uplatnicu za porez na cestovna motorna vozila za ovu godinu ... no, ove godine sam bio 7 mjeseci u posjedu jednog auta, zatim je on skrsen u saobracajki, odjavljen i recikliran, a za cca 3-4 tjedna dolazi novi auto, druge marke i druge jacine motora.

Pretpostavljam da je netko od vas bio u slicnoj situaciji pa me zanima kako se to odrazilo na porez - da li treba negdje nesto prijaviti (osim onog klasicnog u MUP-u), da li se taj iznos poreza naknadno mijenja itd?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam imala auto 6 ili 7 mjes. i onda sam ga zamijenila za drugi. Uglavnom za prvi auto mi je došlo rješenje da platim 1/2 iznosa od poreza

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dobit ćeš uplatnicu s iznosom samo za onoliko mjeseci koliko imaš novi auto (tak sam ja dobila).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u 5 mj. 2005 godine prodala auto i kupila drugi
    platila sam za prvi ( cijelu godinu , uplatnica je stigle+a već na početku godine ) i za drugi ( ne puni iznos , samo od kupnje do kraja godine )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e , imam i pitanje
    porez se plaća na vozila do 10 godina starosti
    da li trebamo ove godine platiti za auto proizveden 1997 g ?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i na starije aute se plaća al 200 kn koliko se sjećam..mi toliko plaćali za Unića koji je imao 12 godina.....prodali ga proišle godine...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam u 7. mjesecu prodala stari i kupila novi,
    a uplatnicu u cijelosti (350 kn) za stari auto, a za novi nista

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja prodala auto prije 2 godine, u 6./7. mjesecu i platila čitavu godinu - tada je vrijedilo da porez čitave godine plaća onaj koji je u posjedu vozila negdje do 31.3., tako nešo, to mi je potvrdio i jedan pravnik koji se navodno često bavio kupoprodajom auta...ne znam kako je sada.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Najpametnije ti je da nazoveš ispostavu kojoj pripadaš i provjeriš. Mislim da ove godine ne bi trebao platiti porez na novo auto jer su prijave do 4. mjeseca slijedeće godine. Auto iznad 10 godina starosti ne podliježe porezu. Auto kupljeno 1997. bi trebalo biti oporezovano još ovu godinu da bi bilo punih deset.
    Ništa ne mogu tvrditi sigurno jer ne radim već 2 godine, a možda se nešto promijenilo. Najbolje nazvati.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Potpisujem enelu!
    Kupila sam auto prošle god u 11. mjesecu. Tek mi je prije nekoliko dana stigla uplatnica i za prošlu i ovu god ali za prošlu god nekih 56-59kn. Nadam se da ti ovo barem malo pomaže!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto odjednom dvije uplatnice??!?!?!

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam dobila 2 uplatnice ove godine, jednu za 2006.g. (jer smo auto kupili 8/2006.g) i to 200kn za prošlu godinu i 600kn za ovu, ne da smo ostali :shock: ajme, ko da smo mercedesa kupili, a ne škodu.
    Dobili 2 uplatnice, jedna ti je zaostatak, a druga ti je za ovu godinu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam dobila dvije uplatnice jer sam prošle godine u 5. kupila auto pa su sad poslali i za prošlu i za ovu godinu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ruby prvotno napisa
    Auto iznad 10 godina starosti ne podliježe porezu.
    Ja bih tim autima naplaćivao 5x veću cifru za ekologiju pri tehn. pregledu...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    Citiraj ruby prvotno napisa
    Auto iznad 10 godina starosti ne podliježe porezu.
    Ja bih tim autima naplaćivao 5x veću cifru za ekologiju pri tehn. pregledu...
    i ja...

... nego, ja sam dobila porezno rješenje na 200,00 kn za 2007. za autić koji sam prodala u 11/2006. je li moguće da nisu ažurirali stanje i zadužili me za nepostojeću poreznu obvezu? i što je najvažnije, recite mi da ne moram sad od nemila do nedraga dokazivati što sam kome i kada prodala jer nemam baš vremena

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne moras od nemila do nedraga, nego samo posalji prigovor i kopiraj kupoprodajni ugovor ili odjavu, sto ti je lakse. na rjesenju ti pise kome i kada se mozes zaliti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •