Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: protuprovalna vrata

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno protuprovalna vrata

koja kupiti? :?
    protektina za 7300kn + zidarija :shock: ili neka jeftinija, npr tik door, za 2500kn + zidarija?
    razlika u cijeni je ohoho, a pitam se koliko je stvarno potrebno uloziti velike novce da bi zivio u sefu? posebno ako si u stanu u zgradi, susjedi na sve strane, tesko da ce netko ici izbijati vrata iz stokova ne bi li provalio u stan...?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi kupili protektina prije 4 god. za te ohoho pare, vidim da nisu niš pojeftinili

Mislim da su za odvratiti provalnika dovoljna bilo kakva protuprov. vrata, pogotovo ako na katu imaš susjede s običnim vratima.

meni je glavi faktor pri odluci bio da ovi iz protekte za pola dana skinu, odvezu i postave nova vrata, s tim da su još morali zidati prostor iznad vrata gdje je prije bio oberliht.

Svakako provjeri koliko traje posao da ne buš danima bez ulaznih vrata.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

e da i to nam treba

nasa 2 favorita su

http://www.ekspertplus.hr/vrata/index.htm

i http://www.uzor-vrata.hr/ (svekrva ima njihova vrata i sve 5)

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kolnoa u Ilici (mult-lock brava) - ovoga ljeta 5900 s ugradnjom i građevinskim radovima. Gotovo za pola dana. Drugi dan dode zidar uljepšati stvari. Korektna i usluga i cijena (kažu da protuprovalna vrata ispod 5000 kn nisu prava - ne bih znala, ali priča se).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fala za linkove!

mene zanima sto to znaci da nisu prava. jer sto se tice atesta - isti su, atest protuprovalnosti klasa 3 imaju i protektina i tik door-ova vrata. decibeli - opet isto. ok, za protupozarnost ima razlike. ali sad pricamo o protuprovalnosti....

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a kakva su ona što se nude za 1500kn + ugradnja, mi bismo trebali, jest da smo u zgradi na zadnjem katu, ali sve čujem iz vana, a pretpostavljam da se čuje i mene.
    e para nemamo,a ne vjerujem da bi netko nešto krao veće i nosao s 4. kata pješke dolje, trebaju mi neka fina vrata čisto zbog zvuka....
    ona od 1500kn mi djeluju ko da su made in china, a i tamna mi pa ko da sam u grobnici. neka onako boja bukve, da nisu plastična....
    ustvari takva bih ja, da ne remetim ravnotežu u zgradi s bijelim pvc vratima... ali treba nakupiti love

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo uzeli od Mitre www.mitra.hr Sutra je ugradnja pa ću vam reći kako smo zadovoljni.Cijena je bila dosta visoka jer su vrata izvan standarda (cca 10.000,00 kn).

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Samo nemojte uzeti vrata za 2500 kn ,jer postoji jak razlog zašto dobra vrata kod više prodavača koštaju 6000-7000 kn.
    Moji susjedi su si prije 2 godine ugradili ta jeftina vrata i počelo im je štekati sve dok se nisu jednog dana više uopće dala otvoriti (zasuni su se zaglavili) pa su dolazili vatrogasci, ma cijeli šou-program.
    Mi smo poučeni time, svoja platili 6000+ 500 dodatak za kraće ključeve(da nemaš u đepu ključ kralja Artura) i ljepšu bravu,špijunku itd.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rosa, fala! to je vrlo dobar razlog za ne uzeti jeftina vrata.
    gdje ste kupili svoja vrata?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kora, znas li mozda koliko im kostaju 'obicna' vrata, dakle standardnih dimenzija?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam jučer požalila skoro što imam protuprovalna vrata i to vjerojatno neka jeftina-kupili smo novogradnju i to je u cijeni stana bilo.naime ostala sam u hodniku s bebom u slingu i psom -nisam mogla otključati, pola sata sam se boril, a onda je došao čovjekn koji je to postavljao, hvala mu na brzoj intervenciji, nekim ključem otvorio i promijeno cilindar jer se kao u onom nešto poremetilo s kuglicama i poništilo ključeve .kaže da je sreća da je uspio otvoriti jer bi u ptotivnom morali zid rušiti obzirom da se vrata ne mogu obiti ka ona obična vulgaris.zato pazite dobro šta kupujete da nebi ostali ispred vrata kao ja

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

strašna su mi ta protuprovalna vrata, šta ako izgubiš ključ.... povratka nema, jest da koliko bude u kompletu, 5? ali šta ako netko ima 4 odrasle djece + roditelji, jel može svatko imati svoj ključ...... i šta kad se zaglave isl. ma radije ostavljam ova, negoli kupujem nova, a ako budem kupovala nova onda ću kupiti obična vrata.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

niccoleta, onaj kod kojega si kupila vrata ima master. i možeš ih zvati 24 sata dnevno.
    nije to baš tako... tko bi i kupovao kada bi to bio put "bez povratka"?

