Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Dr. House

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Dr. House

Da li ste možda jučer navečer gledale seriju dr.House?

Iznenadilo me je što je kao uzrok bolesti dječaka naveden IVF tj.transfer 2 embrija od kojih je na kraju rođen taj dječak(s 2 DNK).

Da li je to filmska fikcija ili je to znanstveno moguće? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E da... taman sam se ja spremala otvorit ovakvu temu. Naime, nisam zapisala kako su oni nazvali bolest, sječam se samo da j nešto na ki.... tila sma provjerit ima li šta na webu o tome.
    Ima li koja pametnija cura od mene koja je zapisala ime ili zapamtila?

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kimerizam

googlala malo, al kako mi je bilo vec kasno trazila sam samo na hr jeziku, nasla nesto da se spominje ovdje (3.3.) al meni je to i dalje sve pre- ...
    House

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Malo mi je to prenategnuto da bi bilo istina, po meni SF

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Oooo da, mislim da su svi (koji su gledali) reagirali...mi. koji imamo veze s tim...čak je i MM onako izbuljeno i zbunjeno gledao seriju...poslije je slijedilo pitanje i od nas...jel to moguće...što da se to dogodi.... :?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledajte donji link

http://www.wisegeek.com/what-is-chimerism.htm

Ajme i taj dr. House

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uh, ja nisam gledala i čak inače ne gledam tu seriju.
    A sinoć sam je snimila za gledat popodne iako nisam imala pojma o čemu se radi Ko da sam znala.......

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prema wikipediji, moguće, ali very, very, very unlikely. Kod njih su bar scnaristi logični i rade svoj homework, za razliku od ovih Zabranjene ljubavi (pardonček ako je bio koji nelogični detalj - ipak nisam gleala). Tražite chimerism, kratko obrazloženje iskoči na wikipediji. Svašta je sa živim bićima moguće, samo koliko je često - that's the question. A dr. Houseu dolaze samo ovi specijalni slučajevi .

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo sam došla reći da mi ne dirate Housa ... zabranjenu ljubav možete slobodno...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa
    Samo sam došla reći da mi ne dirate Housa ... zabranjenu ljubav možete slobodno...
    He, he, potpisujem . Još ga i noga boli i tako je lijepo ironičan - I just love him.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja se slazem s inom i bhany....

mada je malo house jucer bio dramatican... malo se scenarist zanio... ja sam se upitala kako bi takav poremecaj na temelju tih simptoma rijesili kod nas. Mali bi tzavrsio u ludnici. Koliko je dijagnostika suptilna.
    Mislim da se kimerizam moze dogoditi u kod normalnog zaceca. dakle nista vise IVF ne podize rizik. Jeste primijetili da je House rekao da u SAD vracaju od 2 do 6 emnrija :?

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Što se tiče dr.Housa - scenaristi su mrak.

Što se tiče teme jučerašnje epizode sa sigurnošću znam da je moguće.
    Naime ista stvar se dogodila mojem rođaku( ne tako drastično- na drugom dijelu tijela), ali dijagnoza je bila zaostao nerazvijeni embrij u njegovom tijelu (doslovce su se spojili kao u seriji). Inače je rođak začet prirodno i najnormalnije živi i normalan je skroz na skroz- relativno

Priroda je čudna stvarčica.
    Što ne znači da bumo postali hipohondri.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

O draga - BHany..nisam znala da ga obožavaš... ...obožavam i ja ali i MM....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj asja prvotno napisa
    i ja se slazem s inom i bhany....
    Jeste primijetili da je House rekao da u SAD vracaju od 2 do 6 emnrija :?
    I na VV-u isto tako. U Mariboru u pravilu do max 3, 3 ide na inzistiranje pacijenta i ako je ovako malo u godinama kao ja - onda OK (tamo se radi o zamecima 5. dana, najčešće, pa su zato oprezni).

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    He, he, potpisujem . Još ga i noga boli i tako je lijepo ironičan - I just love him.
    Isto potpisujem. No, bas sam si mislila da ce curke reagirati... Inace to je bio slucaj sa mojom mamom, ali je njoj "blizanac" rastao kod maternice i jajnika...Ne znam, bar su joj tak u bolnici rekli... :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam jedva zaspala sinoć

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Isto potpisujem. No, bas sam si mislila da ce curke reagirati... Inace to je bio slucaj sa mojom mamom, ali je njoj "blizanac" rastao kod maternice i jajnika...Ne znam, bar su joj tak u bolnici rekli... :shock:
    Potpisujem, jedna od rijetki serija koje su mi ok. Zna li netko ima li danas repriza sinoć nisam bila doma

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

O kimerizmu sam gledala nekoliko emisija na Discovery Health. Jedna emisija je bila o djecaku koji je imao vlastitog blizanca u trbuhu. Sasvim prirodna trudnoca negdje u Azerbejdzanu. Isao je na operaciju da to izvade, a bas je bio u nekom zatucanom selu gdje su mu mamu gledali kao vjesticu radi toga i sta ja znam.

A druga emisija je bila o zeni koja je morala napraviti za sud DNK test da dokaze da su djeca njezina, i ispalo je da nisu - jer joj je krv imala drugaciji DNK od jajnika, pa su djeca imala razliciti DNK od nje i to se s krvi nije moglo dokazati. Ne znam koliko su joj biopsija napravili raznih dijelova tijela da utvrde koji dijelovi tijela imaju koji DNK. A posto je bila trudna, sud je naredio da rodi pod paskom i da se dijete cim je prije moguce testira i tako se sud uvjerio da je dijete zaista njezino iako po DNK testu nije... A emisija je govorila i o tome da je bio jos jedan slican slucaj i to prije dvije godine i da to mozda i nije toliko rijetka pojava u populaciji koliko se misli (iako naravno nije niti cesta). Isto se radilo o sasvim prirodnim trudnocama.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ok je to da nerazvijeni blizanac, ostane negdje u tijelu drugog blizanca, ali da baš može upravljati mozgom i sviješču živog brata, pa da ovaj ima halucinacije, jer mu se javlja svijest nerođenog brata blizanca... ma dajte cure, ipak bi to bilo previše :/
    Obožavam dr. Housa i posebno njegov personaliti, ali ipak je to samo serija da nas zabavi, malo nategnu činjenice, malo dodaju mašte i evo...mi imamo o čemu razmišljati i piskarati

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Citiraj martina123 prvotno napisa
    Potpisujem, jedna od rijetki serija koje su mi ok. Zna li netko ima li danas repriza sinoć nisam bila doma
    Nitko vam ne dira dr. Housa, i ja ga obožavam i seriju i njegov karakter. ali isto tako sam obožavala "Zvjezdane staze" i tamo su mi Klingonci bili zakon, pa to ne znači da vjerujem da se to stvarno događa i da oni stvarno postoje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mariel, i .

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mariel
    slažem se

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

potpisujem!

Nema veze, nama je to interesantno, ali naravno da svejedno želimo da nam svima uspije potpomognuta, a te se stvari ionako događaju Once in a blue Moon

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •