Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 194

Tema: JL - U rodilištu Sv. Duh mame i bebe 24 sata zajedno

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam sta je gore: da dijete bude samo u onim groznim nestabilnim kreveticima ili da ga se uvali cimerici na odgovornost...
    No, ja valjda pretjerujem kada smataram da je briga za rodilju i dijete u bolnici duznost medicinskog osoblja, a ne nepoznatih cimerica...Mislim, placam zdravstveno u sustav, a ne nekoj cimerici...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ne znam sta je gore: da dijete bude samo u onim groznim nestabilnim kreveticima ili da ga se uvali cimerici na odgovornost...
    No, ja valjda pretjerujem kada smataram da je briga za rodilju i dijete u bolnici duznost medicinskog osoblja, a ne nepoznatih cimerica...Mislim, placam zdravstveno u sustav, a ne nekoj cimerici...
    ma i nisu ti krevetići tako strašni a ne znam zašto misliš da su nesigurni
    dobro, one rešetkice nisu možda najbolji izbor što s eizgleda tiće, rečeno je da će uskoro svi krevetići biti kao oni iz dječje sobe sa prozirnim strranicama

još uvijek smatram da činjenica da negdje u zagrebu ipak imaš mogućnosti biti gotovo 24 sata sa bebom važnija od tih sat vremena posjeta i manjka med. osoblja (napominjem, da ja to nisam osjetila na svojoj koži)
    naravno ima još puno manjkavosti koje treba popraviti i ne treba stati na ovom, ali najvažnije je već učinjeno a to je ono što se zaista broji

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma sve Ok, samo neka onda kažu: Uveli smo 24satni rooming. Nazalost, nismo u mogucnosti organizirati pruzimanje beba/boravak sestre u sobi sa bebama/dolazak posjeta u sobu ili neku n-tu opciju. Zato prakticki rodilje nemaju mogucnost primanja posjeta. I sve 5. Samo pitam se, da li nemogućnost da se posjete rodiljama organiziraju na zadovoljavajući način utječe na ocjenu rodilišta?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    u europskim zemljama posjete normalno dolaze u sobu dok su bebe u sobama. samo mi radimo slonove od muha...
    Moje iskustvo (rodilište u Austriji- Feldbach, Graz je udaljen 38 km) s 24 satnim rooming in-om je fenomenalno.

Mislim da je to povezano s niz stvari. Važan je prirodan porod, jer se rodilja poslije osjeća normalno i sposobno i može skrbiti o bebi, pa onda neograničen pristup tate/partnera/osobe od povjerenja koji je na pomoć majci koja je upravo rodila, educirano i ljubazno, toplo osoblje...

K. ni u jednom trenutku nije odvojena od mene. Za vrijeme predijatrijskog pregleda bila sam s njom, skinula je, obukla, dobila točne upute, mogla postaviti pitanje za sve što me zanima, posebno mi je naglašeno da se preporuča isključivo dojenje 6 mjeseci bez vode i čaja, soka itd. što je napisano, kasnije i u otpusnom pismu. Prvi put, čim je rođena kupao ju je, vagao i mjerio MM, njezin tata, a primalja mu je pomagala i uputila ga. (ta praksa da je tata kupa nastavljena je i danas ) U rodilištu smo je mi roditelji kupali još jednom, da i ja to iskusim uz pomoć sestre. U svakoj sobi je prematalica (i kupaonica), benkice, odijelca, bodići, jednokratne pelene, ručnici, vlažne maramice, homeopatski prašak za pupak, gazice, ulošci za mamu i jednokratne gaćice stoje u kupaonici, a stvari za bebu ispod prematalice. Iznad svake prematalice je grijač, duboki lavabo pored. Sestre te uče da prije i poslije prematanja podlogu prematalice dezinficiraš s nekakvim sredstvom. (zamjetila sam kod nas u zaraznoj da ni jedna mama nije dezinficirala podlogu, a sredstvo je stajalo pored, na prozoru. Izmjenilo se 5-6 mama dok sam dojila u toj prostoriji i niti jedna!! nije ni obrisala podlogu čak ni svojom maramicom)
    Inkubatori za bebe sa žuticom su u sobi za bebe, a pored svakog je fotelja za mamu (vidjela sam da neke mame dragaju svoju bebu na sunčanju kroz nekakav okrugli prozor)-nemam iskustvo, jer K. nije imala žuticu .
    Curama koje su rodile carskim rezom (a jedna je bila i Slovenka, pa smo pričale) pomažu sestre. ( i muževi)
    Jednom sam slučajno pritisnula gumb zvona pa su se sjurile u sobu da mi pomognu, bilo mi je baš neugodno. Taj tren su bile u sobi, a ja se još ponadala da nije zazvonilo i da neće nitko doći. U jednoj smjeni radi 5 sestara, mislim, ali nisam sigurna.
    Partner ima neograničen pristup. MM je odlazio iza ponoći u apartman u kojem smo prije odsjeli (jer nismo izabrali da spava s nama, mada je mogao uz malu nadoplatu). Ostala rodbina ima određeno vrijeme posjeta. Dolaze normalno u sobu, gledaju bebu, nunaju, drže je, ljube zamisli? Nose rodilji cvijeće (ćevapi nisu ni iz čije sobe zamirisali ) Pa, naravno da netko bolestan neće ni doći. Postoji i soba za posjete, ali to je više kad dođe puno rodbine, pa da imaju gdje sjesti i da se djeca (starija braća i sestre) mogu igrati. Meni nitko nije dolazio , ali su cimerici dolazili.
    Bebe ne plaču (nemaju primjedaba ) barem ih ja nisam čula. K. se javila kad je htjela suhu pelenu ili cikija i to je to, a tako i maleni A. od cimerice. Krevetići su na kotačima, pa smo šetali hodnikom, išli do rađaonica pohvaliti se primaljama kako smo zdravi, lijepi i pametni i dobri... susretali ljude koji dolaze u posjete i ništa nam ne fali

Eto tako je to vani.

Ijoš sam se nečega sjetila: tata na porodu ne nosi nikakvo zeleno odijelo ni masku, nego je bio u trenirci i u čarapama.
    Tata može biti na porodu carskim rezom. U tom slučaju on dobiva bebu u ruke prvi. (tako mi je rekla Slovenka koja je rodila carskim rezom sa spinalnom anestezijom)

Evo i fotki

http://public.fotki.com/Feldbach/

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bio mi je gušt čitati..

divno

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Išla sam na službenu stranicu rodilišta i evo jednog primjera bebe kojoj su posjete došle u sobu. Odite na Galerie, pa ćete vidjeti baku i djeda kako drže bebu, pa djevojčicu (možda sestra ) pa neka žena...

Vidjet ćete na krevetiću jednu vrećicu da visi privezana satenskom mašnom. Unutra je četka za kosu, rukavice da se ne grebe, lanolinska krema za bradavice i jastučić ispunjen košticama trešnje.

http://clemens2007.baby-feldbach.at/

Toliko o strahovima da se beba ne razboli...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

10 godina je prošlo kada sam rodila na SD.Čitajući vaše postove puno se toga izmjenilo,na bolje.Kako mi je bilo na SD ,drugi puta sam odlučila roditi u Zaboku.Isto su djeca sa mamama ali,....kada je u sobi 8 rotkinja sa bebama i sa 1 sestre,možete si misliti kako je ,dobro to je prošlo ti dani nekako prođu.nadam se samo da na SD nema gužve ,da se ne leži na pom. krevetima i da će se uvjeti U SVIM RODILIŠTIMA još poboljšati,prema tome žene neće u nekakvom strahu ići rađat i prve dane sa bebom provesti u neznanju,plaču,lošem dojmu

D1998.
    I 2007.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

div, kad si rodila u zaboku?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

U 2 mj ove godine ,nadam se da će ove god. biti otvorena nova bolnica.

D 1998.
    I 2007.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    :?
    Da? A zlatni stafilokok je prisutan na koži većine odraslih, hemophilus influenzae čest, a kod novorođenčadi mogu izazvati teške posljedice...

O imunitetu: određenu razinu imuniteta dijete postiže tek s neke 3-4 g.

Npr., mi smo već prvi tjedan adaptacije u jaslicama dobili prehladu. Jedna mama koja više ne doji se tome čudila, jer mi dojimo, pa...
    Odustali od jaslica, jer postoji više od 90 vrsta virusa prehlade.

Inače sve 5 za Feldbach.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    :?
    Da? A zlatni stafilokok je prisutan na koži većine odraslih, hemophilus influenzae čest, a kod novorođenčadi mogu izazvati teške posljedice...

O imunitetu: određenu razinu imuniteta dijete postiže tek s neke 3-4 g.

Npr., mi smo već prvi tjedan adaptacije u jaslicama dobili prehladu. Jedna mama koja više ne doji se tome čudila, jer mi dojimo, pa...
    Odustali od jaslica, jer postoji više od 90 vrsta virusa prehlade.

Inače sve 5 za Feldbach.
    Vjerojatnost da beba dobije nešto tijekom posjeta jednaka je kao i da dobije nešto od osoblja, ili kad se izađe iz rodilišta. I
    nače, u Feldbachu se sobe i kupaonice dezinficiraju 3 ! puta na dan. Soba u koju se bebe mogu ostaviti na skrb sestrama, ako se mama želi odmoriti, 1 put dnevno se zatvara na sat vremena i dezinficira (tzv. Kinderzimmer u kojoj su i inkubatori za bebe sa žuticom). Stoga me čudi, što u posljednje vrijeme slušam o bakterijama koje su bebe pokupile u rodilištu (konkretno Petrova). Mislim da je povezivanje s mamom i tatom u prvim danima dobra podloga i preduvjet imuniteta.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo tako. roditelji imaju na sebi bakterije za koje imaju i antitijela, a ta antitijela je beba dobila dok je bila jos mami u trbuhu. zato bebi roditeljske bakterije (i one sestara i brace) ne predstavljaju opasnost. za razliku od bolnice koja je novo okruzenje za mamu i bebu i nijedna jos nema antitijela protiv bolnickih bakterija. koje su btw. cesto puno opasnije od onih koje imamo van bolnice.

dutka_lutka, zasto mislis da medicinsko osoblje ne predstavlja opasnost za bebu? oni na sebi nemaju bakterije? ili pak peru ruke x puta dnevno i jako se strogo pridrzavaju higijene?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Inače, u Feldbachu se sobe i kupaonice dezinficiraju 3 ! puta na dan. Stoga me čudi, što u posljednje vrijeme slušam o bakterijama koje su bebe pokupile u rodilištu
    Na Sv. Duhu čistačica 1 spužvicom, koju umače u vedro prljave vode kojom pere pod, čisti i umivaonik, kvake, vrata...i neku fleku na podu...Vidjela ja osobno.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    dutka_lutka, zasto mislis da medicinsko osoblje ne predstavlja opasnost za bebu? oni na sebi nemaju bakterije? ili pak peru ruke x puta dnevno i jako se strogo pridrzavaju higijene?
    Pa ne mislim ja to. :shock:
    U "Merkuru" beba dobila hemophilus influenzae , kažu od osoblja. Naravno, nisu je dali na podoj poslije poroda, da bi se kolonizirala dobrim bakterijama, i onima protiv kojih majka ima antitijela.
    Nikad više!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, sori, krivo sam te onda skuzila

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Frendica mi je trenutno na SD. Beba ima žuticu, ali ga za vrijeme fototerapije (valjda) nose na podoje ako je gladan. To me baš razveselilo.
    Inače, nisu oni još ni sami na čisto sa svim tim novostima.
    Kaže da je jedna mama neki dan tražila da joj nadohrane dijete jer je imala osjećaj da je nakon podoja ostalo gladno, ali su joj rekli -ne, ne, nema nadohrane ovdje.
    Onda je popodne došla druga smjena koja je i sama ponudila dohranu ako žele

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Frendica mi je trenutno na SD. Beba ima žuticu, ali ga za vrijeme fototerapije (valjda) nose na podoje ako je gladan. To me baš razveselilo.
    Inače, nisu oni još ni sami na čisto sa svim tim novostima.
    Kaže da je jedna mama neki dan tražila da joj nadohrane dijete jer je imala osjećaj da je nakon podoja ostalo gladno, ali su joj rekli -ne, ne, nema nadohrane ovdje.
    Onda je popodne došla druga smjena koja je i sama ponudila dohranu ako žele
    U Feldbachu je ne bi tako odbili, nego bi je educirali. Objasnili bi joj (svi smo dobili brošure LLLI), podržali je, npr. sestra bi sjedila kraj nje tijekom podoja (sa mnom je sjedila i govorila da kako lijepo beba sisa, kako je ispravno držim, hvalila me, a ja cvala od ponosa, a prvi dan mi je pokazivala kako je ispravno postaviti na dojku, jer sam imala problema da ulovi bradavicu), ali ako bi mama rekla da želi bočicu pokazali bi joj kako napraviti adaptirano i mama bi ga morala sama prirediti i davati. Mada u atmosferi gdje sve cure doje (i muče se oko dojenja, ali ne posustaju), rijetke su davale bočicu (iako ih je bilo). Kad je mama upoznata sa svime, a ipak izabere drukčije, ona preuzima odgovornost.

Mislim da je stvar informiranog izbora! Rodilište (a ne bolnica!) prijatelj djece nije naziv koji se stječe tako da se mamama nametne da doje, da su bebe uz njih 24 sata, nego da ih se educira zašto je to važno, poželjno, bolje...I da su mame sretne što su rodile u takvim uvjetima. U suprotnom to može imati suprotan učinak.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mama još malo, možda sam ja to malo nespretno rekla, nisu je samo tako odbili valjda.
    Ne znam točne detalje, ali valjda su joj objasnili da se u bolnici preferira dojenje i sl

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Rodila sam na SD prije 2 mjeseca, bebu sam prvi put dobila 12 sati poslje poroda i to na 30 sekundi, sljedeci put nakon 24 sata i tek onda je bio prvi podoj. Zasto? Zbog guzve! Lezala sam svuda samo ne na babinjacama. Otisla sam na pedijatriju moliti ih da mi ga daju barem da ga nahranim. Ali ne! Guzva je! Toliko sam ga zeljela vidjeti da sam cijele dane plakala. Veliki minus za SD od mene. Osatak vremena bio je samnom u uobicajeno vrijeme, nikako 24 sata. Ali iskreno, koliko god ja svoje dijete obozavam, ta 4 sata sna su mi dobro dosla. Jedino mi je zao sto su ga dohranjivale ponoci iako to nisu htjele priznati.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Rodila sam na SD prije 2 mjeseca, bebu sam prvi put dobila 12 sati poslje poroda i to na 30 sekundi, sljedeci put nakon 24 sata i tek onda je bio prvi podoj. Zasto? Zbog guzve! Lezala sam svuda samo ne na babinjacama. Otisla sam na pedijatriju moliti ih da mi ga daju barem da ga nahranim. Ali ne! Guzva je! Toliko sam ga zeljela vidjeti da sam cijele dane plakala. Veliki minus za SD od mene. Osatak vremena bio je samnom u uobicajeno vrijeme, nikako 24 sata. Ali iskreno, koliko god ja svoje dijete obozavam, ta 4 sata sna su mi dobro dosla. Jedino mi je zao sto su ga dohranjivale ponoci iako to nisu htjele priznati.
    Ista stvar se desila nama prije 2 godine. I to je meni bio također možda i jedini minus SD.
    Zato mi je drago čuti za ovaj 24-rooming ali ne znam stvarno kako to misle izvesti ako bude takva gužva :/

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jedino mi je zao sto su ga dohranjivale ponoci iako to nisu htjele priznati.
    Zar se ovo ne vidi po mekonijskoj kakici? Tj. ako je dohrana onda kakica nije mekonijska?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jedino mi je zao sto su ga dohranjivale ponoci iako to nisu htjele priznati.
    Zar se ovo ne vidi po mekonijskoj kakici? Tj. ako je dohrana onda kakica nije mekonijska?
    Nisam baš ziher jer I. je imao zelenu kakicu još kad smo došli doma prvi dan (dosta su nas rano pustili, već 3. dan smo bili doma), a mislim da su dohranjivali jer svaki put kad su mi ga donijeli je spavao :?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni su rekli da ne daju mlijeko, ali da daju caj. tj. ni za taj caj nisu htjeli priznati, nego su tvrdili da ne daju nista. a dijete stalno spava i bljucka
    imala sam srece da sam nabasala na neku ludu sestru koja mi je odmah rekla da su mu dali caja (da, doslovce mi je pedijatar rekao da je malo psihicki nestabilna, na sto sam ja ostala :shock: . ne razumijem kako mogu takvu osobu staviti da radi s bebama i babinjacama)

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pouzdano znam da su prije 2 godine na sd bebama davali nadomjeke i to čak znam točno koji. Isto tako i čaj...
    A to svima mora biti jasno! Ne donesu dijete 12 sati nakon poroda mami ili je beba cijelu noć u sobi za bebe, pa vas ja pitam jesu li te bebe slatko spavale i strpljivo čekale da ih donesu mamama od svježeg zraka???

Zaista se nadam da se sad to promijenilo!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ima li kakvih novosti sa sv. duha? anybody?
    hvala

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Podižem

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Izgleda da u zadnje vrijeme nitko nije rodio na SD?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sve ih je strah rooming-ina

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bar će biti manja gužva, meni paše!

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moram iskreno priznati da je mene strah 24h rooming-ina u slučaju da ću opet imati carski. Znam kaj to znači i zbilja nisi u stanju mrdnuti skoro 2 dana, a kamoli brinuti se za bebicu. Zati se iskreno nadam VBACu, pa da bebica bude non-stop samnom .

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ideja ko ideja nije loša, ali sve se bojim kako to u praksi funkcionira.

Što ako nekoga zapadnu cimerice npr. Kineskinja koja ne priča ni hrvatski ni engleski i ciganka upitnih higijenskih navika? Nisam rasist, ali palo mi napamet jer je mojoj poznanici bila cimerica ciganka koja ih je sve žicala, 17,5 godina, treće dijete, došla usred zime u natikačama i izašla iz bolnice na vlastiti zahtjev drugi dan po porodu. Još je jadna morala platiti porod jer nije imala zdravstveno osiguranje.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Bar će biti manja gužva, meni paše!
    i meni
    i ja sam prije par dana negdje čula da je od uvođenja rooming in-a pao broj poroda na sv. duhu za oko 25%

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Niti jedna moja trudna frendica ne razmišlja o SD, i to baš zbog rooming in-a :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kad sam rađala Toni, frendice su me odgovarale od Merkura zbog rooming-ina kao majci je nakon poroda potreban odmor, a ne da ti odmah uvale bebu.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Alki - to se može izbjeći jedino u privatnom rodilištu koje ćeš masno caltati. Ja bih radije i kineskinju i ciganku samo da mogu biti odmah s mojim malim mišem.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zbunjena sam - kaj nije rooming in pozitivan? zašto je pao broj poroda?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

icyoh - Zato jer mnoge mame ne razmišljaju tako. Jer se koriste termini da se dijete "uvaljuje" mami i sl. Naravno da je rooming-in pozitivan i sasvim sigurno je to prvi korak ka uspješnom dojenju.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TONI prvotno napisa
    majci je nakon poroda potreban odmor, a ne da ti odmah uvale bebu.
    super

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Alki - to se može izbjeći jedino u privatnom rodilištu koje ćeš masno caltati. Ja bih radije i kineskinju i ciganku samo da mogu biti odmah s mojim malim mišem.
    ovo potpisujem. ne kužim u čemu je uopće problem, u Varaždinu isto tako nitko ne čuva djecu kad su posjeti (a ne puštaju nikoga u sobe, već u posebnu prostoriju što mi je ok). rađe bi da ne vidim nikoga ta tri dana koliko sam u bolnici nego da mi npr. donesu dijete da ga vidim na par minuta nekoliko sati nakon poroda i ponovno odnesu i da ga opet vidim tek npr. sljedeći dan :/ .

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A očito je - i iz primjera mojih frendica - da mnogi ne misle kao mi. Frendica - inače odana mama - prvo je rodila u Merkuru i to joj je bio "horor" jer su joj "uvaljivali" bebu i po danu i po noći i sestre su je, kako ona kaže, stalno forsirale dojiti premda nije imala mlijeka. Drugo je rodila u Petrovoj i bilo joj je super. Kaže, dobro se odmorila, sestre su davale bebi dohranu kad je to ona željela. I kad pričamo o porodu obično se smijemo jer ona je protiv Merkura zbog svega onoga što se meni tamo sviđalo. Drugo planiram roditi na Sv. Duhu. Drugi tjedan krećem u trudničku ambulantu.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam, možda ću drugačije razmišljati nakon prve bebe, ali nekako se bojim da je malo osoblja da pomogne barem prvi dan dok te sve živo boli... I nisu samo posjete u pitanju, nego tuširanje i ostalo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne mogu vjerovati za ovaj pad zainteresiranosti za SD radi rooming-ina :shock:

KOliko je samo na početku bilo opiranja radi tih novih promjena od strane bolnice, a nisu ni sanjali kakvu će si uslugu napraviti - manje posla

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa
    Ne znam, možda ću drugačije razmišljati nakon prve bebe, ali nekako se bojim da je malo osoblja da pomogne barem prvi dan dok te sve živo boli... I nisu samo posjete u pitanju, nego tuširanje i ostalo.
    niko nije umro od malo boli, a bebi je bolje. tuširanje možeš obaviti u 5 minuta i beba je u krevetiću u to vrijeme

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Citiraj TONI prvotno napisa
    majci je nakon poroda potreban odmor, a ne da ti odmah uvale bebu.
    super
    I ja sam već rekla sto puta da nikako, ni uz najbolju volju, to ne mogu razumjeti, al eto sto ljudi sto ćudi.
    Mogu jedino shvatiti da baš nije zgodno mamama koje su carice ako nema dovoljno osoblja za pomoć.

Ustvari bilo bi idealno da svi imaju pravo na izbor ma kakav on bio.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    niko nije umro od malo boli, a bebi je bolje. tuširanje možeš obaviti u 5 minuta i beba je u krevetiću u to vrijeme
    K. je za vrijeme mog tuširanja bila sa mnnom u kupaonici jer je njen krevetić na kotačiće i samo sam je odgurala.

Pitanje: Zašto beba ne smije za vrijeme posjeta biti s mamom? Ili sam ja nešto krivo pokopčala?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, i da usput imaju izbor pri porodu. normalno da su zene mrtve umorne kad ih se na porodu iskasapi. a koliko sam prica citala o neinvazivnim porodajima nakon kojih se zena osjeca sasvim normalno i potpuno je u stanju brinuti za svoju bebu. nazalost, samo sam citala o tome, posto su mene strahovito izmaltretirali na prvom porodu. sad si razmisljam da drugi obavim doma. sve je bolje od bolnice.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a kako znaš da baš tvoje dijete ne plače negdje cijeli dan (ili noć) dok npr. sestre piju kavu, a ti se tuširaš, odmaraš, primaš posjete i sl.? meni je opet bolje da plače tih pet minuta dok se tuširam (makar bila i sama u jednokrevetnoj sobi) nego da si ne vidim dijete cijeli dan.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma nije baš da se beba ne vidi cijeli dan. Koliko znam u Petrovoj ih dovode svaka 2 sata k tebi i ostave ih po sat vremena.

Mislim da beba ne može biti s mamom za vrijeme posjeta, jer posjetitelji ne smiju ulaziti u sobe.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a misliš da bebe jedu na svaka 2 sata? (iako mislim da ih ni ne dovode tak često)

većina oglasni u međuvremenu i onda urlaju dok ti ih ne donesu :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •