pročitala sam topic "dohrana s 5mj i 2 tjedna" i nitko se ne žali na bebinu stolicu, zatvor. Mi smo počeli s dohranom jer je napredovao 3oo grama u četvrtom mj. Počeli smo s kašicama - jabuka banana s malo griza, i mislim da je to problem. Sad sam pročitala da idu jabuka kruška. Svaki put ima zatvor, konkretno danas cijeli dan u plaču se napreže i kaki male okruglice a pri kraju dana smo morali intervenirat s toplomjerom jer više nije moglo vani. Dala sam mu malo čaja od kamilice i kašicu od jabuke i kruške (napravljene, ne kupovne). Cijeli dan sam izbjegavala dohranu (samo sisa) , al navečer sam mu morala dati jer je jednostavno bio gladan, cijelo popodne nije uspio zaspat, šta od stolice šta od gladi. Sad kad je "pocugio" bočicu zaspao je trenutno, jedva je uspio podrignuti.
Kolika je količina dozvoljene dohrane kad se radi o voću - 100 ml, 200 ml? Možda mu previše dajem...
Kako rješit zatvor?
Inače, ovu traumu sam imala i s curom kad je imala 9-10 mj. kad su počeli štapići i pereci - ko fol to može - a mala poslije toga začepila tri dana, plač, suze i ona i ja i muž i nakraju opet pomoć s toplomjerom. Nisam mislila da se može i s voćem u kombinaciji s sisom ovo dogodit.
pomagajte, jer mali je stvarno gladan (velik je ) i malo mu je sisa bez obzira šta ima 5,5 mj. al ako će svaki put bit izmaltretiran sa stolicom onda nema smisla.