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a vjerujem da ona od 7-8000kn možeš zvati 24h/dan, a šta s onima od 1500kn... u ta sumnjam, baš me zanima tko ih proizvodi :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ta od 1500 nisu nikakva protuprovalna niti imaju te skupe brave (sama brava više košta).
    njih otvori svaki bravar.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kora, znas li mozda koliko im kostaju 'obicna' vrata, dakle standardnih dimenzija?
    izneđu 7.000 i 8.000 kn (ovisi ti o bravi,, cilindrima, ključu, boji...)

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ključeva se, za nekih 30-ak kuna, može napraviti koliko želiš. Mi imamo karticu (kao ona za automobilske ključeve) i s njom se rade kopije ključeva. Jedino se ona ne smije izgubiti, jer to znači zvati "profesionalnog provaljivača" čiji posjet košta oko 600 kn (tako nam rekoše).

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Felix, mi smo svoja protuprovalna uzeli u firmi na Sveticama, zove se Osor (ili Osor-promet tako nešto).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ova jeftilen se brzo objese, pa stružu po podu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imaš pravo anki to da se objese, naša su strugala već 15. dana nakon useljenja .MM to sredio s čekićem , po domaći -tako da sad ne stružu, al ne brtve dobro, pa čim je neki propuh u hodniku lupaju tako da mi pas ima napade panike svako malo

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mislim da znam nekoga tko montira ta vrata
    pitat cu sutra pa javim

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupili vrata
    evo mojih iskustava.

odlucili smo se za skuplja, ciljana cijena 5000-7000 kn. obisli smo
    trezor
    uzor
    mitra
    protekta
    ekspertplus

u uzi izbor su usli mitra i protekta. ovi ostali su imali jednu ili vise mana zbog kojih ne dolaze u obzir.
    i mitra i protekta imaju vrata sa sefovskim kljucem, protuprovalnost klase 2, protuzvucnost 32dB, u cijenu ukljuceni futerstok i prag (bez njih vrata izgledaju grozno) i ugradnja, klinove s 3 strane vrata, serijski granicnik.

mitra nam je realno bila bolja, jer: 300 kn jeftiniji za prakticki ista vrata, garancija 3 godine (protekta 2), vrlo zanimljivi zaobljeni klinovi koje ne mozes iscupati iz zida (samo oni ih imaju), ali rok ugradnje je 2 tjedna a u protekti smo dogovorili ugradnju vec 2 dana nakon placanja jer nam je bilo hitno.

pa ako ce kome pomoci...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo ja pitala.
    ne isplati se kupovat vrata ispod 6000 kn jer su losa.
    ova jeftinija su obicno made in china, i cine se cvrsta ali imaju losu zavrsnu obradu, i mehanizam za zakljucavanje zna biti hrdav...
    znaci koliko para toliko muzike

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kad smo mi kupovali protuprovalna vrata priej 2,5 godine nama su rekli na par mjesta da ne postoje protuprovalna vrata nego samo da postoje vrata za koja će profesionalnom lopovu trebati više ili manje vremena da ih otvori, naravno da mu za kineska treba manje a za kvalitetna više...

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

e to je istina!
    mi imamo najjeftinija kineska, mm ugrađivao sam da ne platimo 700 kn ugrađivanje (sam radio i kuhinju, komodu, ormariće u hodniku, ma sve) i nikakvih problema nismo imali, osim što smo morali dati raditi ključeve 1x za malpg koji je izgubio ključ. Mislim da mo mi uzeli ta vrata jer su bila najjeftinija a ne zato što su protuprovalna jer da smo mogli birati uzela bih lijepa prava masivna drvena vrata, ovaj lim je ružan koštao 2000 ili 6000 kn!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jedna od boljih marki protuprovalnih vrata je Diere!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mogu li se protuprovalna vrata "skratiti", od dolje?

Skužili smo da će ako novi parket lijepimo na stari doći do problema kod ulaznih vrata, tj. neće se moći otvoriti. :/

A puno nam je više posla čupati parket u cijelom stanu i lupati pločice na kupaonskom podu i kuhinji. Sada je sve na istoj visini, sve podne obloge. Jedino je problem s tim ulaznim vratima. Šta pametno učiniti?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajme daddy, crni humor. Morala sam se smijati, ali ovo je horor priča.

Kako sam skužila, ne mogu se rezati. Eventualno malo oštemati iznad vrata i podići ih. Ali gore nam je kutija za struju. Moram vidjeti imamo li tu mogućnost.

Thanks za link

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ima li netko iskustva s Tik Door protuprovalnim vratima?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    http://www.ribafish.com/?p=632

Jaoooo, jaooo....
    Istinito i tužno za većinu takvih projekata i stvari....
    Zanimljivo napisano...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

goga mi imamo njihova vrata, nismo imali tada neke financije, a trebala su nam hitno, pa nismo bogli kupiti nesto bolje tipa za 6000-7000 kn, ali iskreno zadovoljni smo, jakooo su mi lijepa , svijetla boja, i nismo imali problema ama bas nikakvih, imamo ih godinu dana.majstori su bili sasvim u redu, gotovi u jedno podne.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

miki, hvala na odgovoru. Ma i nama je ista situacija, pa se dvoumimo između jeftinih protuprovalnih ili "običnih" drvenih vrata koja koštaju kao i ta protuprovalna od TD.

Bojim se samo da nisu ta neka kineska pa da mi ne zaštekaju jednog lijepog dana i ne izbiju štok iz zida :/

Mi smo gledali neka smeđa (pošto su sva vrata u ulazu takva) za 2.500,00 kn i u to ulazi i montaža...samo kažu da nemaju zidarske radove pa me zanima jel to ostane puno za pokrpat poslije njih da i to još masno ne platim.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Ajme daddy, crni humor.
    nešto slično je imala moja sestra s pichlerom...
    da se netko ne zabuni, i naruči njihova...

isporučena su vrata krive boje, štokovi nisu štimali, brava skinuta s nekih drugih vrata jer je "gospođa" zaspala, a bez nje nitko ne može u skladište, pa su se "snašli"... naravno, u kompletu dolazi i razbijen zid, razbijen prag, hrpa smeća...

naručeno jedno, dostavnica kriva (obično svi pogledaju samo npr. vrata - komada 1) - i isto objašnjenje: potpisali ste!!!
    na reklamaciju je spustila slušalicu.

navodno je gospodina pichlera šutnula iz vlastite kuće kad su se rastali, a zadržala je firmu i njegovo ime. samo - ime iza kojeg ne stoji stručnjak - nije jamstvo kvalitete.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj miki2302 prvotno napisa
    goga mi imamo njihova vrata, nismo imali tada neke financije, a trebala su nam hitno, pa nismo mogli kupiti nesto bolje tipa za 6000-7000 kn, ali iskreno zadovoljni smo, jakooo su mi lijepa , svijetla boja, i nismo imali problema ama bas nikakvih, imamo ih godinu dana.majstori su bili sasvim u redu, gotovi u jedno podne.
    X

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Htjedoh napisati još detalja - ni mi nismo nužno trebali baš protuprovalna (kaj nam mogu lopovi ukrasti... račune za internet i dječje igračke... ), ali mijenjali smo stara vrata koja su "režala", ispod kojih je puhalo i za koja je trebalo 4 ruke i 4 noge da ih se otvori... Bila je cijena "tu negdje" pa smo odlučili uzeti ova i nismo požalili. Odlična toplinska i zvučna izolacija, dobro dihtaju, ma sve pet... A još su i protuprovalna!

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

vidimda nitko ne spominje kolnou.
    dakle, kolnoa je hrvatski proizvođač, vrata imaju multilock sistem zaključavanja. frajer je jako ljubazan bio, danas su nam napravili izmjeru (100 kn pa se odbija od računa), kažu 7 dana od uplate ponude. nadam se da će tako i biti... proptuprovalna vrata su oko 5.500, uzeli smo u dvije boje - unutra bijela izvana bukva.
    javim kako će montaža proći, nadam se bezprijekorno .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Veli moj tata građevinarac: "Da sam ja provalnik, nikad ne bih ulazio kroz vrata! Uzmeš macolu, opališ x puta po zidu i uđeš kroz zid"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sorry na offtopicu... ide mi danas.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi kupili u Kolnoi prije par godina, najdeblje, najtvrđe, najskuplje što su imali, čudo tih zaštitnih cilindara, strava debela, vatrostalna itd. Koštale oko 7.000 kn s ugradnjom. Niti jednom nisam požalila. OK nitko niti nije provaljivao pa da ih mogu testirati, ali svaki dan kad prođem kroz haustor kontam kako smo mi jedini stan u zgradi iz kojeg se baš ništa ne čuje i tako mi je drago zbog toga. Zvučna izolacija tih vrata je fantastična.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E da, mi uzeli s obostranom kvakom, nikako ne volim vrata koja imaju kuglu izvana... previše mogučnosti da ih zalupiš, a ključ ti iznutra u bravi...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

http://www.pro-mont.hr/Pages.aspx?gr...a=8&link=vrata

ova firma prodaje Dierrre vrata koja se među najboljim protuprovalnim vratima!
    mi u sadašnjem stanu imamo Dierre i zadovoljni smo!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kol'ko para?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nemam pojma!
    kad vidimo dimenzije, zatražit ćemo ponudu!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Protekta

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

čini mi se da sam prilično zaboravna jer smo prije samo dvije godine razbijali glavu s izborom vrata. jedino čega se dobro sjećam je da vrata za stan i kuću nisu ista. nismo htjeli kupiti skupa vrata za našu kuću jer kod nas možeš ući kroz prozor (i ukrasti nam igračke-njih najviše imamo) bez problema, ali na kraju su nam vrata proizvođača plastične stolarije bila podjednake cijene kao protuprovalna.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj niccoleta prvotno napisa
    strašna su mi ta protuprovalna vrata, šta ako izgubiš ključ.... povratka nema, jest da koliko bude u kompletu, 5? ali šta ako netko ima 4 odrasle djece + roditelji, jel može svatko imati svoj ključ...... i šta kad se zaglave isl. ma radije ostavljam ova, negoli kupujem nova, a ako budem kupovala nova onda ću kupiti obična vrata.
    Citiraj apricot prvotno napisa
    niccoleta, onaj kod kojega si kupila vrata ima master. i možeš ih zvati 24 sata dnevno.
    nije to baš tako... tko bi i kupovao kada bi to bio put "bez povratka"?
    ah da. i onda ti se dogodi kao nama da firma od kojih smo kupili vrata (uzor) izgubi licencu za omega brave i mi sad ne možemo napraviti dodatne ključeve.
    a navodno nitko u hr nema tu licencu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.pro-mont.hr/Pages.aspx?gr...a=8&link=vrata

ova firma prodaje Dierrre vrata koja se među najboljim protuprovalnim vratima!
    mi u sadašnjem stanu imamo Dierre i zadovoljni smo!
    danas idemo u kupovinu!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bili smo u promontu i protekti i vjerojatno ćemo kupiti vrata kod ovih prvih!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Htjedoh napisati još detalja - ni mi nismo nužno trebali baš protuprovalna (kaj nam mogu lopovi ukrasti... račune za internet i dječje igračke... ), ali mijenjali smo stara vrata koja su "režala", ispod kojih je puhalo i za koja je trebalo 4 ruke i 4 noge da ih se otvori... Bila je cijena "tu negdje" pa smo odlučili uzeti ova i nismo požalili. Odlična toplinska i zvučna izolacija, dobro dihtaju, ma sve pet... A još su i protuprovalna!
    Mi smo sad baš u traženju vratiju, ako se odlučimo za manju svotu oni (Tik door) su nam u užem izboru, pa me zanima kako je išlo s računom. Trebat će nam za poreznu ako olakšice budu važile do 1. srpnja, a za olakšicu na računu trebaju biti navedena i vrata i montaža - je li to doista tako?
    U jednom su nam dućanu rekli da oni izdaju dva računa, jer jedna tvrtka prodaje vrata, a tvrtka kćer ih montira, pa mislim da bi to mogao biti problem.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •