Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: triple test - rascjep neuralne cijevi?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno triple test - rascjep neuralne cijevi?

Pozdrav svim fourmašicama. Trebam malu pomoć, dobila sam, naime, rezultate triple testa. Što se tiče rezultata za mogućnost Down sindroma sve se čini ok (1:10 000), ali je povišen rizik razvojnih anomalija neuralne cijevi otvorenog tipa. Što sad?
    Idem sutra na pregled u Petrovu i ne znam što da očekujem.
    Ima li netko iskustvo s tim?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imam ja. rezultat 1:146. moj ginekolog je ostao :shock: i izletilo mu je da još nije imao prilike vidit tako lošu brojku. po njegovoj preporuci sam bila po još jedno mišljenje na uzv i na koncu sve je u redu. jednostavno, triple je nepouzdana metoda

bit će sve u redu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nadam se, ali uvijek je tu taj mali crvić sumnje. Što god sam do sada pročitala svi spominju Down, pa mi se čini da je rascjep ipak puno rjeđi. Vidjet ćemo sutra. Hvala na potpori.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Navodno Vinogradska radi jedan još noviji i po njima pouzdaniji test, za sada eksperimentalno i plaća se. Ne znam kako se zove, ali saznat ću. I mislim da se mora napraviti malo ranije nego tripple, tako da možda vama konkretno neće pomoći, no možda nekom drugom bude.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Taj se test zove kombinirani probir, radi se komparacija ultrazvučnih i krvnih markera (krv se vadi samo u Vinogrtadskoj u cijeloj našoj zemljici), a radi se između 11. i 14. tjedna. Navodno pouzdan 90%, inače je standardna neinvanziva pretraga u EU. Ima puno o tome na forumu, ja išla i sve ok. Triple i double testovi imaju do 50 % točan rezultat!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Potpisujem vmartinu !!

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    jednostavno, triple je nepouzdana metoda
    Ovo je i moje mišljenje i nikada neću otići na taj test. Samo te ubije psihički do poroda. A ako se pomiriš i s tim da ti dijete može imati Down, ne vidim razlog odlaska.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvo da se izvinem sto me nije dugo bilo na forumu, al jednostavno nisam imala kada..tj..ono malo vremena sto sam hvatala provodila sam u druzenju s djecom...

vmartina molim te da mi objasnis za taj kombinirani test..jer possto sam imala u drugoj trudnoci djete s Polands sindromom tako me sad strah i zeljela bih nesto bar ispitati i utjesiti sebe iako osjecam da ce sve biti u redu.... prvo da vam recem TRUDNA SAM bar je test tako pokazao i u ponedjeljak u 4 ipo sam naručena u čerčuka...tako da jos nikom osim supruga i vas nisam rekla..

Drugo mali mi ima drugu operaciju 5.11 pa sam u pripremama i u strahu od nje.. i sve se to skupilo i moram olaksat dusu..i nekom reci sve.. a najlakse mi je Vama...

Hvala vam na svim podrskama koje mi dajete i koje ce te mi davati u buducnosti....

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sretna Mama čestitke!!! :D :D :D
    I ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    za sineka i bebu u buši!

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sretna mama,cestitam :D

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sretna mama

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sretna Mama, čestitam! :D
    i puuuno pusa!
    i vibri, i za bebu i za malog slatkača!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sretna Mama, čestitke na novoj bebi, a Tonćiju ~~~~~~~~~~~~~~

PAPP test ili kombinirani probir se radi, kako je i martina rekla, između 11. i 14, tjedna i da bi bio što vjerodostojniji, moraš znati točan datum zadnje menstruacije i imati jako friški (najbolje od istoga dana kad ideš na vađenje krvi) i jako precizan UZV nalaz.
    Ne znam kako je u Splitu, ali u Zagrebu se radi samo na endokrinologiji u Vinogradskoj i košta petstotinjak kuna.

http://www.endolabor.kbsm.hr/pojmovi.htm#SCREENING

na njihovim stranicama ćeš pronaći i formular koji moraš popuniti prije nego što daš krv.

metoda je potpuno neinvazivna.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u splitu privatno košta 500 kuna ali sam ga napravila na uputnicu, u bolnici. jedino šta sve trudnice prikupe na gomilu pa svima vade krv, onda opet skupno šetnja na drugi odjel na uzv tako da postupak traje čitavo jutro
    ipak, u drugoj trudnoći ga neću napravit. onaj lažno pozitivan nalaz mi je oduzeo bar godinu dana života

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u Zagrebu nema na uputnicu, pa mi je baš čudno...

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    možda ima ali se štedi na uputnicama? :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sretna mama, prvo čestitke za trudnoću :D , a onda objašnjenje. Ja sam u 11. tjednu kod svog ginekologa mjerila nuhalni nabor djeteta koji je kod djeteta bez sindroma manji od 3 mm, u roku 24 sata moraš u Vinogradskoj izvaditi krv (uputnicu ti daje ginekolog). Nalaz se dobije isti dan (došao je mom giniću na mail) i piše ti rezultat - visoki, srednji ili nizak rizik. Ja sam još za svaki slučaj u istom tom 12. tjednu bila i u Poliklinici Vili kod dr. Latin, pokazala joj krvni nalaz i nalaz uzv mog ginekologa. Onda me ona još jednom pregledala nekim svojim moćnim uzv i uz nuhalni nabor koji je opet mjerila gledala još 2 markera za Down odnosno Edwards sindrom - nosne kosti i čini mi se bedrenu kost. Opet je rekla da je sve ok, tj. u granicama normale. I to ti je to. Kod dr. Latin plaćaš uzv 550 kn, u Vinogradskoj krvni test oko 280 kn. Bitno je da ga napraviš u perionu od 11. do 14. tjedna jer ni prije ni poslije nema koristi. Sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

neznam ni sama sto da napravim... nadam se i osjecam da ce sve biti u redu, al ipak.... volila bih neku potvrdu da se umirim, iako znam da ni jedan nije sto posto siguran...tako da..hm...

Sutra sam u 4 ipo kod čerčuka naručena ... a kazu za njega da je "tata-mata" za ultrazvuk, a dosta toga se moze vidit na ultrazvuk, a i ima neki 4d koliko sam skuzila pa se nadam da ce on znat sto radit i jel uopce potrebno vadit koje nalaze kad je utvđeno da se mom drugom sinu nije to dogodilo zbog genetike ni bolesti, nego zbog puke slučajnosti jer hvata 1:700 000 djece i vecinom muske, u rijeđim slucajevima jos 1:1 000 000 hvata zensku djecu, tako da...

Neznam ni sama.. cekam sutrasnji ultrazvuk ko dobitak na lotu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    možda ima ali se štedi na uputnicama? :/
    dvije prijateljice rade u Vinogradskoj, znala bih

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam neko vrijeme u trudnoci "brijala" na te testove pa me moj ginic umirio da se po UZV-u danas puno toga moze vidjeti, i da su ti testovi nepouzdani, sto sam kasnije i sama otkrila kopajuci po internetu, a ako ima nekih sumnji najsigurnija je amniocenteza. . . .

Sretna mama, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam kako je u Splitu, ali u Zagrebu se radi samo na endokrinologiji u Vinogradskoj i košta petstotinjak kuna.
    Ja 3.9. platila u Vinogradskoj na endokrinol. 305 kn (samo krv - UZV sam radila privatno kod ginekologice). Isto mislim da ne može na uputnicu u ZG-u i radi se samo u Vinograskoj - ako pričamo o PAPP kombininiranom probiru.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sretna Mama

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sretna mama, iskrene cestitke.

A Tonciju, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja