u svakom slucaju pomaze distanca...
ali nesto sam napravila ovo ljeto: imale smo vremena navecer pricati same i rekla sam joj: 'ajde mama reci mi sto ti mislis da bi trebala promjeniti na sebi, u cemu mislis da grijesim...'''
i pustila ju da prica, ali stvarno pustila i slusala - trazila trunke istine tj. konstruktivne ideje u njenoj prici...
imajuci u vidu da je to samo njezina percepcija mene - koja govori vise o njenoj slici same sebe nego o meni...
a kako sam ju pustila da prica i ona je vidjela da stvarno slusam ali se suzdrzavam od negativnih ili pozitivnih komentara - sama je sebi uskakala u usta ali i skuzila koliko u stvari vise govori o sebi tj. o onome sto vidi kao svoje greske u zivotu a ne moje... prepoznaje svoje karakterne osobine u meni... i napuhuje ih van proporcija koje ja, kao njeno dijete, zasluzujem i jesam...
opaska1: ovo NE raditi ako ste umorne, tanjih zivaca, imate 'publiku' ili nemate dovoljno vremena za razgovor...
opaska2: ne ocekivati njezinu promjenu - ali cete vidjeti kako nakon toga zlobni komentari u buduce prolaze pored vas kao dasci vjetra... jednostavno ne bole vise... i to je jedina promjena koja vam/mi i treba: cuti, uzeti sto nam eventualno moze biti od koristi - ostalo otpustiti kao njezin problem i njezinu projekciju...